Vėl grįžtu prie savo klausimo, kurį buvau uždavusi apie 1 val. darbo dienos trumpinimą tiems, kurie dirba tik 1 val. per dieną. Sakykit, o kuriuo konkrečiai straipsniu reikia remtis, kad būčiau užtikrinta, ką darau...
QUOTE(salutvera @ 2013 02 10, 10:53)
Vėl grįžtu prie savo klausimo, kurį buvau uždavusi apie 1 val. darbo dienos trumpinimą tiems, kurie dirba tik 1 val. per dieną. Sakykit, o kuriuo konkrečiai straipsniu reikia remtis, kad būčiau užtikrinta, ką darau...
Ar visiems darbuotojams yra trumpinama darbo diena, einanti prieš šventes, viena valanda?
DK 153 straipsnio 1 dalyje yra nustatyta, kad švenčių dienų išvakarėse darbo dienos trukmė sutrumpinama viena valanda, išskyrus sutrumpintą darbo laiką dirbančius darbuotojus. Minimo straipsnio 2 dalyje yra nustatyta, kad esant šešių dienų darbo savaitei, prieš poilsio dieną darbas neturi trukti ilgiau kaip penkias valandas. Švenčių dienų sąrašas yra nurodytas DK 162 straipsnyje.
Darbo įstatymai nustato darbuotojų kategorijas, kurių darbo laiko trukmė yra sutrumpinta, t. y. trumpesnė nei 40 valandų per savaitę. DK 145 straipsnio 2 dalyje įtvirtinta, kad darbuotojų, kurių darbo pobūdis yra susijęs su didesne protine, emocine įtampa, darbo laiko sutrumpinimo tvarką nustato Vyriausybė.
Darbuotojams, kuriems teisės aktų nustatyta tvarka nepriklauso dirbti sutrumpintu darbo laiku, nepriklausomai, ar jie dirba visą ar ne visą darbo laiką, sumine darbo laiko apskaita ar darbus, kuriuose leidžiama dirbti iki dvidešimt keturių valandų per parą, darbo dienos trukmė prieššventinę dieną turi būti sutrumpinama viena valanda, ir darbo laiko apskaitos žiniaraštyje turi būti žymimas tą dieną darbuotojo faktiškai dirbtas laikas. Tuo atveju, jei darbuotojas teisės aktų nustatyta tvarka dirba sutrumpintu darbo laiku, tai šiuo atveju DK 153 straipsnio 1 dalies nuostata jiems nėra taikoma.
Nu nesupyk, bet nejau per tiek laiko buvo sunku atsiversti darbo kodeksą? Mes juk irgi mintinai nemokam visų straipsnių. Paskaityk DK 153, 145, 146str., prisitaikyk kas tinka.
Ir nepikta visai aš šiandien
Nu gal ir nepikc tu dar, bet tokia ant ribos, ania?
Nia
Ti tada tik pasivaideno man
Ką padaryt greitai,skaniai ir kad nereiktų prie viryklės stovėt ilgai pietums?
QUOTE(Sonatuole @ 2013 02 10, 11:41)
Ti tada tik pasivaideno man
Uzsisakyt pica arba susiu
QUOTE(Tepaluota @ 2013 02 10, 12:23)
Nu nesupyk, bet nejau per tiek laiko buvo sunku atsiversti darbo kodeksą? Mes juk irgi mintinai nemokam visų straipsnių. Paskaityk DK 153, 145, 146str., prisitaikyk kas tinka.
Tai skaičiau ir tą DK ir VDI komentarą, bet va konkrečiai apie tuos darbuotojus, kurie dirba tik 1 val./ dienoje tai nėra parašyta. Man kažkaip keistai atrodo, kad žmogus prieš šventinę dieną turi nedirbti, jei jo darbo diena trumpinama 1 val.
QUOTE(salutvera @ 2013 02 10, 12:38)
Tai skaičiau ir tą DK ir VDI komentarą, bet va konkrečiai apie tuos darbuotojus, kurie dirba tik 1 val./ dienoje tai nėra parašyta. Man kažkaip keistai atrodo, kad žmogus prieš šventinę dieną turi nedirbti, jei jo darbo diena trumpinama 1 val.
Keistai-nekeistai, bet jie prieš šventes dirba 0 val. Jei abejoji nusiusk užklausimą į VDI
QUOTE(tutska2 @ 2013 02 10, 12:25)
Uzsisakyt pica arba susiu
Mano kaimuke nėr tokios paslaugos....
QUOTE(Sonatuole @ 2013 02 10, 13:02)
Mano kaimuke nėr tokios paslaugos....
Mano tinginio pietūs - imu folijos gabaliuką, ten įdedu šoninę (nu, kad būtų biski lašinuko), bulvių gabaliukus kelis, morka, fermentinio sūrio, viska paprieskoniuoju ir taip po porciją susuku, kad kiekvienas savo sultyse virtų. Tada į orkaitę ir kepa. MB tai skaniausia, net pirštus laižos pasakiau garsiai, tai dabar reiks gaminti
Sveikos,
Turiu labai elementarų klausimą, bet man ne buhalteriai, jis didžiausias galvosūkis. Gal galėtumėt pagelbėti?
Esame visiškai šviežiai įsikūrusi VŠĮ, dalininkai įnešė pradinius įnašus (pavedimu į įmonės sąskaitą). Taip pat gavome pavedimu paramą iš fizinio asmens. Už gautas lėšas buvo daromas pirkimas. Kaip visa tai teisingai pateikti koresponduojant sąskaitas? Suprantu, kad klausimas gal ir labai elementarus, bet viskas labai "šviežia", o informacijos srautai milžiniški, jau galvelės užkaito Būčiau labai dėkinga už pagalbą
Turiu labai elementarų klausimą, bet man ne buhalteriai, jis didžiausias galvosūkis. Gal galėtumėt pagelbėti?
Esame visiškai šviežiai įsikūrusi VŠĮ, dalininkai įnešė pradinius įnašus (pavedimu į įmonės sąskaitą). Taip pat gavome pavedimu paramą iš fizinio asmens. Už gautas lėšas buvo daromas pirkimas. Kaip visa tai teisingai pateikti koresponduojant sąskaitas? Suprantu, kad klausimas gal ir labai elementarus, bet viskas labai "šviežia", o informacijos srautai milžiniški, jau galvelės užkaito Būčiau labai dėkinga už pagalbą