Aš prieš pora savaičių atšokau savo vestuves, kurias - lietuvių ir anglų kalbomis - vedė Paulius Markulis, ir iki šiol negaliu atsidžiaugti, kad vedėju pasirinkome būtent jį!
Pradėjus organizuoti vestuves gerokai nerimavau, nes mano vyras - anglas, ir kaip žinia, jų vestuvių papročiai gerokai skiriasi nuo mūsiškių, jiems - vedėjas vestuvėse yra gana keistas reiškinys, be to, pernai su (tada dar tik būsimu) vyru teko pabūti svečiais lietuviškose vestuvėse, kurių vedėjas jį truputį "išgąsdino" (perdėtu teatrališkumu ir valdingumu), tuom pačią vestuvių vedėjo idėją padarydamas dar nepatrauklesnę, tačiau jau vos prasidėjus mūsų vestuvių vakarinei daliai ir po to dar kartą po vestuvių mano vyras Pauliaus darbą apibūdino kaip PERFECT!
Aš pati buvau gana mažai bendravus su būsimo vyro šeima ir draugais iki vestuvių, anglai yra gana uždari ir, jei atvirai, tai man būdavo toks jausmas, kad jie truputį "kreivai" žiūri į mano tautybę, bet šventėje nebeliko jokių kultūrinių ir, kažkokiu stebuklingu būdu, netgi kalbos barjerų, visi buvome kaip viena didelė šeima, ir didžiąja dalimi - tai Pauliaus nuopelnas.
Dar aptarinėant vestuvių scenarijų, Pauliaus prašiau, kad niekas nebūtų primigtynai verčiamas dalyvauti žaidimuose, tačiau dėl to galėjau visai ir nesijaudinti, nes jis sugebėjo sukurti tokią atmosferą, kad visi patys norėjo dalyvauti. Paulius puikiai jaučia šventės nuotaiką ir meistriškai prisiderina ir atitinkamai "vairuoja balių". O šiaip į visas mano pastabas dėl scenarijaus ir muzikos buvo atsižvelgta 100%.
10 balų rašau ir tiek už puikią anglų kalbą, tiek už vertėjo talentą. Iš patirties žinau, kad "persijunginėti" ir vienu metu bendrauti dviem kalbomis nėra labai lengva, tačiau Pauliui tai nesukėlė jokių sunkumų.
Žaidimų dalis buvo nuotaikinga ir "nenuvalkiota", labiau tai buvo geriausių vestuvinių tradicijų rinkinys iš viso pasaulio, teko "paragauti", ką per vestuves patiria įvairių tautybių jaunavedžiai, ir viskas - su sveika doze humoro, žinoma
Svečiai buvo "užsivedę" gerokai prieš tai, kai oficialiai buvo paskelbta šokių pokių dalis, ir šokiai natūraliai prasidėjo pertraukėlėse tarp žaidimų. Puikiai į programą įpinta buvo ir graži šeimos židinio pervedimo tradicija.
Aš ieškojau šilto ir tuo pačiu profesionalaus, bet be oficialumo sukaustymo prieskonio vedėjo, ir Paulius tobulai šiuos reikalavimus atitiko ir netgi viršijo, geriau pravestų savo vestuvių net negalėjau įsivaizduoti!