Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos knygos knygos...

Haruki Murakami Blind Willow, Sleeping Woman.

Apsakymų rinkinys, kurį sudaro 24 apsakymai. Apsakymai nuo pat pradžių įtraukia savo paprastumu, iš pirmo žvilgsnio paprasta siužeto linija, tačiau į pabaigą apsakymų temos, siužeto linijos gali visiškai pasikeisti iš paprastos istorijos į siurealistinę, mistinę istoriją.Visos Murakamio knygos daugiau ar mažiau dvelkia melancholija, vienatve, bet šis apsakymų rinkinys, mano nuomone, ypatingai dvelkia vienišumu.

Labiausiai patikę apsakymai:
The Mirror, kuriame vaikinas dirba mokyklos sargu ir naktį du kartus tikrina visas klases. Vieną naktį jis pajunta, kad kažkas ne taip. Patikrina visas klases ir atrodo, kad viskas tvarkoje, kai staiga kažką priešais save pamato. Išsigasta, tačiau tuoj pat suvokia, kad tai jo paties atvaizdas veidrodyje, nors prieš tai ten veidrodžio nebuvo. Tačiau jo atvaizdas tarsi ne jo, jis bando jį kontroliuoti ir atrodo, tarsi jo nekenčia. Apsakymas labai patiko, nes mano nuomone jo pagrindinė mintis yra ta, kad nereikia bijoti kitų, baisiausia esame mes patys sau.

Birthday girl mergina per savo 20-tąjį gimtadienį gauna pasiūlymą iš savo boso sugalvoti vieną norą, kuris išsipildo. Noras nėra atskleidžiamas, tačiau vėliau mergina pasakoja, kad yra ištekėjusi, augina vaikus. Jos gyvenimas visiškai pasikeitė, tačiau neįmanoma suprasti, ar ji dabar laimingesnė ar ne. Tema aktuali kiekvienam, juk ne kartą esame pagalvoję, ką keistume, kokį norą sugalvotume, gavę tokį pasiūlymą.
Labai patiko ši autoriaus mintis: “No matter how far they go, people can never be anything but themselves.”

Kiti taip pat patikę apsakymai: Blind willow, sleeping woman, Chance traveler, New York mining disaster, Dabchick, Airplane: or how he talked to himself as if reciting poetry.
Atsakyti
QUOTE(Gegytė @ 2013 02 13, 13:00)
Argija, Mickevičius juk dirba iki 7, turėtum spėti smile.gif
<....>

QUOTE(Fatimaallaa @ 2013 02 13, 15:56)
Siaip tai dauguma Vilniaus biblioteku dirba iki 18 val, o Mickeviciaus dar ilgiau.

Ačiū už atsakymus 4u.gif
Aš pati klaipėdietė, tik dabar Vilniuje gyvenu, tai nelabai susipažinusi su bibliotekomis, tiesa sakant, anksčiau dažnai į Klaipėdą važiuodavau, tai ten ir pasiimdavau knygų blush2.gif
Atsakyti
Skaitau "Panelės ir našlės" II tomą.Neįdomiai įdomu.Turėtų būti šeimos saga.Labai mėgstu tęstinius romanus,bet...
Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2013 02 13, 14:56)
Siaip tai dauguma Vilniaus biblioteku dirba iki 18 val, o Mickeviciaus dar ilgiau.

Maniškė (Šeškinės) dirba iki 19 val, plius dar ir šeštadienį (tik nežinau, iki kelintos).
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Aš labai maloniai ir neskubėdama "Mansfildo parką" skaitau - myliu Austen wub.gif Knyga lėtoka, daug aprašymu, pamastymų, o meilės mažiau nei kituose jos romanuose, bet vis tiek skaitymo malonumas didžiulis smile.gif

QUOTE(Salomeja @ 2013 02 11, 23:21)
Turbūt juokaujat. Paaugliams nusibostų ta knyga vien dėl aprašymu. Net man jau buvo nuobodu skaityt apie kiekvieną rūbo raukšlę, lėkštutę, sagtelę, gėlelę, gyvūnėlį smile.gif. O antroje knygoje tai iš viso vos stumiuosi, nes dokumentika, o ne grožinė literatūra, tik ir pasakoja, kaip kas susiūta ir kiek koks paukštis riebalų turi.

pritariu drinks_cheers.gif knyga skaitosi sunkokai, turbut ne visi paaugliai surastų tiek kantrybės.
Atsakyti
labas vakaras smile.gif na, jau su kompiuteriu, skaitymas apsiribos ax.gif

dar pamiršau paminėti, kad per mėnesį be kompiuterio perskaičiau P. Gregory Žemiškieji džiaugsmai ir Tyroji žemė. pirmoji patiko, tik nemalonų prieskonį paliko homoseksualios sekso scenos. o antroji jau nelabai, stipriai jautėsi, kad trūksta korektoriaus ir kad kitas vertėjas. paprasčiausias pvz., pirmoje knygoje - karalius Jokūbas, antroje jau tas pats karalius Džeimsas doh.gif

dar per vakar perskaičiau Geritsen Ledinis šaltis - gerbėjoms rekomenduoju, gera, kraupi smile.gif
Atsakyti
http://www.supermama...;#entry60935116
153 postas-parduoda daug neblogų knygų
Atsakyti
kas į VKM? aš , jei nieks nesusirgs ir pan., ketvirtadienį smile.gif
Papildyta:
QUOTE(miig @ 2013 02 10, 11:38)
noriu jum merginos pasakyti didelį AČIŪ.
Nesu labai skaitanti, bent jau iki šiol nebuvau. Tik šiemet kažkaip pajutau nenumaldomą poreikį ir norą. Per metus suskaičiau 30, kas su iki šiol buvusiu vidurkiu maždaug 3/metus palyginus - smarkus šuolis į priekį  biggrin.gif

labai džiugu smile.gif
Atsakyti
Ar kuriai nebuvo taip,kad jūsų išsiųsta knyga nepasiektų adresato? Žmogus negauna knygos 2 sav.Kad aš išsiunčiau tai tikrai, bet įdomu ar tikrai negavo g.gif
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2013 02 14, 12:41)
Ar kuriai nebuvo taip,kad jūsų išsiųsta knyga nepasiektų adresato? Žmogus negauna knygos 2 sav.Kad aš išsiunčiau tai tikrai, bet įdomu ar tikrai negavo g.gif

man buvo - Creed siuntė, o aš negavau MAorės prakeiksmo. siuntinys neregistruotas buvo - gaudyk vėją laukuose verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2013 02 14, 12:41)

man paciai du kartus buvo - su pretenzijom pastui ir t.t. - bet galu kol kas neradom sad.gif
Atsakyti
Man pirmąkart taip.Turbūt,reiks siųst tik registruotu,nieko nebus unsure.gif bet tai kur dingsta tie siuntiniai,neįsivaizduoju,kam jau čia prireiks knygos doh.gif
Atsakyti