Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos knygos knygos...

QUOTE(Dorifore @ 2013 02 09, 07:17)
ne kiba, o šiaip šio projekto organizatorė esu
Dori,viskas gerai 4u.gif
PZ suvaikščiojo į biblioteką dėl manęs :wub
Maria Nurowska "Panelės ir našlės" 2 tomai
Lauren Kate "Įsimylėjusieji"
Marina Aleksejeva "Nukentėjusiojo vardas niekas"
Viktorija Tokareva "Laimės paukštė"
Spėkit,nuo kurios pradėsiu?

Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2013 02 08, 21:45)
O dėl Kareninos tai truputį keista- kokios ten teigiamos emocijos, jei istorija tokia tragiška? Nebent malonu skaityti gerai parašytą tekstą.  g.gif

kodėl? todėl, kad labai daug bendro radau su šio romano herojai, ypač su Konstantinu Levinu, bevik viskas, ką rašo apie, vos ne kad rašo apie mane ax.gif patyriau keistą jausmą skaitydama ir suprasdama, kad kažkas mąsto kaip aš (nesvarbu, kad tai išgalvotas personažas, nors kalbama, kad Levinas- tai pats Tolstojus ax.gif ir Kiti, Doli , Annos išgyvenimai...mano gyvenime dabar kritinis momentas, išgyvenu daug panašių jausmų.... Tekstas sukurtas nuostabiai..... o dėl tragiškumo..o nepaastebėjai, kad net su tragiška baigtimi, romanas vistiek šviečia optimizmu ax.gif
QUOTE(Germinė @ 2013 02 09, 13:20)
Maria Nurowska "Panelės ir našlės"  2 tomai

įdomus pavadinimas, įdomu apie ką g.gif

Dorifore 4u.gif
Atsakyti
Labas, perskaičiau Sauliaus Šaltenio knygą „Kalės vaikai“. Viena geresnių knygų, visiškai atsitiktinai rasta bibliotekoje. Pirmoji dalis - romanas, apysaka, apsakymai - labai patiko, pjėses ir publicistiką mėgstu nevisada, net buvau atidėjusi knygą į šalį, bet dabar per porą dieną pabaigiau.
Pats romanas unikalus - kažkas tarsi primena Simonaitytės laikų Mažąją Lietuvą, bet veikėjai tikrai ne tradiciniai kaimiški (nors rašoma apie kaimą..), bet kiekvienas unikalus, toks beveik mistinis. Kada nors ateityje norėsiu paskaityti dar kartą, o gal netgi reikės nusipirkti knygą.
Apysaka šiuolaikiškesnė ir realesnė, nors irgi, apie pokario metus, tačiau veikėjai jau realesni.
Šaltenio apsakymų knygą jau buvau skaičiusi ankščiau - rinktinėje surinkti vieni geresnių apsakymų, tad mielai paskaičiau juos dar sykį.
Pjėsės, kaip minėjau, nėra mano mylimiausias žanras, mieliau pažiūrėčiau spektaklį.
Publicistiką skaityti įdomu buvo tuo, kad kai kurie įvykiai jau įvykę prieš gerą dešimtmetį ir jau tapę istorija.

QUOTE(eliss @ 2013 02 07, 14:52)
tai ar tą pačią Daphne du Maurier "Jamaikos' smuklę" skaitei?  Arba Sarah Waters "Svetimkūnis".Ir jei, atmintis neapgauna,  Stewart Mary "Vidurnakčio laužai" ir "Erškėčių dvaras".

Oi, ačiū, nei vienos neskaičiau... smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2013 02 09, 14:20)

Maria Nurowska "Panelės ir našlės"  2 tomai

Spėkit,nuo kurios pradėsiu?

tai ir pradėk nuo šitų smile.gif labai greitai skaitosi, įdomi šeimos saga, tik pirmas tomas kiek tragiškesnis.

Kažkada buvau leidyklos užklausus,kada bus trečias tomas.Tai labai maloniai nustebau gavus laišką, kad jau yra išversta bigsmile.gif reiks būtinai perskaityt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2013 02 09, 16:48)
tai ir pradėk nuo šitų smile.gif
Alpstu dėl Marininos,bet,deja....skaityta

Atsakyti
QUOTE(Dorifore @ 2013 02 09, 07:17)
ne kiba, o šiaip šio projekto organizatorė esu aš. Ir jau antrus metus. Nugalėtojus renka komisija, bet kas taps nugalėtojais, galutinis sprendimas bus mano.

QUOTE(Stiklo karoliukai @ 2013 02 09, 15:30)

čia įžeidžiau Doriforę, kad pasakiau jog vienas žmogus išrenka laimėtojus? yra kaip yra mirksiukas.gif ir kad rašau čia tai nereiškia, kad žinau ką kuri narė organizuoja ir panašiai,ne visos čia nuo seniai rašo ir tarpusavy pažįstamos mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2013 02 08, 13:58)
Neturiu ką skaityt.sad: Norėčiau turėt neskaitytų šimtus-tiesiog svajonė wub.gif Niekad nenusibosta.Filmų nemėgstu,man jie nepakeičia knygos.Prieš akis savaitgalis,norisi pult į depresiją cray.gif

sveikos! as vel menuo be kompiuterio, taigi buvo laiko sirgti ir skaityti. kol kas turbut trumpm, nes plansete nepatinka, greiciausiai kaupsimes naujam kompiuteriui.

Germine, kaip tave suprantu. teoriskai simtai neskaitytu yra, net ir tukstancisi, bet juk neimsi, kas po ranka papuola. na, bent jau nuolat.
kokiose bibliotekose tu lankaisi?

taigi perskaiciau Statkaus Karta Pietu Amerikoje. kaip kazkuri mergina minejo, jau tikrai pajuokauti vienam sakiny po du tris kartus yra per daug schmoll.gif
perskaiciau Lavastes Mes lietuviai. ziauriai nepatiko pasirinktas poziurio kaampas. viska galima kriminaluose paziureti. lietuvis pavyduolis, zudikas-brolzudys, rasistas, ribotas, etc. is penkiu balu duociau viena. juolab buvau parsinesusi senus keliones ir pramogos zurnalus, kuriuose buvo straipsniu ciklas apie zymius LDK keliautojus, padariusius nemazai ir pasaulio mokslui. taigi man dar tokia priespriesa buvo Lavastes purvui.

dar perskaiciau Angelologija- labai patiko, itaigiai parasyta, imi net tiketi angelais. laukiu tesinio.

taip pat perskaiciau Ledo princese ir Pamokslininkas - puikus detektyvai.

daugiau lyg viskas, siandien Higins klark kazkokios imsiuos.
Papildyta:
QUOTE(Germinė @ 2013 02 08, 13:58)
Neturiu ką skaityt.sad: Norėčiau turėt neskaitytų šimtus-tiesiog svajonė wub.gif Niekad nenusibosta.Filmų nemėgstu,man jie nepakeičia knygos.Prieš akis savaitgalis,norisi pult į depresiją cray.gif

sveikos! as vel menuo be kompiuterio, taigi buvo laiko sirgti ir skaityti. kol kas turbut trumpm, nes plansete nepatinka, greiciausiai kaupsimes naujam kompiuteriui.

Germine, kaip tave suprantu. teoriskai simtai neskaitytu yra, net ir tukstancisi, bet juk neimsi, kas po ranka papuola. na, bent jau nuolat.

taigi perskaiciau Statkaus Karta Pietu Amerikoje. kaip kazkuri mergina minejo, jau tikrai pajuokauti vienam sakiny po du tris kartus yra per daug schmoll.gif
perskaiciau Lavastes Mes lietuviai. ziauriai nepatiko pasirinktas poziurio kaampas. viska galima kriminaluose paziureti. lietuvis pavyduolis, zudikas-brolzudys, rasistas, ribotas, etc. is penkiu balu duociau viena. juolab buvau parsinesusi senus keliones ir pramogos zurnalus, kuriuose buvo straipsniu ciklas apie zymius LDK keliautojus, padariusius nemazai ir pasaulio mokslui. taigi man dar tokia priespriesa buvo Lavastes purvui.

dar perskaiciau Angelologija- labai patiko, itaigiai parasyta, imi net tiketi angelais. laukiu tesinio.

taip pat perskaiciau Ledo princese ir Pamokslininkas - puikus detektyvai.

daugiau lyg viskas, siandien Higins klark kazkokios imsiuos.
Atsakyti
QUOTE(winona @ 2013 02 09, 20:31)
čia įžeidžiau Doriforę, kad pasakiau jog vienas žmogus išrenka laimėtojus? yra kaip yra mirksiukas.gif ir kad rašau čia tai nereiškia, kad žinau ką kuri narė organizuoja ir panašiai,ne visos čia nuo seniai rašo ir tarpusavy pažįstamos mirksiukas.gif

Nemanau, kad Dori įsižeidė, bet iškeltas klausimas, o kodėl vienas žmogus renka laimėtojus, tai ir atsakyta, kad projektą sugalvojo vienas žmogus.
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2013 02 10, 08:41)
sveikos! as vel menuo be kompiuterio, taigi buvo laiko sirgti ir skaityti. kol kas turbut trumpm, nes plansete nepatinka
Tai ir matosi biggrin.gif
QUOTE(muminukas @ 2013 02 10, 08:41)

Šilainių,nes prie namų.Bet ji mažytė,aš jau beveik viską perskaičiau,o naujų gauna retai ir mažai verysad.gif
Dabar skaitau Viktorijos Tokarevos "Laimės paukštė" Keista knyga.Tarsi pagautas kažkoks tautinis cinkelis,kuris ir traukia,ir atstumia.Lyg viskas paprastai,su jumoru.Bet iš kitos pusės tarsi...banalu?Jau girdėta?Lyg nepriimtina,niekad taip negalėčiau.Bet dėl to ir įdomu,kas bus toliau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Germinė: 10 vasario 2013 - 11:03
noriu jum merginos pasakyti didelį AČIŪ.
Nesu labai skaitanti, bent jau iki šiol nebuvau. Tik šiemet kažkaip pajutau nenumaldomą poreikį ir norą. Per metus suskaičiau 30, kas su iki šiol buvusiu vidurkiu maždaug 3/metus palyginus - smarkus šuolis į priekį biggrin.gif
Vis perskaitau ką rašot , pasižymiu, nueinu bibliotekon ir skaitau. Paskui vėl grįžtu prie jūsų ir taip metus. Kokį 100 kartų ruošiausi prisėst ir kažką jum parašyt, bet vis sustodavau taip ir nepradėjus. Pamaniau kai užsirausiu ant tokios knygos, kad nebegalėsiu neparašyt tada ir pasisakysiu. Tai va užšokau. Todėl ir sakau ačiū jum, kad įkvepiat ir ačių už P.Hoeg "Panelės Smilos sniego jausmą"
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2013 02 10, 09:41)

Lavastės lietuvius metu iš sąrašo. Kaip atsvara apie Lietuvą - Č.Milošo "Isos slėnis". Man labai patiko, jauki, estetiška, poetiška knyga. Veiksmo praktiškai nėra, pasakojimas sruvena tolygiai, be pakilimų ir kritimų. Labai tikroviškai aprašyta gamta, tiesiog prieš akis iškildavo vaizdai.

Angelologijos neįveikiau. Gal eilės tvarka skaitant turėjo reikšmės, po kai kurių knygų reikia daryti pertrauką, gal šiaip kas neįtiko. Bet nebekartosiu bandymo, tai ne mano knyga.

QUOTE(Germinė @ 2013 02 10, 11:58)
Šilainių,nes prie namų.Bet ji mažytė,aš jau beveik viską perskaičiau,o naujų gauna retai ir mažai  verysad.gif

aš vis savo biblioteka pasidžiaugiu, mažytė kaip kišenė, bet pasirinkimas thumbup.gif Ir darbuotojos nepaprastai vykusios wub.gif

Šiuo metu skaitau Mingmei Yip "Persikų žiedlapių paviljonas". Skaitymo džiaugsmo mažai, vertimas neypatingas, susidomėjimo didelio nekelianti. Apie elitinio viešnamio įžymybę, gražuolę, menininkę ir t.t. Šiek tiek Kinijos gyvenimo, keistumų ir savitumo galima rasti, bet tai tik trupinukai. Nežinau ar baigsiu skaityti.
Atsakyti
QUOTE(sotto @ 2013 02 10, 13:33)
vis savo biblioteka pasidžiaugiu, mažytė kaip kišenė, bet pasirinkimas  thumbup.gif Ir darbuotojos nepaprastai vykusios  wub.gif
O kodėl neįvardini? bigsmile.gif
Atsakyti