QUOTE(laTulipe @ 2013 05 28, 16:53)
Antroji, pavergusi nuo pat pirmojo iki paskutinio puslapio -
Erich Maria Remarque ,,Kelias atgal.
Nuostabi knyga
Na kaip smagu, kai kas nors pagiria šitą kūrinį.
Man ji žiauriai gera pasirodė, turbūt pati geriausia iš Remarko knygų, nors dar kelios irgi labai patiko. Neteko gi man to karo nė pauostyt, bet kaip aš supratau jame dalyvavusius ir tą jų jausmą, kad niekas nebebus taip kaip anksčiau. Ar, tiksliau, Remarkas sugebėjo viską taip įtikinamai aprašyti. Tikrai nuostabi knyga.
QUOTE(Ingėnas @ 2013 06 01, 14:14)
Kažkaip nebelabai aš ir beskaitau.
O kodėl? Laiko nebėra ar noro?
QUOTE(eliss @ 2013 06 04, 14:42)
Kirsty White "Ar jis mane pamiltų, jeigu suliesėčiau?"
Kažkodėl nemanau, kad Skaitančiai šita knyga patiktų.
Labai jau primityvi, mano manymu, labiau (kvailoms) paauglėms tinkama.
QUOTE(Germinė @ 2013 06 04, 18:13)
Gravitacija man tokia pošlykštė pasirodė
Mėgstu skaityt valgydama
Todėl aš valgydama niekada neskaitau knygų, tik žurnalus, kad nesugadintų man apetito, pasitaikius kokiai ne ypač maloniai vietai.
Jens Christian Grondahl "Spalio tylėjimas". Po keliolikos santuokos metų žmona išvyksta iš namų, nepranešdama, nei kur, nei kuriam laikui. Visa knyga- tai paliktojo vyro pasakojimas, kuriuo lyg ir bandoma paaiškinti tokį žmonos poelgį. Prieš pradėdama skaityti, buvau gana skeptiškai nusiteikusi, nes galvojau, kad man bus visai neįdomus tas smulkmeniškas santuokos nagrinėjimas, priežasčių ieškojimas ir pan. Laimei, klydau. Na taip, romano herojus pasakoja apie konkrečią situaciją, savo istorijas (su žmona ir dar pora moterų bei savo vaikystę ir savo tėvų santykius), tačiau pasakojimo temos yra universalios, svarbios ir reikšmingos kiekvienam žmogui- tėvų/ vaikų santykiai, sutuoktinių/ įsimylėjėlių santykiai, laimės paieškos, atsitiktinumų ir kasdienių apsisprendimų bei poelgių svarba bei kiti gyvenimiški dalykai. Be to, knyga parašyta paprastai, bet labai gražiai, liūdnoka, bet psichologiškai įžvalgi ir visai nenuobodi.