Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos knygos knygos...

tada turbūt reika knygas siūlyti bendram skaitymui bigsmile.gif
Atsakyti
Colleen McCullough "Užsimerk,atsimerk"
Kietai sukaltas detektyvas,geras stilius,šiek tiek įtampos.Labai netikėtas šios autorės kūrinys.Šiek tiek erzino besikartojantis Patriko trumpinys Petsis,nes Amerikoj jis nenaudojamas,juolab italų.Gaila,kad pagrindinis veikėjas Karminas verčiamas kaip Karmainas - netenka pusės tautinio žavesio.Įpusėjus ėmiau įtarinėti,kas žudikas ir neilgtrukus supratau apie Mortoną.Ne visai taip,kaip knygoj,bet esmę pagavau.Tai man visiškai nesutrukdė skaityti toliau.Šiek tiek priminė "Keturis daktaro Marčo sūnus"
Patiko.Rekomenduoju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Germinė: 18 balandžio 2013 - 17:20
Ar matėt naujieną : http://www.suknyga.l...lias-namo/17910 smile.gif

Kažkas buvo rekomendavęs Sebastian Barry "Pažadėtoji žemė", tikrai puiki knyga.Galiu pasakyti, kad tai geriausia šiais metais perskaityta knyga. O svarbiausia, labai gražiai papasakota istorija, gražia kalba. Nors ir liūdnoka, bet man ji buvo tiesiog atgaiva smile.gif
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2013 04 12, 17:05)
filmas tai geras smile.gif
Sofie Cramer "Žinutė tau"
Perbėgau puslapiais.Toks jausmas,kad skaityta,žinoma.Pateikta nelabai išraiškingai,daug bereikalingų,pritemptų dialogų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*Jūra* @ 2013 04 18, 13:40)
tada turbūt reika knygas siūlyti bendram skaitymui  bigsmile.gif

Gal pirma susiskaičiuoti norinčius, o tai, kaip visada, tokių neliks.. smile.gif
Atsakyti
Priklauso nuo knygos-kiekvienai kitokios patinka
Atsakyti
Tess Gerritsen "Uzkratas" - labai, labai patiko. Jau buvau pasiilgusi to skanaus skaitymo, kai puslapis veja puslapi. Aisku, pagarba autorei uz tikslias medicinines detales, aprasyms, kuriems jauciu silpnybe. Istorija aktuali, ne utopine. Neistempta, neperspausta, nenusaldinta - viskas aukstumoj.
Julie Powell "Džiulė ir Džiulija" - akivaizdziai "Bridzitos Dzouns dienorascio" itakota ir ikvepta knyga. Deja, ne taip gerai. Papokstavimai pernelyg isieskoti, meniski, ne koznam pabaznam ikandami. Jais uzsizaidziama vietom taip, kad jau pamesdavau pasakojimo gija. Na, tokia padrikoka knyga. Nieko nepraradau, nieko neatradau.
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2013 04 20, 19:51)
Priklauso nuo knygos-kiekvienai kitokios patinka

Dar sakyčiau ir nuo nuotaikos priklauso. Pavyzdžiui lengvų, meilės romanų niekada neskaitau, nebent atostogauju prie jūros ir guliu kur ant gulto po skėtuku.. dažniausiai tokių knygų net neparsivežu namo perskaičius.
Atsakyti
Pagaliau užbaigiau Lars Kepler knygą "Hipnotizuotojas". Kadangi nesu detektyvų mylėtoja ir ši knyga man buvo savotiškas eksperimentas, tai mano nuomonė bus labai subjektyvi. Neskaitydama detektyvų, negaliu net realiai palyginti šios knygos su kitomis panašiomis knygomis. Galiu pasakyti, kad vis tik nesigailiu, kad skaičiau. Lengvai skaitoma, neblogas vertimas, nevulgari, su pikantiškomis meilės scenomis, turinys taip pat įdomus, kažkiek įtraukiantis, be daugybės veikėjų, ar pašalinių siužeto linijų. Bet, manau, kad detektyvai turi dar ir tikslą įtraukti skaitytoją, išlaikyti įtampą. Manau, kad tą irgi gali padaryti ši knyga, tik čia jau reikia kitokių skaitymo įpročių. Aš knygas skaitau dažnai, bet po truputį. Kelis puslapius ryte prie kavos, truputį grįžus iš darbo, kol kojos pailsi, kažkiek prieš miegą, bet vakare labai skauda akis. Todėl neįsijaučiu labai. Kažkaip perskaičiau, užverčiau ir tą pačią dieną paėmiau kitą knygą. Man taip būna, kai perskaitau ką nors labai lengvo, nepaliekančio minčių apmąstymams ar jaudulio.
Dabar atsiverčiau Lauros Sintijos Černiauskaitės "Artumo jausmas"
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

QUOTE(Sonbahar @ 2013 04 09, 09:18)
Paolo Giordano “Pirminių skaičių vienatvė”

Aš irgi visai neseniai perskaičiau, bet mano įspūdžiai visai nepanašūs smile.gif Man ši istorija pasirodė kažkokia netikra, neįtikinanti, atstumianti. Tokia nykuma, gūduma, gyvenimai be jokio džiaugsmo trupinėlio.

QUOTE(sotto @ 2013 04 16, 22:19)
K.Saja "Kurio niekas nemylėjo" ir Kazys Saja ( pamiršau pavadinimą  doh.gif , lyg "nepasiduok" ).

Mano paskutinė skaityta knyga - Sajos "Skudurėlių takas". Knyga superinė, labai patiko, atradau dar vieną lietuvių rašytoją thumbup.gif

Vakar pradėjau "Pirmykštė moteris. Arklių slėnis" - didelė apimtis, daug smulkių buities, gamtos aprašymų, tačiau įtraukė daug labiau už pirmąją dalį. Rekomenduoju thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Skaitanti @ 2013 04 20, 20:27)
Gal pirma susiskaičiuoti norinčius, o tai, kaip visada, tokių neliks.. smile.gif

drinks_cheers.gif lotuliukas.gif , aš pati labai noriu, bet gan pasyviai reaguoju cool.gif Pabandysiu pasiūlyti bendrą knygą, neįsižeisiu jei nepasirinksite biggrin.gif gal kas geresnę pasiūlys.
Bandom K.Sajos "pomirtinę knygą"kartu paskaityti. K.Saja "Kinivarpų raštai", vis per radiją pareklamuoja, mane labai suintrigavo.

QUOTE(kiršė @ 2013 04 23, 21:04)
*Aš irgi visai neseniai perskaičiau, bet mano įspūdžiai visai nepanašūs smile.gif Man ši istorija pasirodė kažkokia netikra, neįtikinanti, atstumianti. Tokia nykuma, gūduma, gyvenimai be jokio džiaugsmo trupinėlio.
*Mano paskutinė skaityta knyga - Sajos "Skudurėlių takas". Knyga superinė, labai patiko, atradau dar vieną lietuvių rašytoją  thumbup.gif 

*o aš jaučiau širdies virpesį ir begalinį norą, kad herojams pavyktų, pasisektų, kad rastų jie savo pirminio skaičiaus antrininką. Daug pamąstymų sukėlusi liūdna, bet miela knyga.
*niekaip negaunu savo bibliotekoje.

Pabaigiau Harper Lee"Nežudyk strazdo giesmininko"- viena geriausių skaitytų knygų, nors priskirčiau prie vaikams ir jaunimui skirtų knygų ir rekomenduosiu savo vaikams. Knyga kaip ugnelė jaukiame kambaryje, nors už lango ūžauja vėjai. Skiriu 10 iš 10 balų. Knygos stiprybė - pozityvumas, sąžiningumo prieš save patį, padorumo gyvenime iškėlimas aukščiau nei kad žmonės dabar yra įpratę. Knyga skatinanti būti kiek geresniam, atlaidesniam, rūpintis ne vien savo kailiu, bet ir aplinkiniais.

Pabaigiau Selmos Lagerliof trilogiją "Liovešioldų žiedas. Šarlota Liovenšiold. Ana Sverd". Jau kartą skaičiau ją, knygoje dviejų skaitytojų atžymos, ir abi mano biggrin.gif . Labai patiko, įsimylėjau rašytoją, dabar ieškosiu taip ir neperskaitytų Nilso kelionių. Knyga įdomi ir pažintine prasme, rasite ir veiksmo, išgyvenimų, žmonių santykių panarpliojimo. Skiriu 10 iš 10.
Atsakyti
Kelių dienų bėgyje perskaitysiu E. Ališankos - Gatvė tarp dviejų bažnyčių unsure.gif jei kuri norite, galėsiu padovanoti (Kaunas, rašykit az). visai nepatiko man ši knyga, nors keletas sentencijų už akių užkibo. bet šiaip - man kankynė... blush2.gif neatrandu šiemet savo knygų, nors tu ką g.gif
Atsakyti