Na tai tada aš apie knygas pasipasakosiu:
Sali Salminen. Katryna. Apie vargingą, sunkų gyvenimą ir narsią moterį. Esu jau daug panašių knygų skaičiusi, bet šita turėjo du pliusus, ai, tiksliau tris: 1-seno leidimo (tokias labai mėgstu), 2-švedų autorės, 3-patiko jūra. O šiaip, tai mano knyga apie sunkią ir vargingą moterų dalią yra
Ditė - žmogaus kūdikis, na bet čia su šeimos istorija susiję, tad neobjektyvu. Katryna irgi gera knyga, mėgstančioms gyvenimiškas knygas verta ją susirasti.
Selma Lagerlef. Sakmė apie Gestą Berlingą. Jau nežinau, kiek metų stovėjo lentynoj... Gal ir gerai, nes prisidžiaugiau iki soties. Tikrai labai patiko, šiek tiek trūko iki pilnos laimės, nes rašo apie Švedijos istoriją, kurių legendų aš nei girdėjus, nei man jos ką nors reiškia... Bet pati knyga, istorijos - nerealu. Skaitydama dažnai prisimindavau
Sauliaus Šaltenio Kalės vaikus, kuri man labai panaši, ir daug artimesnė.
Viljamas Somersetas Moemas. Aistrų našta. Aišku, nelogiška po tokių švedų autorių, imtis anglų romano. Buvo nuobodų, nesužavėjo visai. Kur ten švediškos aistros prie angliškų aistrų... Kur ten Lagerlef perlai apie gyvenimą, šalia Filipo Kerio pamąstymų. Bet perskaičiau, vietom visai įdomu buvo, bet vietomis tikrai miegas ėmė. Man labai panašu buvo į Irvingo knygas, skaitai skaitai, irgi atrodo kartais neblogai parašo, bet esmei parašyti reikia mažiausiai pusės tūkstančio puslapių......
Jonas Užurka. Mindaugas karališkasis kraujas. Skaičiau, galvojau tikrai skaityti iki galo, bet paskui numečiau, nes ką čia kankintis.... Šiaip antra knyga kokia tik nebaigta, labai nemėgsta knygų nebaigti, net jei ir nelabai patinka, perskaitau, o gal pabaigoje visa esmė... Bet su ta neužteko kantrybės, ir labai apsidžiaugiau, kad nenusipirkau ten to futliarinio leidimo už pusantro šimto litų... Labai gaila iš tikro, nes labai norėčiau paskaityti knygų apie Lietuvos istoriją. Skaitomų knygų.
Herta Muller Amo sūpuoklės. Toks keistas jausmas... Ne, tikrai nesusižavėjau knyga, bet ji kažkaip traukė. Vis norėjosi sugrįžti prie to teksto. Kita vertus, po poros skyrių turėdavau padėti į šoną, kažkokia per daug sunki... Emociškai. Tiesiog retai taip pasitaiko. Skaityti ir norisi, ir negali, nes šiandienos dozę jau perskaitei. Esu prijaučianti vokiečių autoriams, įdomu buvo paskaityti šiuolaikinį romaną, ypač tokios garsios rašytojos. Dar įdomu buvo tas, kad visai ne tokio lagerio tikėjausi... Nes ypač erzina knygos, pvz. kaip koks amerikietis rašo apie ką nors tipiškai rusišką, tai yra, apie ką tikroviškiausiai galėtų papasakoti tik rusai. O čia visai atvirkštinis variantas. Tai sakyčiau nustebino, jei supratote, ką čia norėjau parašyti.