QUOTE(sotto @ 2013 04 07, 17:24)
sotto, 07 Bal 2013 - 17:24, para�ė:
sotto, 07 Bal 2013 - 17:24, para�ė:
Molly Wizenberg "Gyvenimas pagamintas namuose" - irgi numečiau nepabaigus, labai apsišoviau bibliotekoje šį kartą besirinkdama. Anonsuota , kad beskaitydamas nebežinosi, ar sėdėti,kaip prikaltas, nes labai smagu skaityti, ar norėsi bėgti į virtuvę išmėginti knygos receptus. Kiekvienas skyrius skiriamas konkrečiam patiekalui, ir autorė pasakoja apie patiekalo ir šeimos istoriją. Kaip dabar labai madinga, autorė turi savo tinklapį, ir knygoje daug susirašinėjimų . Manęs receptai nesužavėjo, pasakojimai irgi lėkšti, nuobodūs, trūksta loginių ryšių. Pasigailėjau, kad nenumečiau po pirmo perskaityto recepto.
Molly Wizenberg "Gyvenimas pagamintas namuose" - irgi numečiau nepabaigus, labai apsišoviau bibliotekoje šį kartą besirinkdama. Anonsuota , kad beskaitydamas nebežinosi, ar sėdėti,kaip prikaltas, nes labai smagu skaityti, ar norėsi bėgti į virtuvę išmėginti knygos receptus. Kiekvienas skyrius skiriamas konkrečiam patiekalui, ir autorė pasakoja apie patiekalo ir šeimos istoriją. Kaip dabar labai madinga, autorė turi savo tinklapį, ir knygoje daug susirašinėjimų . Manęs receptai nesužavėjo, pasakojimai irgi lėkšti, nuobodūs, trūksta loginių ryšių. Pasigailėjau, kad nenumečiau po pirmo perskaityto recepto.
Na siaip imdama ja ir turejai tiketis praktiskai vien kulinarijos ir receptu, ir tik labai nedaug kazkokiu pasakojimu kaip jie atsirado, buvo 'atrasti' ar 'sutikti'.
Juk anotacija neklaidina.
Niu o mano paskutiniai skaitiniai yra sie:
Umbertas Eko "Paslaptingoji karalienės Loanos liepsna". Labai patiko. Nuostabi kalba, pasakojimas, laikmetis. O dar iliustracijos viska labiau pagyvino ir palengvino. Vienas malonumas tokias knygas skaityti. Na man visa laika patiko Umberto rasymo stilius, bet si karta kazkaip ypatingai reagavau i knyga, gal del to, kad jau seniai kazka jo buvau skaiciusi.
Matt Haig "Mirusių tėvų klubas". Dar viena knyga palikusi labai gera ispudi. Na ne sedevras, bet vis tik mano nuomone verta demesio. Savitas autoriaus rasymo stilius, destymas, kuria ypatingas spalvas ir nuotaikas. Pasaulis ir jo suvokimas isdestytas vienuolikamecio akimis atrodo toks tikroviskas, o problemos, kurias jam tenka spresti - ne vaikiskos. Toks manyciau siuolaikinis Hamletas.
L. J. Smith "Kerėtoja". Skaitalas ir tiek. Tik ir tokius skaitalus dar galima butu suskirstyti pagal idomuma ir gerai praleista laika. Tai vat si knyga, man nesuteike jokio malonumo. Tai maziausiai patikusi is "Nakties pasaulio" serijos knyga.
Rūta Šepetys "Nelengvu keliu". Hmmm dar vienos sioks toks nusivylimas. Tikrai laukiau ir tikejausi daug daugiau. Ypac po autores pristatymo. Nes teko lankytis sios knygos pristatyme Vilniuje. Autore taip gyvai, jausmingai ir idomiai pateike sia knyga, kad jau maniau ji bus simta kartu geresne nei jos ankstesne knyga "Tarp pilku debesu". Deja, man sie veikejai nebuvo tokie gyvi kaip anoje knygoje. Nesakau, kad nebuvo idomu skaityti - geras ir idomus siuzetas, spalvingas laikmetis ir tikrai daug ka papasoki galinti miestas - bet deja, si istorija stokojo autores aistros ir atsidavimo jai.