Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos knygos knygos...

Šįkart sugalvojo vaikis knygą parnešti - man ir sau smile.gif
Benjamin Mee "Mes nusipirkome zoologijos sodą"
Kai gyvenimą aukštyn kojomis apverčia 200 laukinių gyvūnų - tikrais įvykiais paremta istorija.
Man 3/5.

Doloresa Kazragytė "Raudoni sandaliukai"
Jautru, nostalgiška, liūdna liūdna...

Atsakyti
QUOTE(*Jūra* @ 2013 04 06, 19:20)
Doloresa Kazragytė "Raudoni sandaliukai"
Jautru, nostalgiška, liūdna liūdna...

Kodėl liūdna? Man visada taip gera ją skaityti. Tas jos liūdesys toks šviesus, toks džiaugsmingas, kupinas vilties.. smile.gif
Atsakyti
A.Čekuolis "Mūsų slaptieji ir dramblys bute", naujutėlė bibliotekoje, aš pirmoji ją perskaičiau biggrin.gif . Labai labai patiko, norėčiau, kad mano vaikai tokį senelį pasakorių turėtų, norėčiau tokį žmogų savo draugų tarpe turėti, tai būt smagu padiskutuoti. Perskaičiau su didžiausiu malonumu, vertinu 10/10.

Dorothy Koomson "Zefyrai pusryčiams" - mečiau, nemėgstamiausių knygų kategorija, pasakojama, kad tik pasakoti.
Molly Wizenberg "Gyvenimas pagamintas namuose" - irgi numečiau nepabaigus, labai apsišoviau bibliotekoje šį kartą besirinkdama. Anonsuota , kad beskaitydamas nebežinosi, ar sėdėti,kaip prikaltas, nes labai smagu skaityti, ar norėsi bėgti į virtuvę išmėginti knygos receptus. Kiekvienas skyrius skiriamas konkrečiam patiekalui, ir autorė pasakoja apie patiekalo ir šeimos istoriją. Kaip dabar labai madinga, autorė turi savo tinklapį, ir knygoje daug susirašinėjimų . Manęs receptai nesužavėjo, pasakojimai irgi lėkšti, nuobodūs, trūksta loginių ryšių. Pasigailėjau, kad nenumečiau po pirmo perskaityto recepto.
Atsakyti
Atradau Balį Sruogą, poetą wub.gif . Keletą eilėraščių, tikiuosi neprieštarausite, įmesiu.

Balys Sruoga

* * *

Mes ateinam kaip šešėliai
ties bedugnėm giesmių pint.
Kas numiršta- turim vėlei
Mes giesmėmis atgaivint
........
Žemėj šioje mes užklydę-
Tik ilgėjimos sargai....
Žiedą paslėptą išvydę,
vėl plasnosim gimt aukštai...

Rudeniniai žvilgsniai

Kartą ėjom ankstų rytą, kai dar saulė netekėjo.
Liūdnas sodas. Liūdnos godos. Liūdnas rytas rudeninis.
Gūdžios pušys, margos liepos it sustingusios merdėjo.
Kartą ėjom ankstų rytą, kai dar saulė netekėjo.
Veltui siekė ranka ranką, sielos siela negirdėjo.
Veltui kūrėm sieloj laužą, tąryt sauė netekėjo.
Liūdnas sodas. Liūdnos godos. Liūdnas rytas rudeninis.

Kad nebaigti tokią liūdna gaida, paskutinis tongue.gif

Lauko ramybė paskendo meilė.
Per žemę saulė karoliais rieda.
Ir dūšioj saulė. Ir dūšia gieda-
Laukų ramybė paskendo meilėj.
Ir paskutinį rudenio žiedą
Kaip slaptą meilę priglaudžiu gailiai.
Per žemę saulė karoliais rieda.
Laukų ramybė paskendo meilėj.
Atsakyti
QUOTE(sotto @ 2013 04 07, 17:24)
Molly Wizenberg "Gyvenimas pagamintas namuose" - irgi numečiau nepabaigus, labai apsišoviau bibliotekoje šį kartą besirinkdama. Anonsuota , kad beskaitydamas nebežinosi, ar sėdėti,kaip prikaltas, nes labai smagu skaityti, ar norėsi bėgti į virtuvę išmėginti knygos receptus. Kiekvienas skyrius skiriamas konkrečiam patiekalui, ir autorė pasakoja apie patiekalo ir šeimos  istoriją. Kaip dabar labai madinga, autorė turi savo tinklapį, ir knygoje daug  susirašinėjimų . Manęs receptai nesužavėjo, pasakojimai irgi lėkšti, nuobodūs, trūksta loginių ryšių. Pasigailėjau, kad nenumečiau po pirmo perskaityto recepto.

Na siaip imdama ja ir turejai tiketis praktiskai vien kulinarijos ir receptu, ir tik labai nedaug kazkokiu pasakojimu kaip jie atsirado, buvo 'atrasti' ar 'sutikti'.
Juk anotacija neklaidina.

Niu o mano paskutiniai skaitiniai yra sie:
Umbertas Eko "Paslaptingoji karalienės Loanos liepsna". Labai patiko. Nuostabi kalba, pasakojimas, laikmetis. O dar iliustracijos viska labiau pagyvino ir palengvino. Vienas malonumas tokias knygas skaityti. Na man visa laika patiko Umberto rasymo stilius, bet si karta kazkaip ypatingai reagavau i knyga, gal del to, kad jau seniai kazka jo buvau skaiciusi.

Matt Haig "Mirusių tėvų klubas". Dar viena knyga palikusi labai gera ispudi. Na ne sedevras, bet vis tik mano nuomone verta demesio. Savitas autoriaus rasymo stilius, destymas, kuria ypatingas spalvas ir nuotaikas. Pasaulis ir jo suvokimas isdestytas vienuolikamecio akimis atrodo toks tikroviskas, o problemos, kurias jam tenka spresti - ne vaikiskos. Toks manyciau siuolaikinis Hamletas.

L. J. Smith "Kerėtoja". Skaitalas ir tiek. Tik ir tokius skaitalus dar galima butu suskirstyti pagal idomuma ir gerai praleista laika. Tai vat si knyga, man nesuteike jokio malonumo. Tai maziausiai patikusi is "Nakties pasaulio" serijos knyga.

Rūta Šepetys "Nelengvu keliu". Hmmm dar vienos sioks toks nusivylimas. Tikrai laukiau ir tikejausi daug daugiau. Ypac po autores pristatymo. Nes teko lankytis sios knygos pristatyme Vilniuje. Autore taip gyvai, jausmingai ir idomiai pateike sia knyga, kad jau maniau ji bus simta kartu geresne nei jos ankstesne knyga "Tarp pilku debesu". Deja, man sie veikejai nebuvo tokie gyvi kaip anoje knygoje. Nesakau, kad nebuvo idomu skaityti - geras ir idomus siuzetas, spalvingas laikmetis ir tikrai daug ka papasoki galinti miestas - bet deja, si istorija stokojo autores aistros ir atsidavimo jai.

Atsakyti
QUOTE(sotto @ 2013 04 07, 20:19)
Atradau Balį Sruogą, poetą  wub.gif . Keletą eilėraščių, tikiuosi neprieštarausite, įmesiu. 

Man beskaitant šias eiles, sužinojau baisią naujieną. Niekada neskaitysiu Sruogos eilėraščių...Per daug liūdesio ir mirties kvapo juose.
Atsakyti
O aš šiuo metu skaitau J. Žilinsko "KGB vaikai". Visai patinka, ypač detektyvinė linija bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dorifore @ 2013 04 08, 13:32)
O aš šiuo metu skaitau J. Žilinsko "KGB vaikai". Visai patinka, ypač detektyvinė linija  bigsmile.gif

doh.gif planavau nebeimti iš bibliotekos, skaityti savo naujas, bet turbūt teks doh.gif mačiau, kad ši bibliotekoje yra.
Atsakyti

QUOTE(Dorifore @ 2013 04 08, 13:32)
O aš šiuo metu skaitau J. Žilinsko "KGB vaikai". Visai patinka, ypač detektyvinė linija  bigsmile.gif

Atmetus muilo operą, pievas, kurias citavau aš
“atšoviau piktai, nes ant liežuvio galiuko jau jaučiau karstelėjusį alaus skonį ir mačiau, kaip troleibusas sušnypčia durimis, palikdamas stotelę vienišauti iki kito dviūsio pasirodymo. O dulksna smelkėsi net pro vilnonį šaliką!“

ar kita blogerė

“švelnų, lengvos itališkos moheros ryškiai oranžinį megztuką“: “Jeigu čia viskas taip pilka, aptriušę ir nemiela, tebūsiu aš pati saulytė. Hmmm… O juk “dėdė Vladas” mane taip ir vadindavo – “Rasyte saulyte”, nors man taip norėjosi, kad tartų tvirtą ir gaivų – “Rasa”. Mėgau savo vardą – juk maža pasaulyje tobulesnių dalykų už rytinį vandens lašą, blizgantį ant lapų“.

o tokių perlų labai daug, tai knyga ir man patiko. Iki "vilko valandos" neperskaičiau smile.gif Nežinau, kodėl jas lyginu. Gal, kad abi fantastinės, abi vienu metu pasirodžiusios ir abi vienu metu reklamuotos...
Atsakyti
Pabaigiau Margaret Atwood - Tarnaitės pasakojimas. Man patiko, gal net labai (vertinimas 5/5). Tai antra skaityta šios autorės knyga. Galiu pasakyti, kad jos rašymo stilius labai man patinka. Labai gražiai knygą aprašė čia wink.gif. Tikrai pritariu 100 proc. Nebanali, savo turiniu turtinga knyga. Ateičiai pasilikau šios autorės knygą - Aklasis žudikas.
Parsinešiau namo Jo Nesbø - Raudongurklė ir tik tada paskaičiau, apie ką ji. Ar nebus joje per daug politinių įvykių pasakojimų, istorijos? Labiausiai bijau politikos sad.gif Labai jos nemėgstu knygose. Beje, išgirdau puikius atsiliepimus apie Camilla Läckberg - Pamokslininkas iš pačių bibliotekininkių, kurios ją skaitė. Labai jau rekomendavo savo pažįstamai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zuvyte26 @ 2013 04 08, 17:05)
*Pabaigiau Margaret Atwood - Tarnaitės pasakojimas. Labai gražiai knygą aprašė čia wink.gif. Tikrai pritariu 100 proc. Nebanali, savo turiniu turtinga knyga. Ateičiai pasilikau šios autorės knygą -  Aklasis žudikas.
** Beje, išgirdau puikius atsiliepimus apie Camilla Läckberg - Pamokslininkas iš pačių bibliotekininkių, kurios ją skaitė. Labai jau rekomendavo savo pažįstamai smile.gif

* Kaip smagu, kad ir tau patiko bigsmile.gif Tą knygą aprašiau ten aš. Ir džiaugiuosi, kad namie turiu jos "Oriksė ir griežlys". Kitų knygų ieškau pirkti, bet nelabai randu verysad.gif
** "Ledo princesė" man patiko, turiu ir "Pamokslininkas", tai kai baigsiu kelias dabar skaitomas knygas, imsiuosi šitos. Tikiuosi nenuvils, nes kiek žinau, leidykla neplanuoja leisti kitų jos knygų. Nelabai pasiteisino verysad.gif

O ką tik užbaigiau H. Wassmo "Dinos knyga". Labai gera knyga su tvirto charakterio pagrindine veikėja. thumbup.gif Iš 5 skaitytų Wassmo knygų: 2 labai patiko, 1 patiko, 2 labai nepatiko. Tokia banguojanti man ši rašytoja ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2013 04 08, 13:51)
Na siaip imdama ja ir turejai tiketis praktiskai vien kulinarijos ir receptu, ir tik labai nedaug kazkokiu pasakojimu kaip jie atsirado, buvo 'atrasti' ar 'sutikti'.
Juk anotacija neklaidina.

neklaidina, ir mūsų vertinimai juk labai skirtingi. Tiek, kad SM receptų skyrelį smagiau skaityti, o iš knygos visada noriu kiek daugiau, nei iš kokio forumo.

QUOTE(eliss @ 2013 04 08, 14:11)
Man beskaitant šias eiles, sužinojau baisią naujieną. Niekada neskaitysiu Sruogos eilėraščių...Per daug liūdesio ir mirties kvapo juose.

kad jau parašėte... Eiles įdėjau a.a. M.Martinaičio atminimui, labai išgyvenau, Sruogos eilėraščiai man buvo kaip paguoda, kad ir su begaline liūdesio, nevilties gaida, bet kartu ir su išlikimo amžinybėje tikimybe...
Žiedą paslėptą išvydę,
vėl plasnosim gimt aukštai...
Atsakyti