Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos knygos knygos...

QUOTE(Dorifore @ 2013 04 02, 19:15)
Labai, labai panašios. Aš skaičiau tik dėl to, kad noriu perskaityti visas jos knygas, bet šios dvi tikrai nieko ypatingo ar verto dėmesio. jeigu neturi tokio pat plano kaip mano, visų jos knygų, tai net negaišk laiko.

Tai vat, kad pas mane tas pats planas - perskaityti visas Tess Gerritsen knygas. Plius nėra toks didelis laiko gaišimas, nes knygos skaitosi greitai, kokios jos bebūtų. smile.gif
Atsakyti
Labas, merginos,

Neseniai perskaičiau labai įdomią Kate Morton knygą "Tolimos valandos". Knyga tikrai verta dėmesio: joje yra ir detektyvinė, ir istorinė, ir meilės linijos. Ji man primena sluoksniuotą pyragaitį, kuriame susipina ir rūgštus, ir saldus, ir kartus skonis. Vienu žodžiu, man ji puiki ir nelėkšta knyga.

O per Velykas akį patraukė Santa Montefiore "Dvasių medis". Iš pradžių atrodė visai paprasta, niekuo neypatinga knyga, tačiau Argentijos pampos, kultūra bei gyventojų likimai įtraukė ir vis dar nepaleidžia, nes teko išvykti iš kaimo ir nebespėjau pabaigti perskaityti. Gal netyčia kas nors iš Klaipėdos krašto (ar nebūtinai) ją turi paskolinti? mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(daite @ 2013 04 02, 20:43)
Labas, merginos,

Neseniai perskaičiau labai įdomią Kate Morton knygą "Tolimos valandos". Knyga tikrai verta dėmesio: joje yra ir detektyvinė, ir istorinė, ir meilės linijos. Ji man primena sluoksniuotą pyragaitį, kuriame susipina ir rūgštus, ir saldus, ir kartus skonis. Vienu žodžiu, man ji puiki ir nelėkšta knyga.

O per Velykas akį patraukė Santa Montefiore "Dvasių medis". Iš pradžių atrodė visai paprasta, niekuo neypatinga knyga, tačiau Argentijos pampos, kultūra bei gyventojų likimai įtraukė ir vis dar nepaleidžia, nes teko išvykti iš kaimo ir nebespėjau pabaigti perskaityti. Gal netyčia kas nors iš Klaipėdos krašto (ar nebūtinai) ją turi paskolinti?  mirksiukas.gif

Dabar as kaip tik sia knyga skaitau, bet kol kas mane ji nelabai "kabina"
Gal tai todel, kad visai neseniai perskaiciau "Teherano kaline" paremta tikrais faktais. Tikrai verta demesio. Gal vis dar praeitos knygos nuotaikos nepaleidzia ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daluzenik: 03 balandžio 2013 - 09:03
Šiuo metu skaitau Lars Kepler "Hipnotizuotojas" Labai lengvai skaitosi, knyga iš tokių, kuriose daug puslapių, bet juose mažai parašyta. biggrin.gif Siužetas užvedantis, todėl negąsdina didelė knygos apimtis. Pirmą kartą skaitau psichologinį detektyvą, todėl įspūdžius suformuluosiu tik užbaigus.
Atsakyti
QUOTE(sotto @ 2013 04 01, 20:02)
Ian McEwan "Atpirkimas". - gyvenimo istorija. Veiksmas Anglijoje, karo išvakarės, beprasidedantis karas. Įtraukiantis pasakojimas, yra ir veiksmo, ir apmąstymų. 

wub.gif man šita pati mylimiausia.

Richelle Mead ,,Kraujo pažadas'' - kadangi tai ketvirta dalis, tai nesiplėsiu, bet rekomenduoju visą ,,Vampyrų akademijos'' seriją toms, kurios su malonumu skaito Sukės Stekhaus sagą, visokius twilight'us ir pan., nes man ši serija bene geriausia iš tokios tematikos skaitaliukų.

Stephen King ,,Rūkas'' - knygos pradžioje pateikti trys apsakymai, iš kurių du (Kukurūzų vaikai ir Korporacija ,,Meskite rūkyti'') jau esu skaičiusi, nes violetinių knygų serijoje jie buvo pridėti prie kažkurio kito romano (sakyčiau ,,Kerės'', bet negarantuoju),abu, o ypač pirmasis man paliko gerą įspūdį. Na, o trečiasis apsakymas ,,Pragaro katė'' nustebino, nes nebuvau nusiteikusi rasti jame ką nors tokio šlykštaus. blink.gif Bet šiaip patiko. Na, o romanas ,,Rūkas'' irgi visai nenuvylė, ypač džiaugiuosi, kad pabaiga visko nesugadino (t.y. nebuvo parašytas happy end'as). Tiesa, visgi norėjosi, kad daugiau būtų išlikę mistikos, nes tie aštuonkojų kojas primenantys čiuptuvai, milžiniški vabzdžiai ir dar ten visokie į dinozaurus panašūs gyviai nebe mano sritis biggrin.gif Visumoj, knyga nenuvylė ir užsinorėjau paskaityti dar ką nors iš Kingo...

Na, o artimiausiu metu ketinu imti George R.R. Martin ,,Sostų žaidimas'' pirmąją dalį
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laTulipe: 03 balandžio 2013 - 15:28
QUOTE(Jole555 @ 2013 04 03, 15:14)
Šiuo metu skaitau Lars Kepler "Hipnotizuotojas" Labai lengvai skaitosi, knyga iš tokių, kuriose daug puslapių, bet juose mažai parašyta. biggrin.gif Siužetas užvedantis, todėl negąsdina didelė knygos apimtis.  Pirmą kartą skaitau psichologinį detektyvą, todėl įspūdžius suformuluosiu tik užbaigus.

oi sita tai naktimis rijau bigsmile.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(brangiakaile @ 2013 04 03, 18:50)
oi sita tai naktimis rijau  bigsmile.gif  thumbup.gif

Aš net prieš miegą neskaitau, nes bijau doh.gif Daugiausia ryte mėgstu skaityti, esu vyturys, tai keliuosi anksti.
Atsakyti
QUOTE(Kliamka @ 2013 04 01, 22:14)
Sveikos, smile.gif  perskaičiau Stan Barstow "A kind of loving" (lyg ir meilė) ir pamačiau, kad čia yra trilogija, yra dar dvi knygos, kurios angliškai vadinasi "The Watchers on the Shore" ir "The Right True End". Kas skaitėt, girdėjot ar žinot kaip jos vadinasi lietuviškai? Nežinau net kaip ieškot, o lb norėčiau perskaityt. ax.gif

"Lyg ir meilė" esu skaičiusi, bet nežinojau, kad čia trilogijos dalis. Kažkaip neteko daugiau jo knygų lietuviškai matyti, tai gal ir nėra išversta.
QUOTE(zuvyte26 @ 2013 04 02, 20:02)
Val McDermin - Undinių vilionės. Labai patiko.

Dabar skaitau Tess Gerritsen - Laikoma kalta. Nieko įspūdingo, nelabai patinka lyginant su jos kitais skaitytais detektyvais. Man tikrai per daug tų seiliojimųsi ir romantikos.
Užsirezervavau bibliotekoje dar kitą autorės knygą Melo kaina. Žinote, kuri stoviu eilėje - penkta biggrin.gif Kažin, ar ir ji nebus panašaus stiliaus. Nes man "Laikoma kalta" labiau panašėja į meilės romaną, o veiksmas išnyra tik persiritus pusę knygos.

"Undinių vilionės" ir man labai patiko, bet turbūt jau ne kartą tai sakiau.

O dėl Gerritsen- jos šitie romanai juk iš romantinių trilerių serijos, tai "romantika" šiaip ar taip privaloma ir ne pačia mažiausia doze. smile.gif

QUOTE(laTulipe @ 2013 04 03, 16:28)
Stephen King ,,Rūkas''

"Rūko" neskaičiau, nors noriu, bet man labai patiko jo ekranizacija. Šiurpus filmas, vien pabaiga ko verta. Ir šiaip eilinį kartą parodė, kad baisiausi padarai yra ne kokios nors pabaisos, o žmonės.

Mano paskutinė perskaityta- Prano Treinio "Ragana, pelė ir Faustas". Nedidelė knygelė, kurioje yra trumpas romanas ir septyni apsakymai. Romanas toks su juodu humoru truputį, bet šiaip nieko, kai neilgas, tai nespėjo nusibosti. O apsakymai tikrai patiko, paprastučiai tokie, bet maloniai susiskaitė.

Šiandien po ilgo laukimo pagaliau gavau penkias knygas anglų kalba. Dvi labiausiai norimas jau pradėjau ("Big Surą" ir "Į laukinį pasaulį"), nors greičiausiai vis tiek ties viena apsistosiu, bet labai gaila, kad beveik visai neturiu skaitymui laiko. Jei taip mėnesiu anksčiau, jau visas būčiau pervariusi. verysad.gif

Atsakyti
QUOTE(zuvyte26 @ 2013 04 02, 19:02)
William P. Young - Trobelė. Kai draugė pasakę, jog tai jos pati geriausia 2012-ųjų metų knyga, dar kartą supratau, kad tai skonio reikalas. O gal tiesiog kiekvienam žmogui reikia skirtingų dalykų, kuriuos jie randa knygose. Knyga neblogai skaitėsi ir patiko iki tos vietos, kai Makenzis sutinka Dievą visuose trijuose asmenyse.

Pasirašau po kiekvienu žodžiu. Skaičiau lygiai iki čia.

Skaitau Peter Hoeg Tylioji mergaitė. Prisimenant kaip patiko Panelės Smilos sniego jausmas, šita - g.gif schmoll.gif schmoll.gif Kol kas. Gaila.

O Hipnotizuotojas - geras detektyvas, ypač trys ketvirtadaliai. Paskui kažkaip nebe taip įtikinamai, įtampa laikoma, bet lyg pavargsti bedalyvaudamas veiksme biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2013 04 03, 21:26)
"Rūko" neskaičiau, nors noriu, bet man labai patiko jo ekranizacija. Šiurpus filmas, vien pabaiga ko verta. Ir šiaip eilinį kartą parodė, kad baisiausi padarai yra ne kokios nors pabaisos, o žmonės.

Ekranizacijos siuzetas truputi skiriasi nuo knygos.
Atsakyti
skaitau islandų autorės Sigurdardotir Pomirtinės apeigos. Rašymo stilius patinka, istorijos pradžia taip pat intriguojanti.
Atsakyti
Sveikos mergaitės, vis užsukdavau pasigaudyti idėjų skaitymams. Nenusivyliau. Laiko daug skaityti neturiu, bet kartais paskaitau.
Rekomenduočiau knygą apie farmacijos žiaurų verslą. John Virapen "Šalutinis poveikis - mirtis".
Kolkas tik įpusėjau, bet skaitosi lengvai, tačiau šiurpas nukrečia, kaip žmonėms rūpi tik pinigai, o ne žmonių sveikata. Aprašomas (kolkas) vienas vaistas, kuris sukelia haliucinacijas, savižudybes, žudymus... Įlindau į internetą pasižvalgyti, ogi tas vaistas platinamas ir Lietuvoje, skiriamas paaugliams nuo depresijos...
Na žiauru, bet manau, kad gerai, jog yra tokių knygų, kurios atveria akis. smile.gif

Atsiprašau, jei ne vietoje įsikišau. smile.gif
Atsakyti