Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos knygos knygos...

QUOTE(katilina @ 2013 03 27, 21:53)
Ar tai reiškia, kad ir į Everestą įkopti užsimanei? smile.gif

Aha, tai netiksliai įvardinau: kelionių knygos, kur užsimanai keliauti ir ypatingos kelionės, ne kiekvieno nosiai smile.gif Nei į Everestą įkopsiu, nei dviračiais per pasaulį apvažiuosiu... Bet minėtos knygos ypatingos, įkvepiančios wub.gif

Ačiū už rekomendacijas, Millennium trilogijos pirmą dalį perskaičiau thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Jole555 @ 2013 03 27, 16:59)
Sveikos mielos knygų mylėtojos 4u.gif .

Sveika atvykusi.

QUOTE(Masako @ 2013 03 28, 13:29)

Klaipedietes, gal kada susitinkam? Neturiu omeny, kad sia savaite, bet kada nors biggrin.gif

Būtų smagu susipažinti, kaip tamstą pagauti? mirksiukas.gif

QUOTE(Dorifore @ 2013 03 28, 17:20)

O klaipėdietes susitikimui jau seniai kviečiu. Aš po savaitės jau būsiu LT, galim organizuoti  4u.gif

Visai šaunu būtų. Jei organizuosi, Dorifore, brūkštelk sms, nes ne visada prisijungiu prie SM.
Atsakyti
perskaičiau Melniko Paryžiaus dienoraštį. į pabaigą jau vietomis ėmė kartotis, bet bendrai paėmus daug kur sutinku su autoriaus patarimais Lietuvai.

pasiėmiau Karalienė Bona. ir padėjau grąžinti, perskaičiusi tik pratarmės pradžią - XVI a. Viduramžiai doh.gif

dabar pasiėmmiau kažką H. Cobaino, su juo dažniausiai viskas gerai smile.gif
Atsakyti
heyyy, kokia gera tema ohmy.gif aš tai šiuo metu užsikabliavau už 'rytų brangenybės užrašų' bigsmile.gif tokia nuostabi knyga.. Beje, visi žmonės knygoje iš tikrųjų gyveno ir kaikurie tebegyvena, todėl faina atsivertus vikipedia kažką extra perskaityti ir pamatyti kaip aprašomas žmogus atrodė smile.gif)) rekomenduoju, tikrai smile.gif 4u.gif
Papildyta:
beje, ar jūs esate good reads naudotojos?Labai patogus dalykas. Aš ten tiek gerų knygų atradau, būtų faina rasti Lietuvoje, bet panašu yra tik amazon biggrin.gif prisijunkit - draugausim http://www.goodreads...grida-na-eckait 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Filonox @ 2013 03 31, 18:17)
heyyy, kokia gera tema ohmy.gif
jungsies? bigsmile.gif

Su šv.Velykom visas user posted image

Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Pradėjau skaityti Jodi Picoult "Gailestingumą", įtraukė iškart smile.gif
Atsakyti
Perskaičiau knygos reklamą ir grąžindama žurnalą į biblioteką, pasiėmiau reklamuojamą knygą, naujutėlę, 2013 metų leidimo, skaičiau pirmoji. Super, geriau nė norėti neįmanoma. Vaiva Rykštaitė "Kostiumų drama", perskaičiau greit, skaitosi labai lengvai. Autorė labai jauna, ir jos jaunystė didžiausias knygos pliusas, o taipogi ir minusas. Gelmių kūrinyje nėra, bet skaitymo malonumo užtenka. Labai vertę menkina keiksmažodžiai, buvo galima subtiliau ir estetiškiau išsireikšti, vis tik tai meno kūrinys. Gaila, kad lietuvių autoriai keikiasi taip neišraiškingai, vulgariai, neskaniai. na bet autorė gal dar užaugs.

Jaroslavas Melnikas "Paryžiaus dienoraštis"- perskaityti verta, bet antrą kartą į rankas jos neimsiu. Smagu buvo tai, kad visas aprašomas vietas esu mačiusi. Su kai kuom sutinku, dėl kai kurių teiginių paabejočiau, turiu kiek kitokią nuomonę. Esame tokie kokie esame, pasaulyje išskirtiniai , tikrai galima lietuvį atpažinti toli nuo Lietuvos, jei dar nespėjęs būna perimti svetimos kultūros. Tai ir gerai ir blogai, gerumus reiktų branginti, blogumus mažinti. Knyga, kuri gali sukelti diskusiją, įdomu ją padėjus į šoną pakalbėti ir panagrinėti mūsų, lietuvių, ypatumus.

Robert Goolrick "Patikima žmona"- lengvas romanas, veiksmas 1907 metais. Romanų mėgėjams rekomenduoju, visai neblogai vakarą praleisti su arbatos puodeliu ir tokia knyga. Ilgam tikrai neįstrigs, po metų nebeatsiminsiu, kad skaičiau.

Ir dar du romanai. Skaičiau vieną po kito, labai panašūs siužetu ir keliamom emocijom. Abi patiko, rekomenduoju perskaityti.

Ian McEwan "Atpirkimas". - gyvenimo istorija. Veiksmas Anglijoje, karo išvakarės, beprasidedantis karas. Įtraukiantis pasakojimas, yra ir veiksmo, ir apmąstymų.
Sebastian Barry "Pažadėtoji žemė". Labai šiltas, jaudinantis pasakojimas, tykiai sruvenantis ir nepaleidžiantis. Tai irgi gyvenimo istorija, veiksmo vieta- Airija ir Amerika, daug vietos Airijos istorijai. Sukėlė norą pasidomėti Airija, jos istorijos vingiais.

Smagaus vakaro skaitančioms 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sotto: 01 balandžio 2013 - 19:05
as tai siuo metu skaitau,, pirmykste moteris,, labai patiko pirma dalis, tai laukiau arklu slenio (antros dalies) wink.gif rekomenduoju knygu myletojos:)
Atsakyti
Sveikos, smile.gif perskaičiau Stan Barstow "A kind of loving" (lyg ir meilė) ir pamačiau, kad čia yra trilogija, yra dar dvi knygos, kurios angliškai vadinasi "The Watchers on the Shore" ir "The Right True End". Kas skaitėt, girdėjot ar žinot kaip jos vadinasi lietuviškai? Nežinau net kaip ieškot, o lb norėčiau perskaityt. ax.gif
Atsakyti

Danielle Bean "Mano puodelis arbatos"
Katalikės mamos, auginančios 6 vaikus, apmąstymai.
"Vaikai atima beveik visą laiką ir jėgas. Jie man nuolat meta iššūkį, kad būčiau geresnė, kantresnė, dosnesnė, ir už tai atsilygina mėlynomis koalomis ir nesąlygiška meile.
Patenkinta nusišypsau suvokusi, kad tai ir yra mano puodelis arbatos."

(Tas rytinis arbatos puodelis, kurio taip ir nespėjo per visą dieną ramiai išgerti.)
Labai tinkamas laikas skaityti šią knygą - auginant mažamečius vaikus.
3/5.

Witold Gombrowicz "Apsėstieji"
Nežinau, ar kažko nesupratau, ar neįžiūrėjau giliau, ar daugiau tikėjausi iš gerų atsiliepimų...
Man 2/5.

Michael Winterhoff "Tironų mums nereikia"
Man patiko. Priverčia pažiūrėti bent iš kelių santykių pozicijų į tą pačią situaciją.
4/5.

Iš literatūros apie vaikus labai rekomenduočiau:
Adele Faber, Elaine Mazlish "Kaip kalbėti su vaikais, kad jie klausytų ir kaip klausyti, kad vaikai kalbėtų".
Knyga iš tų, kurias reikėtų skaityti ir (bandyti) įgyvendinti palaipsniui. Vėl skaityti, vėl vėl.
5/5.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Jūra*: 02 balandžio 2013 - 13:56
Val McDermin - Undinių vilionės. Labai patiko. Galiu sakyti, kad dar tokio detektyvo neteko skaityti. Labai įdomiai viskas išsinarplioja, pabaiga absoliučiai netikėta. Patiko, kad buvo nagrinėjama žudiko psichologinis portretas. Žinoma buvo daug baisybių, ypač žiaurus detekyvas, kuris gali net ir šokiruoti. Rekomenduoju. wink.gif Apie geras knygas kartais sunku daug parašyti, tuo labiau apie detektyvą. Vertinimas - 5/5

Colleen McCullough - Užsimerk, atsimerk. Pagal neblogus reitingus nutariau susipažinti su šia knyga. Deja, ji mane šiek tiek nuvylė. Pagal datas, kurias žymiuosi, matau, kad ją skaičiau bene ilgiausiai. Man joje buvo per daug bereikalingų nukrypimų, pats rašymo stilius labiau tinkamas romanui, o ne deektyvui. Na tiesiog neradau kabliuko, kuris mane įtrauktų. Pradžioje apskritai pasirodė per daug herojų, buvo sudėtinga susigaudyti. Buvo ir baisybių, o pabaiga taip - tikrai gera, įspūdinga, intriguojanti. Na bet negaliu gerai vertinti knygos, kai ~ 400 psl. neįtraukia 100 proc, o likusieji ~ 60 psl. puikūs. Taigi 3/5

Danielle Trusson - Angelologija
. Nors fantastika man ne prie širdies, bet ši knyga įtraukė. Imdama knygą į rankas tikėjausi kažko labiau realaus, pvz. kažkokių faktinių aiškinimų apie angelus. Tačiau radau daugiau fantastinį pasakojimą (taip buvo ir faktų apie angelų rūšis ir t.t.), kuris tikrai puikiai parašytas. Bent mane tikrai įtraukė savotišku rašymo stiliumi, kuris nebuvo joks ypatingas, tiesiog man šiam pasakojimui jis tiko. Kuo toliau skaičiau, tuo labiau įsitraukiau ir buvo įdomu sužinoti, kas nutiks jaunajai vienuolei. Man patiko. 5/5

William P. Young - Trobelė. Kai draugė pasakę, jog tai jos pati geriausia 2012-ųjų metų knyga, dar kartą supratau, kad tai skonio reikalas. O gal tiesiog kiekvienam žmogui reikia skirtingų dalykų, kuriuos jie randa knygose. Knyga neblogai skaitėsi ir patiko iki tos vietos, kai Makenzis sutinka Dievą visuose trijuose asmenyse. Nors man patinka knygos, kalbančios apie Dievą, tačiau tikrai ne tokio tipo. Labiausiai neįtikęs dalykas buvo - Dievo materialios formos pateikimas - moteris, nors kreipiamasi visur kreipiniu "Tėte", t.y. vyriška forma. Taip, galiu tai interpretuoti kaip užmanymą, jog nesvarbu, kas yra Dievas - vyras, o gal moteris, baltaodis, juodaodis - svarbiausia, kad tai buvo kažkas aukščiau visko, tai buvo ir yra MEILĖ ir VILTIS.
Kas patiko, tai aiškus pasakojimas apie Šv. Trejybę, apie atleidimo galią, visų kultūrų žmonių tapatumą, kai negalioja nei kalbos nei rasės barjerai, kai Dievui visi esame tokie patys - MYLIMI. Manau, kad ši knyga labiau tiktų skaityti tiems, kas prarado artimą, kenčia vidines kančias, gali būti pirma pažinis su atlaidžiu ir žmogišku Dievu. Man nuo vaikystės auklėtai katalikiškoje šeimoje, pajutusiai Dievo prisilietimą (ne tiesioginį, materialų), tikėjimas yra itin svarbus. Šioje knygoje nieko naujo nesuradau, todėl labai dažnai save pagaudavau nuobodžiaujančią. 2/5 Išsiplėčiau apie šią knygą, nes tai mano 2013-ųjų metų knygų iššūkio knyga biggrin.gif

Pradėjusi buvau skaityti kitą iššūkio knygą - Akselis Miuntė - Knyga apie San Mikelę. Deja, kol kas padėjau į šalį. Nesiskaito. Gal ne ta nuotaika. Tačiau duosiu jai antrą šansą wink.gif

Dabar skaitau Tess Gerritsen - Laikoma kalta. Nieko įspūdingo, nelabai patinka lyginant su jos kitais skaitytais detektyvais. Man tikrai per daug tų seiliojimųsi ir romantikos.
Užsirezervavau bibliotekoje dar kitą autorės knygą Melo kaina. Žinote, kuri stoviu eilėje - penkta biggrin.gif Kažin, ar ir ji nebus panašaus stiliaus. Nes man "Laikoma kalta" labiau panašėja į meilės romaną, o veiksmas išnyra tik persiritus pusę knygos.

Atsakyti
QUOTE(zuvyte26 @ 2013 04 02, 19:02)
Dabar skaitau Tess Gerritsen - Laikoma kalta. Nieko įspūdingo, nelabai patinka lyginant su jos kitais skaitytais detektyvais. Man tikrai per daug tų seiliojimųsi ir romantikos.
Užsirezervavau bibliotekoje dar kitą autorės knygą Melo kaina

Labai, labai panašios. Aš skaičiau tik dėl to, kad noriu perskaityti visas jos knygas, bet šios dvi tikrai nieko ypatingo ar verto dėmesio. jeigu neturi tokio pat plano kaip mano, visų jos knygų, tai net negaišk laiko.
Atsakyti