Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos knygos knygos...

QUOTE(winona @ 2013 03 04, 23:24)
nereik ieškot kažkokios prasmės tokioje knygoje ir gaišt laiką g.gif
drinks_cheers.gif kaip šuniui varškė - kai geriau nėra... ax.gif
Atsakyti
užbaigiau Karūna be karaliaus ir pradėjau kažkokį Kristi detektyvą - KAribų paslaptis ar pan. senutėlė, apiplyšusi, kažkodėl mano neskaityta biggrin.gif Kristi yra Kristi, su ja dažniausiai viskas gerai.
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2013 03 04, 22:20)
A.Ripley sukūrė retą stebuklą - parašė puikų geros istorijos pratęsimą.Skaičiau rusiškai (ne savo gimtąją kalba) knygą gavau vienai nakčiai.Man labai patiko.Tikrai ne prasčiau už Mitčel "Vėjo nublokštus"

Norec papriestaraut, skaiciau lietuviskai, is vis mintis sukosi "Ka tu vargsti, miela autore, bandydama isspaust bent panasu stiliu, maniera, zavuma ir fraziu taikluma, nesiseka tau, labai nesiseka..."
Atsakyti
aš labai seniai skaičiau abi, nebegaliu lyginti. Riplay istorija buvo netikėta, nesigailiu, kad perskaičiau ir ją.
Atsakyti
Perskaičiau Karin Alvtegen "Tikėtina istorija". Gal, kad nesitikėjau kažko ypatingo, o gal jau nuo detektyvų laikas pailsėti, tai ši labai smagiai skaitėsi mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moxe: 05 kovo 2013 - 14:39
QUOTE(winona @ 2013 03 05, 00:24)
ta Sukės istorija tai čia kur Miręs iki sutemų, Miręs pasauliui ir t.t.? A šbuvau pradėjus skaityt, nedaug iš tikro pirmos dalies perskaičiau bet kad taip lėkšta ir neįdomu ir turbūt mąstau kad nereik ieškot kažkokios prasmės tokioje knygoje ir gaišt laiką g.gif

taip, nereikia ieškoti prasmės, bet karts nuo karto norisi ir tokios literatūros. mirksiukas.gif

Aš kažkurią dieną perskaičiau H. Murakami ,,Žmogaus Avies Kalėdos''. Vaikams skirta knygutė, greitai persiskaitė, gražūs piešinukai, kuriamas įdomus fantastiškas pasaulis. Patiko.

Taip pat perskaičiau maždaug pusę J. G. Ballard ,,Saulės imperija''. Įdomi ir jau nekantrauju pamatyti filmą, tik aišku, reik pirmą užbaigti knygą.

Taip pat vis dar skaitau ,,Tas keistas nutikimas šuniui naktį''. Planuoju šiandien arba ryt pabaigti. Mielas pasakojimas. Ir labai lengva kalba, tai angliškai skaityti vienas malonumas. smile.gif
Atsakyti
Harper Lee - Nežudyk strazdo giesmininko
Visų pirma - labai puikiai aprašytas auklėjimas; vienišas tėvas augina du vaikus ir jam tas puikiai pavyksta. Tėvas Atikus, mažos Meikombo apygardos advokatas, gauna kelias užduotis - susitvarkyti su savo vaikais, kurie yra žūt būt pasiryžę iškrapštyti iš namų kaimyną, kurio gyvenimas apipintas paslaptimis ir legendomis. Dar viena Atikaus užduotis - sensacingoje byloje ginti juodaodį prievartautoją.
Istorija pasakojama Atikaus dukters, Paukštelio (taip visi ją vadina, nors tikrasis jos vardas yra Džina Luiza) lūpomis. Naivi, maža, tačiau ne iš kelmo spirta mergiotė Paukštelis gyvena savo svajonėse ir iliuzijose, taip pat amžiais kenčianti nuo savo porą metų vyresnio brolio ir tarnaitės Kelpurnijos pamokslų. Nepaisant to, ji ir brolis Džemis labai artimi: kartų leidžia laiką, lanko tą pačią mokyklą ir mėgaujasi vaikyste.
Kiekvieną vasarą pas juos atvažiuoja draugas Dilas - su savomis istorijomis (kiek jos realios kiek ne, tik pats jis ir težino).
Taigi visas romano veiksmas sukasi apie Baubo Redlio išprašymą iš namų ir tėvo Atikaus bylą, kuri labai pakeičia daugelio žmonių mąstymą ir tolerancijos lygmenį. Nuvylė neteisybė juodaodžių žmonių atžvilgiu, skaudžiausia, per šimtą metų, niekas nepasikeitė...
Autorė puikiai sužaidžia daugiasluokniame romane įpainiodama ir meilę, ir neapykantą; rasizmą ir toleranciją bei visus skaitytojus priverčia patikėti, jog visos romane minimos problemos yra aktualios ir šiandien.
Iš visų atsiliepimų kiek esu skaičiusi, tikėjausi šiek tiek daugiau, bet labai džiaugiuosi, jog skaičiau.
Atsakyti
Gal kas turit idėjų? Gal žinot kokią prasmingą knygą, kur veikėjos vardas būtų Rima? smile.gif Reikia dovanai minties...
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2013 03 05, 09:08)
užbaigiau Karūna be karaliaus.

Tai ar patiko?

Mano paskutinė skaityta- Alessandro Baricco "City". Joje trys siužetinės linijos. Pirmoji ir pagrindinė- apie genialų berniuką ir jo guvernante nusamdytą merginą, kitos dvi- istorija apie boksininką ir vesternas, papasakotos atitinkamai vaiko ir merginos (tos istorijos man ypač patiko, nors bokso, pvz., aš visai nemėgstu). Skaitydama kelis kartus jau buvau bepradedanti galvoti, kad ši knyga bus nieko ypatingo, bet prasistumdavau per tas nelabai įdomias vietas ir pasakojimas vėl įtraukdavo. Baricco rašo gražiai, bet savitai, jį reikia skaityti labai atidžiai, todėl ne kiekvienam toks rašymo būdas gali patikti. Man nekliuvo nei ilgi sakiniai, nei persipinančios istorijos, nei keisti veikėjai, nes skaityti šį romaną buvo kad ir ne visada lengva, bet tikrai malonu.

Iš trijų mano skaitytų Barrico knygų dvi labai patiko, tai kol kas su šio autoriaus kūryba reikalų dar nebaigiu.

"Nežudyk strazdo giesmininko" man labai patiko. Paprasta, bet miela ir kartu stipri knyga.

Atsakyti
Mark Haddon ,,The Curious Incident of the Dog in the Night-Time” / ,,Tas keistas nutikimas šuniui naktį''

Visų pirma, patiko man knygos viršelis. Taip pat norisi pagirti rašymo stilių: viskas pasakojama Kristoferio lūpomis, todėl kalba yra vaikiška ir skaityti originalo kalba yra nepaprastai lengva, todėl, jei yra nedrįstančių pradėti skaityti angliškai, tikrai rekomenduoju pradėti kad ir nuo šios. Pats leidimas yra labai smagus, kadangi knygoje pasitaiko vienas kitas Kristoferio pieštas paveiksliukas, ką jau kalbėti apie įvairias matematines formules bei skaičiavimus, į kuriuos ne itin ir gilinausi, nes nesu tokia protinga šioje srityje kaip pagrindinis veikėjas.
Aspergerio sindromo tematika knygose ir filmuose man patinka, tad ši knyga nebuvo išimtis, apskritai, tai ir buvo viena priežasčių, dėl kurių norėjau perskaityti šią puikią istoriją. Manau, autorius pakankamai gerai atskleidė tokį sindromą turinčio žmogučio mintis, pamąstymus ir pastebėjimus, kurie dažnai tikrai skirtųsi nuo sveiko penkiolikamečio. Todėl skaitant kilo dvejopi jausmai: buvo momentų, kai norėjosi juoktis, nes knyga, ypač pirmoji jos pusė, itin pozityvi, tačiau buvo momentų, kurių vis daugėjo knygai einant į pabaigą, kai buvo liūdna. Liūdna paprasčiausiai dėl to, kad žinai, jog jeigu jis neturėtų to sindromo, kai ką suvoktų kitaip ir nebūtų kilę tokios sumaišties, kuri kilo..
Lengvai skaitoma, nepaprastai įtraukianti ir įdomi knyga, kuri patiks įvairaus amžiaus skaitytojams.
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2013 03 06, 20:12)
Tai ar patiko?

iš 10 rašyčiau 7. charakteriai nelabai įtikinami, veiksmas labai greitas (nors trileris, taip ir priklauso), yra tokių užkabintų, bet paskui neplėtotų vietų. pabaiga labai saldi.

pati istorija įdomi, neįprastai sudėliota.
Atsakyti
QUOTE(Gegytė @ 2013 03 05, 23:51)
Harper Lee - Nežudyk strazdo giesmininko

vakar norėjau rašyti,kad dabar skaitau wub.gif labai patinka, nors atrodė,kad bus tokia senamadiška ir nuobodi,pamokanti,bet skaitau ir labai patinka rašymo stilius, pasakojanti mergaitė taip juokingai kartais susako,kad vis prunkšteliu smile.gif žodžiu,kol kas atrodo,kad verta buvo patekti į metų iššūkį thumbup.gif
Atsakyti