Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos knygos knygos...

Kaip idomu apie Gerritsen, man tai jos Kaulu sodas tokia vidutine knyga, labiausiai patinka Ailz - Ricoli serija, tikiuos, ir toliau ja vers. Jotema ketina isleisti knyga Uzkratas, turbut ne pati idomiausia bus, bet reiks skaityt.

Kaip del Picoult pavydziu, ypac, kad ta knyga visai nauja dar, ar ne? smile.gif Pas mus gal ir ivers kada, bet bus 50 Lt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(miig @ 2013 02 28, 13:11)
Įveikiau J.Irving "malda už Oveną Minį". Sakau įveikiau nes pirmi 300psl taip nelengvai skaitės ir taip pamažu, kad buvau bepradedanti savim abejot ar sugebėsiu išlaukt iki tos vietos kur jau užkabins  biggrin.gif
Bet ačiū Dievui sugebėjau. Ir taip užkabino, kad dabar negaliu atsitokėt  thumbup.gif

Toliau knisuosi po namie gulinčias knygas ir užkliuvo už akių man ši knyga. Prieš pora dienų vakarais pradėjau skaityt... ir nežinau g.gif Pradžioj tai išvis, paskaitau puslapį - užverčiu, pavartinėju rankose ir mastau "gaišt laiką ar ne" Ir vėl paskaitau, ir vėl paabejoju. Tikrai pradžia nelengvai skaitosi g.gif Gal ir aš išlauksiu... arba ne smile.gif
Atsakyti
buvau susitikime su TApinu, sutikau Dolitlę, parnešiau dedikaciją ir autografą visiems trims sūnums smile.gif
Atsakyti
o aš tai marakeš mačiau, bet nepriėjau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Dorifore @ 2013 03 02, 19:21)
o aš tai marakeš mačiau, bet nepriėjau  blush2.gif

aš kitų nepažįstu akivaizdžiai ax.gif Dolitlė už manęs sėdėjo.
Atsakyti
Perskaičiau.Ai,nežinau...Gerai,kad pirkt nereikėjo.
http://www.knyguklub...t/kambarys.html
Atsakyti
kaip manot, kokio amžiaus vaikai jau gali pradėti skaityti Harį Poterį? galbūt kuri nors turite asmeninės patirties šiuo klausimu?
Atsakyti
Mumi,mano asmeninė patirtis tokia : niekas nerinkdavo man knygų ir nedrausdavo skaityti,ką noriu.Labai ankstyvoj paauglystėj perskaičiau Volterą,Ž.Ž.Ruso ir kt.O kai išėjo HP su malonumu skaičiau visas aštuonias knygas ax.gif Leisk vaikams patiems nuspręsti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2013 03 03, 09:31)
Mumi,mano asmeninė patirtis tokia : niekas nerinkdavo man knygų ir nedrausdavo skaityti,ką noriu.Labai ankstyvoj paauglystėj perskaičiau Volterą,Ž.Ž.Ruso ir kt.O kai išėjo HP su malonumu skaičiau visas aštuonias knygas  ax.gif Leisk vaikams patiems nuspręsti  4u.gif

kol kas neleisiu biggrin.gif viduriniam leidžiu rinktis knygas, nes su juo kartu nueinam į vaikų skyrių, dičkiui parenku, nes mes į biblioteką nueinam, kol jis muzikoj, o mes laukiam. bet nebūtinai jam patinka tai, ką parenku: blogiuko Henrio perskaitė vieną knygą, ragana Lilė visai nepatiko. Nykštuko Nilso vienas apsakymas nelabai patiko, neskaitė iki galo, o dabar daviau Brolius Liūtaširdžius - net į mokyklą nešėsi, kad paskaitytų per pertraukas, tokia jam įdomi (aišku, mokykloj neskaitė biggrin.gif )
HP irgi patys neturime, iš bibliotekos imsim - dėl to ir galvoju, nuo kokio ji maždaug amžiaus.
Atsakyti

QUOTE(muminukas @ 2013 03 03, 09:58)
kol kas neleisiu  biggrin.gif viduriniam leidžiu rinktis knygas, nes su juo kartu nueinam į vaikų skyrių, dičkiui parenku, nes mes į biblioteką nueinam, kol jis  muzikoj, o mes laukiam. bet nebūtinai jam patinka tai, ką parenku: blogiuko Henrio perskaitė vieną knygą, ragana Lilė visai nepatiko. Nykštuko Nilso vienas apsakymas nelabai patiko, neskaitė iki galo, o dabar daviau Brolius Liūtaširdžius - net į mokyklą nešėsi, kad paskaitytų per pertraukas, tokia jam įdomi (aišku, mokykloj neskaitė biggrin.gif )
HP irgi patys neturime, iš bibliotekos imsim - dėl to ir galvoju, nuo kokio ji maždaug amžiaus.

priklauso nuo dalies smile.gif pirmos prasideda, kai veikėjams ten berods dar visai ankstyva paauglystė. 12 kokių metų? Tai nuo kokio 10 ties jau galima ir skaityt. O va paskutinė dalis tai jau gal kokiam keturiolikmečiui tik smile.gif
Bet aš irgi nežinau, niekada mama manęs necenzūravo, būčiau užgaugusi neskaitanti, jei man būnant kokių 10-12 metų mama būtų pakišus vaikišką knygą.

O broliai Liūtažirdžiai tai nuostabūs. Mano pirmoji perskaityta stora knyga, tai buvau antroje klasėje. Kita tokia įsimintina tik "Be šeimos", nes irgi perskaičiau antroje klasėje, tai labai jautriai į viską reagavau, super.
Atsakyti
visi vaikai skirtingi. maniškis neskatinamas skaito enciklopedijas, bet noriu, kad ir grožinę skaitytų. ir jau matau rezultatus - gana gerai rašo. pvz., įdomiausias parašė su -iausias, nors tariame -eusias ir jie dar tokių dalykų nesimokė (pirmokas)
Papildyta:
dabar Austėjos bloge nerandu, kaip kažkurį sūnų pratino skaityti: įprotis gali būti ir formuojamas, nebūtinai susiformuoti smile.gif

maniškiui 8 sueis, gal bandysiu parnešti H. Poterį. turiu viltį, kad ją po kurio laiko galės skaityti ir originalo kalba. knygų nemažai, užteks biggrin.gif
Atsakyti
HP veikėjams pirmoj knygoj metų ~10 ar 11metų.Aš perskaičiau pirmą dalį kažkur gal dvylikos...kaip seniai atrodo jau tai buvo bigsmile.gif šiaip aišku gali skaityti ir anksčiau ir tos paskutinės dalys nėra ten nei erotikos labai nei ką, bet vis tiek subtiliai duodama suprasti ir bučiniai, pavydo scenos, artimųjų mirtis, jų pačių, vaikų, taisyklių laužymas..įdomu kaip mažas vaikas tai supras smile.gif

dar ką pagalvojau dabar,kad kai aš pradėjau skaityti jau buvo išėjusios gal trys dalys, bet visų kitų teko laukti,gi berods kas metus kita knyga pasirodydavo ar dar ilgiau tekdavo palaukt,tai tie skaitytojai mažieji kaip ir augo kartu, bent jau aš panašiai augau, nebuvo,kad visas knygas suskaityčiau iš karto mazgė smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo winona: 03 kovo 2013 - 11:23