Ateinu palikti keletą atsiliepimų apie paskutines perskaitytas knygas:
Sigitas Parulskis - Prieš mirtį norisi švelnaus
Sakyčiau tai knyga, kurią galima nešiotis rankinėje Knygą sudaro trumpos istorijos, taigi jeigu kur palaukt tenka, kokioje eilėje ar pan, greit išsitrauki ir perskaitai istoriją
Šiaip tai labai patiko, patiko rašymo stilius, patiko autoriaus mintys, įžvalgos ir pastebėjimai apie kasdienybę. Knyga ir prajuokino, ir privertė susimąstyti.
Tai pirmoji mano skaityta S.Parulskio knyga. Manau mėginsiu dar
E L James Penkiasdešimt pilkų atspalvių (I)
Numečiau knygą perskaičiusi 2/3. Jos skaitymas pasidarė darbu o ne malonumu.
Skurdus rašymo stilius, pasikartojantys išsireiškimai, bukas siužetas, neįdomios ir nejaudinančios sekso scenos.. visiškas niekalas, pinigai į balą.
Dabar skaitau Clarissa Pinkola Estes Bėgančios su vilkais šiaip sunkokai sekasi, darosi nuobodu, toks vaizdas, kad tas pats per tą patį rašoma, nežinau ar tik čia man vienai taip atrodo
Iš knygų mugės parsinešiau ir savo eilės laukia
S.Beckett Mirusiųjų šnabždesiai
I.D. Yalom Kai Nyčė verkė
I.D. Yalom Melagis ant kušetės
QUOTE(winona @ 2013 02 28, 23:36)
o jum kitos Irvingo knygos patiko?
man čia pirma jo knyga, bet tikrai kilo noras ir kitas perskaityt
QUOTE(miig @ 2013 03 01, 17:31)
man čia pirma jo knyga, bet tikrai kilo noras ir kitas perskaityt
nes aš bandžiau Sidro namų taisykles, Našlė vieneriems metams ir mečiau,kažkaip atrodo ir įdomiai rašo ir viskas gerai,bet nejaučiu malonumo skaitydama o su šia knyga suintrigavot.
Taip pat užsimaniau paskaityti Parulskio Prieš mirtį norisi švelnaus, apskritai jo nesu dar skaičius nė vienos knygos
šiandien nusipirkau už 50 pyškių Jodi Picoult Lone Wolf. Turbūt vertimo į lietuvių kalbą nėra dar, tai kai apmažinsiu savo skaitomas knygas šiuo metu bandysiu kibti.
Aš susipažinau su Filomena Taunyte. Iš karto vienu metu skaičiau net tris jos knygas ("9/10 laimės" , "Ieškau tikro lietuvio" ir dar kažkokią) ir siaubingai nusivyliau ja ir kaip asmenybe ir kaip rašytoja. Pastraipa pradedama viena mintimi, nuklįstama į kitą be jokios loginio ryšio ir perėjimo, blaškomasi, kartojamasi, jokio skaitymo malonumo. Tas pats per tą patį, nesvarbu kurioje vietoje atsiversi, nesvarbu kurią knygą. Sakiniai suvelti, žodynas skurdus, milžiniško negatyvo pliūpsniai, viskas blogai ir vis blogiau, visi nedori, 25 proc. lietuvių iš vis kvaili (ką čia kvaili- psichiniai ligoniai ), sportininkai durniai, deputatai ( omenyje greičiausiai turi seimo narius ir šiaip valdininkus) - paskutiniai niekšai, kvailiai neregėti ir t.t. ir pan. puslapis po puslapio. Galvojau, gal kokių patarimų pažarstys kaip gydytoja su ilgamete praktika, tai buvau lengvai šokiruota tais patarimais. Visų geriausia sveikatos apsaugos sistema Baltarusijoje, vaistai geriausi rusiški, vėžį ketvirtos stadijos gydyti žibalu ir pan. perliukai. O autorės svajonė patekti į ...kalėjimą , nes ten gerai maitina, kiekvieną savaitę keičia patalynę, o ji vargšė to negali, nes neišdžiūsta jos namuose, kuriuose šalta ir bloga, kaliniai gauna geresnę medicininę priežiūrą nei ji, nusipelniusi veikėja. Mano reziumė- tai ir tegali parašyti tipiškas homo sovieticus, kažkodėl pernelyg susireikšminusi.
Ir kaip atgaivą po Taunytės negatyvo, skaitau Antano Gailiaus "Pro mansardos langą". Lietuvis rašo apie Lietuvą. Jautri, subtili knyga, paliečia ir skaudulius, bet knyga skleidžia šilumą. Lietuva aprašoma 2001 - 2011 metų laikotarpyje. Tikriausiai šią knygą nusipirksiu, nes autoriaus aukštinamos vertybės man priimtinos ir knyga turi išliekamąją vertę.
Ir kaip atgaivą po Taunytės negatyvo, skaitau Antano Gailiaus "Pro mansardos langą". Lietuvis rašo apie Lietuvą. Jautri, subtili knyga, paliečia ir skaudulius, bet knyga skleidžia šilumą. Lietuva aprašoma 2001 - 2011 metų laikotarpyje. Tikriausiai šią knygą nusipirksiu, nes autoriaus aukštinamos vertybės man priimtinos ir knyga turi išliekamąją vertę.
QUOTE(winona @ 2013 03 01, 19:19)
įdomiai rašo ir viskas gerai,bet nejaučiu malonumo
šiandien nusipirkau už 50 pyškių Jodi Picoult
Vienintelis Garpas patiko.Visos kitos.... Naujausių net nebepradedu šiandien nusipirkau už 50 pyškių Jodi Picoult
Prašyčiau neskatinti pavydo nuodėmės tokiom kainom.Neįsivaizduoju knygos už 50 centų
Perskaičiau Zoe Ferraris "Liepsnojantis smėlis" Nepatiko.Neįdomu.Nesuprantama
QUOTE(winona @ 2013 03 01, 20:19)
nes aš bandžiau Sidro namų taisykles, Našlė vieneriems metams ir mečiau,kažkaip atrodo ir įdomiai rašo ir viskas gerai,bet nejaučiu malonumo skaitydama o su šia knyga suintrigavot.
kol stūmiausi per tuos pirmus 300psl galvojau lygiai taip pat.
QUOTE(katilina @ 2013 02 28, 22:39)
Prašom smulkiau apie KM įspūdžius.
Plačiau apie mugę gali paskaityti čia
O aš šią savaitę perskaičiau A. Golden "Geišos išpažintis". Kadangi buvau mačiusi filmą, tai nebuvo tokio wow, bet vis tiek patiko, nežinojau, kad tai realios geišos istorija.
Dar skaičiau T. Gerritsen "Tylioji". Vienu metu jau buvau išsigandusi, kad bus nusigrybavusi ir nusifantazavusi, bet paskui viskas apsivertė ir vėl mėgavausi intriga. Tik labai susinervinau, kad šioje knygoje parašyta knygos "Ledinis šaltis" pabaiga Nedarykit kaip aš, skaitykit iš eilės.
Na ir šiandien baigiau A. Paasilinna "Grupinės savižudybės magija". Labai patiko Jaučiu geriausia iš trijų jo skaitytų knygų.
Ir dabar pradėjau L. Lavaste "Mes. Lietuviai".
QUOTE(Germinė @ 2013 03 01, 21:05)
Prašyčiau neskatinti pavydo nuodėmės tokiom kainom.Neįsivaizduoju knygos už 50 centų
kuistukuose daug naujų knygų už tokią kainą gundžiausi nusipirkti Kai triušis buvo dievas berods taip vadinas, bet ten sudėtingesnis tekstas man pasirodė. Picoult neatsispyriau ir eidama iš parduotuvės tą patį pagalvojau, o kad lietuvoj tokios kainos būtų.Neįsivaizduojama..
QUOTE(Dorifore @ 2013 03 01, 23:06)
Dar skaičiau T. Gerritsen "Tylioji". Vienu metu jau buvau išsigandusi, kad bus nusigrybavusi ir nusifantazavusi, bet paskui viskas apsivertė ir vėl mėgavausi intriga. Tik labai susinervinau, kad šioje knygoje parašyta knygos "Ledinis šaltis" pabaiga Nedarykit kaip aš, skaitykit iš eilės.
Gal galite parašyti eiliškumą T. Gerritsen knygų parsinešiau ir aš "Tylioji" iš KM, bet tada nepradėsiu, jei iš eilės reikia skaityti. Teks pradėt nuo pirmos
QUOTE(Moxe @ 2013 03 02, 10:36)
Gal galite parašyti eiliškumą T. Gerritsen knygų parsinešiau ir aš "Tylioji" iš KM, bet tada nepradėsiu, jei iš eilės reikia skaityti. Teks pradėt nuo pirmos
Aš eiliškumo nežinau, bet prieš skaitant Tylioji, siūlyčiau perskaityti Chirurgas, Dvynės, Ledinis šaltis. Gal dar kas mane papildys...
Matėt nauja T.Gerritsen knyga palanuojama išleisti ?
QUOTE(Dorifore @ 2013 03 02, 00:06)
Ačiū, bet jau pasiskaičiau anksčiau. Šiaip labiausiai domino įspūdžiai apie Gerritsen.
QUOTE(Moxe @ 2013 03 02, 10:36)
Chirurgas
Pameistrys
Nusidėjėlė
Dvynės
Dingusios
Mefisto klubas
Relikvija
Ledinis šaltis
Tylioji
Čia Ricoli-Ailz serija.
QUOTE(katilina @ 2013 03 02, 12:57)
Šiaip labiausiai domino įspūdžiai apie Gerritsen.
Aš jokių jos knygų dar neskaičiau, bet į susitikimą nuėjau. Tai įspūdis - tipiška vidutinio amžiaus amerikietė, nelabai madingai apsirengusi, pozityvi ir geranoriška. Man patiko jos klausytis, tačiau pasakojime neišgirdau kažko, kas labai sudomintų jos asmenybe. Gal labiausiai išskirtinis faktas yra apie giminaitį, kuris buvo labai malonus ir geras, o ėmė ir įvykdė smurtinę žmogžudystę, ir taip ją pastūmėjo ieškoti brutalių nusikaltėlių maloniuose žmonėse ir apie tokius rašyti.
Jau buvau besvarstanti kad reiks imt ir paskaityt kokią jos knygą, bet tokia labai aktyvi leidyklos atstovė ir pati Gerritsen tos nepilnos valandos metu išpasakojo turbūt visų jos knygų siužetus, atskleidė nusikaltėlius ir jų motyvus . Tai kaip ir nebėr prasmės . Ji pati minėjo kad geriausia savo knyga laiko "Kaulų sodą". Tai gal kada į šitą reiks rankeles ištiesti.