Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos knygos knygos...

QUOTE(eliss @ 2013 02 16, 12:55)
nežinau ,skaityt neskaityt, nesinori dramos rolleyes.gif
Labai žiauri,skaudi knyga.Man buvo keista,kaip vieno vaiko netektis gali paveikti taip,kad pamiršta visus kitus.Antroji-
“Tataigis” jau lengvesnė,be to siaubo,bado.Trečioji - “Tamsta mokytojas“ turi panašumų su mūsų dabartine mokykla,bet sovietmečiu būtų visiškai nesuprantama.Kadangi mėgstu tęstinius romanus,man paliko visai neblogą įspūdį.
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2013 02 16, 10:23)
O ar skaitei "Naną". Man labiausiai patikusi Zola knyga. Ir filmas neblogas.

Ne, neskaičiau. "Nanos" eilė ateis po dar trijų serijos knygų. O iš jau perskaitytų man labiausiai turbūt "Kūryba" patiko.

"Andželos pelenai" tikrai netinka, jei nenori dramos, nors šiaip knyga puiki.
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2013 02 16, 14:56)

"Andželos pelenai" tikrai netinka, jei nenori dramos, nors šiaip knyga puiki.

turbūt paliksiu vasarai, dabar per daug niūru tokias knygas skaityt. Pamažu kaupiuosi "Sofi pasirinkimui" rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2013 02 16, 15:40)
turbūt paliksiu vasarai, dabar per daug niūru tokias knygas skaityt. Pamažu kaupiuosi "Sofi pasirinkimui" rolleyes.gif

Pritariu, kad "Andželos pelenai" labai gera knyga, bet kartu ir labai niūri doh.gif
Va antroji dalis "Tataigis" tai nepalyginamai šviesesnė.
Atsakyti
Šindlerio sąrašas- Prieš skaitydama šią knygą perskaičiau daug atsiliepimų, vienas man užstrigo : "Tai knyga, kurią reikėtų įtraukti į privalomos literatūros sąrašą mokyklose". Pritariu. Tai nėra ta grožinės literatūros knyga, kurią skaitydamas mėgaujiesi. Ji sunki tiek rašymo maniera, tiek aprašytais įvykiais. Meniškumo čia taip pat daug nerasi, bet kam jis reikalingas, kai kalba eina apie žmonių kankinimus ir žudymus?
Bent jau man knyga skaitėsi lėtai, vietomis pasirodė kiek ištempta. Knygoje daug detalių, pavardžių, įvykių, miestų, tad skaitydamas turi gerai įsigilinti. Aprašyti faktai šokiruoja, verčia susimąstyti, per kūną perbėga šiurpas pabandžius visa tai įsivaizduoti. Lyginant su filmu, tai filmas kiek įdomesnis, tačiau labai daug istorijų taip ir liko nepapasakota, o tas emocijas, aprašytas knygoje, filme sunku atvaizduoti. Nesigailiu perskaičius šią knygą, tačiau antrą kartą jos skaityti nesiryžčiau.
Atsakyti
Su vasario 16 visas 4u.gif
Vakar visai netikėtai nukeliavau į kiną, kur žiūrėjau "Ištrūkęs Džango". Filmas paliko stiprų įspūdį, ko pasekoje išsitraukiau iš lentynos Dėdės Tomo trobelę ir bandysiu dar kartą skaityti vieną mėgiamiausių savo vaikystės knygų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kiršė @ 2013 02 16, 19:56)
Dėdės Tomo trobelę ir bandysiu dar kartą skaityti vieną mėgiamiausių savo vaikystės knygų biggrin.gif

o prie sitos ir as noriu sugrizt smile.gif
Atsakyti
Labas

QUOTE(eliss @ 2013 02 16, 15:40)

Nežinau, kas ten tokio „Anželos pelenuose“, neskaičiau tos knygos, bet jei jau šią knyga atidedi vasarai, tai „Sofi pasirinkimas“ tikrai nėra geresnis pasirinkimas smile.gif.
Tos knygos kulminacinio epizodo nepamirštu iki šiol, nors knygoms ir jų turiniui tikrai nesu jautri.

QUOTE(eliss @ 2013 02 16, 09:23)
Per Panoramą mačiau, kaip rinko geriausių knygų dvyliktuką. Atseit, lietuviams reik rašyti bele ką, nesvarbu, kad apie nieką smile.gif Gryna tiesa, pripaisto kažkokių šizofreninių nesąmonių ir oii, kaip visi alpsta rolleyes.gif

Kaip tik dabar skaitau Kazio Sajos „Skudurėlių taką“. Pastaruoju metu esu labai pamėgus lietuvių tokio žanro (atsiminimų) literatūrą, bet šis autorius tikrai išskirtinis, nes kliūva knygoje ir lietuviams ir kolegoms rašytojams.
Bet kalba ir raštas - nuostabūs, ir knyga tikrai šauni, įdomu skaityti apie rašytojo vaikystę, jaunystę, kūrybą. Kaip ir šiandieninis sveikinimas Vasario 16-osios proga.

Dar perskaičiau man labai patikusios Suzanne Collins „Bado žaidynių“ antrą dalį „Pavojinga meilė“. Beveik taip pat įdomu, kaip ir pirmoji, laukiu bibliotekoje trečiosios dalies. ir reiks galvot, ką čia dar paskaičius iš jaunimo literatūros.

Gintaras Grajauskas „Istorijos apie narsųjį riterį Tenksalota ir drakoną misterį Kaindlį“. Pavarčiau, atrodo, lyg ir vaikams, didelės raidės, stilius kaip pasakos. Bet man vaikų literatūra patinka, o kaip pradėjau skaityti, pasirodo, visai čia nevaikams. Labai labai gera knyga, bus mano mėgstamiausia. Ir linksma, ir liūdna, ir ironiška.. Labai patiko.
Atsakyti
QUOTE(winona @ 2013 02 15, 18:07)
Kuri jums I.DYalom knyga labiausiai patiko?

Man labiausiai patiko "Kai Nyčė verkė", bet skaičiau tik 5 jo knygas: "Mamytė ir gyvenimo prasmė", "Gydymas Šopenhaueriu", "Melagis ant kušetės", "Meilės budelis" ir "Kai Nyčė verkė".

O iš likusių, dar mano neskaitytų, kuri labiausiai patiko (skaičiusioms)? mirksiukas.gif
Papildyta:
Baigiau skaityti J. Katzenbacho "Pamišėlio istorija" - patiko labai labai (turbūt labiausiai iš jo 4 knygų, kurias skaičiau patiko ši, dar ir "Kilnus tikslas") thumbup.gif O daugiau jo knygų nėra lietuvių k.? Tik 4? verysad.gif Ką panašaus galėtumėte rekomenduoti? 4u.gif
Atsakyti
J..Coetzee "Lėtas žmogus". Pagyvenęs žmogus avarijos metu netenka kojos, jo slaugyti į namus ateidinėja slaugytoja, kurią jis įsimyli. Veiksmo praktiškai nėra, viskas rutuliojasi lėtai. Nėra jokių moralų, pamokymų, tiesiog viskas yra taip kaip yra. Keistoka knyga, nemanau, kad ilgam įstrigs, bet džiaugiuosi kad perskaičiau.
Atsakyti
Keletas paskutinių perskaitytų knygų:

Marlo Donato Parmelee ,,Kerėpla. Mano gyvenimas su IS” - parašyta lengvai, visiems priimtinu stiliumi, šviesiai ir su humoru. Knygos autorė pasakoja savo pačios istoriją apie tai, kaip į jos gyvenimą atėjo išsėtinė sklerozė. Aprašomi pojūčiai ligai paūmėjus ir pagerėjus, įvairūs sunkumai ir kurioziškos situacijos nutikusios dėl ligos. Optimistinis nusiteikimas gal ir nepadeda Marlai pasveikti (nes liga nepagydoma), bet tikrai leidžia išgyventi šią ligą nors truputėlį lengviau. Aišku, liūdnų momentų taip pat nestigs. Visumoj įdomi, smagi ir pakankamai informatyvi knyga, suteikianti nors pagrindines žinias apie išsėtinę sklerozę.

Haruki Murakami ,,Negailestinga stebuklų šalis ir Pasaulio galas” - kaip ir kitos šio autoriaus knygos, taip ir ši įtraukė nuo pat pradžių. Labai man patinka tai, kaip jis rašo ir dėlioja mintis. Fantastikos nemažai, bet viskas ten taip tikroviška, toks jausmas, lyg savaime suprantama, kad gyvename tarp tokių padarų kaip INK'iščiai ir pan. biggrin.gif Knyga nemažos apimties, bet skaitosi tikrai greit. Tikrai patiko.

Isabel Allende ,,Zoro jaunystė'' - nemaniau, kad bus taip blogai kaip buvo.. Visiškai buvo neįdomu skaityti, nors, rodos, ir veiksmo nemažai, ir vietomis trup. juokinga, bet nesugebėjo ji manęs įtraukti visiškai..

Dabar matyt imsiu Džeko Londono ,,Rausvasis maras''.
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif Dabar skaitau E L James "Penkiasdešimt pilkų atspalvių", sužavėta šios knygos smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vėjų Laumė: 18 vasario 2013 - 15:23