Perskaičiau Lauren Kate "Įsimylėjusieji" Gerai,kad Valentinas.Šiaip knygelė skirta paaugliams.Kadangi rinkausi ne pati,o kitos trys vis dar balkone-kvapas niekaip neišsivadėja,tai pretenzijų neturiu
Pekino dienoraščiai iš bibliotekos parsinešiau
marakeš, su Tavo diena Linkiu skaityti tik tokias knygas, kurios verčia prarasti laiko nuovoką
Na štai ir aš pagaliau susipažinau su Sabaliauskaitės Silva Rerum sakyčiau visai patiko, skaitėsi įdomiai, patiko, kad remtąsi istoriniu laikotarpiu, tokia drūta knyga, bet nepriskirčiau prie mėgstamiausiųjų ir nors daugelio išgirta ši knyga, tačiau gal iškart dabar neskaitysiu antros dalies kiek supratau ten tos pačios giminės istorija, bet veikėjai nebe tie?
O Oskaro Vaildo "Doriano Grėjaus portretą" priskirčiau net prie mėgstamiausiųjų, kadangi labai norėjau peno pamąstymams apie grožį, jūsų patarta tą ir gavau ir likau labai patenkinta, ir rekomenduoju šią knygą, kas dar neskaitė. Gyvą galą įdomių minčių prisižymėjau. Bet ir ne iš tų knygų, kur skaitai ir su viskuo gali sutikti. Ji kaip tik tokia prabudinti save, pažiūrėti į kurią pusę nusiduotum, ir visai smagu pajausti, kad kartais pasišiauši prieš tą tuštybę, nepritari ir formuoji savo požiūrį.Gera knyga.
O Oskaro Vaildo "Doriano Grėjaus portretą" priskirčiau net prie mėgstamiausiųjų, kadangi labai norėjau peno pamąstymams apie grožį, jūsų patarta tą ir gavau ir likau labai patenkinta, ir rekomenduoju šią knygą, kas dar neskaitė. Gyvą galą įdomių minčių prisižymėjau. Bet ir ne iš tų knygų, kur skaitai ir su viskuo gali sutikti. Ji kaip tik tokia prabudinti save, pažiūrėti į kurią pusę nusiduotum, ir visai smagu pajausti, kad kartais pasišiauši prieš tą tuštybę, nepritari ir formuoji savo požiūrį.Gera knyga.
QUOTE(muminukas @ 2013 02 14, 16:51)
Pekino dienoraščiai iš bibliotekos parsinešiau
Pasiėmiau pamėginti C.Harris "Miręs iki sutemų", atrodo kažką čia buvo užkabliavę, kol kas tai toks lengvas popsekas,nu gal dar įtrauks.
Kuri jums I.DYalom knyga labiausiai patiko?
QUOTE(eliss @ 2013 02 14, 13:41)
Ar kuriai nebuvo taip,kad jūsų išsiųsta knyga nepasiektų adresato? Žmogus negauna knygos 2 sav.Kad aš išsiunčiau tai tikrai, bet įdomu ar tikrai negavo
O tai negalima pagal tokį numeriuką atsekti, kur tas siuntinys dabar yra?
Pailsėjau kelias dienas ir, vėl grįžus skaitymo norui, pabaigiau Emile Zola "Paryžiaus pilvą". Tai trečioji Rugonų- Makarų ciklo knyga, romanas apie 19a. vidurio Paryžių, o konkrečiau- jo pagrindinę turgavietę, tuo metu visai neseniai pastatytas Hales ir jose dirbančius bei kitaip su jomis susijusius žmones. Siužetas gana paprastas, romane kritikuojami buržua ir jų noras kuo labiau pasipelnyti bei šiaip žmonių niekšiškumas ir veidmainystė. Labiausiai man patiko, kaip Zola aprašo miestą, o ypač pačias Hales, kiek visokių žodžių randa nupasakodamas, atrodo, pačius paprasčiausius dalykus. Mėsos, sūrių parduotuvės, daržovių, žuvų, gėlių ir kitos prekyvietės aprašytos taip, kad nuo įsivaizduojamų kvapų, skonių, spalvų ir garsų gali imti suktis galva.
Šiuo metu iš 19a. Paryžiaus persikėliau į šiuolaikinį - skaitau Catherine Sanderson "Mažoji anglė Paryžiuje". Neprisimenu, kodėl kažkada anksčiau pradėjusi mečiau šią knygą, bet dabar man tikrai įdomu.
Yalomo knygų nesu skaičiusi.
Yalomo taip pat nesu skaičiusi.
Pekino dienoraščiai labai maloniai skaitosi, ne kompiuteris, jau ir perskaičiusi būčiau
Pekino dienoraščiai labai maloniai skaitosi, ne kompiuteris, jau ir perskaičiusi būčiau
QUOTE(katilina @ 2013 02 16, 00:06)
O tai negalima pagal tokį numeriuką atsekti, kur tas siuntinys dabar yra?
----
Pailsėjau kelias dienas ir, vėl grįžus skaitymo norui, pabaigiau Emile Zola "Paryžiaus pilvą".
----
Pailsėjau kelias dienas ir, vėl grįžus skaitymo norui, pabaigiau Emile Zola "Paryžiaus pilvą".
čia paprastas siuntimas, jie sistemoj nefigūruoja, gaudyk vėją laukuos.
----
O ar skaitei "Naną". Man labiausiai patikusi Zola knyga. Ir filmas neblogas.
----
Per Panoramą mačiau, kaip rinko geriausių knygų dvyliktuką. Atseit, lietuviams reik rašyti bele ką, nesvarbu, kad apie nieką Gryna tiesa, pripaisto kažkokių šizofreninių nesąmonių ir oii, kaip visi alpsta
QUOTE(eliss @ 2013 02 16, 10:23)
Per Panoramą mačiau, kaip rinko geriausių knygų dvyliktuką. Atseit, lietuviams reik rašyti bele ką, nesvarbu, kad apie nieką Gryna tiesa, pripaisto kažkokių šizofreninių nesąmonių ir oii, kaip visi alpsta
labai prieštaraučiau suabsoliutinimui. Ne visi paisto nesąmones ir ne visi alpsta dėl nesąmonių, manau tik skaitančiojo problema, jei jis neranda vertingų lietuvių autorių kūrinių.
Perskaičiau Ranson Rigss" Ypatingų vaikų namai"- fantastinis romanas, apie pabaisas, laiko stabdymą, kelionę laiku ir pan. , tik ne į tą biblioteką knyga atkeliavo, turėjo pakliūti į vaikams skirtą skyrių. Kiek žmonės fantazijos turi kurti prikurti .Gal retkarčiais ir neblogai paįvairinti skaitomų knygų spektrą tokiomis knygomis.
Noriu padėkoti rekomendavusioms Šantaramą, trečdalį jau perskaičiau. Pritariu- įtraukė kaip Šacharazados pasakos, viena isorija neįtikėtina, kita neįtikėtina dar labiau. Labai lengvai skaitosi, gyva, emocinga, pilna įvykių, aprašymų, apmąstymų. Ir ašarą išspaudžia ir prajuokina.
QUOTE(winona @ 2013 02 15, 19:07)
"Kai Nyčė verkė".
Ką tik baigiau skaityti I. Yalom "Spinozos problemą". Man labai patiko, tačiau daug parašyti negaliu. Tai tipiškas Yalom'o "psichoterapinis romanas". Jis pasirenka įdomius, sudėtingus herojus (šiuo atveju man ir nelabai žinomus - filosofas Benediktas Spinoza ir vienas pagrindinių nacių ideologų Alfredas Rozenbergas) ir "lenda į jų galvas". Atskleidžia jų asmenybes, galimus poelgių motyvus per psichoterapinius pokalbius.
Knyga man labai tiko dar ir pažintine pasme - nacizmas yra ta tema, kuri man beveik nežinoma, o ypač ideologijos gimimas. Taip pat ir žydiškos bendruomenės taisykles, papročius įsivaizdavau tik labai miglotai. Taigi smarkiai praplėčiau savo akiratį šiais klausimais. Drąsiai galiu rekomenduoti ir tiems kas mėgsta skaityti įdomias istorijas, ir tiems, kas labiausiai mėgsta "naudingas" (žinių prasme) knygas.
QUOTE(sotto @ 2013 02 16, 12:49)
labai prieštaraučiau suabsoliutinimui. Ne visi paisto nesąmones ir ne visi alpsta dėl nesąmonių, manau tik skaitančiojo problema, jei jis neranda vertingų lietuvių autorių kūrinių.
tik nereikia kibti prie kiekvieno žodžio ir suprasti viską paraidžiui
Gavau "Andželos pelenus", nežinau ,skaityt neskaityt, nesinori dramos