QUOTE(cibulis @ 2013 02 20, 14:43)
1. Man įdomu ar U-Wert įvertina rekuperatorių? Galbūt jis iš esmės eliminuoja drėgmės kondesaciją sandariame name.
U-Wertas įvertina patalpoje esantį drėgmės lygį. Nenaudojant rekuperatoriaus jis bus vienoks, naudojant rekuperatorių kitoks, bet jis visuomet turės konkretų drėgmės procentą, kurį ir galima įvedinėti į U-Wertą.
Su plokšteliniu rekuperatoriumi tikėtina, kad patalpose oras bus sausesnis nei be rekuperatoriaus, o su rotoriniu manau, kad gali būti net ir drėgnesnis.
2. Mano atveju yra nedidelio sklypo problema. Namas jau ir taip maksimaliai išpūstas į šonus.
Jei atkreipsi dėmesį į apšiltinimo sluoksnio storį, pamatysi, kad su PUR jis net plonesnis. Taip yra todėl, kad PUR liambda mažesnė. Man naudoto stogui deklaruota 0,023, o sienoms turėtų būti apie 0,024. Purškėjai žadėjo duoti pavyzdį ekspertizei ir mane informuoti apie realų rezultatą, bet dar neinformavo. Taip medžiagai senstant liambda mažės, bet mažės visų apšiltinimo medžiagų, todėl PUR šiuo atžvilgiu neišskirčiau. Jei nupurkštumėte PUR visą lauko sieną norimu storiu, tai R10 pasiekt pavyktų su maždaug 20 cm apšiltinimo sluoksniu, bet medžiagos kaina tai tikrai didelė.
Papildyta:
QUOTE(Vilienė @ 2013 02 20, 15:02)
Taip, būtent, tik reikia bent 2,5-3kW ir kaina apie 3tLt - čia brendo, su smegenimis
Buvau įsitikinęs, kad kai kalba eina apie nedidelius galingumus, galima išsiversti su
mažesnėmis sumomis.
PV panelės tiek nupigo, kad verta galvoti apie vakuumo keitimą į PV vien tik vandens ruošimui! Rimtos finansinės problemos būtent ir prasideda, kai iš 12/24/48/96V reikia pagaminti 230V, todėl sistema tiesioginiam vandens šildymui atrodo labai patraukliai vien finansine puse. Nors vakuumas irgi kapeikas tekainuoja - vamzdis tiesiogiai iš importuotojo tik 20Lt.
Kad LESTO galėtum sandėliuoti tinkle reikia gudraus inverterio, kuris pagal nuogirdas 7tLt
Sužinojau daug naujo. Nesitikėjau, kad su PV ekonomiškai apsimoka šildyti vandenį. Puikiai pamenu, kai prieš nepilną pusmetį slovakui pats aiškinai, kad su PV vandens šildyti neapsimoka
.