QUOTE(DEU @ 2013 02 19, 15:12)
Projektas padarytas mūriniam namui, bet nusprendžiau pakeisti į karkasinį. Todėl kol kas tikslaus sienos sumuštinio negaliu nurodyti.
Šiaip jau orientacija į A++ taigi sienos, grindys R10, stotas R12. Langų U- 0,7.
Sienos ir stogo sandarumui ir garų izoliacijai užtikrinti iš vidaus bus kokie 5 cm purškiamos vatos + OSB+ aliuminio plėvelė. Visa kita storas vatos sluoksnis sienos apie 40 cm stogas 50 cm. Tiek, kad būtų pasiektos reikalingos varžos. Pamatai poliniai, grindys polistirolas. Taip pat tiek kiek reikia iki R10.
Šiaip jau orientacija į A++ taigi sienos, grindys R10, stotas R12. Langų U- 0,7.
Sienos ir stogo sandarumui ir garų izoliacijai užtikrinti iš vidaus bus kokie 5 cm purškiamos vatos + OSB+ aliuminio plėvelė. Visa kita storas vatos sluoksnis sienos apie 40 cm stogas 50 cm. Tiek, kad būtų pasiektos reikalingos varžos. Pamatai poliniai, grindys polistirolas. Taip pat tiek kiek reikia iki R10.
Kodėl atsisakai mūrinio namo ir plokščių pamatų? Tiesą pasakius, jei mano sklypas leistų aš irgi būčiau statęs vieno aukšto namą, kurio pamatai būtų plokštė, o sienos - surenkamų skydų.
Papildyta:
QUOTE(madwifi @ 2013 02 19, 15:16)
och kaip sunku su tavim - tai jei viena siena 210 nuo siaures, kita 150, tai koks tarp ju kampas? 60 !!! ar daba aiskus klausimas? o gal langai 30 kampu atidaryti? Tai, DEU, kaip ten yra su tavo sienom kokiasi kampais jos susukiotos? ar klaida duomenyse?
Akies krašteliu esu matęs DEU namo projektą ir galiu patvirtinti, kad jis nėra vienoje tiesėje. Kampas tarp pietinių (arba šiaurinių langų) tikrai yra. Tik koks to kampo laipsnis, nežinau.
Bet peles gaudai gerai. Užskaitau.