QUOTE(biesas66 @ 2013 02 07, 22:53)
Pasakyti savo nuomone? PN standartus atitinkanti nama manau realiausia cibuliui pasistatyti.. Del kitu abejoju
, bet duok dieve.
Aš dar manau, kad Mintas gali pasiekti pasyvų namą, Esu matęs jo projektą ir žinau, kaip jis stato namą. Jo sprendimai tikrai labai logiški. Aš manau, kad jo tik dvi dalys silpnos:
1. Gręžtiniai pamatai dėl nuostolių per polius.
2. Langų montavimas ant metalinių laikikilių.
Viliaus namo energijos sąnaudos manau, kad siekia kažkur 25-30 kWh. Jo blogi sprendimai:
1. Vientisa po namu ir garažu pamatų plokštė. Garažo pamatų plokštė tapo neblogu, o teisingiau - didžiausiu šilumos nuostolių šaltiniu.
2. Liktinių klojinių EPS storis - 30 cm. Manau, kad Lietuvoje tikrai pasyviam namui į sienas reikia ne mažiau 35 cm šiltinimo medžiagos, kurio landa apie 0,032.
3. Langų montavimas ant metalinių laikiklių.
4. Balkonas - dar vienas puikus šalčio tiltelis, nors ir kiek jį stengėsi apšiltinti.
5. Ne optimalus langų plotas pietuose. Pats Vilius sakė, kad reikėjo pietų pusėje daryti didesnius langus.
6. Neįvertinta kaimynų įtaka, bet manau, kad jie gali nemažai saulės suvalgyti.
Žodžiu, geras namas prasideda nuo gero projekto. Prieš kelis metus pasyvaus namo projekto kaina buvo kosminė, bet dabar ji labai jau patraukli. Todėl jei galvojate apie šilto namo statybą, tai pirmiausia reikia pradėti nuo gero projekto.
Papildyta:
QUOTE(AnaDeizy @ 2013 02 10, 16:15)
Cibuli, as sioj vietoj pritariu ***. Nesuprantu, ko tu parinies.
madWIFI, as suprantu, kad zmogus ne 21 metais statys, jei is viso statys, bet teisiog nesuprantu prasmes, kai jis po puslapi postus raso - suskaiciuoja, kad vienas varriantas, t.y. vienom medziagom darant, kitom - nuo 500 k (kaip pats teigia) vienu atveju sutaupys 10k, kitu atveju 7k.
Tai jei jis ir ne 2021 statys o tarkim uz metu dvieju, ka jis zino, kiek tuo metu kainuos styrodur vienoks, purskiamos putos ar dar kokios smeiges?
Tai kokia prasme is visu tu skaiciavimu.
O dar pridekim tai, kad CIBULO, kaip ir bet kurio zmogaus poreikiai ir prioritetai keiciasi. Cibulis ne isimtis. Pats kazkada projektavo didesni, dabar mazesni nama.
Tiesiog raso zmogus, raso, visus moko kaip skaiciuoti, o pats nieko nestato ir statyt neplanuoja.
Dar karta sakau, teorija skiriasi nuo praktikos. aisku, teorijos reikia. Bet ne vien.
O *** avataras kaip avataras, svarbu zmogus LIUX
O tau ką pavydas bambą graužia? Į forumą žmonės ateina informacijos, kaip pasistatyti šiltą namą. Aš savo patirtimi ir dalinuosi. Kol kas galiu papasakoti tik apie šilto namo projektą. Tai kas čia blogai?
O skaičiuoju todėl, kad namo be skaičiavimų nepastatyti. Medžiagų kainos, kai statysiu namą, gali būti pasikeitę, bet tendencijos tikrai ne.
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2013 02 10, 18:38)
Savaite nepaskaiciau apie PN. O cia gi viskas tas pac. Vienas vis tebeprojektuoja virtualu kazkelinta nama, diskutuoja. Paaiskeja, kad daromas kazkelintas projektas, skelbiami konkursai - o babkiu net ner....
Namui
Nieko nesuprantu, kame cia malonumas rasinet forume...
O ko pats čia rašinėji? Koks tau iš to malonumas? Ko kabinėjiesi? Pavydas bambą graužia? Ne tau po mano kišenę landžioti ir man aiškinti turiu aš pinigų ar neturiu pinigų.