Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 17 tema

QUOTE(saaba @ 2013 02 14, 20:11)
Ar vitrinoms tokio storio reikia stiklu? Pas mus bus dvi vitrinos  3-ju stiklu ismatavimi  2.20m x2.50m. "Viliene" patare deti ant siltinimo sloksnio,bet kai pasiteiravau pas gamintojus tai paklause kaip mes montuosim,nes bus gerokai virs 200kg. Sake 1kv.m svoris 35kg + trecias stiklas.
Gal galetumet placiau apie savo langus papasakot:kas gamino,ar selektv.stiklai,ar su argono uzpildu,kokie tarpai,koks dydis vitrinu ir.t.t. Aciu

Jūs tik ramiai miegokit dėl to šiltinimo sluoksnio! Jis penkiagubai daugiau atlaikys nei paketai iš 6mm stiklo doh.gif
6mm dėl to, kad didelis stiklo plotas, paketas turi atlaikyti vėjo gūsius, skirtingus slėgius viduje ir išorėje. Bet su montavimu tai nieko bendro, pakels gezai tuos paketus, nepergyvenkit smile.gif
Atsakyti
Vieno paketo ismatavimai cia 2.20m x2.50m? Jai tai nevarstomas langas tai isnesti i siltinima nera jokiu problemu. Pas mane dejo T formos kampus kur jie prisigreze prie pamato isorines sienos bei virsaus. Pradziai siule kablius kurie apgaubia pamata ty tvirtinas ir ant vidines pamato sienos as nesutikau tokiu montuot.

QUOTE(saaba @ 2013 02 14, 19:11)
Ar vitrinoms tokio storio reikia stiklu? Pas mus bus dvi vitrinos  3-ju stiklu ismatavimi  2.20m x2.50m. "Viliene" patare deti ant siltinimo sloksnio,bet kai pasiteiravau pas gamintojus tai paklause kaip mes montuosim,nes bus gerokai virs 200kg. Sake 1kv.m svoris 35kg + trecias stiklas.
Gal galetumet placiau apie savo langus papasakot:kas gamino,ar selektv.stiklai,ar su argono uzpildu,kokie tarpai,koks dydis vitrinu ir.t.t. Aciu

Atsakyti
Šiandieną netyčia užtikau Veikmės pirmo alia pasyvaus namo sertifikatą ir jis man sukėlė įtarimų. Veikmė giriasi, kad jų namo šildymo poreikis pagal PHPP yra 15 kWh, tačiau perkaitimo dažnumas - tik 9 proc. Štai šitas dalykas mane ir pagavo, nes jei namo perkaitimas toks mažas, vadinasi, dar projektinėje stadijoje nebuvo pasiektas pasyvus namas. Nes pasyvus namas turi būti daug šilčiau apšiltintas, todėl didėja ir perkaitymo tikimybė.

Be to, jų namo sandarumas, atlikus matavimus, yra net 0,39. Tai labai geras rezultatas. Vadinasi, statybos broko išvengta, tačiau kodėl 15 kWh popieriuje virto apie 30 kWh realybėje.

Atsakymas daugiau nei paprastas: dar projektinėje stadijoje jie matė, kad namas netenkina 15 kWh, tačiau akivaizdžiai melavo. Nes:
1) pamatai - gręžtiniai (dėl polių - priklauso nuo pamatų perimetro ilgio - patiriamas apie 1,5 kWh energijos nuostolis, o kadangi jų namas didesnis - manau ir visi 2 kWh). Štai kodėl antrame name ėmėsi pamatų plokštės.
2) sienose - tik 30 cm akmens vatos. Be to, medinis sienų apdailos karkasas yra nemažas šilumos tiltelis. Antrame name, medinio karkaso nebeliko, o sienos šiltinimo sluoksnis - 35 cm vatos.
3) stogo šilumos izoliacijos storis - 50 cm. Tiek pasyviam namui nepakanka. Jei vata, jos reikia maždaug 60 cm.
4) dar greičiausiai ir rekūpo NVK nebuvo didesnis nei 90 proc.;
5) langai ir durys bei jų montavimas - taip pat pakišo koją.

Nes: jei PHPP rodo, kad dar popieriuje pasiekiamas pasyvus namas, ir jei namas statomas taip, kaip buvo suprojektuotas, o sandarumo ir termoviziniai testai parodo, kad ir čia nėra problemų, tai realus rezultatas turi atitikti projektinį rezultatą. Na, gal šioks toks nuokrypis ir gali būti, bet tikrai ne dvigubas ar dar didesnis. Žodžiu, Veikmės problema buvo prastas projektas.

Dar informacijos apie elektros panaudojimą šildymui. PHPP skaičiavimai rodo, kad mano 4 asmenų šeimos pirminės energijos poreikis karštam vandeniui ruošti, šildymui, vėdinimui ir namo apšvietimui per metus sieks 95 kWh/m2. Čia tuo atveju, jai šilumą ir karštą vandenį gamins šilumos siurblys.

Atsisakius šilumos siurblio, o jo vietoje namo šildymą patikėjus paprasčiausiai elektrai, pirminės energijos sąnaudos pašoka iki 179 kWh/m2. Tokiu atveju ne tik, kad A+ ar A++ namo sertifikato negausi. Vargu ar elektra šildomas pasyvus namas tenkins ir A klasę. Žinoma, visi čia namus stato ne dėl sertifikato, bet aš manau, kad visada reikia žinoti su kuo turim reikalą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 15 vasario 2013 - 17:56
QUOTE(*** @ 2013 02 15, 08:19)
Vieno paketo ismatavimai cia 2.20m x2.50m? Jai tai nevarstomas langas tai isnesti i siltinima nera jokiu problemu. Pas mane dejo T formos kampus kur jie prisigreze prie pamato isorines sienos bei virsaus. Pradziai siule kablius kurie apgaubia pamata ty tvirtinas ir ant vidines pamato sienos as nesutikau tokiu montuot.

Jo,cia vieno lango ismatavimai.Bus du tokie:virtuveje ir svetaineje,abu i vakaru puse.
Tik noreciau tokius didelius ir palikti,bet gamintojas sako,kad reikia per viduri perskirti.Tai ir nezinau ar jis cia teisus.
Atsakyti
Kiekvienam etape statybininkai tau pirs savo nuomone, vis kanors ka jiems padaryti bus paprasciau. Tu tiesiog grieztai ultimatuma, statot toki o ne kitoki, jus nepastatot einu pas kitus. Keleta kartu buvo pas mane kazkokios islygos poto grieztai.

Yra labai didele rizika ta langa nedanesti iki tavo remo del to ir noretusi jiems mazesnio, neuzka nesutikciau perskirt per puse.

QUOTE(saaba @ 2013 02 15, 18:13)
Jo,cia vieno lango ismatavimai.Bus du tokie:virtuveje ir svetaineje,abu i vakaru puse.
Tik noreciau tokius didelius ir palikti,bet gamintojas sako,kad reikia per viduri perskirti.Tai ir nezinau ar jis cia teisus.

Atsakyti
QUOTE(*** @ 2013 02 15, 21:34)
Kiekvienam etape statybininkai tau pirs savo nuomone, vis kanors ka jiems padaryti bus paprasciau. Tu tiesiog grieztai ultimatuma, statot toki o ne kitoki, jus nepastatot einu pas kitus. Keleta kartu buvo pas mane kazkokios islygos poto grieztai.

Yra labai didele rizika ta langa nedanesti iki tavo remo del to ir noretusi jiems mazesnio, neuzka nesutikciau perskirt per puse.

O tai kodėl pačiam atrodo be perskyrimo geriau? 2.20m x2.50m, kas čia, grožis, sandarumas ar..
Atsakyti
Gal yra kokia priezastis del ko saaba architektas taip nupaise? Man plati vitrina grazu, turiu langus 2.3 x 2, stenejo bet idejo...

Parodoi Fauga turejo 2.2 x 3m nustumiama vitrina 6m plocio ir nieko. O cia paprasto nevarstomo lango nebeideda.

QUOTE(Robertinas 125 @ 2013 02 15, 20:46)
O tai kodėl pačiam atrodo be perskyrimo geriau? 2.20m x2.50m, kas čia, grožis, sandarumas ar..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 15 vasario 2013 - 20:53
QUOTE(*** @ 2013 02 15, 21:52)
Gal yra kokia priezastis del ko saaba architektas taip nupaise? Man plati vitrina grazu, turiu langus 2.3 x 2, stenejo bet idejo...

Parodoi Fauga turejo 2.2 x 3m nustumiama vitrina 6m plocio ir nieko. O cia paprasto nevarstomo lango nebeideda.

Ir aš dabar galvoju...... turiu 2.0x 2.4m skirti pusiau ar neskirti, dar gamybai nepaleisti. Esu nuplanavę skirti pusiau dėl pačio lango stabilumo. Nors kai pagalvoji paketas šiltesnis, nei rėmas.
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2013 02 10, 18:38)
Savaite nepaskaiciau apie PN. O cia gi viskas tas pac. Vienas vis tebeprojektuoja virtualu kazkelinta nama, diskutuoja. Paaiskeja, kad daromas kazkelintas projektas, skelbiami konkursai - o babkiu net ner.... lotuliukas.gif Namui
Nieko nesuprantu, kame cia malonumas rasinet forume... doh.gif

as kartojau ir kartosiu, kad geras namas prasideda nuo gero projekto. Todel as dalinuosi savo projekto informacija, kad zmones zinotu kaip gimsta pasyvus namas. Is esmas pasyvus namas nera nieko antgamtisko, taciau reikia skaiciuoti, o ne spelioti.

As forume matau labai daug zmoniu, kurie vadovaujasi veikmes sukurtais stereotipais, kurie nera teisingi. As uz tai, kad lietuva butu moderni salis, o ne verkianciu emigrantu krastas, todel ir dalinuosi savo patirtimi. Gal maziau zmoniu padarys klaidu statybose ir bus laimingesni.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 15 vasario 2013 - 22:25
QUOTE(saaba @ 2013 02 15, 19:13)

Aišku kad teisus - du langai tai ne vienas smile.gif litai ir už profilį, ir už darbą, ir už "sudėtingą konstrukciją"!
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2013 02 15, 23:22)
As forume matau labai daug zmoniu, kurie vadovaujasi veikmes sukurtais stereotipais, kurie nera teisingi. As uz tai, kad lietuva butu moderni salis, o ne verkianciu emigrantu krastas, todel ir dalinuosi savo patirtimi. Gal maziau zmoniu padarys klaidu statybose ir bus laimingesni.

...belieka tik pridėti "per amžius amen" arba "garbė dievui Cibuliui" smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2013 02 15, 22:26)
Aišku kad teisus - du langai tai ne vienas smile.gif  litai ir už profilį, ir už darbą, ir už "sudėtingą konstrukciją"!
Papildyta:

...belieka tik pridėti "per amžius amen" arba "garbė dievui Cibuliui" smile.gif

o del ko tu, viliau, rasei savo statybu bloga. Altruistas esi ar taip medziagu pigiau gavai? Uz reklama.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 15 vasario 2013 - 22:34
Architektas nelabai ka pataria,jis nubraize su perskyrimu,jis turejo buti varstomas.Mes nusprendem,kad vientisas graziau nei perskirtas.

As pati ,atrodo,pradejau kraustytis is proto del silto namo.O dabar (forume pasiskaiciusi,labai pasiprotinau ax.gif )suprantu,kad jei detumem tik paketa be remo tai isvis butu fain! thumbup.gif .Vitrina bus nuo grindu pavirsiaus pakelta apie 20cm.,su atsarga jei sugestu kas nors su grindiniu sildymu tai kad butu galima ant virsaus kita islieti. Cia irgi visos zinios is forumieciu smile.gif
Atsakyti