Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 17 tema

QUOTE(*** @ 2013 02 10, 15:27)
Jau rasiau anksciau bet galiu pakartot. Del to kad sukritikavai mano klausima del polistirolio storio. O dabar pacio 1, 2, 3 variantu rasinejimas yra nekas kita kaip mano anksciau pateiktas klausimas. Tavo projektavimas neduoda vieno optimalaus varianto o tik nesibaigiancia rasliava su dar daugiau klausimu, nesibaigianti teorija.

Dvejetukininkas buvau, neismokau rasyt.

Aš tavo klausimą dėl polistirolo sukritikavau, nes tu vis kabinėjaisi, kiek aš namų galiu projektuoti. Aš gi pasakojau, kad buvau tarp architektų paskelbęs konkursą, bet už patikusį projektą užsimanė kosminių pinigų (be to, tai buvo visai ne pasyvus namas). Taigi tuo viskas ir baigėsi. Dabar yra jau realus projektas, bet tu vis netiki.

O šiaip kaip pagalvojau: koks mano reikalas, ką tu apie mane galvoju. Ir iš viso aš jokio namo neprojektuoju, nieko nestatysiu ir nieko nežinau. Galvok taip ir mums abiems bus lengviau.
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2013 02 10, 15:08)
tu kas mama ko ce prisipisai

ar as prisipisau? tai tau cia amzinai cibulio projektas kliuna ir man taip rodos kad pavydas sikna griauzia, nes matyt pats daug nesamoniu prisidirbai, pro pirstus i sita statybu faze ziuredamas. O mama tau pasakytu - duok, ***, tuos savo susmirdusius treningus, isskalbsiu.
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2013 02 10, 15:36)
ar as prisipisau? tai tau cia amzinai cibulio projektas kliuna ir man taip rodos kad  pavydas sikna griauzia, nes matyt pats daug nesamoniu prisidirbai, pro pirstus i sita statybu faze ziuredamas. O mama tau pasakytu - duok, ***, tuos savo susmirdusius treningus, isskalbsiu.

cibulis necibulis tu pastovai kazka kazka myki po mano komentarais, avataras jam kliuva, tau kiek 16? nepatinka dusk nx
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2013 02 10, 15:40)
cibulis necibulis tu pastovai kazka kazka myki po mano komentarais, avataras jam kliuva, tau kiek 16? nepatinka dusk nx

taip, atvirai sakau, man tavo veidelis ir tavo pezalai tikrai nepatinka.
Atsakyti
Cibuli, as sioj vietoj pritariu ***. Nesuprantu, ko tu parinies.

madWIFI, as suprantu, kad zmogus ne 21 metais statys, jei is viso statys, bet teisiog nesuprantu prasmes, kai jis po puslapi postus raso - suskaiciuoja, kad vienas varriantas, t.y. vienom medziagom darant, kitom - nuo 500 k (kaip pats teigia) vienu atveju sutaupys 10k, kitu atveju 7k.

Tai jei jis ir ne 2021 statys o tarkim uz metu dvieju, ka jis zino, kiek tuo metu kainuos styrodur vienoks, purskiamos putos ar dar kokios smeiges?

Tai kokia prasme is visu tu skaiciavimu.

O dar pridekim tai, kad CIBULO, kaip ir bet kurio zmogaus poreikiai ir prioritetai keiciasi. Cibulis ne isimtis. Pats kazkada projektavo didesni, dabar mazesni nama.

Tiesiog raso zmogus, raso, visus moko kaip skaiciuoti, o pats nieko nestato ir statyt neplanuoja.

Dar karta sakau, teorija skiriasi nuo praktikos. aisku, teorijos reikia. Bet ne vien.

O *** avataras kaip avataras, svarbu zmogus LIUX thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(AnaDeizy @ 2013 02 10, 16:15)
Cibuli, as sioj vietoj pritariu ***. Nesuprantu, ko tu parinies.

madWIFI, as suprantu, kad zmogus ne 21 metais statys, jei is viso statys, bet teisiog nesuprantu prasmes, kai jis po puslapi postus raso  - suskaiciuoja, kad vienas varriantas, t.y. vienom medziagom darant, kitom - nuo 500 k (kaip pats teigia) vienu atveju sutaupys 10k, kitu atveju 7k.

Tai jei jis ir ne 2021 statys o tarkim uz metu dvieju, ka jis zino, kiek tuo metu kainuos styrodur vienoks, purskiamos putos ar dar kokios smeiges?

Tai kokia prasme is visu tu skaiciavimu.

O dar pridekim tai, kad CIBULO, kaip ir bet kurio zmogaus poreikiai ir prioritetai keiciasi. Cibulis ne isimtis. Pats kazkada projektavo didesni, dabar mazesni nama.

Tiesiog raso zmogus, raso, visus moko kaip skaiciuoti, o pats nieko nestato ir statyt neplanuoja.

Dar karta sakau, teorija skiriasi nuo praktikos. aisku, teorijos reikia. Bet ne vien.

O *** avataras kaip avataras, svarbu zmogus LIUX  thumbup.gif

nieko nesupratau? Kur problema? Nebus pinigu, visai nestatysiu. Viena paskola jau turejau. Daugiau nenoriu.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 02 10, 14:02)
Mano galva tu permokėjai už stogo (o gal ir fasadą purškiai) purškimą poliuretano putomis.

už fasadą, taip, o stogas man gavosi pigiau, nei tokios pat termovaržos man buvo paskaičiavusi viena brigada iš standartinių medžiagų - putplastis, o ant viršaus prilydoma mida. Manau, kad mano stogo konstrukcija ne tik pigesnė, bet ir patikimesnė hidroizoliacijos atžvilgiu nekalbant apie visus kitus privalumus.

Neskaitant to, kad fasado apipurškimo PUR putomis nelaikau finansiškai patraukliausiu pasirinkimu, vis dar manau, kad nesuklydau dėl jo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 10 vasario 2013 - 18:13
Savaite nepaskaiciau apie PN. O cia gi viskas tas pac. Vienas vis tebeprojektuoja virtualu kazkelinta nama, diskutuoja. Paaiskeja, kad daromas kazkelintas projektas, skelbiami konkursai - o babkiu net ner.... lotuliukas.gif Namui
Nieko nesuprantu, kame cia malonumas rasinet forume... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2013 02 10, 18:38)
Savaite nepaskaiciau apie PN. O cia gi viskas tas pac. Vienas vis tebeprojektuoja virtualu kazkelinta nama, diskutuoja. Paaiskeja, kad daromas kazkelintas projektas, skelbiami konkursai - o babkiu net ner.... lotuliukas.gif Namui
Nieko nesuprantu, kame cia malonumas rasinet forume... doh.gif

isdirbs tobula visiems priimtina projekta, kuri tobulai igyvendins 2021 metais.
Atsakyti
QUOTE(AnaDeizy @ 2013 02 10, 19:40)
isdirbs tobula visiems priimtina projekta, kuri tobulai igyvendins 2021 metais.

nesvarbu kiek beprojektuosi - namo galutine samata pagal fakta bus 30% didesne. Patikrinta lietuvos odontologu.
Atsakyti
Del langu, uzradau formule jai kam idomu

Uw = (Ag * Ug + Af * Uf + lg * ψg) / (Ag + Af)

Ag - stiklo plotas (m2)
Ug - istiklinimo silumos perdavimo koeficientas (W/m2k)
Af - remo plotas
Uf - remo silumos perdavimo koeficientas (W/m2k)
Ig - Bendras istiklinimo perimetras (m)
ψg - ilginis silumos perdavimo koeficientas (W/mk)

Paemiau viena is savo langu (katilines)

Uw = (2.89*0.53 + 0.87*1 + 9.59*0.4) / (2.89+0.87)
Gaunamas uw = 0.74 (kt langai sviruoja nuo 0.73 iki 0.84 priklausomai nuo lango dydzio)

http://www.veka.de/f..._Daemmwerte.pdf

Pasak mano langininko 1 uzpildas yra, bet zinant kaip siais laikais visi halturija nenustebciau kad jo nera del to naudojau Uf 1

Uf = 1,0 W/(m2K) paketas be uzpildo
Uf = 0,97 W/(m2K) su vienu uzpildu
Uf = 0,92 W/(m2K) su dviem kur vienas metalo reme

Su
Uf = 0,97 W/(m2K) gaunas 0.73
Uf = 0,92 W/(m2K) gaunas 0.72

ψg - naudotas 0.04 nes stiklas turi GN1.0 selektyva. Senesni selektyvai 0.05-0.06

Butu idomu palyginti su kitu gamintoju skaiciais..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 11 vasario 2013 - 09:52
QUOTE(*** @ 2013 02 11, 09:41)

Ag - stiklo plotas (m2) = 2.89
Ug - istiklinimo silumos perdavimo koeficientas (W/m2k) = 0.53
Af - remo plotas = 0.87
Uf - remo silumos perdavimo koeficientas (W/m2k) = 1
Ig - Bendras istiklinimo perimetras (m) = 9.59
ψg - ilginis silumos perdavimo koeficientas (W/mk) = 0.4

Įdomu iš kur gavai šiuos skaičius.

Aš pats prašiau savo langininkų tikslių stiklo paketo parametrų, tai jie užklausė stiklo gamintojų ir persiuntė man jų atsakymą. Ten Ug buvo nurodytas tik vienas skaičius po kablelio. Tikėjausi gauti ką nors tiksliau, o gavau tik tai, ką ir taip seniai žinojau sad.gif. O ir kiti parametrai, iš kur jie?
Atsakyti