Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 17 tema

Dėl topo nuotraukos. Kadangi daro žmonos pusbrolis už savikainą (100 Lt), tai realiai reikėtų sakyti, kad projektas kainuos ne 9800 Lt, o turėtų būti apie 10 200 Lt.
Atsakyti
Nenoriu as cia vel leistis i mustynes taciau tai jo jau ne pirmas projektas ... smile.gif

QUOTE(madwifi @ 2013 02 10, 13:18)
cibulis, ne kaip nekurie greituoliai, pirma projektuoja, o tik poto stato. Tu manai, kad prabangaus architeko ir konstruktoriaus samdymas yra tuscias pilstymas? Jau vien tokios islaidos proejktavimo stadijoj ipareigoja statyti, o ne nurasyt tas islaidas i siuksliu kibira.

Atsakyti
QUOTE(*** @ 2013 02 10, 14:35)
Nenoriu as cia vel leistis i mustynes taciau tai jo jau ne pirmas projektas ... smile.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Aš nuoširdžiai dalinuosi informacija, o ne kurie man šika į dūšę. Labai lietuviška. Čia ir apie AnaDazy kalbu.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 02 10, 14:45)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Aš nuoširdžiai dalinuosi informacija, o ne kurie man šika į dūšę. Labai lietuviška. Čia ir apie AnaDazy kalbu.

Tiesiog jai butum is anksto pasakes savo pozicija kad nieko statyt nesiruosi butume isvenge daug tusciazodziavimo.
Jei aš statysiu namą po metų kitų, kaip tik manau, kad tik išlošiu. Pvz., yra tendencijos, kad turėtų pigti itin efektyvūs langai.

Tai ko vertas projektavimas jai nesilaikysi jo?

PS as dar ilgai griesiu danti uztai kad uzkabinai mano klausima del polistirolo storio biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 10 vasario 2013 - 14:59
Cibulio skaičiuojami 60cm sienų storiai mane gąsdina, o sienų varžos norėtųsi panašios. Tai pradėjau galvoti apie apie tokią karkasinę-gelžbetoninę 30cm storio konstrukciją. Karkasas būtų 30-50 cm pločio BPICF10neo blokelių kolonos kampuose ir kas kokius 3 metrus, o tarp jų apie 2-3 m pločio 30cm storio neoporo užpildas. BPICF10neo varža 5,26, 30cm NEPS70 - 9,37. Jei BPICF/NEPS70 santykis būtų 1:4, bendra sienos varža būtų 7,84. Pastorinus 5 cm - BPICF15neo - 6,25, NEPS70 - 10,94, bendra varža prie 1:4 - 9,2. Sakyčiau neblogai, kaip iš 30-35 cm storio sienų.
Žiūrint iš atsparumo pusės irgi turėtų būti įmanoma. Tvirtumas turėtų būti panašus į namo su daug vitrininių langų visu perimetru. Pažiūrėjau medeinos31 projekto nuotraukas, ten matosi kažkas panašaus - apie 1m pločio atramos, o tarp jų apie 3m tarpai. Tik tie tarpai žinoma skirti ne polistirolui, o stiklui.
Termomasė šiuo atveju nukenčia. Rizikuoju dar kartą būti kalamas prie kryžiaus dėl erezijų termomasės tema, bet vis dėlto jau esu minėjęs, kad man svarbiausia LTL/kWh ir LTL/kW parametrai. Siekiant geresnių minėtų parametrų, priimtinos daugelis priemonių.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 02 10, 12:58)
Jei teisingai supratau, tai tu siūlai imti gerokai trumpesnes smeiges, tačiau jas labiau įgilinti į putplastį. Jei taip, tai galima žiauriai sutaupyti. Įdomu, kiek galima įgilinti smeiges į putpalstį, jei jo storis 35 cm? Gal žinai? Jei man reikia 35+2,5 iš viso bent jau 37,5 cm gylio smeigių, tai jei jas galima įleisti į EPS'ą apie 10 cm, tai pakaks nupikrti vos 27,5 cm ilgio. Tuomet galima gerai sutaupyti.

Taip siūlau įgilinti labiau nei 2.5cm, aš galvoju apie 5cm įgilinimą. Bet, kadangi manau, kad smeiges tik 2.5cm įleisti į mūrą yra per mažai, o reikia įleisti 5 cm, tai tas ant to išeina, smeigės gaunasi tos pačios.

Nežinau iki kiek galima įleisti smeiges. Praeitos temos pradžioje, narvid <{POST_SNAPBACK}> buvo įmetęs nuorodą į įsisukančias smeiges, tai šios galima sakyti vos ne ties mūru baigiasi. Vis tik nebūčiau linkęs įgilinti smeigiu giliau, nei pusė apšiltinimo sluoksnio storio.

Siūlyčiau nepamiršti, kad įgilinant smeiges, yra išfrezuojamas putplastis, ir reikia dėti tabletes, kurios taip pat brangios, todėl sutaupymas ant smeigių nėra labai didelis. Tabletes galima gamintis patiems iš reikiamo storio putplasčio lapo taip dar šiek tiek atpiginant smeigiavimą, bet ir šis piginimas turi ribas.

Dar dėl smeigiavimo tankio. Jūs teigėt, kad anksčiau manėt, kad užtenka 5 smeigių m2, o dabar sužinojot, kad reikia 8 smeigių m2, tai galiu pasakyti, kad jūsų namui iš vis jos nėra būtinos, kadangi sienų aukštis nesiekia 8 metrų aukščio. Taigi apsidraudimui pilnai galima apsiriboti mažesniu smeigių kiekiu, nei 8 vnt. m2.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 10 vasario 2013 - 15:05
QUOTE(*** @ 2013 02 10, 14:57)
Tiesiog jai butum is anksto pasakes savo pozicija kad nieko statyt nesiruosi butume isvenge daug tusciazodziavimo.

Tai ko vertas projektavimas jai nesilaikysi jo?

PS as dar ilgai griesiu danti uztai kad uzkabinai mano klausima del polistirolo storio biggrin.gif

Žemaiti, a rauki ką kalbi? Aš nesakau, kad nesilaikysiu to, kas suprojektuota. AŠ tik sakau, kad langai turėtų pigti.
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2013 02 10, 14:35)

ane? ir visi po 10k buvo ar pigesni ?
Atsakyti
Kurshis as aukstaiti

QUOTE(cibulis @ 2013 02 10, 15:06)
Žemaiti, a rauki ką kalbi? Aš nesakau, kad nesilaikysiu to, kas suprojektuota. AŠ tik sakau, kad langai turėtų pigti.

ane? ir visi po 10k buvo ar pigesni ?
tu kas mama ko ce prisipisai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 10 vasario 2013 - 15:09
QUOTE(mintas @ 2013 02 10, 15:03)
Dar dėl smeigiavimo tankio. Jūs teigėt, kad anksčiau manėt, kad užtenka 5 smeigių m2, o dabar sužinojot, kad reikia 8 smeigių m2, tai galiu pasakyti, kad jūsų namui iš vis jos nėra būtinos, kadangi sienų aukštis nesiekia 8 metrų aukščio. Taigi apsidraudimui pilnai galima apsiriboti mažesniu smeigių kiekiu, nei 8 vnt. m2.

Na, ne visai taip. Pietinės sienos aukštis tik 2,4 metro, šiaurinės - 4,52 m, bet rytų ir vakarų pusės sienų aukštis - 9,04 m. Namo aukštis toks ir yra - 9,04 m. Čia nuo žemės iki kraigo.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2013 02 10, 15:08)
Kurshis as aukstaiti

Gerai. Paklausiu kitaip. Kurši, ko kabinėjiesi? Be to, aš greičiausiai ne visai aukštaitis. Gimęs esu Kaune buvusioje Raudono kryžiaus ligoninėje. O dalis Kauno sako priklauso ir suvalkams. Gal Vilius (ar kiti kauniečiai) žino tiksliau.

O augau trijų kaminų mieste - Elektrėnuose. O ši vieta jau kaip ir Dzūkija.

Taigi, kurši, kol nėra patikslinta kitaip, norėčiau, kad į mane kreiptumsi suvalkieti-dzūke. Jei taip galėčiau paprašyti.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2013 02 10, 15:08)
Kurshis as aukstaiti

Beje, ce lietuviškai reikėtų rašyti ČIA. Ar Kuršijoje nėra tokių raidžių?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 10 vasario 2013 - 15:16
QUOTE(cibulis @ 2013 02 10, 15:45)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Geria kad ziuri su humoru i viska. Vianam problema kad jau netatai,kitam problema kad projektas perpigus.. Ai,visiem neitiksi. bigsmile.gif
Atsakyti
Jau rasiau anksciau bet galiu pakartot. Del to kad sukritikavai mano klausima del polistirolio storio. O dabar pacio 1, 2, 3 variantu rasinejimas yra nekas kita kaip mano anksciau pateiktas klausimas. Tavo projektavimas neduoda vieno optimalaus varianto o tik nesibaigiancia rasliava su dar daugiau klausimu, nesibaigianti teorija.

Dvejetukininkas buvau, neismokau rasyt.

QUOTE(cibulis @ 2013 02 10, 15:17)
Na, ne visai taip. Pietinės sienos aukštis tik 2,4 metro, šiaurinės - 4,52 m, bet rytų ir vakarų pusės sienų aukštis - 9,04 m. Namo aukštis toks ir yra - 9,04 m. Čia nuo žemės iki kraigo.
Papildyta:

Gerai. Paklausiu kitaip. Kurši, ko kabinėjiesi? Be to, aš greičiausiai ne visai aukštaitis. Gimęs esu Kaune buvusioje Raudono kryžiaus ligoninėje. O dalis Kauno sako priklauso ir suvalkams. Gal Vilius (ar kiti kauniečiai) žino tiksliau.

O augau trijų kaminų mieste - Elektrėnuose. O ši vieta jau kaip ir Dzūkija.

Taigi, kurši, kol nėra patikslinta kitaip, norėčiau, kad į mane kreiptumsi suvalkieti-dzūke. Jei taip galėčiau paprašyti.
Papildyta:

Beje, ce lietuviškai reikėtų rašyti ČIA. Ar Kuršijoje nėra tokių raidžių?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 10 vasario 2013 - 15:28