Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 17 tema

QUOTE(madwifi @ 2013 02 10, 13:18)
cibulis, ne kaip nekurie greituoliai, pirma projektuoja, o tik poto stato. Tu manai, kad prabangaus architeko ir konstruktoriaus samdymas yra tuscias pilstymas? Jau vien tokios islaidos proejktavimo stadijoj ipareigoja statyti, o ne nurasyt tas islaidas i siuksliu kibira.

ir statyti baigus projektavima, o ne 2021 metais.
Atsakyti
QUOTE(AnaDeizy @ 2013 02 10, 13:25)
ir statyti baigus projektavima, o ne 2021 metais.

Jis aiskiai berods pasake, kad nezino kada prades statybas, o 2021 metus paminejo tik privalomu A+ namu prasme, o tu padarei greitas isvadas.
Atsakyti
QUOTE(AnaDeizy @ 2013 02 10, 12:59)
nuo 2021 bus kitos technologijos ir visi tavo skaiciavimai..........mazai verti. nemanai?

O kas tau sakė, kad aš tik 2021 m statysiu? Be to, PHPP skaičiuotojas sakė, kad jei tikrai pasieki pasyvų namą, tai pagal lietuvišką STR'ą A+ klasė turėtų būti. Dėl A++ reikia skaičiuoti, kiek bendrame namo energijos balanse sudaro atsinaujinanti energija, ar taupios lemputės susuktos ir t.t. Žodžiu, gali būti ir A++ namas, bet gali ir nebūti.

Beje, gal gali papasakoti, kokios technologijos bus nuo 2021 m?

Jei aš statysiu namą po metų kitų, kaip tik manau, kad tik išlošiu. Pvz., yra tendencijos, kad turėtų pigti itin efektyvūs langai.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 02 10, 09:00)
Šiuo atveju įmanomas vienintelis dalykas. Šildymo šaltinis - elektra. Nededam šilumos siurblio, kurio kaina su įrengimu apie 30 000 - 35 000 Lt, tačiau įsirengiu tik Rubisolio infraraudonųjų plokščių šildytuvus lubose. Jie mano namui kainuotų apie 10 500 Lt, bet sakė, kad rudeniop dėl kažkokių priežasčių (gal technologijos naujos ateis ar kainą geresnę gaus - nežinau), turėtų kainuoti apie 7000 - 8000 Lt. Tokiu atveju sutaupom apie 21 000 - 27 000 Lt. Žinoma, grindyse dėl ateities vis tiek reikia įsirengti šildomas grindis (šilumos siurbliui). Jos manau, kad kainuotų apie 10 000 Lt. Tokiu atveju sutaupymas mažėja iki 11 000 - 17 000 Lt. Investicijų skirtumas siekia apie 19 000 Lt. Taigi kainos beveik susilygina.

nu naxrien tau tos rubisolio nesamones uz 10k? el. peciukus max uz 500-1000Lt susipirksi. Ir del sildomu grindu klausimas, gal geriau kaip Mintas siule - ateity papildysi rekuperacijos sistema oro pasildymu is geo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 10 vasario 2013 - 13:55
QUOTE(madwifi @ 2013 02 10, 13:18)
Tu manai, kad prabangaus architeko ir konstruktoriaus samdymas yra tuscias pilstymas? Jau vien tokios islaidos proejktavimo stadijoj ipareigoja statyti, o ne nurasyt tas islaidas i siuksliu kibira.

Žinok ne bus tas projektas labai jau brangus. Mano skaičiavimais turėtų išeiti 9800 Lt. Į šitą sumą įtraukiau net topo nuotrauką ir grunto tyrimus. Tokia suma išeis su viskuo, t.y. su statybos leidimu.

Prieš gerus metus pasyvaus namo projektas kainavo nuo 20 000 Lt. Kuomet praeitų metų rudenį (spalį) ieškojau, kas gali padaryti pasyvaus namo projektą, tai visi sprendimai iš vienų rankų kainavo nuo 15 000 Lt. Dar pridėjus topo nuotrauką ir grunto tyrimus pigiausias įmanomas variantas būtų buvęs apie 16 000 Lt.

Manau, kad tikrai nebrangiai prasisukau. Tiesa, mano atveju yra tokia schema: vienas žmogus daro architektūra, antras - skaičiuoja su PHPP, o projektą derins trečia firmą. Dar, žinoma, papildomai yra konstruktorių brigada. Schema gal kiek sudėtingesnė, nei perkant viską iš vienų rankų, bet pavyko ženkliai sutaupyti.

Mano kaimynai, kurie jau statosi namus, sakė, kad už paprastų namų projektus mokėjo po 7000 Lt. Čia be konstruktyvo. Jei ir jį pridėjus, manau, kad labai pigiai prasisukau. Be to, jei kam reikia galiu pasiūlyti mano galvą geriausią pasyvaus namo kūrimo brigadą, jei vertinti pagal kainą ir kokybę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 10 vasario 2013 - 13:58
QUOTE(cibulis @ 2013 02 10, 13:53)
Žinok ne bus tas projektas labai jau brangus. Mano skaičiavimais turėtų išeiti 9800 Lt. Į šitą sumą įtraukiau net topo nuotrauką ir grunto tyrimus. Tokia suma išeis su viskuo, t.y. su statybos leidimu.

kazkaip daugokai jis dirba uz tokius pinigus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 02 10, 10:41)

Beje, vakar beskaitydamas apie smeiges radau tokį įdomų dalyką. Pasirodo, kad prie keraminių paviršių tvirtinant putplastį klijų reikia naudoti 60 proc. plokštės ploto. Kitiems paviršiams klijų plotas gali būti 40 proc. Taigi atsisakius keraminių plytų, o pasirinkus silikatinius blokelius vėlgi galima sutaupyti atrodytų net smuklmenoms. Kaip sakoma centas prie cento ir bus litas.

Jei klijai bus naudojami mažiau kaip 100% putplasčio plotui, bus likę oro tarpai tarp šilto mūro ir apšiltinimo, šiltesnis oras per visus plyšiukus bandys prasiskverbti aukštyn išnešdamas šilumą, o į atsilaisvinusią erdvę plūs šaltas lauko oras iš išorės, kur sušils ir vėl kils. Kuo daugiau tarpelių bus apšiltinimo sluoksnyje, tuo didesni bus šilumos nuostoliai.

Aš tik tiek suprantau, kad namą reikia statyti iš ko įprastesnių medžiagų. PIR plokštės ar purškiamas poliuretanas tikrai per brangus dalykas. Tą patį rezultatą galima pasiekti pigiau.

Pasiekti galima, karkasinėse konstrukcijose plėvelių pagalba sandarumą irgi galima pasiekti, bet ko vertas sandarumas pasiektas plėvelių pagalba, lyginant su ženkliai patvaresnėmis medžiagomis. Juk biesas sakė savo nuomonę šiuo klausimu. Visose srityse tą patį galima pasiekti su pigesnėmis ir brangesnėmis medžiagomis, bet dažniausiai pigesnės medžiagos dėl to ir pigesnės, kad prastesnės.
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2013 02 10, 14:57)

O tai cia problema ,
kad zmogus neplesikas? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2013 02 10, 13:57)
Pasiekti galima, karkasinėse konstrukcijose plėvelių pagalba sandarumą irgi galima pasiekti, bet ko vertas sandarumas pasiektas plėvelių pagalba, lyginant su ženkliai patvaresnėmis medžiagomis. Juk biesas sakė savo nuomonę šiuo klausimu. Visose srityse tą patį galima pasiekti su pigesnėmis ir brangesnėmis medžiagomis, bet dažniausiai pigesnės medžiagos dėl to ir pigesnės, kad prastesnės.

Mano galva tu permokėjai už stogo (o gal ir fasadą purškiai) purškimą poliuretano putomis. Aš kainos skirtumą būčiau geriau išleidęs sandarumo matavimams. Turėjau mintyje, kad pasirinkus pigesnes medžiagas galima pasiekti tą patį rezultatą. Tik reikia atlikti sandarumo matavimus.

Be to, PIR ir putos naujas dalykas, todėl iš esmės už jį ir permoki. Čia kaip Applas - marketinginis bajeris ir nieko daugiau.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2013 02 10, 13:59)
O tai cia problema ,
kad zmogus neplesikas?  bigsmile.gif

aisku problema, reiskia jis kazka rezga smile.gif
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2013 02 10, 13:57)

Nenoriu viešai skelbti visų dalių kainų, bet žinok galima labai pigiai prasisukti. Veikmės architekto ir pan. atestuotų PHPP architektų plėšikavimo laikai baigėsi. PN projektą galima padaryti tikrai nebrangiai.

Beje, nustebau kaip stipriai populiarėja PN projektai. Mano architektas be manęs dar 2 ar 3 projektus kaip pasyvius šiuo metu daro. O PHPP planuotojas sakė, kad kaip tik dabar į Vokietiją išsiuntė vieno namo projektą, kurį užsakovas nori sertifikuoti kaip pasyvų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 10 vasario 2013 - 14:13
QUOTE(madwifi @ 2013 02 10, 15:04)
aisku problema, reiskia jis kazka rezga smile.gif

Nepanikuok,viskas bus gerai. lotuliukas.gif
Atsakyti