QUOTE(madwifi @ 2013 02 10, 13:18)
Tu manai, kad prabangaus architeko ir konstruktoriaus samdymas yra tuscias pilstymas? Jau vien tokios islaidos proejktavimo stadijoj ipareigoja statyti, o ne nurasyt tas islaidas i siuksliu kibira.
Žinok ne bus tas projektas labai jau brangus. Mano skaičiavimais turėtų išeiti 9800 Lt. Į šitą sumą įtraukiau net topo nuotrauką ir grunto tyrimus. Tokia suma išeis su viskuo, t.y. su statybos leidimu.
Prieš gerus metus pasyvaus namo projektas kainavo nuo 20 000 Lt. Kuomet praeitų metų rudenį (spalį) ieškojau, kas gali padaryti pasyvaus namo projektą, tai visi sprendimai iš vienų rankų kainavo nuo 15 000 Lt. Dar pridėjus topo nuotrauką ir grunto tyrimus pigiausias įmanomas variantas būtų buvęs apie 16 000 Lt.
Manau, kad tikrai nebrangiai prasisukau. Tiesa, mano atveju yra tokia schema: vienas žmogus daro architektūra, antras - skaičiuoja su PHPP, o projektą derins trečia firmą. Dar, žinoma, papildomai yra konstruktorių brigada. Schema gal kiek sudėtingesnė, nei perkant viską iš vienų rankų, bet pavyko ženkliai sutaupyti.
Mano kaimynai, kurie jau statosi namus, sakė, kad už paprastų namų projektus mokėjo po 7000 Lt. Čia be konstruktyvo. Jei ir jį pridėjus, manau, kad labai pigiai prasisukau. Be to, jei kam reikia galiu pasiūlyti mano galvą geriausią pasyvaus namo kūrimo brigadą, jei vertinti pagal kainą ir kokybę.