QUOTE(AnaDeizy @ 2013 02 10, 12:16)
cibuli, o kada statysi, nes kazkaip man susidaro vaizdas, kad pilstai is tuscio i kiaura...
realybe ir teorija du skirtingi dalykai.
Aš pilstau iš tuščio į kiaurą? Mes jau penktas mėnuo kaip knisamės prie namo projekto, kad pasiektumėme pasyvaus namo standartus. Projektas dar net nesuderintas. Dar nei vanduo, nei nuotekos neprojektuotos ir statybos leidimas negautas, o čia jau kada statysi?
Be to, ne kartą kartojau, kad kada statysiu - nežinau. Visa esmė - finansai. Turiu pusė sumos (apie 250 000 Lt). Manau, kad dar tiek pat arba bent jau 200 000 Lt tikrai reikia. Su bankais nenoriu prasidėti. Štai ir visa problema.
Aš kol kas noriu gauti tik statybos leidimą, nes šių metų rudenį baigiasi projektavimo sąlygų sąvado galiojimas. Dabar statybos leidimas galioja neribotą laiką. Nėra kaip anksčiau - gavai statybos leidimą ir per 10 metų turi pastatyti namą. Kadangi nežinau kada statysiu, bet žinau, kad nuo 2021 metų bus galima statyti tik A++ namus, todėl iš karto siekiu maksimalaus rezultato.
Tai gal dabar baigsis smegenų knisimas apie statybas?
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2013 02 10, 12:46)
Jau domėjausi šiltinimu, tad galiu pasakyti, kad kai kalba eina apie tokius putplasčio storius, putplasčio klijuotojai siūlo dėti dvi tabletes, taip įgilinama iki 5 cm ir tauposi ant trumpesnių smeigių. Mano nuomone, tai logiškai ir pagrįstas taupymo būdas. Smeigė paslepiama apšiltinimo sluoksnyje dar labiau, todėl sumažėja jų sukuriamų
termotiltelių įtaka bendrai sienų termovaržai (siūlau pasiskaičiuoti apšiltinimo sluoksnio termo varžą su smeigėm ir be jų).
Žmonės 20 cm putplasčio sluoksnyje smeiges gilina 2.5 cm tabletėmis. Kai kalba eina apie maždaug dvigubai storesnį apšiltinimo sluoksnį, logiška ir įgilinimą padidinti.
Jei teisingai supratau, tai tu siūlai imti gerokai trumpesnes smeiges, tačiau jas labiau įgilinti į putplastį. Jei taip, tai galima žiauriai sutaupyti. Įdomu, kiek galima įgilinti smeiges į putpalstį, jei jo storis 35 cm? Gal žinai? Jei man reikia 35+2,5 iš viso bent jau 37,5 cm gylio smeigių, tai jei jas galima įleisti į EPS'ą apie 10 cm, tai pakaks nupikrti vos 27,5 cm ilgio. Tuomet galima gerai sutaupyti.