Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 17 tema

QUOTE(==== @ 2013 02 10, 09:55)
ar patys isirenginesit plokstuminius pamatus, ar ka nors samdysit?

Apie statybas dar kol kas negalvoju, t.y. šiemet greičiausiai jos dar neprasidės, todėl nieko konkretaus negaliu pasakyti.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 02 10, 09:00)
5. Langus ir duris vertinkite kaip tinkamus pasyviam namui, t.y. neblogesnius kaip 0,8.

Cia kaip suprantu suminis skaicius paketo ir remo?

Dar vienas sutaupymo punktas galėtų būti smeigės. Aš ėmiau EJOT STR U smeiges. Kainą jų kosminė. Aš visą laiką galvojau, kad 1 kv. metrui EPS'o pritvirtinti reikia 5 smeigių. Pasirodo, kad reikia 8 smeigių. Mano išorinių namo sienų plotas - 182 kv. Taigi reiks 1456 vnt. smeigių.

Jei tvirtinam neoporą, kurio storis 30 cm, reikės 33,5 cm (32,5 cm jie neturi) ilgio smeigių. Inkaravimo gylis (įleidimas į sieną reikia 2,5 cm). Tokiu atveju smeigės kainuos net 10 833 Lt. Vnt. kaina - 7,44 Lt.

Jei tvirtinam 35 cm neoporą, ėmiau 37,5 cm ilgio smeiges. Tokios smeigės kainuos net 13 060 Lt. Vnt. kaina - 8,97 Lt. Kainos štai čia. Greičiausiai pavyktų gauti nuolaidą, bet kaina tikrai įspūdinga. Gal kas žinot, kur galima gauti pigesnių smeigių. Šitos Ejot geros tuo, kad jų galva pasislepia putplastyje ir nepalieka šalčio tiltelio. Kiek suprantu į kainą įeina ir gražus išpjautas reikiamo putplasčio kamštis sienos skylei užsandarinti.

Varztu pasaulio smeigiu kaina 38cm 4.3lt

Kam tas ejot isukimas reikalingas? Polistirolo plasmasine freza kelis lt kainuoja, dazniausiai visi kurie prekiauja polistirolo tabletem turi ir tuos. Tas smeiges draskymas ypac keramikoje nieko gero neduos. 3cm i blokeli yra permazai.
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2013 02 10, 10:33)

Kam tas ejot isukimas reikalingas? Polistirolo plasmasine freza kelis lt kainuoja, dazniausiai visi kurie prekiauja polistirolo tabletem turi ir tuos. Tas smeiges draskymas ypac keramikoje nieko gero neduos. 3cm i blokeli yra permazai.

Langai, jei neklystu, skaičiavimuose naudoti šitie. Man parašė, kad langai Aluplast Energeto.

O dėl smeigių ačiū. Vadinasi išlaidas smeigėms galima sumažinti net per pusę. Greičiausiai vietos namo kainos optimizavimui dar tikrai yra.

Beje, vakar beskaitydamas apie smeiges radau tokį įdomų dalyką. Pasirodo, kad prie keraminių paviršių tvirtinant putplastį klijų reikia naudoti 60 proc. plokštės ploto. Kitiems paviršiams klijų plotas gali būti 40 proc. Taigi atsisakius keraminių plytų, o pasirinkus silikatinius blokelius vėlgi galima sutaupyti atrodytų net smuklmenoms. Kaip sakoma centas prie cento ir bus litas.

Aš tik tiek suprantau, kad namą reikia statyti iš ko įprastesnių medžiagų. PIR plokštės ar purškiamas poliuretanas tikrai per brangus dalykas. Tą patį rezultatą galima pasiekti pigiau.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 02 10, 10:41)
Langai, jei neklystu, skaičiavimuose naudoti šitie. Man parašė, kad langai Aluplast Energeto.

Moka tie langininkai savo prekes reklamuot o realiai maziau 0.8 netaip jau lengva ir pasiekt. Yra ilga formule kur yra visa kruva veiksniu itakojanciu rezultata nevien paketas + remas. Pvz paketuose be armavimo uf yra mazesnis o apie deformacijas, vaiksciojimus nesandaruma nutylima.

Beje, vakar beskaitydamas apie smeiges radau tokį įdomų dalyką. Pasirodo, kad prie keraminių paviršių tvirtinant putplastį klijų reikia naudoti 60 proc. plokštės ploto. Kitiems paviršiams klijų plotas gali būti 40 proc. Taigi atsisakius keraminių plytų, o pasirinkus silikatinius blokelius vėlgi galima sutaupyti atrodytų net smuklmenoms. Kaip sakoma centas prie cento ir bus litas.

Aš tik tiek suprantau, kad namą reikia statyti iš ko įprastesnių medžiagų. PIR plokštės ar purškiamas poliuretanas tikrai per brangus dalykas. Tą patį rezultatą galima pasiekti pigiau.

Del kliju tai nesamone, klijai dedas visu perimetru krastuose bei keleta tashku i viduri. Prie keramikos kimba ypac gerai, ju pavirsius nelygus.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 02 10, 11:41)

O dėl smeigių ačiū. Vadinasi išlaidas smeigėms galima sumažinti net per pusę. Greičiausiai vietos namo kainos optimizavimui dar tikrai yra.

Cibuli,man tapati imone statys langus,patiko ju poziuris i tai kaip statyti ir t.t.
O seip tai aluplast energeto ne U=8,bet U=7,tad darydami skaiciavimus gal ivertinkite ir tai.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2013 02 10, 11:53)
Moka tie langininkai savo prekes reklamuot o realiai maziau 0.8 netaip jau lengva ir pasiekt. Yra ilga formule kur yra visa kruva veiksniu itakojanciu rezultata nevien paketas + remas. Pvz paketuose be armavimo uf yra mazesnis o apie deformacijas, vaiksciojimus nesandaruma nutylima.
Del kliju tai nesamone, klijai dedas visu perimetru krastuose bei keleta tashku i viduri. Prie keramikos kimba ypac gerai, ju pavirsius nelygus.

Patikek tu manim,cibulio architektas tikrai ivertins ir langu sandaruma ir visa kita,nes pirmas klausimas apie langus is jo puses ir buvo susijes su langu sandarumu.. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 02 10, 10:04)
Apie statybas dar kol kas negalvoju, t.y. šiemet greičiausiai jos dar neprasidės, todėl nieko konkretaus negaliu pasakyti.

cibuli, o kada statysi, nes kazkaip man susidaro vaizdas, kad pilstai is tuscio i kiaura...

realybe ir teorija du skirtingi dalykai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AnaDeizy: 10 vasario 2013 - 12:17
QUOTE(biesas66 @ 2013 02 10, 11:55)
Cibuli,man tapati imone statys langus,patiko ju poziuris i tai kaip statyti ir t.t.
O seip tai aluplast energeto ne U=8,bet U=7,tad darydami skaiciavimus gal ivertinkite ir tai.

Aš tiesiog skaičiavimuose prašiau naudoti ne prastesnius langus. Bet aišku, kad įvertino, jog jų U ne 0,8, o 0,7. Su prastesniais langais nepavyko pasiekti pasyvaus namo standarto.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 02 10, 09:00)
Inkaravimo gylis (įleidimas į sieną reikia 2,5 cm).

Jau domėjausi šiltinimu, tad galiu pasakyti, kad kai kalba eina apie tokius putplasčio storius, putplasčio klijuotojai siūlo dėti dvi tabletes, taip įgilinama iki 5 cm ir tauposi ant trumpesnių smeigių. Mano nuomone, tai logiškai ir pagrįstas taupymo būdas. Smeigė paslepiama apšiltinimo sluoksnyje dar labiau, todėl sumažėja jų sukuriamų termotiltelių įtaka bendrai sienų termovaržai (siūlau pasiskaičiuoti apšiltinimo sluoksnio termo varžą su smeigėm ir be jų).

Žmonės 20 cm putplasčio sluoksnyje smeiges gilina 2.5 cm tabletėmis. Kai kalba eina apie maždaug dvigubai storesnį apšiltinimo sluoksnį, logiška ir įgilinimą padidinti.
Atsakyti
QUOTE(AnaDeizy @ 2013 02 10, 12:16)
cibuli, o kada statysi, nes kazkaip man susidaro vaizdas, kad pilstai is tuscio i kiaura...

Aš pilstau iš tuščio į kiaurą? Mes jau penktas mėnuo kaip knisamės prie namo projekto, kad pasiektumėme pasyvaus namo standartus. Projektas dar net nesuderintas. Dar nei vanduo, nei nuotekos neprojektuotos ir statybos leidimas negautas, o čia jau kada statysi?

Be to, ne kartą kartojau, kad kada statysiu - nežinau. Visa esmė - finansai. Turiu pusė sumos (apie 250 000 Lt). Manau, kad dar tiek pat arba bent jau 200 000 Lt tikrai reikia. Su bankais nenoriu prasidėti. Štai ir visa problema.

Aš kol kas noriu gauti tik statybos leidimą, nes šių metų rudenį baigiasi projektavimo sąlygų sąvado galiojimas. Dabar statybos leidimas galioja neribotą laiką. Nėra kaip anksčiau - gavai statybos leidimą ir per 10 metų turi pastatyti namą. Kadangi nežinau kada statysiu, bet žinau, kad nuo 2021 metų bus galima statyti tik A++ namus, todėl iš karto siekiu maksimalaus rezultato.

Tai gal dabar baigsis smegenų knisimas apie statybas?
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2013 02 10, 12:46)
Jau domėjausi šiltinimu, tad galiu pasakyti, kad kai kalba eina apie tokius putplasčio storius, putplasčio klijuotojai siūlo dėti dvi tabletes, taip įgilinama iki 5 cm ir tauposi ant trumpesnių smeigių. Mano nuomone, tai logiškai ir pagrįstas taupymo būdas. Smeigė paslepiama apšiltinimo sluoksnyje dar labiau, todėl sumažėja jų sukuriamų  termotiltelių įtaka bendrai sienų termovaržai (siūlau pasiskaičiuoti apšiltinimo sluoksnio termo varžą su smeigėm ir be jų).

Žmonės 20 cm putplasčio sluoksnyje smeiges gilina 2.5 cm tabletėmis. Kai kalba eina apie maždaug dvigubai storesnį apšiltinimo sluoksnį, logiška ir įgilinimą padidinti.

Jei teisingai supratau, tai tu siūlai imti gerokai trumpesnes smeiges, tačiau jas labiau įgilinti į putplastį. Jei taip, tai galima žiauriai sutaupyti. Įdomu, kiek galima įgilinti smeiges į putpalstį, jei jo storis 35 cm? Gal žinai? Jei man reikia 35+2,5 iš viso bent jau 37,5 cm gylio smeigių, tai jei jas galima įleisti į EPS'ą apie 10 cm, tai pakaks nupikrti vos 27,5 cm ilgio. Tuomet galima gerai sutaupyti.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 02 10, 12:58)
Kadangi nežinau kada statysiu, bet žinau, kad nuo 2021 metų bus galima statyti tik A++ namus, todėl iš karto siekiu maksimalaus rezultato.

Tai gal dabar baigsis smegenų knisimas apie statybas?

nuo 2021 bus kitos technologijos ir visi tavo skaiciavimai..........mazai verti. nemanai?
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2013 02 10, 10:33)

Varžtų pasaulio smeigių vinies storis 10, ejoto 8, taigi ejoto šilumos tiltelis mažesnis, nors jei su įgilinimu jas montuosi g.gif

Tas smeiges draskymas ypac keramikoje nieko gero neduos.

nesupratau?

3cm i blokeli yra permazai.

pritariu, reikėtų kažkas apie 5cm skaičiuoti. Smeigių aprašyme būna parašyta kiek jas reikia įgilinti.

Atsakyti
QUOTE(AnaDeizy @ 2013 02 10, 12:16)

cibulis, ne kaip nekurie greituoliai, pirma projektuoja, o tik poto stato. Tu manai, kad prabangaus architeko ir konstruktoriaus samdymas yra tuscias pilstymas? Jau vien tokios islaidos proejktavimo stadijoj ipareigoja statyti, o ne nurasyt tas islaidas i siuksliu kibira.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 10 vasario 2013 - 13:18