Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 17 tema

Silikatiniuose blokeliuose dar ir kokia skyle smile.gif

Blokeliai net drambli islaiko o kai reikia toki strabuot ar smeigiuot pasirodo netokie jau ir tvirti..
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2013 02 08, 13:04)
Čia iš kur tokios mūro kainos? M-24 į 1m2 susideda 14,7vnt, o plytų - bene 40vnt. O m2 darbo kaina skiriasi tik 8Lt: ar čia plytas altrūistas mūrina, ar blokelius mūrydamas nori milionieriumi tapt? biggrin.gif
Ir dar apie vėjus per rozetes: galvojau tai keramikai diagnozuota, o čia silikatą lyginate - ar čia irgi tokios gilios rozetės?

Kainos oficialios, t.y. skambinau, o ne ėmiau iš interneto. Pvz., darbų kainas išvedžiau apskambinęs 5-6 mūrininkus. Pateikiau kainų vidurkį.

Be to, plytos laikančios sienos niekas nemūrija iš vienos plytos. Taigi jų reikia ne 40 vnt., o 80 vnt. Alytaus keramika už vieną plytą nori 0,65 Lt. Arko M-24 į kvadratą tikrai telpa 14,7 blokelio. Kūbe jų būna 61,89 vnt. Jų kvadrato kaina čia. Perskambinau kelis prekybininkus ir gavau labai panašias kainas.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 02 08, 14:36)
Kainos oficialios, t.y. skambinau, o ne ėmiau iš interneto. Pvz., darbų kainas išvedžiau apskambinęs 5-6 mūrininkus. Pateikiau kainų vidurkį.

Be to, plytos laikančios sienos niekas nemūrija iš vienos plytos. Taigi jų reikia ne 40 vnt., o 80 vnt. Alytaus keramika už vieną plytą nori 0,65 Lt. Arko M-24 į kvadratą tikrai telpa 14,7 blokelio. Kūbe jų būna 61,89 vnt. Jų kvadrato kaina čia. Perskambinau kelis prekybininkus ir gavau labai panašias kainas.

Aš tik norėjau atkreipti dėmesį į tai, kad darbo kainos nelogiškos - kur 14vnt ir kur 40vnt į kvadratą dėti. Arba mūras turi brangti, arba blokeliai pigti.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2013 02 08, 14:37)
Aš tik norėjau atkreipti dėmesį į tai, kad darbo kainos nelogiškos - kur 14vnt ir kur 40vnt į kvadratą dėti. Arba mūras turi brangti, arba blokeliai pigti.

O kas čia nelogiška? Kadangi blokelių reikia padėti mažiau, tai už kūbo sumurinimą ima apie 80-100 Lt. Plytų reikia sumuryti daugiau. Už jų kūbą ima apie 120 Lt. Kainų tiksliai nepamenu (turiu namie), bet plytų kūbas už blokelių kūbą išeina nuo 20 iki 40 Lt brangiau. Be to, aš ėmiau labai plačias kainų žirkles, t.y. išvedžiau kainų vidurkius iš visų mano apskambintų mūrininkų. Pvz., vieni blokelių kūba mūrytų už 80 Lt, kiti - už 110 Lt. Į jų darbų kokybę nesigiliau. Bandžiau tik kainos vidurkį sužinoti.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 02 08, 15:48)
O kas čia nelogiška? Kadangi blokelių reikia padėti mažiau, tai už kūbo sumurinimą ima apie 80-100 Lt. Plytų reikia sumuryti daugiau. Už jų kūbą ima apie 120 Lt. Kainų tiksliai nepamenu (turiu namie), bet plytų kūbas už blokelių kūbą išeina nuo 20 iki 40 Lt brangiau. Be to, aš ėmiau labai plačias kainų žirkles, t.y. išvedžiau kainų vidurkius iš visų mano apskambintų mūrininkų. Pvz., vieni blokelių kūba mūrytų už 80 Lt, kiti - už 110 Lt. Į jų darbų kokybę nesigiliau. Bandžiau tik kainos vidurkį sužinoti.

Logiška, kad už tris kart didesnį darbą prašo 30% daugiau? Arba už tris kartus mažesnį tik 30% mažiau? 40vs 15 blink.gif ir 80-100 vs 120 blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2013 02 08, 14:51)
Logiška, kad už tris kart didesnį darbą prašo 30% daugiau? Arba už tris kartus mažesnį tik 30% mažiau? 40vs 15 blink.gif  ir 80-100 vs 120 blink.gif

matai, į kainą įeina ne vien fizinis plytos/blokelio paėmimas, košės užtepimas ir padėjimas į vietą. yra dar kaina mokėjimo išmūryti sieną lygiai, žinojimas kur ir kaip viską padėti kad būt gerai mirksiukas.gif
nepamiršk kad tuos keramikinius blokelius reikia dar ir pjaustyti kartais, kas nėra visai jau paprastas darbas. Su silikatu šiek tiek paprasčiau.
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2013 02 08, 08:53)
Po laikanciom konstrukcijom visgi galima geresni sudet. Labai dideles markes nereikia, visgi originaliai putplasti po pamatais ne del silumos pradejo naudot o amortizuoti grunto judijima pamato atzvilgiu. Teko girdet nuomone kad pvz 5cm eps 100 suploja ishalas.

Tai kaip tik, kad įšalas mažiau veiktų rostverką, reikalingas būdavo mažiausiai stiprus putplastis. Kita situacija, kai pamatus apšiltini taip, kad įšalas pačių pamatų nepasiektų kokiu metro atstumu.

Taip kad rostverkui kokio tai ypatingo putplasčio nereikia, o ir plokštiems pamatams nevertėtų rinktis stipresnį, nei konstruktoriaus paskaičiuoti, nebent norit labiau atsparaus drėgmei, bet ir tuomet ko nors brangiau nei geoporas, nematau prasmės pirkti, vis tiek po putplasčiu bus tiesiama plėvelė.
Atsakyti
Atlikau detalesnius skaičiavimus. Iš visų pasirinktų variantų kelis atmetu, kaip nepagrįstus. Pateiksiu tik kelių variantų kainas.

1 variantas
1. Pamatai - gręžtiniai. Grindyse 35 cm to pačio Finffoam putplasčio. Jo šilumos laidumas - 0,037.
2. Siena. 25 cm storio keraminių plytų mūras. Sienos apšiltinimas - 30 cm neoporo.
3. Stogas. Laikanti konstrukcija - medinės gegnės. Apšiltinimo storis - 40 cm Paroc WAS 33, kurios šilumos laidumas - 0,033.
4. Sandarumas - 0,6, o šilumogražos efektyvumą - 86 proc
5. Langus ir duris vertinkite kaip tinkamus pasyviam namui, t.y. neblogesnius kaip 0,8.

Energijos sąnaudos pagal PHPP 26,5 kWh/m2.

Šitą variantą ėmiau kaip atskaitinį, t.y. maždaug taip įsivaizdavau namą prieš PHPP skaičiavimus. Vadinasi, jo pabrangimas yra 0 Lt. Tai yra atskaitos taškas lyginti su kitais dviem variantais.

2 variantas
1. Pamatai - pamatų plokštė. Grindų apšiltinimo storis - 40 cm Finffoam putpalsčio.
2. Siena, 25 cm storio keraminių plytų mūras. Sienos apšiltinimas - 35 cm neoporo.
3. Stogas. Laikanti konstrukcija - medinės gegnės. Apšiltinimo storis - 50 cm Paroc WAS 33, kurios šilumos laidumas - 0,033.
4. Sandarumas - 0,5, o šilumogražos efektyvumą - 92 proc.
5. Langus ir duris vertinkite kaip tinkamus pasyviam namui, t.y. neblogesnius kaip 0,8.

Energijos sąnaudos pagal PHPP 20,0 kWh/m2.

Grindyse +5 cm EPS-100. Iš viso - 976 Lt.
Sienose +5 cm neoporo. Iš viso - 2184 Lt.
5 cm ilgesnės smeigės - 2227 Lt.
Stoge +10 cm Paroc. Iš viso - 3729 Lt.
Sandarumo pagerinimas nuo 0,6 iki 0,5 - apie 2000 Lt.
Iš viso: 11 116 Lt.

Šitas namo variantas palyginti su pirmu per metus sutaupo 890 kWh šildymui.

Jei 1 kWh šildymo kaina 0,18 Lt - per metus sutaupome 160 Lt. Investicija atsipirks per 69 metus.

Jei 1 kWh šildymo kaina 0,28 Lt - per metus sutaupome 249 Lt. Investicija atsipirks per 45 metus.

Vidutiniškai investija atipirks per 57 metus (sudėjau abu metus (69 ir 45 m) ir padalinau pusiau).

3 variantas
1. Pamatai - pamatų plokštė. Grindų apšiltinimo storis - 40 cm Finffoam putpalsčio.
2. Siena, 24 cm storio Arko M blokeliai. Sienos apšiltinimas - 35 cm neoporo.
3. Stogas. 40 cm Paroc WAS 33 vatos ir 10 cm PIR plokštės.
4. Sandarumas - 0,5, o šilumogražos efektyvumą - 92 proc.
5. Langus ir duris vertinkite kaip tinkamus pasyviam namui, t.y. neblogesnius kaip 0,8

Energijos sąnaudos pagal PHPP 14,9 kWh/m2.

Grindyse +5 cm EPS-100. Iš viso - 976 Lt.
Sienose +5 cm neoporo. Iš viso - 2184 Lt.
5 cm ilgesnės smeigės - 2227 Lt.
Stoge +10 cm PIR. Iš viso - 9472 Lt.
Sandarumo pagerinimas nuo 0,6 iki 0,4 - apie 5000 Lt.
Rekuperatoriaus NVK padidinimas nuo 86 iki 94 proc. - 5800 Lt.
Iš viso: 25 659 Lt.

Šitas namo variantas palyginti su pirmu per metus sutaupo 1588 kWh šildymui.

Jei 1 kWh šildymo kaina 0,18 Lt - per metus sutaupome 286 Lt. Investicija atsipirks per 90 metų.

Jei 1 kWh šildymo kaina 0,28 Lt - per metus sutaupome 445 Lt. Investicija atsipirks per 58 metus.

Vidutiniškai investija atipirks per 74 metus (sudėjau abu metus (69 ir 45 m) ir padalinau pusiau).

Pabandžiau optimizuoti medžiagas, t.y. atsisakyti brangių medžiagų, o jų vietoje panaudoti pigesnes.

Stoge +10 cm PIR plokščių panaudoti 10 cm Paroc. Iš viso - 3729 Lt.
Rekuperatoriaus NVK padidinimas nuo 86 iki 94 proc. - 3763 Lt.
Iš viso: 19 916 Lt.

Jei 1 kWh šildymo kaina 0,18 Lt - per metus sutaupome 286 Lt. Investicija atsipirks per 49 metų.

Jei 1 kWh šildymo kaina 0,28 Lt - per metus sutaupome 445 Lt. Investicija atsipirks per 32 metus.

Vidutiniškai investija atipirks per 41 metus

Išvada tokia: reikia naudoti kuo pigesnes medžiagas, kad namas kuo mažiau brangtų, tuomet pasyvus namas apsimoka. Man atrodo, kad šiuo atveju puikus dalykas būtų karkasinė/skydinė statyba. Tikrai panaikintų kainos skirtumą. Tik vat man dėl galimos perdangos girgždėjimo po keleto metų nelabai patinka skydinė/karkasinė statyba. Be to, nežinau ar nekiltų problemų su priešgaisrinėm normomis, nes kaimynai pakankamai arti.

Ką manot apie skydinį pasyvų namą?
Atsakyti
Cibuli,as esu laaaabai skeptiskas apie skydini pasyvu nama ir aplamai,nors pats esu pastates neviena ( ne PN) Pasakysiu tik tiek. Sandaru padarysi,bet po keleto metu is tavo sandarumo liks snipstas. O dar namo issikraipymai,perdangos garso izoliacija... Vieno auksto namas tai ciki,bet dviaukstis tai doh.gif Sau nesistaciau,nors man kaip du pirstus ap....zt butu buve..
Kas liecia perdanga,tai nesu girdejes kad girgzdetu. Kaiptik atvirksciai,esu girdejes pirmo auksto grindis girgzdant unsure.gif Na,bet visokiu cirku pasitaiko...
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2013 02 09, 15:41)
Cibuli,as esu laaaabai skeptiskas apie skydini pasyvu nama ir aplamai,nors pats esu pastates neviena ( ne PN)     Pasakysiu tik tiek. Sandaru padarysi,bet po keleto metu is tavo sandarumo liks snipstas. O dar namo issikraipymai,perdangos garso izoliacija... Vieno auksto namas tai ciki,bet dviaukstis tai  doh.gif Sau nesistaciau,nors man kaip du pirstus ap....zt butu buve.. 
Kas liecia perdanga,tai nesu girdejes kad girgzdetu. Kaiptik atvirksciai,esu girdejes pirmo auksto grindis girgzdant  unsure.gif  Na,bet visokiu cirku pasitaiko...

Aš tik garsiai pamąsčiau, bet liksiu prie mūrinio namo. Klausimas būtų toks: kokį variantą sienai geriau rinktis: keramines plytas (siena būtų per dvi plytas 25 cm storio) ar Arko M-24 blokelį (24 cm storio). Visi skaičiai rodo, kad silikatas geriau, bet vidinis balsas (ar keraminių plytų sukurtas įvaizdis) kalba, kad keramika solidžiau.

Beje, ką tik buvau susitikęs su PHPP skaičiuotoju, tai jis sakė, kad finansiškai optimaliausias variantas (čia ne mano atveju, o bendri skaičiavimai rodo) yra kuomet sąnaudos 1 kv. metrui sukasi apie 20-25 kWh.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 09 vasario 2013 - 18:22
tik pasitikslinimui - kodel toki stora blokeli naudojat? 2a. namas?
Atsakyti
QUOTE(Loreciukaz @ 2013 02 09, 19:27)
tik pasitikslinimui - kodel toki stora blokeli naudojat? 2a. namas?

Taip liepe konstruktoriai. 18 cm blokeliai per ploni 9 metru aukscio namui. Platesni apsaugo nuo sienos virtimo i sonus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 09 vasario 2013 - 19:48