Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 17 tema

QUOTE(*** @ 2013 02 07, 19:30)
Sitas grindims ir pamatams pats tas
http://www.ukmergesg...index.php?id=48
Na po pamatais galima deti styrodura.

Styroduras brangesnis už Finffoamą, todėl aš renkuosi Finffomą. Be to, Finffoam gamina prie Kauno, o Styroduras atvežtinis. Taigi Finffomas kaip ir vietinė produkcija.

Tavo nurodyto EPS'o tik 100? O tai reiškia, kad gali būti per mažas. Ne sakau, kad bus mažas stiprumas, bet gali būti mažas. Konstruktoriai dar neskaičiavo, bet manau, kad po laikančiom konstrukcijomis reikės apie 300 klasės XPS, o visur kitur gal ir kokio 100 ar 150 pakaks.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2013 02 07, 20:14)
Deja,man beremes sistemos del estetinio vaizdo niekaip nepriimtinos. Taip kaip zidinys bus name,taip ir langai bus su remais. Tiesa nevarstomu.

Įtariu nežinai apie ką mes čia, ir kaip atrodo
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2013 02 07, 19:30)
Na tai pats rasei kad 40 cm Finffoam i grindis.

Šiek tiek primityviai pateikiau, kad visur bus 40 cm Finffomo. Esmė buvo EPS/XPS šilumos laidumas. O kiek dėti EPS, kiek XPS ir kiek 100 klasės stirpumo, o kiek 300 klasės stiprumo ar net didesnės klasės parodys skaičiavimai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 07 vasario 2013 - 19:40
QUOTE(biesas66 @ 2013 02 07, 20:32)
O koks UF turetu buti?
Kiek vekoj tarpiniu?
Tiesa langu kaina iskelia stumdoma vitrina  ax.gif  3metrai ant 2,5 metro.. ir dar kita mazesne..

Kvadratinis metras su istatymu nevirsys 450 litu.

Uf kuo mažesnis tuo geriau biggrin.gif bet sakau suprask iš kur gaunama geras Uw - kai daug stiklo su U=0,5 ir mažai rėmų su Uf=0,8...1.
Tarpinių neskaičiavau, tingiu ieškot.
visas tas 3x2,5 gabalas judantis??? Jei nevarstomos, tai vitrinos tik pigina langus, plotas didelis, o gamyba tik pigesnė.
Po Minto pateiktų kainų man pasirodė, kad langai per metus stipriai pigo...450 atrodo brangu. kaip yra iš tikrųjų - nežinau, nebeaktualu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilienė: 07 vasario 2013 - 19:42
QUOTE(Vilienė @ 2013 02 07, 19:35)

O kas čia neaiškaus. Žmogui langas be rėmo negražus. Jis taip pat namą įsivaizduoja tik su židiniu.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 02 07, 20:41)
O kas čia neaiškaus. Žmogui langas be rėmo negražus. Jis taip pat namą įsivaizduoja tik su židiniu.

Neaišku kaip tai realiai atrodo. Vienas variantas kaip mano paketai tiesiai šiltinime, bet čia buvo kalbama visai apie kitą atvejį. Tik žodis "berėmis" tas pats, sistemos kardinaliai skirtingos.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2013 02 07, 20:35)

Gal ir nezinau. bet man bereme sistema tai tokia kaip pas tave garaze. Bereme man asocijuojas be remo smile.gif
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2013 02 07, 20:47)
Gal ir nezinau. bet man bereme sistema tai tokia kaip pas tave garaze. Bereme man asocijuojas be remo smile.gif

galima nuoroda lietuviska i tas sistemas?
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2013 02 07, 20:48)
Papildyta:
galima nuoroda lietuviska i tas sistemas?

Maždaug va šitaip.
Kalba eina tik apie vitrinas - būtent čia šie sprendimai lenkia tradicinius pvc profilius.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2013 02 07, 19:54)
Maždaug va šitaip.
Kalba eina tik apie vitrinas - būtent čia šie sprendimai lenkia tradicinius pvc profilius.

Cia jau matomai aliuminis uz matomai 1.5k+ m2 smile.gif

PS ar perskaitei mano zinute kad nuo 20 tarpeliu ishsisandarina shtapikai?
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2013 02 07, 20:54)
Maždaug va šitaip.

450 litu uz pasyvaus namo langa yra per brangu ir dar skaiciuojant kad plesikai us istatyma nori 75 litus g.gif Tai kiek kainuoja ne pasyviam namui langai? Na nezinau,gal ir brangu moketi uz langa kurio Uw =0,76 375 litus... (plius istatymas)

O kas liecia beremes sistemas,tai sitas zinau ir manau kad mano namui nera sansu tokia panaudoti. Praktiskai niekur. aplamai mno manimu kauno stiklainiui tokios sistemos gal ir idealios,bet gyvenamui namui tai abejoju..
Tiesa apie vitrina kai snekejau tai jos puse varstomos,slankiojanti sistema.

Na,bet gal nebesigilinkime,nes reikia pamatyti galutini pasiulyma. Matau daug galimybiu sumazinti komercinio pasiulymo suma. Tiesa,gal tik kaina iskels siektiek termoankeriai,kurie visnas kainuos apie 5 litus.
Atsakyti
Deja,man beremes sistemos del estetinio vaizdo niekaip nepriimtinos. Taip kaip zidinys bus name,taip ir langai bus su remais. Tiesa nevarstomu.
Va šito tai nesuprantu. Suprantu rėmą, kai reikia varstomo lango. Aš berėmius langus gyvenamajame name įsivaizduoju kitaip nei stikliniuose komerciniuose pastatuose. Rėmas iš tikro būtų, bet tas rėmas - lentos, ant kurių dedamas stiklo paketas. Bet kadangi tos lentos (rėmas) būtų paslepiamos po apdaila tiek iš vidaus, tiek iš išorės, todėl manau vis dar tinka pavadinimas "berėmis". Iš išorės stiklas kiek įgilintas į sieną, uždėta skardinė palangė, taigi vaizdas iš lauko labai panašus kaip ir įprasto rėminio lango. Tik tos juostos aplink angokraščius nėra.
Atsakyti
Deja,man beremes sistemos del estetinio vaizdo niekaip nepriimtinos. Taip kaip zidinys bus name,taip ir langai bus su remais. Tiesa nevarstomu. Tik vienas langas virtuveje bus padarytas varstomas,del viso pikto,bet tikiuosi jis niekada nebus varstomas  lotuliukas.gif ,teks zmona treniruoti kad turint rekupa langu nereikia varstyti  lotuliukas.gif

Dėl varstomų/nevarstomų langų siūlau rimčiau pamąstyti. Žinant, kad bus rekuperatorius varstomų aktualumas bus gerokai mažesnis. Bet ką daryti kai vasara sugęs rekuperatorius? Tikimybė nėra didelė, bet jai pasitaikius termose, kuris nevėdinamas gali būti ir netinkamos sąlygos gyventi kurį laiką.
Galbūt susiprojektavus kažkokį atsarginį variantą rekupui sugedus galima ir išsiverti be varstomų.

Beje dar vienas labai užknisantis dalykas su nevarstomais langais. Kai vaikui, kuris žaidžia kieme, nori kažką pasakyti, bet deja negali, nes langas gerai sulaiko garsą, o atidaryti negali.
Atsakyti