Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Amade @ 2013 01 30, 12:00)
g.gif komentarai dabar?...  unsure.gif išlaikymą dar didint prie f22 ar laukt šviesesnio oro už lango?  unsure.gif

Man tai tamsoka vis dar. Keisk nustatymus (islaikyma, jei turi trikoji, nes nuo uzkelto ISO atsiranda triuksmai, pati turbut matai) arba lauk sviesos. Nedega gi tie ND, nebutina siandien visus atsiskaityti... mirksiukas.gif

QUOTE(krispuka @ 2013 01 30, 12:03)
Kazkas minejo ryskuma,  fokusas taikytas i zvakutes, tai kas blogai?

Man uzkliuvo abejotinas skirtumas tarp antros ir trecios nuotrauku, ir bendras vaizdas - mirga marga, ypac pirmam plane visko labai daug. Pasirink paprastesne kompozicija, su pora paprastu, demesio neblaskanciu objektu - dazniausiai rezultatas geresnis gaunasi, ir vertinti paprasciau tada, nereikalingos detales demesio neblasko.

Nu bet velnias, jau baigiu pavirsti i visiska ragana del ND... g.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Tommika @ 2013 01 30, 13:20)
siulyciau ilgint islaikyma.. ir stipriai.. pasidek ant stabilaus pagrindo ir fotkink, kad nesujudetu.. tikrai gausis sviesiau.. o ir ISO nereiks tiek uzkelt..  pabandyk wink.gif

as kol atlikau visus namu darbus padariau kazkur 1500 foto.. biggrin.gif kol padarai, kad gautusi gerai, kol visokius islaikymus gerai nusistatai biggrin.gif kol gerai sufokusuoji ir pan.. biggrin.gif

paguuodei, nes atrodo ziopla isvis esu lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Jurzole @ 2013 01 30, 13:23)
Man tai tamsoka vis dar. Keisk nustatymus (islaikyma, jei turi trikoji, nes nuo uzkelto ISO atsiranda triuksmai, pati turbut matai) arba lauk sviesos. Nedega gi tie ND, nebutina siandien visus atsiskaityti...  mirksiukas.gif
Man uzkliuvo abejotinas skirtumas tarp antros ir trecios nuotrauku, ir bendras vaizdas - mirga marga, ypac pirmam plane visko labai daug. Pasirink paprastesne kompozicija, su pora paprastu, demesio neblaskanciu objektu - dazniausiai rezultatas geresnis gaunasi, ir vertinti paprasciau tada, nereikalingos detales demesio neblasko.

Nu bet velnias, jau baigiu pavirsti i visiska ragana del ND...  g.gif  lotuliukas.gif

gerai gerai ta ragana, kaip kitaip ismoksi, pasistengsiu siandiena ka nors sumakaluoti paprasciau
Atsakyti
QUOTE(Tommika @ 2013 01 30, 12:20)
as kol atlikau visus namu darbus padariau kazkur 1500 foto.. biggrin.gif

blink.gif biggrin.gif Uzraktas gi susideves be laiko nuo tokiu tempu... lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(krispuka @ 2013 01 30, 12:26)
gerai gerai ta ragana, kaip kitaip ismoksi, pasistengsiu siandiena ka nors sumakaluoti paprasciau

That's my girl! mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Teka @ 2013 01 30, 12:18)
oho koks iso didelis

g.gif man irgi nepatinka toks didelis ISO blush2.gif

QUOTE(Tommika @ 2013 01 30, 12:20)
siulyciau ilgint islaikyma.. ir stipriai.. pasidek ant stabilaus pagrindo ir fotkink, kad nesujudetu.. tikrai gausis sviesiau.. o ir ISO nereiks tiek uzkelt..  pabandyk wink.gif

as kol atlikau visus namu darbus padariau kazkur 1500 foto.. biggrin.gif kol padarai, kad gautusi gerai, kol visokius islaikymus gerai nusistatai biggrin.gif kol gerai sufokusuoji ir pan.. biggrin.gif

QUOTE(Jurzole @ 2013 01 30, 12:23)
Man tai tamsoka vis dar. Keisk nustatymus (islaikyma, jei turi trikoji, nes nuo uzkelto ISO atsiranda triuksmai, pati turbut matai) arba lauk sviesos. Nedega gi tie ND, nebutina siandien visus atsiskaityti...  mirksiukas.gif

Nu bet velnias, jau baigiu pavirsti i visiska ragana del ND...  g.gif  lotuliukas.gif

Taip ir darysiu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2013 01 29, 23:34)
lotuliukas.gif Nu nepyk, bet prajuokinai  biggrin.gif

Nepykstu. biggrin.gif Sutinku su tuo ką sakai. Teisingas griežtumas yra gerai. Bet kartais atrodo, kad kai kurie nauji žmonės ateina čia tiesiog atlikti namų darbus. Neturi TO kažko viduje kas skatintų kurti geresnes nuotraukas. Na, nori išmokti tuos pagrindinius dalykus - fokusas, diafragmos skirtybės, teisingas wb nustatymas, fotoaparato nustatymai. Bet nė nesusimąsto apie estetiką, na, apie TĄ kitą nuotraukos pusę, kuri be galo labai svarbi. Tai vat tokius ir norisi greičiau praleisti ir paleisti, o jei dar ND kartojamas n sykių, tai iš viso. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Tommika @ 2013 01 30, 13:20)

Sakyciau labai daug blink.gif .

O ne geriau butu VIENAS konkursas kas kokias 2-4 savaites, nei iskart po tiek, buvo iskart 3 cool.gif .
Ir kaip jums ideja konkursui: naktinis miestas ar ilgas islaikymas rolleyes.gif ?

YVETTE
, labai ACIU uz atviruka, vakar gavau, pamirsau pasigirt ax.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rytine Kava 10: 30 sausio 2013 - 12:37
Išlaikymo didinimas veikia thumbup.gif tik batarkė neatlaikė doh.gif teks laukt, kol pasikraus cool.gif
Bet butent darydama jau pirmus ND pradedu praktiškai suprast, kas su kuo tie išlaikymai, diafragmos ir pan... thumbup.gif didžiausias ačiū už konkrečius patarimus. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ka @ 2013 01 30, 12:34)
Na, nori išmokti tuos pagrindinius dalykus - fokusas, diafragmos skirtybės, teisingas wb nustatymas, fotoaparato nustatymai. Bet nė nesusimąsto apie estetiką, na, apie TĄ kitą nuotraukos pusę, kuri be galo labai svarbi. Tai vat tokius ir norisi greičiau praleisti ir paleisti

Aha, ir man taip buna drinks_cheers.gif Bet tada pagalvoju - nera gi prievartos del ND, ir ypac jei jie ant ribos, gauna kelis "taip" ir kelis "ne", tai paciai naujokei rinktis - eiti prie kito ND ar bandyti padaryt geriau. Ir niekam jokios skriaudos. Zodziu, as tai ir toliau raganausiu - ir tave i kompanija kvieciu lotuliukas.gif

QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2013 01 30, 12:35)
Ir kaip jums ideja konkursui: naktinis miestas ar ilgas islaikymas

Man tai labai bigsmile.gif Ypac "naktinis miestas" patiktu, gal net pabusciau is ziemos miego ir prisijungciau, jei pakankamai laiko butu skirta ax.gif
Atsakyti
Patarkit ką daryti, kad ant lėkštės atspindžių nebūtų g.gif Kaip reikia paveiksluoti blizgų daiktą?
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2013 01 30, 12:27)
blink.gif  biggrin.gif Uzraktas gi susideves be laiko nuo tokiu tempu... lotuliukas.gif

tai reikia dziaugtis, kad tik 5 namu darbai, o ne 10 biggrin.gif

siaip daugiausiai prisikankinau su 5 ND.. tai ten tikrai daug foto padariau.. bet uztat daug ismokau, supratau kaip su islaikymu zaist ir pan smile.gif nesigailiu, kad tiek foto padariau.. ir supratau, kad jei mano fotiko ekranely rodo, kad geras sviesumas, vadinasi kompe bus per tamsu.. doh.gif na tiesiog, perpratau savo fotoaparata.. ax.gif

p.s. kaip jums iseina pacituoti daugiau nei 2 zinutes..? g.gif man nebeleidzia.. doh.gif gal vel reikia kur ka paspaust, kad leistu.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Suprem @ 2013 01 30, 12:59)
Patarkit ką daryti, kad ant lėkštės atspindžių nebūtų  g.gif Kaip reikia paveiksluoti blizgų daiktą?

Kaip fotografuoti stiklą. Besimokinantiems wink.gif Gal duos nors kiek naudos ši info 4u.gif

Tommika, spaudi cituoti, cituoti, cituoti, o reziumė apačioje spaudi atsakyti ir gausi visus su cituotus postus. Tik juose nepasiklys smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Afrė: 30 sausio 2013 - 13:18
QUOTE(Afrė @ 2013 01 30, 13:13)
Tommika, spaudi cituoti, cituoti, cituoti, o reziumė apačioje spaudi atsakyti ir gausi visus su cituotus postus. Tik juose nepasiklys smile.gif

tai man taip anksciau duodavo cituot.. o dabar nebeleidzia.. nes kai paspaudziu "ATSAKYTI" ir bunu pazymejus kokias 2 zinutes cituoti, tai nerodo nei vienos.. g.gif viskas pasikeite po to karto, kai sayonara pasake, kad reikia paspaust "standartinis", kad susitvarkytu ir nerodytu pirmo psl zinutes.. sakau, gal kokia paslapti zinot biggrin.gif bet tikriausiai, kad ne unsure.gif
Atsakyti