Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Kas turit gerą skaitmeninį-parekomenduokit, ieškau tėčiui dovanos smile.gif Lyg Yvettė minėjo Nikon-kokį?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Suprem: 29 sausio 2013 - 00:01
QUOTE(liomi @ 2013 01 29, 00:36)
jus tokios draugiskos ir as ..uzsikabinau  biggrin.gif

daiktai man labai estetiski .kiekvienas daiktas atstovauja gyvenimo etapa.na dabar auksines dienos ,kaip suprantu, pas visas  biggrin.gif

kadangi aš burbeklė ir dėl smulkmių neužskaitau, tai ir tau pasakysiu, kad reiktų perdarinėti ND. Pakaktų parašyti, kad neįsiskaitei į pirmam psl. esančią info, bet kadangi esi priekabi tai truputėlį išsiplėsiu, kad nebeliktų priežasčių burbėti.

Su tokiais pasirinktais daiktais neužskaitysiu ND. MAtosi, kad bandai katiną už ūsų tampyti. Bet jei tau taip patinka ok.
Boružė, plaukų segtukas ar kas bebūtų, nukirpai ir nesutalpinai viso į kadrą. Jau priežastis perdaryti. Skaitei senas temas, tad turėjai pastebėti, kad visoms kažką nukirtusioms patarėm perdaryti ir sužiūrėti, kad viskas tilptų. Mokinamės ir iš svetimų klaidų.
Antras daiktas per mažas palyginus su kitais dviem. Netgi jei kitus du paliktu, šitą siūlyčiau pakeisti, didesniu.
Citriną suspaudei iš viršaus visai nepalikai erdvės. Daugiau tuščios vietos viršuje būtų pliusas. O apačioje tuščios nieko nesakančios erdvės yra.
Fonas tinkamas, bet ką ten pagrindu bepasirinkai tikrai ne.
Siūlyčiau dienos šviesoje atlikti, ten, kur daugiu šviesos.
Pirmam psl. taip pat parašyta aiškiai, daiktus tiek į priekį vieną nuo kito pastumti, tiek į kraštus. T.y. palikti tarpus. Pas tave jų nematau.
Papildyta:
QUOTE(Alabama @ 2013 01 29, 00:41)
Yvette-

pažymėjau ant nuotraukos. Daugelyje tavo foto kompozicija vis ant ribos. Žinau, kad nesi žaliūkė ir gali prieš vėją eiti, t.y. taisykles laužyti. Bet kai tai dažnai pastebiu, galvoju, kad gal ir klaida, kurios nepastebi.
Papildyta:

Noisy, pirmoje ranką tikrai negražiai nukirpai.
Antroje apačią.
Irgi rodos viskas ok būtų, bet pasitreniruoti su kompozicija reikėtų. O taip pat apgalvoti kur modelis dės rankas, kaip jas laikys. Nemažai kas prob turi su tuo. Kompoziciją, pajautimą gali lavinti karpydama foto. Pasiimi kokią savo ir karpai įvairius variantus.
O dėl rankų, gal žiūrinėti daugiau foto ir kreipti dėmesį būtent į rankas
Papildyta:
QUOTE(DoVi @ 2013 01 29, 00:31)
Kiek zinau visu ND neatsiskaicius foto kelt negalima, ale labai sian vargau su auto ir taip noretus nors zodelio kaip atrodo...  blush2.gif

nuo sunkių užduočių pradedi. Tikrai nėra lengva gerą autoportretą padaryti.
Kas pirmiausia kliūna tai formatas. MAtyt kažko perdaug buvo ir tiesiog nurėžei. Dar palauk su foto karpymais, laikykitės standarto.
Pagal tokį formatą vertinant, gerai sutilpai kairėje ir dešinėje erdvės palikai. Rankas negražiai nukirpai, jau kaip aukščiau rašiau ir kitoses temose. Rankos, po šviesos, akių... žmonių fotografijoje tikrai svarbios. Sunku sumąstyti kur ir kaip jas padėti,bet praktika padės.
JB vertimas nelabai. man rodos buvo kažkur flickr Sm temoje nuoroda į blogą, ten buvo paaiškinta kaip versti į jb. Tarkim vien desaturate neužtenka.
Jei norisi autoportretą bandyti, tai imk iššūkį, kaip ir Edevai, autoportretas su veidrodžiu ar veidrodyje. Toks pats lengviausias. Tai atlik pradžioje tą gerai, o paskui pamažu sunkink užduotis

Išnaudojau žodžių limitą. LAbos smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 29 sausio 2013 - 00:12
QUOTE(Yvette @ 2013 01 29, 02:10)

nuo sunkių užduočių pradedi. Tikrai nėra lengva gerą autoportretą padaryti.
Kas pirmiausia kliūna tai formatas. MAtyt kažko perdaug buvo ir tiesiog nurėžei. Dar palauk su foto karpymais, laikykitės standarto.
Pagal tokį formatą vertinant, gerai sutilpai kairėje ir dešinėje erdvės palikai. Rankas negražiai nukirpai, jau kaip aukščiau rašiau ir kitoses temose. Rankos, po šviesos, akių... žmonių fotografijoje tikrai svarbios. Sunku sumąstyti kur ir kaip jas padėti,bet praktika padės.
JB vertimas nelabai. man rodos buvo kažkur flickr Sm temoje nuoroda į blogą, ten buvo paaiškinta kaip versti į jb. Tarkim vien desaturate neužtenka.
Jei norisi autoportretą bandyti, tai imk iššūkį, kaip ir Edevai, autoportretas su veidrodžiu ar veidrodyje. Toks pats lengviausias. Tai atlik pradžioje tą gerai, o paskui pamažu sunkink užduotis

Išnaudojau žodžių limitą. LAbos  smile.gif

Aciu uz komentara wink.gif Kadangi modeliu neturiu, tai fotkinu ta ka turiu blush2.gif na bet aciu uz pabaksnotas klaidas, kita kart bandysiu geriau ax.gif
Atsakyti
sveikos,

visko neskaiciau, bet supratau, kad pamaina pasikeite biggrin.gif atejo naujos vejus ir bangas kelti biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Foggy @ 2013 01 28, 18:10)
as ziurejau i tavo nuotrauka, klausiau dainos ir visai net negalvojau apie berniuko metus, man berniukas is karto asocijavosi su vaikinu klipe... su balta maikyte be rankoviu man butu tikrai dar geriau, gaila, kad neturejot  ax.gif

Visiskai pritariu drinks_cheers.gif

Atsakyti
QUOTE(isora @ 2013 01 28, 22:34)
OOOOOOOO, prirašėt... Nepamenu šiandien sveikinausi ar nea... Na jei ką, tai antrą kartą LABAS..  mirksiukas.gif

Dėl ND, tai Teka , na ateik gi pas mane, parodysiu kiek moku pati, aišku jei nori, 80tą kart nebesiūlysiu..  biggrin.gif

Keliu ir aš savo naminuką...  biggrin.gif  Dirbtinė šyyyypsena..  biggrin.gif

Kaip tavo sveikata?

O kvietimas, kad buvo gi nepamirsau, bet kad tu gi sirgai
Atsakyti
portretukas smile.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2013 01 28, 21:40)
Linksma čia:)
Senelio krėslas, mamos megztinis.

man labai patinka tavo portretai. labai wub.gif
o čia su akytėm kažkas daryta, ar jos tokios gavos? mano svajonė tokios akys smile.gif

Papildyta:
QUOTE(isora @ 2013 01 28, 22:34)
Keliu ir aš savo naminuką...  biggrin.gif  Dirbtinė šyyyypsena..  biggrin.gif

labai fainutis wub.gif ir spalvos tokios pastelinės man labai patinka
Papildyta:
QUOTE(Sea Girl @ 2013 01 29, 06:43)
portretukas smile.gif

jei jau kabinėtis, tai man noris ryškumo, pavaryčiau kontrasto. bet aš jo dabr visur varau. liga tokia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Teka @ 2013 01 29, 07:48)
jei jau kabinėtis, tai man noris ryškumo, pavaryčiau kontrasto. bet aš jo dabr visur varau. liga tokia biggrin.gif

O mane kaip tik veza dabar toks http://www.theredbal...raphy.com/blog/ apdirbimas, tik niekaip neiseina nieko panasaus isgauti biggrin.gif Kontrasto liga ir man buvo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sea Girl @ 2013 01 29, 07:52)
O mane kaip tik veza dabar toks http://www.theredbal...raphy.com/blog/ apdirbimas, tik niekaip neiseina nieko panasaus isgauti biggrin.gif  Kontrasto liga ir man buvo biggrin.gif

tos, kur spalvotos, man patinka, o vat jb ne. o kodėl dar nesuprantu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Teka @ 2013 01 29, 07:54)
tos, kur spalvotos, man patinka, o vat jb ne. o kodėl dar nesuprantu smile.gif

Ir neturi patikti viskas kas ant bangos drinks_cheers.gif mirksiukas.gif
Man ir jb dabar toks pilkas patinka...bet velgi- nemoku padaryti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sea Girl @ 2013 01 29, 07:56)
Ir neturi patikti viskas kas ant bangos  drinks_cheers.gif  mirksiukas.gif 
Man ir jb dabar toks pilkas patinka...bet velgi- nemoku padaryti biggrin.gif

tai taip taip, neturi, tik sakau vat man dabar ryškumo, kontrasto liga, o tau jau blankiau gražiau smile.gif reik pereit visas stadijas matomai
Atsakyti