Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios,22 tema

QUOTE(krepsyte @ 2013 01 29, 11:04)
Aš irgi prie kavos užbaigiau vakarykštes diskusijas. Ir prisiminiau, kad esu skaičiusi, jog kremų maišymui viena moteriškė bandė tešlos maišyklę (jei teisingai išsireiškiau, nes prancūziškai tai skamba "sausier patissiere") Tokia maišyklė turi turėti kelis greičius ir reguliuotis temperatūrą. Principas toks: sudedi aliejus ir emulsiklius į talpą, pastatai suktis ir šildyti, kai išsilydo, supili pašildytą vandeninę fazę ir padidini greitį. Kai gaunasi emulsija, sumažini greitį ir temperatūrą išjungi ir palieki maišytis kol atvėsta. Kaip rašo ta moteriškė, tai ypač patogu, kai gamini su vašku. Va čia aprašyta, bet prancūziškai My Webpage

Mane tai labiausiai tokioje gamyboje domina, kaip susijungia, nes čia "vieno indo" metodas taikomas: viskas sudedama kartu, šildoma ir maišoma.
Anksčiau rusiškuose forumuose (vadina "tinginio"metodu) esu skaičiusi, kad ne su visais emulsikliais ir aktyvais merginoms tai tiko, dažnai nesusijungia kremas , temperatūras sunku atitaikyti g.gif O į Naturalį iš viso viską deda nešildyta, jis pats šildo ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 29 sausio 2013 - 10:19
Aš turiu SugarMulse. Bet paskaičius atsiliepimus taip akivaizdu, kad viskas individualu ir bet koks kito žmogaus patarimas bus tik kaip mintis pabandymui. Mano įspūdis apie šį emulsiklį toks: išsiplaka nekomplikuotai, kremo tekstūra gera, baltų dryžių nebuvo. Bet man, sausaodei, žiemai jis visai netiko, tempė odą kaip kaukė. Mano kolegei, kurios oda normali,- taip pat. Teko pakeisti emulsiklį, taigi Sugarmulse palikau vasarai, manau, tiks.

Apie Agnės/R. nurodytą magnetinę maišyklę: indelyje sukasi magnetinis maišikliukas. Jų būna įvairių ilgių ir formų, taigi ir plakimo pobūdis skiriasi. Taip pat reguliuojamas plakimo greitis, kas visai tiktų. Ar pasuktų tirštesnę emulsiją - neaišku. Maišyklių būnai ir šildančių.

Turiu tokių savo laboratorijoje, manau, gal parsinešiu savaitgaliui namo ir išbandysiu. Tada pakomentuosiu. Nebuvau net pagalvojus...
Atsakyti
mano taip pat labai pamegtas, pakolkas, olivem 1000 ir dar isimylejau gelmaker emu ax.gif bet del olivem 1000 maisymo su pvz mano norimu emulsikliu nr2 suabejojau ir uzklausiau todel kad olivem 1000 skirtas liameliarinems emulsijoms ir sumaisius su kitu, pagalvojau, ar nepagadins reikalo ax.gif tai kaip supratau pagal Saule/ Guoda kad mano mintis ne i pievas, nebus liameliarines emulsijos sumaisius su nr2 ax.gif ar ne taip supratau? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sidabražolė @ 2013 01 29, 11:24)
Apie Agnės/R. nurodytą magnetinę maišyklę: indelyje sukasi magnetinis maišikliukas. Jų būna įvairių  ilgių ir formų, taigi ir plakimo pobūdis skiriasi. Taip pat reguliuojamas plakimo greitis, kas visai tiktų. Ar pasuktų tirštesnę emulsiją - neaišku. Maišyklių būnai ir šildančių.

Turiu tokių savo laboratorijoje, manau, gal parsinešiu savaitgaliui namo ir išbandysiu. Tada pakomentuosiu.  Nebuvau net pagalvojus...

Būtų labai įdomu, lauksim bandymo įspūdžių 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Gutka @ 2013 01 29, 11:40)
mano taip pat labai pamegtas, pakolkas, olivem 1000 ir dar isimylejau gelmaker emu  ax.gif  bet del olivem 1000 maisymo su pvz mano norimu emulsikliu nr2 suabejojau ir uzklausiau todel kad olivem 1000 skirtas liameliarinems emulsijoms ir sumaisius su kitu, pagalvojau, ar nepagadins reikalo  ax.gif  tai kaip supratau pagal Saule/ Guoda kad mano mintis ne i pievas, nebus liameliarines emulsijos sumaisius su nr2  ax.gif  ar ne taip supratau?  g.gif

Supratai teisingai 4u.gif Kremas gausis, tik ne lameliarinės struktūros (taip rašo aprašymuose ir forumuose, bet emulsijos tipą galima nustatyti tik laboratorijoje, deja g.gif )
Atsakyti
Labai bus įdomūs bandymo rezultatai, Sidabražole bigsmile.gif (SugarMulse pabandyk su Cera belina ar OliveProtekcion paderinti, mažą kiekį, gal tada patiks, bus kitaip, o drėkinimui žiemai man net veidui super-duper priedas tikras lanolinas, 1 proc. kreme). Gali būti, kad tirštiem netiks, prie maišiklių būna nurodytas kokio max "viskosity" laipsnio medžiagas gali sumaišyti. Bet tikrai, norėtųsi dviejų indelių... Na, mąstom ir ieškom toliau. biggrin.gif
Dar ką mąstau apie tas lemeliarines emulsijas... Sumaišius bet kokius du, gali būti kad gausis nei į tvorą nei į mietą, lamelės nesusidarys. Bet manau kad tai nėra geležinė taisyklė. Olivem1000 labai paprastas emulsiklis; lameliariniai gali būti ir sudėtingi. Pvz., pridėjus sauso ar skysto lecitino - jis kaip koemulsiklis, kaip aktyvas, ar jau suardys lameles? Manyčiau, kad ne. Tiesiog viskas dar sudėtingiau nei iš pirmo žvilgsnio atrodo... Maišyti du kompleksinius - rezultatas bus sunkiau prognozuojamas, gali būt kad ne toks kaip norisi; bet galima papildyti tuo, ko atrodo kad emulsikliui trūksta, pridėti šiek tiek kitokių savybių. 4u.gif
Atsakyti
Kas, bliambački, yra ta lameliarinė emulsija?

Tris metus veido kremą tik su Olivem 1000 makaluoju, bet nežinojau, kad čia kažkaip taip vadinasi...
Atsakyti
QUOTE(Pimkie @ 2013 01 29, 13:01)
Kas, bliambački, yra ta lameliarinė emulsija

Kai aliejai ir vanduo sudaro sluoksnius kaip pvz. pieriaus lapai su oru, įsivaizduok šūsnį ne visai tvarkingai sumestų laikraščių, tai bus aliejai, o oras taro jų - vanduo. Tokie kremai gerai drėkina, kaip medžiagos su oro tarpais gerai saugo šilumą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sidabražolė @ 2013 01 29, 11:24)
Turiu tokių savo laboratorijoje, manau, gal parsinešiu savaitgaliui namo ir išbandysiu. Tada pakomentuosiu.  Nebuvau net pagalvojus...

Būtų įdomu vaizdinė informacija biggrin.gif

O dėl lamelių su skirtingais emulsikliais.. Jei tarkim salia montanovo detume cetilo alkoholio? alioniukas emulsavimo teorijoj buvo rasius, kad cetilo alkoholis irgi linkes lameles sudaryti, kazin kaip tada? Nors, kad gaut lamelarine emulsija emulsiklius reikia vandeny tirpinti ir alieju pilti i vandeni su emulsikliu, o cetilo alkoholis vandeny netirpus. Nu bet nebutinai cetilo alkoholis, yra dar linkusiu i lameles. Apie montanovo derinima tarpusavy nekalbu, su jais viskas tvarkoj. O jei montanovas ir olivem 1000? kazin kas tada gautusi? g.gif
Atsakyti
sveikos,
aš tokia ne į temą jaučiuosi, kai jūs savo diskusijas pradedat, nes suprantu, kad nieko nesuprantu blush2.gif
ateinu su tokiu klausimėliu, norėčiau pasigaminti kažką panašaus į tokį kremuką:

user posted image

lecitinas ir glicerinas turbūt neišvengiamas, o ką galima praleisti? g.gif blush2.gif
p.s. pažadu, tuoj nustosiu klausinėti ir pradėsiu gaminti biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
as vel su klausimu, zadu daryt kremuka, viskas aisku kas kaip, bet va, seniau dedavau hialurono geli gale gamybos kai pravesdavo, dabar turiu hialurono milteliu. Juos kaitinti su vandens faze, nieko tokio? ar darytis geli ir gamybos gale iterpti? g.gif dekui kas atsakys 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gutka @ 2013 01 29, 14:58)
as vel su klausimu, zadu daryt kremuka, viskas aisku kas kaip, bet va, seniau dedavau hialurono geli gale gamybos kai pravesdavo, dabar turiu hialurono milteliu. Juos kaitinti su vandens faze, nieko tokio? ar darytis geli ir gamybos gale iterpti?  g.gif  dekui kas atsakys  4u.gif

as kaitinu kartu su vandens dalimi ax.gif

merginos gal toj jav pardei yra kas nors TOOOOKIO biggrin.gif kas padetu nuo paaugliniu spuogu biggrin.gif reiketu paaugliu kazka sumakaluoti g.gif prausikli koki ikalbeciau naudoti doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zydrem: 29 sausio 2013 - 15:03
As irgi kaitinu kartu. Nors manau galima atsipilti kazkiek vandenines fazes ir ten tirpinti. Bet man patogiau iskart idet 4u.gif
Atsakyti