Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios,22 tema

Sugarmulsas esu kokiais 98 procentais tikra, kad tai tas pats Montanovas, manau galima parasyti pardavejui ir paklaust, kad isitikint 100 proc.

Viamerine - irgi esu tikra, kad tas pats kas augalinis lanolinas is AZ.

O as imu abu plantamulsus, prolipid 141, gal dar ka nusibezdzioniausiu smile.gif) O jei smegenine ryt labiau veiks pasidairysiu po konservantus, ten yra konservuojanciu ekstraktu gaaaaal ka is ju paimsiu. Kolkas tik tiek smile.gif
Atsakyti
Olivax vieno nebandžiau, tik deriniuose. Dar yra Olivax LC - irgi skystiems kristalams, lameliarinėms emulsijoms. Viską ką paminėjot beveik turiu; viamerine turbūt tik kitaip pavadintas augalinis lanolinas, aš irgi taip manau. Olivoil glutamate anksčiau, kai pirkau, dar nebuvo. 4u.gif
Nu ką, irgi reiks guarsilk... lotuliukas.gif
Aš nemažai paskaitau; bet daugelį dalykų pajaučiu. Su tais perplakimais panašiai elgiasi ir Olivem1000, pradžioj reikia stipriai išplakt, o paskui pabaigt švelniau, sustoti kai vos sutirštėja, toks lyg gelis, kisielius gaunasi, šiek tiek matosi ta sluoksnių formavimosi pradžia, tada ir gana. Ir forumuose, ir pas pardavėjus daug kur rašo, kad taip reikia dirbti, tokia technologija - greitis pradžioj, paskui švelniau. Lameliarinis kremas gaunasi kaip daugybė ploniausių sluoksnių, ilgesnių ir trumpesnių, pakaitom vandens ir aliejų - o kai mikseriu kapoji, iš jų lieka tarkuota makulatūra... Jau ne kartą įsitikinau.
Plakimui dar pažiūrėjau prie laboratorinės įrangos, bet nežinau ar tokie tiktų. Aišku, kainuos daug daugiau negu Naturalis. Nešildo. g.gif
Atsakyti
Kiek youtube ziurinejau, tai labaratorijos su tokiu (arba labai panasiais) daug ka plaka, lamelarines emulsijas irgi. Tik nelabai matosi koks ten antgalis panardintas.
Kaip tas, kur Agne/Ramute nurodėt veikia kolkas sunkiai suvokiu smile.gif))
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Taskuotas_vabalas: 29 sausio 2013 - 00:03
Kaip gerai, kad galima pasitarti 4u.gif
As tiek emulsikliu prisikroviau ir dar nuo kitu nubezdzioniaut noriu, nes apart AZ, nieko daugiau neturiu verysad.gif Tik GelMaker EMU, tai visko noriu, visko reik doh.gif plaukam silko ir avieciu.... doh.gif

Merginos, o kas turit Montanov 68, ar patinka? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Liurda @ 2013 01 29, 01:02)
Kaip gerai, kad galima pasitarti  4u.gif
As tiek emulsikliu prisikroviau ir dar nuo kitu nubezdzioniaut noriu, nes apart AZ, nieko daugiau neturiu  verysad.gif Tik GelMaker EMU, tai visko noriu, visko reik  doh.gif plaukam silko ir avieciu....  doh.gif

Merginos, o kas turit Montanov 68, ar patinka?  4u.gif


Man patinka smile.gif dirbti lengva, ant veido neblizga, pleveles lyg ir nelabai jauciu, susigeria lengvai, su alunu tik nedraugavo. Tiesa, as sausaode, tempimo jausma man dazniau receptura apibrezia (pastebejau, kad drekinantys priedai man kazkodel naudos neduoda, tikrai ju nepadauginu, atvirkstiniam poveikiui sitoj vietoj negaliu nurasyti), ne emulsiklis..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Taskuotas_vabalas: 29 sausio 2013 - 00:26
QUOTE(Liurda @ 2013 01 29, 01:02)
Merginos, o kas turit Montanov 68, ar patinka?  4u.gif

Montanov 68 - gana "sunkus" - ryškiai jaučiasi plėvelė ant veido, Alionukas anksčiau rašė, kad labai gerai sukomponuoti su kitu Montanov ( aromaškoj yra). Aš bandžiau su sacharoze - irgi daug lengvesnis atrodo
Bet kaip kam tinka - gal sausai ir plonai odai, nelinkusiai riebaluotis - ir labai gerai, žiemai dieniniam kremui kai būni ilgal lauke - nepamainomas 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Taskuotas_vabalas @ 2013 01 29, 01:01)
Kiek youtube ziurinejau, tai labaratorijos su tokiu (arba labai panasiais) daug ka plaka, lamelarines emulsijas irgi. Tik nelabai matosi koks ten antgalis panardintas.
Kaip tas, kur Agne/Ramute nurodėt veikia kolkas sunkiai suvokiu smile.gif))

Kur Agnės/Ramutės nuorodoj - man atrodo, toks su magnetu, kur mano naminiai meistrai siūlosi sukurti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2013 01 29, 01:40)
Montanov 68 - gana "sunkus" - ryškiai jaučiasi plėvelė ant veido, Alionukas anksčiau rašė, kad labai gerai sukomponuoti su kitu Montanov ( aromaškoj yra). Aš bandžiau su sacharoze - irgi daug lengvesnis atrodo
Bet kaip kam tinka - gal sausai ir plonai odai, nelinkusiai riebaluotis - ir labai gerai, žiemai dieniniam kremui kai būni ilgal lauke - nepamainomas  4u.gif
Papildyta:

Kur Agnės/Ramutės nuorodoj - man atrodo, toks su magnetu, kur mano naminiai meistrai siūlosi sukurti  biggrin.gif


Va ir skirtumai smile.gif Tiesa as sau jo dedu 3-4 proc, nepadauginu, tai nejauciu pleveles, dariau su 5 proc, bet jau nepamenu kas nepatiko, bet daugiau nekartoju. O vyro sesei (riebi oda) derinu su Mont. L tai labai dziaugiasi, man toks jau per lengvas.

Reikes savo galvociaus paklausti, kas cia per uztaisas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Taskuotas_vabalas: 29 sausio 2013 - 00:51
QUOTE(Taskuotas_vabalas @ 2013 01 29, 00:16)
Man patinka smile.gif dirbti lengva, ant veido neblizga, pleveles lyg ir nelabai jauciu, susigeria lengvai, su alunu tik nedraugavo. Tiesa, as sausaode, tempimo jausma man dazniau receptura apibrezia (pastebejau, kad drekinantys priedai man kazkodel naudos neduoda, tikrai ju nepadauginu, atvirkstiniam poveikiui sitoj vietoj negaliu nurasyti), ne emulsiklis..


QUOTE(Saulė/Guoda @ 2013 01 29, 00:40)
Montanov 68 - gana "sunkus" - ryškiai jaučiasi plėvelė ant veido, Alionukas anksčiau rašė, kad labai gerai sukomponuoti su kitu Montanov ( aromaškoj yra). Aš bandžiau su sacharoze - irgi daug lengvesnis atrodo
Bet kaip kam tinka - gal sausai ir plonai odai, nelinkusiai riebaluotis - ir labai gerai, žiemai dieniniam kremui kai būni ilgal lauke - nepamainomas  4u.gif

aciu, merginos, uz nuomone 4u.gif kaip tik skaitau apie ji rusaiciu forumuose. Uzkliuvo, kad balti ruozai tepant susidaro, man nuo emulsinio v. Nr 2. taip buna, nemegstu jo... ir to jausmo, kai krema su juo uzsitepi....Va su juo man jauciasi tarsi plevele, po kuria oda prakaituoja g.gif Bet tu baltu ruozu speju su teisingai pasirinktu % galima isvengti.
O kas turit oliv-emul ar sacharoze - tai gyre toki derinuka su montanov 68:
что наиболее ярко эффект сглаживания (не бархатного, а именно шелкового ощущения) проявляется, когда я совмещаю монтанов 68 (вроде 3%) с олив-эмульсом (1%) или с сахарозой (1%).
Atsakyti
aciu merginos uz tiek info 4u.gif nors perkat jus man labai idomu buvo, suvalgiau jusu pokalbi su rytine kava thumbup.gif o del emulsinio nr.2 man niekad nebuvo tu baltu ruozu, ne viena kramuka dariau ir pagalvojau kad vel pasiilgau jo ax.gif dabar mastau jei pamaisyt su kokiu olovem 1000? ar nesamone g.gif
Atsakyti
QUOTE(Liurda @ 2013 01 29, 02:21)
O kas turit oliv-emul ar sacharoze - tai gyre toki derinuka su montanov 68:
что наиболее ярко эффект сглаживания (не бархатного, а именно шелкового ощущения) проявляется, когда я совмещаю монтанов 68 (вроде 3%) с олив-эмульсом (1%) или с сахарозой (1%).

Šiaip tai yra rimta taisyklė - emulsiklių, kurie sukuria liameliarines emulsijas nemaišyti su kitais emusikliais, nes jei neleidžia susidaryti būtent lameliarinei emulsijai, kremas, aišku, išsiplaka, bet išeina paprasta - A/V emulsija. ax.gif blink.gif
Pav. Agnė/Ramutė eksperimentuoja su monoemulsikliais ( iš vieno - dviejų sudedamųjų), tada viskas tvarkoje 4u.gif , tokių ir HLB skaičiuojama
Dėl Montanov (Cetearyl Alcohol and Cetearyl Glucoside) + Olive-emuls (Cetearyl Glucoside, Sorbitan Olivate) - tokiam mišinyje prisideda tik Sorbitan Olivate ( iš AZ emulsiklis Olive protection, nelankstus, kaprizingas, l. riebus), tai turėtų būti dar labiau pasunkintas kremas negu vien su Montanov68, bet kažkam tinka 4u.gif
Tai dar kartą įrodo, kad viskas individualu smile.gif Ir mano išgirti Prolipid ir Olive-emuls gali netikti biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Gutka @ 2013 01 29, 09:35)
aciu merginos uz tiek info  4u.gif  nors perkat jus man labai idomu buvo, suvalgiau jusu pokalbi su rytine kava  thumbup.gif  o del emulsinio nr.2 man niekad nebuvo tu baltu ruozu, ne viena kramuka dariau ir pagalvojau kad vel  pasiilgau jo  ax.gif  dabar mastau jei pamaisyt su kokiu olovem 1000? ar nesamone  g.gif

Tiktų nebent su sacharoze pamaišyti, kad būtų lengvesnis kremas, galima pabandyti su 1-2% sacharozės ar lecitino, mažinti paties emulsiklio, dėti tirštiklius ar "gelatorius" ( kurie sukuria gelį - ksantanas, karaginanas, celiuliozė ir pan)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 29 sausio 2013 - 10:10
Sorbitan olivate riebus, kaprizingas ir nelankstus - kai jis vienas arba emulsiklyje jis yra didžioji dalis. Kai mažai, jis man (nes šimtu proc. sutinku kad viskas nuo odos priklauso) patinka - nes gerai tirpsta, jis toks lyg vaškas savo sukeliamais pojūčiais, bet neapsunkina taip stipriai kaip vaškas. Ir Būtybė, man regis, jį pamėgo būtent deriniuose, bet jos deriniai kai sorbitano daug ir tik kažkas pridėta stabilizavimui, V/A emulsijai; bet galima jį naudoti ir A/V emulsijoje, tik tada keliauja į emulsiklio galą. Niekaip neprisiruošiu surašyti vieno man patikusio kremuko recepto su sorbitanu, paakiams, visiškai neriebus, netepa baltai, ir stabilus buvo. Kremas nesudėtingas, tik emulsiklis labai sudėtingas. Sorb. oleato ten 1 proc., sorb. monostearato 0,8 proc. - va šitas jei daugiau tuoj tepa baltai.
Nepamenu ar yra herbarie behenyl alkoholio, pamėhau jį; bet turi cetearyl - kam įdomu makaliuoti,siūlyčiau pasiimti. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 29 sausio 2013 - 10:01
QUOTE(Gutka @ 2013 01 29, 10:35)
aciu merginos uz tiek info  4u.gif  nors perkat jus man labai idomu buvo, suvalgiau jusu pokalbi su rytine kava  thumbup.gif  o del emulsinio nr.2 man niekad nebuvo tu baltu ruozu, ne viena kramuka dariau ir pagalvojau kad vel  pasiilgau jo  ax.gif  dabar mastau jei pamaisyt su kokiu olovem 1000? ar nesamone  g.gif

Kadangi olivem1000 man labiausiai patinka (kol kas smile.gif ), tai aš jį maišau su visais kitais turimais. Su emulsiniu nr.2 irgi. Tada kremukas gaunasi toks tvirtesnis, riebesnis.

Aš irgi prie kavos užbaigiau vakarykštes diskusijas. Ir prisiminiau, kad esu skaičiusi, jog kremų maišymui viena moteriškė bandė tešlos maišyklę (jei teisingai išsireiškiau, nes prancūziškai tai skamba "sausier patissiere") Tokia maišyklė turi turėti kelis greičius ir reguliuotis temperatūrą. Principas toks: sudedi aliejus ir emulsiklius į talpą, pastatai suktis ir šildyti, kai išsilydo, supili pašildytą vandeninę fazę ir padidini greitį. Kai gaunasi emulsija, sumažini greitį ir temperatūrą išjungi ir palieki maišytis kol atvėsta. Kaip rašo ta moteriškė, tai ypač patogu, kai gamini su vašku. Va čia aprašyta, bet prancūziškai My Webpage
Atsakyti