Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios,22 tema

QUOTE(Taskuotas_vabalas @ 2013 01 28, 20:06)
Įdomus daiktas, bet jei tikrai tik po 50 ml galima pasigamint vienu metu (tikslaus kiekio nemaciau parasyto), tai mazoka..

Šito aparato aprašymo neskaičiau, bet ten pridedami 100ml indeliai kremui, tai gal suplaka iki 100ml (tik jis neplaka, o kažkaip vertikaliai maišo), čia mano sūnus aiškino, kad sukonstruotų mažiuką biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2013 01 28, 17:28)
Na merginos, negąsdinkit    bigsmile.gif biggrin.gif
Kiek gaminau su Prolipid141 - jokių problemų nebuvo, nepalyginsi su kitais įvairiais  biggrin.gif
Savo kremuose naudojau tik vieną šį emulsiklį, , šildžiau iki vienodos temp vandeninę ir aliejinę dalis, šitas emulsiklis labai greitai  ištirpsta. Aliejinę dalį dar paplaku prieš jungiant su vandenine. Kaip pasidaro gana skysta emuslsija, maišau iki visiško atvėsimo, sudedu aktyvus  - viskas elementaru kaip visuomet.

Negasdinu biggrin.gif tiesiog dalinuosi informacija 4u.gif
O tau gavosi, nes tu ir darei viska teisingai thumbup.gif
As kremus gamindama taip ilgai nesivacgoju ir nemaisau, kol jie savaime atves. Sujungiu fazes, 3 min plaktuveliu plaku, tada statau i vonele su saltu vandeniu ir dar 3 min sauksteliu maisau (arba ilgiau, jei didesnis kiekis).
Man paciai sita informacija del lipidu buvo labai naudinga, net konspekteli ranka susirasiau biggrin.gif

O su Goccios kremuku galejo nutikti taip g.gif (pacituoju):
"продолжать вертеть миксером в воде – водичка водичкой и останется. В лучшем случае превратится в водичку с комочками или хлопьями."
"Главное, не поспешить и не перевзбивать эмульсию, тем самым взбив жирные спирты в бесполезное суфле."

QUOTE(Rima44 @ 2013 01 28, 17:53)
Gaminausi taip :
13 g Cera bellina
25 g vaniles aliejus
47 g Sulf ricinos alieju

Viska pasildyt, kol vaskas istirps, tada maisyti iki atves .
Kai ims tirsteti, ideti maisant;

15 g rudo cukraus
25 l greipf EA
5 l vit E

Aciu uz receptuka 4u.gif Tik man neramu, ar ne per daug putoklio, kaip kuno priemonei. Nes jei pilti sulfat. ricinos alieju i vonia (eteriniam atskiesti ir pan.), tai jis labai dideliam kiekyje vandens istirpstu, o cia tiesiai ant kuno masazuoti g.gif

QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2013 01 28, 19:04)
Liurda, dėkui už Prolipid glaustą plačią informaciją. Nu ir kaip nenusipirkau, ožka tikra... schmoll.gif  biggrin.gif

Turiu dar viena failiuka apie prolipid 141 issisaugojusi (anglu k.), ten su foto, kaip ta lamerialine strukruta "sugula" ir pan. Jei idomu, imesciau nuoroda, tu megsti paskaityti biggrin.gif
Tavo uzrodytai tarpininkei su keliom merginom nusiusim savo norus is herbarie, tai junkis, ten lipid 141 yra mirksiukas.gif Paskui kiekvienai pagal svori ir jos prekes paskaiciuos. Perkam atskirai, tik uzsakyma tarpininke darytu viena, kad siuntimo islaidas JAV pasidalinti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2013 01 28, 21:15)
Šito aparato aprašymo neskaičiau, bet ten pridedami 100ml indeliai kremui, tai gal suplaka iki 100ml (tik jis neplaka, o kažkaip vertikaliai maišo), čia mano sūnus aiškino, kad sukonstruotų mažiuką  biggrin.gif

Nepatingėjau, pašuršalinau - max pagaminamas kiekis iki 400 g. Užtektų, a? lotuliukas.gif ...
Atsakyti
O, ačiū. Gerai, siunčiu ir aš... Išgyvenčiau be jo; bet gi įdomu. Ką tik žiūrinėjau, ko dar iš ten man trūksta... biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos, noreciau pasigaminti savaiminio idegio krema su DHA. DHA jau nusipirkau AN, bet kazkur esu girdejusi kad pries tai reikia tuos miltelius kazkur istirpiti? Darant krema DHA suberiama ir skaiciuojama prie aliejines dalies?
Atsakyti
QUOTE(krepsyte @ 2013 01 28, 23:27)
Nepatingėjau, pašuršalinau - max pagaminamas kiekis iki 400 g. Užtektų, a?  lotuliukas.gif ...

Ir mane užkrėtei biggrin.gif

Pažiūrėjau ir dar: http://www.youtube.c...h?v=60zIQ_LvhF8
Nesužavėjo - didžiulis, įsivaizdavau mažesnį; man panašesnis į maisto gaminimo aparatą g.gif ir dar tie vedantieji kažkaip nevykusiai viską daro. Yra ir daugiau tokių filmukų - visi prancūzai dabar pradėjo kremus plakti su šituo Naturaliu biggrin.gif , dar palauksim, gal bus kokių artimesnių širdžiai prietaisų smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 28 sausio 2013 - 23:07
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2013 01 28, 22:30)
O, ačiū. Gerai, siunčiu ir aš... Išgyvenčiau be jo; bet gi įdomu. Ką tik žiūrinėjau, ko dar iš ten man trūksta... biggrin.gif

aha galetumet garsiai pasidalinti ka verta is ten pasiimti blush2.gif 4u.gif

Liurda gal galit man atsiusti tos tarpininkes kontaktus ir iki kada jei reiketu nusiusti uzsakymuka ax.gif aciu 4u.gif labai ir as uzsimaniau to emulsiklio biggrin.gif
ai dar pasitikslinsiu ten viena uncija tai apie 28gramai blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zydrem: 28 sausio 2013 - 22:55
Gerai, galim pasiplepėt ką ketinam pirkti(jūs irgi paslaptis išduokit) - kad paskui po mėnesio vėl nereiktų iš naujo... Noriu to kitokio BTMS-50, ir prie to paties dar tokio neturiu . Dar nebandžiau natrio laktato kremuose, irgi įsimetu (sodium lactate). Muiluose jis man atsiranda, galima aišku pačiai išsitirpinti, bet gal ten tiksliau... Nepabandžius nežinosiu. Plaukams man iš ten patiko Raspberry Dimethicone WS silikonas. Niekur tokio daugiau nemačiau. biggrin.gif
400 g jau neblogai, nors kūno kremus plaku dar didesnėm partijom. Bet gal kaip jau sakiau, palauksiu, tegul dar padirbėja, patobulina. biggrin.gif
Atsakyti
skaitau apie tas emulsijas ka cia diskutojate ir atsiminiau, Agne/Ramute rase kad perplakus krema tos emulsijos kaip ir sulauzomos ar kaip ten isireiske g.gif nu nepamenu, zodziu kad perplakti negerai, o kaip zinoti? jauciasi krema tepant ant veido? g.gif gal nesamone klausiu bet va beskaitant kilo klausimas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(zydrem @ 2013 01 28, 22:54)
aha galetumet garsiai pasidalinti ka verta is ten pasiimti blush2.gif  4u.gif

Liurda gal galit man atsiusti tos tarpininkes kontaktus ir iki kada jei reiketu nusiusti uzsakymuka ax.gif  aciu 4u.gif labai ir as uzsimaniau to emulsiklio biggrin.gif
ai dar pasitikslinsiu ten viena uncija tai apie 28gramai blush2.gif

Mes su krepsyte jau per AZ "krepseliais" apsikeitem cool.gif tikrai butu idomu suzinoti ka Agne/Ramute ir Taskuotas_vabalas ten nuziures bigsmile.gif
Zydrem, atsiusiu tau i AZ info mirksiukas.gif su merginom sutarem, kad dar pora dienu pasinagrinesim herbarie psl., o tada nusiusim tarpininkei uzsakymus smile.gif

Mano sarasiukas toks (dar skaitysiu ir koreguosiu):
Oliwax
Prolipid 141
Viamerine 2500 (lanolino, silikono pakaitalas)
Edelweiss (didesnis kiekis)
Coenzyme Q10 milteliai
SugarMulse (inci toks pat, kaip Montanov 68, isimeciau del "bandos jausmo" doh.gif )
UltraMaize
PlantaMulse Pastilles
Olive Oil PEG 7 Ester ??? dar nezinau, ar noriu... bet gailesiuos, jei neisbandysiu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Liurda @ 2013 01 29, 01:11)
Mes su krepsyte jau per AZ "krepseliais" apsikeitem  cool.gif  tikrai butu idomu suzinoti ka Agne/Ramute ir Taskuotas_vabalas ten nuziures  bigsmile.gif
...

Jau ėjau miegot, betgi ne, vėl užkliuvau. Va čia mano sąrašiukas su visais Liurdai siųstais komentarais biggrin.gif :
1.Orizasilk - dėl tirštinimo, kondicionavimo, šilkinio pojūčio... ir dėl to, kad nuolaida
2. Guarsilk - dėl plaukų kondicionavimo daugiausia ir... dėl didelio skalsumo
3. Prolipid 141 - ech, pasiduodu bandos jausmui
4. Plantamuls liquide -dėl galimybės gaminti šaltuoju būdu ir lamerinės struktūros, be to manau, kad pienelius su juo lengva būtų daryti
5. Olivoil glutomate emulsifier - šitas man labiau patiko nei oliwax. Be to, jei neapsirinku, kažkokį oliwax turėjau ir jis nebuvo pilnavertis emulsiklis, teko vargti su juo, maišyti su olivem1000, kad gautųsi kremas. Be to, atkreipk dėmesį, kad ir čia nerašo, kad tai savarankiškas emulsiklis
6. Viamerine - nusibeždžioniavau, pagalvojau, gal ir man reikia (nors turiu įtarimą, kad čia tas pats kaip ir AZ lanoline vegetal ar kažkaip panašiai).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo krepsyte: 28 sausio 2013 - 23:16
QUOTE(Gutka @ 2013 01 29, 00:05)
skaitau apie tas emulsijas ka cia diskutojate ir atsiminiau, Agne/Ramute rase kad perplakus krema tos emulsijos kaip ir sulauzomos ar kaip ten isireiske  g.gif  nu nepamenu, zodziu kad perplakti negerai, o kaip zinoti? jauciasi krema tepant ant veido?  g.gif  gal nesamone klausiu bet va beskaitant kilo klausimas  ax.gif

jei apie lameliarines emulsijas - skaičiau, kad būtinai turi įvykti vadinama fazių perversija - karštai plakant (emulsija) - atvėsta ( suskystėja)- vėl maišymas ( vėl susijungia).
Apie kito tipo emusijas - V/A ar A/V - galima "perplakti" biggrin.gif
Atsakyti