Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios,22 tema

Noriu pasigaminti kvapų į automobilį. Supilsiu į kokį nedidelį buteliuką, virvelę apraizgysiu, kad kabaliotų ant veidrodėlio, tik kaži, kuo geriau būtų užkimšti, kad kvapas po truputį skleistųsi? g.gif
Atsakyti
QUOTE(asta_pasta_prakasta @ 2013 03 08, 10:28)
O kur pirkot gelmaker emu? Ir man reikia  doh.gif  na kada apsiraminsiu biggrin.gif???

Gel Maker is JAV MC. Jo toks pats inci kaip simulgelio is Rusijos. Gal sito turi parsisiuntus?Aisku ju sudetiniu daliu proporcijos gali skirtis, bet turetum gaut irgi toki geliuka wink.gif
Atsakyti
Kvapus gerai laiko AZ "akmenukai".
Aš irgi manau, kad naminiai hidrolatai geri, bet man jie neišstovi, po poros mėnesių atsiranda nuosėdų. Tai pasterizavau, kaip sultis.
Atsakyti
Liurda kaip grazu po langais tureti tokia geliu plantacija thumbup.gif

redazuka as bijau nusisneket, bet pataisykit, jei ka ne taip supratau, nes dar kolkas svieciuosi, ar negalma butu distiliuoti tokiu aparatu?

http://www.hometrain...t/p/CE-DIKIT2B/

tas ilgasis vamzdelis kondensatorius, y jy pripilti salto vandens ir tuomet kaitinamos zaliavos su vandeniu issikyre garai, pateke y ta ilgajy vamzdely, prie rasos tasko temperaturos kondensuojasi ir y kolba jau lasa hidroliatas su elteriniu aliejum. Siom dvie fazem gal atskirti galima naudoti sita:
http://www.hometrain...t/p/CE-FILTKIT/

ydomu ar veiktu taip ir ar ymanoma toky naudoti namu salygom, nes kaina kaip ir normali, o gal nusipezejau jau as cia biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

jau gal kalbejot, bet dar paklausiu, kaip jums KN knyga apie aromaterapija, man sunkokai skaitosi, bet ydomu, nes daug nauju dalyku suzinojau. Kita knyga zadu perverst organine chemija, nes kaip tik vyras mokosi ja, tai vadovely turi. O toliau matyt literatura uzsienio kalba. Aisku daug info internete, bet knyga kazkaip mieliau skaityti smile.gif , gal patartumet, ka vertetu paskaityti, noreciau jau grynai apie kosmetikos gamyba, apie aktyvus, kaip juos derint, kad "nesipjautu" smile.gif

Sidabražolė o ant tu AZ akmenuku lasinti et.al? kiek jie mazdaug laiko kvapa ir ar galima kelis kartus panaudoti?
Atsakyti
QUOTE(zydrem @ 2013 03 08, 10:39)
astuk cia seniau pirkom goocia organizavo apsipirkima/dalybas 4u.gif  jau tau atsake kazkada seniau  mirksiukas.gif 
man ir labai fainas drekiklis gaunasi su juo  ax.gif

Man reikia pradėti žymėtis, nes aš kaip ta varna po tris kartus klausiu biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(goccia @ 2013 03 08, 13:04)
Gel Maker is JAV MC. Jo toks pats inci kaip simulgelio is Rusijos. Gal sito turi parsisiuntus?Aisku ju sudetiniu daliu proporcijos gali skirtis, bet turetum gaut irgi toki geliuka wink.gif

Neturiu, bet jaučiu, kad neišsisuksiu ir reiks turėt smile.gif Man vasarai sunkoka pasigaminti tinkamą kremuką, nes arba per riebus gaunasi, arba per lengvas..
Atsakyti
Nėr ką čia nusišnekėt. Aš pati tik namų sąlygomis (su puodais, bliūdais lotuliukas.gif ) hidroliatus esu dariusi, taip, kad žinovas iš manęs nekoks, čia gal kas naminukę varo galėtų mums patarti.
Kam tas Vacuum Filtering Kit aš nelabai supratau? Tik mano nuomone stiklinio distiliatoraius, pliusas, kad matai, kas vyksta. Minusas, kad jie dūžtantys ir mažos talpos, nedaug žolelių pridėsi. Aš kažkada elektrinį distiliatorių mačiau pirkti, bet tikriausiai su ugnim geriau t.y. energetika geresnė.

Dar pasidžiaugsiu garsiai savo ištraukomis. Tas Caprilis fantastiškas. Nors ant odos dar nebandžiau, bet iš žolelių gėrį efektingai ištraukia. Erškėtrožių miltelius jau 3 kart užpyliau. Kvapas wub.gif , spalva wub.gif raudona, raudona jau po 2 kartų. Islandinė kerpena, dobilus, asiūklius, levandą irgi puikiai maceruojasi. Alkoholinė islandinės kerpenos ištrauka nuostabi, kvapas wub.gif bus fiksatorius kvepaliukams.
Vis kaupiuosi vyrui kvepalus sumakaluoti, bet man tai uždavinys sudėtingesnis nei moteriškuosius blush2.gif . Turiu nuo seniau labai pavykusias (skaniai kvepiančias) alkoholines ištraukas: pušų spyglių, vanilės ir kvapiųjų pipirų.

Dėl tų AZ akmenėlių, manau molinis dirbinys be glazūros taip pat kvapus skleidžia ar ne ?
Atsakyti
AZ ir yra porėtos molio masės akmenukų formos molio gaminiai. Manau, laikytų kvapą ir kitokie panašūs. Lašinu kelis lašus eterinio. Per epidemiją nešiojausi aplašintą antimikrobiniais eteriniais ir vis palaikydavau. Kvepia tikrai ilgai, rankinė atidarius irgi kvepia. Bet ar iškvėpintų patalpą, tai nežinau..

Stiklinio distiliatoriaus kolbą galima paimti ir didelę, būna 2 ltr. Kaitinti galima ant elektrinės viryklės, užvirtų greit. O prie stiklinio šaldytuvo būtinai reikia jungti per šlangeles šaltą krano vandenį, kad nuolat tekėtų ir šaldytų garus, taip jie kondensuotųsi ir išvarvėtų. Matosi ten nuorodoj tokie antgaliai prijungimui. Va panašų ketinau susirinkti, indų turėčiau, bet reikia ir stovų, laikiklių, užimtų daug vietos, kada nors sudužtų ir naudotų daug vandens.

Filtravimo įrenginio mums nereikėtų, juk distiliatas išvarva be nuosėdų.

Atsakyti
Man tai visai patiko mašinos oro gaiviklis su žele. pernai buvau tokį pasidarius. Žiemą gal jis ir nelabai kvepia, bet šiltu sezonu tai thumbup.gif

Dar pasiskaičius pas Ramute, sugalvojau Bosvelijos dervą alkoholyje išsitirpiti doh.gif Daugiau tokia veikla neužsiimsiu, nebet Ramute pasakys, kad su Mira kitaip nei su Bosvelija. Vargau, vargau, kol ištirpinau, bet čia tik žiedeliai, kai po to reikėjo įrankius išplauti doh.gif Užteks man ir Bosvelijos eterinio aliejaus arba aliejinės ištraukos.
Atsakyti
QUOTE(redazuka @ 2013 03 08, 15:24)
Man tai visai patiko mašinos oro gaiviklis su žele. pernai buvau tokį pasidarius. Žiemą gal jis ir nelabai kvepia, bet šiltu sezonu tai  thumbup.gif

ir as tokius dariau, kol netycia atradau kad mano masinoj yra specialus ikistukas prie ventiliacijos kuris kvapus skleidzia, aisku pagal viska reiktu papildymus jam pirkt bet man taupuolei pora lasu eterinio geriau kvepia thumbup.gif

nusipirkau sita knyga, nuostabi. nedaug receptu, bet issamiai ir idomiai aiskinamas eteriniu alieju veikimo principai

http://www.bookdepos...CFabLtAod8nEAYA
Atsakyti
Siandien ir as AZ siuntinuka su akmenukais gavau. Uzlasinau po kelis lasus EA apdalinau vaikus ir pati prie kompiuterio sedziu salia pasidejusi, karts nuo karto pauostau wub.gif Pries miega salia vaiku lovu padesiu, nors ar bus efektas, kvapas silpnai sklinda... kambaryje nejuntamas (arba nejauciau, nes sloga prasidejo doh.gif ) Galvoju gal i koki linini maiseli ideti, o ta maiseli ant virveles priristi ir vaikam po kaklu pakabinti, kad antibakteriskai veiktu. Siandien, kol naujiena, tai su savim po kambari nesiojasi, o veliau atsibos g.gif

Merginos, o i ka tuos zelinius masinos kvapukus darot?
Atsakyti
Galima daryti į vaikiškas smėlio formeles, į upių, ežerų kriaukles plokščias (didesnes),kremų indelius, aliumininius indelius, kur nuo tabletinių žvakių lieka arba į keksiukų sviestinio popieriaus formeles
Atsakyti
user posted image
Sveikinu Jus visas raganaites su moters diena 4u.gif
Atsakyti