Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios,22 tema

QUOTE(Vivace @ 2013 03 06, 22:58)
Sveikos.
Atėjau, tikėdamasi patarimo.
Turiu labai riebią, bet taip pat ir labai pleiskanojančią ir paraudusią odą. Probleminė vieta - nosis, ir plotas aplink ją. Įtariu, kad tai gali būti seborėjinis dermatitas. Odos atplaišėlės tarsi lenda iš porų. Kad jas nušveisčiau, prireikia daug darbo ir gramdymo, kas mano odai visai nepatinka, baisiai raudonuoja ir t.t Šveičiant švelniai, jokios naudos, viskas lieka vietoj, kaip buvę. Taigi, gal galėtumėte parekomenduoti, kokių nors būdų, kosmetikos ingridientų, galinčių padėti susitvarkyti su problema? Būčiau be galo dėkinga.  4u.gif

Labukas mirksiukas.gif Kadangi pati esu turėjusi tokį "gėrį" ant veido odos (aš apie seborėjinį dermatitą), tai galiu papasakoti, kuo gydžiausi. Tačiau būtinai nueikite pas gydytoją, kad pažiūrėtų, ar tai tikrai ši liga. Nes jei pasitvirtins jūsų speliojimai, gali prireikti ir stipresnio gydymo. Aš tada dar negaminau natūralios kosmetikos, tai pirkau vaistinėje kremą bekvapį, labai padėjo, plius dar gydytojas būtinai liepė tepti gydančiu kremu nuo mieliagrybių. Susitvarkė labai greitai, o tai darbe nejaukiai jausdavausi su tokiu veidu sad.gif
Visų pirma, tai nieko nepasieksite lupinėdama tas atplaišėles, tik oda paraus, po kiek laiko vėl užsidės tas pats pleiskanų luobas. Reikia būtinai raminti odą ir gydyti, bet nelupinėkite, geriau medetkų hidrolatu pavalykite, jei niežti. Kalbu taip, jei tai tikrai yra seborėjinis dermatitas. Jis gali plisti, tai geriau nedelskite ir pasitikrinkite pas gydytoją.
Dabar, ačiū Dievui, man ant veido nesikartoja seborėjinis dermatitas. Buvo keli kartai, kai buvo lyg nedidelės dėmelės paraudę prie nosies tarsi ligos užuomazgos pradėję kaltis, bet niekuo netepiau išskyrus savo kremą mišriai odai. Dabar naudoju tik natūralius kremus, žinau, kas mano odai tinka. Pati pasižiūrėkit, kokie eteriniai neerzina jūsų odos. Kreipkite dėmesį į tuos, kurie antibakteriškai, raminančiai veikia, grybelius naikina ir tinka mišriai, porėtai odai. Man pvz. tiko tas pats arbatmedis ar manuka, levandos, rozmarinas, bergamotė, citrinų/laimų, pelargonijų, šalavijų ir kt. eteriniai aliejai. Bet čia jau pačiam reikia pasibandyti ant savo odos.
Vat veidas išgijo, o galvos oda ne sad.gif Vis dar kovoju. Jei po gaminto šampūno nei kiek nepagerės, teks imtis rimtesnio gydymo. Ot bjaurūs tie mieliagrybiai bash.gif
Tiesa, dėl aliejų. Man visai netiko nimbamedžio (neem) aliejus, dar labiau suerzino odą. O va kitos juo išsigydė pleiskanas. Tiko puiklapių/tamanų, medetkų ištrauka ir hidrolatas, šaltalankio aliejus grynas (keli lašai į kremą), d-pantenolis (vit. B5), alavijo ekstraktas. Yra dar įvairių priedų, bet reikia žiūrėti, kaip oda reaguos.
Nežinau, kiek ilgai jus kankina šie nusiskundimai? Man ant veido buvo ūmus seborėjinis dermatitas (nuo darbo sąlygų), tai man net peršėjo, skaudėjo odą kol užsidėjo tas pleiskanojantis, rusvos spalvos luobelis.
Atsakyti
Laukinių nakvišų ir pas mane pilna. Iki šiol vis galvojau kaip tą gėrį panaudoti. (gera knyga S. Obelevičius "Kas po kojomis žaliuoja" šiek tiek kitokia knyga apie augalus)
Pavasarį galima valgyti salotas su nakvišų šaknimis ir šviežiais žaliais lapukais. Virti sriubas. Maistui naudojamas pirmametis augalas. Žiedų pavilgais gydomos žaizdos, arbatos nuo viduriavimo ir inkstų ligų. Šaknys gali būti ir džiovinamos. Reiks pavasari šalia garšvų ir dilgėlių prisipjaustyti ir nakvišų. Arba dilgėlių sriubą pagardinti nakvišomis.

Spėjų, kad žiedų hidroliatas ar aliejinė ištrauka visai geras dalykas.

Erškėtrožės ne tik prie jūros auga, reikia tik po pievas pabraidyti, senas sodybas, pamiškes apvaikščioti.

Mergaites, gal kas turit distiliavimo aparatą ? Vis gundausi įsigyti. Gyvenant kaime apstu žaliavos, tik nežinau ar visur spėsiu, ar pasiteisins toks pirkinys?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo redazuka: 07 kovo 2013 - 18:15
QUOTE(Nirida @ 2013 03 07, 17:12)
Pavasariskos nuotaikos jau cia kokios  wub.gif Levandos dieviskos, tikekimes neissalo maniskes smile.gif
As vakar nusipirkau lakisiu sodinuku jau su ziedeliais  smile.gif , seklyciu negavau, turesiu dabar savos, lig siol vis pirkdavau. O, kaip nakvisas panaudojat, pas mane tik, kad grazu, daugiau niekur nepritaikiau, gal ziudu hidrolata dayti  g.gif Gerai cia is erketroziu vaisiu hidrolata sugalvojot, as tai tik istrauka aliejuje dariau, tik nesugalvoju, gal kur zaliava panaudot, susmulkinus, gal i kauke, ar kur?
Isbandziau kieta sampuna, labai maloniai nustebino, plaukai kokie slidus, glotnus ir ilgai nesiriebaluoja, su pirktiniais sampunais nepavyko pasiekti to.
Dar pasidziaugsiu kremuku, gal gel greiciau geliuku su emulsikliu Gel maker Emu, labai smagus gavosi, tokia puiki konsistencija ir ant odos smagiai jauciasi, gerai susigeria, nepalieka pleveles pojucio  thumbup.gif

Man pradejus naudot sampuna su coco sulfatu ir SCI dukart reciau galva reik plaut.
Geliukas su Gel Maker irgi thumbup.gif iki jo geliu nesinoredavo naudot, o dabar net pamirsau koks tas pleveles jausmas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(goccia @ 2013 03 07, 19:03)
Man pradejus naudot sampuna su coco sulfatu ir SCI dukart reciau galva reik plaut.
Geliukas su Gel Maker irgi  thumbup.gif iki jo geliu nesinoredavo naudot, o dabar net pamirsau koks tas pleveles jausmas smile.gif

O jūs naudojote tik vieną Gel Maker? Jei nepaslaptis, mestelkit receptuką mirksiukas.gif
Įdomu, kokiomis proporcijomis gaminote.
Aš irgi dabar jau užsimaniau kažko su Gel Maker. Iki šiol jį naudojau daugiau kremo patirštinimui, jei reikia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zuvyte26 @ 2013 03 07, 21:56)
O jūs naudojote tik vieną Gel Maker? Jei nepaslaptis, mestelkit receptuką  mirksiukas.gif
Įdomu, kokiomis proporcijomis gaminote.

As dariau pagal sioj temutej vienos mergaites ikelta receptuka smile.gif
A FAZE
75.8 % vanduo/hidrolatas/concentrated extracts (agurku, Mauve ar pan.)
1 % hialurono r.
1 % glicerinas

B FAZE
11 %
(as dejau caprylio, aliejaus, skvalano).
3 % gelmaker emu

C FAZE
7 % veiklieji ingredientai (as rinkausi Algo boos Jeune, Relax rides, obuoliu miltelius).
0.6 % aromatinis ekstraktas/kvepalai
0.6 % Kosgard

Atskirai paruosti A ir B fazes. Tada B faze supilti i A faze, ismaisyti, o tada po viena sudeti C fazes ingredientus.

Papildyta:
Redazuka aciu uz pasidalinima patirtimi 4u.gif , reiks pasizvalgyt sios knygos mirksiukas.gif Atrodo nemazai savam darzely auga zolyneliu, bet vis nepritaikau visu iki galo.
Atsakyti
As irgi dariau pagal si. Tiko patiko. Daugiau niekuo netirstinau 4u.gif
man po jo kremo nebereikia. Tepu vakarais. Veidas neblizga, tai vasarai toks gal ir dienai tiktu rolleyes.gif nors turbut nuo naudojamu alieju priklausys. Maniskiam nemazai gervuogiu al. Jau seniau darytas, tai rugsciu santykis neskaiciuotas. Kita kart reiks pasiskaiciuot rugstis. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(goccia @ 2013 03 08, 07:59)
As irgi dariau pagal si. Tiko patiko. Daugiau niekuo netirstinau 4u.gif
man po jo kremo nebereikia. Tepu vakarais. Veidas neblizga, tai vasarai toks gal ir dienai tiktu rolleyes.gif nors turbut nuo naudojamu alieju priklausys. Maniskiam nemazai gervuogiu al. Jau seniau darytas, tai rugsciu santykis neskaiciuotas. Kita kart reiks pasiskaiciuot rugstis. ax.gif

O kur pirkot gelmaker emu? Ir man reikia doh.gif na kada apsiraminsiu biggrin.gif???
Atsakyti
Mano minėtoj knygoj daugiausiai rašoma apie laukinius augalus ir jų panaudojimą ne tik gydymo tikslams, bet ir maistui. Tuo ji ir skiriasi nuo kitų, kad šiek tiek kitokie augalai aptariami, bei jų panaudojimas mūsų stalui, šiek tiek maisto receptų. Nes dauguma knygų apie augalus kartoja tą pačią info.
Atsakyti
QUOTE(asta_pasta_prakasta @ 2013 03 08, 09:28)
O kur pirkot gelmaker emu? Ir man reikia  doh.gif  na kada apsiraminsiu biggrin.gif???

astuk cia seniau pirkom goocia organizavo apsipirkima/dalybas 4u.gif jau tau atsake kazkada seniau mirksiukas.gif
man ir labai fainas drekiklis gaunasi su juo ax.gif
Atsakyti
Buvau galvojusi susirinkti distiliatorių iš atskirų stiklo indų (kolbos kaitinimui, šaldytuvo, atitinkamų jungčių, laikiklių), bet primečiau, kad bus nemaža išlaida šaldymui. Juk per šaldytuvą pastoviai turi tekėti vanduo, neaišku, kiek jo susinaudotų. Taigi tos minties atsisakiau...
Atsakyti
Aš tai galvoju apie tokį kaip KN pardavinėja. O kaip jos ten šaldo distiliuodamos variniuose induose? Kažkaip nepagalvojau. g.gif
Bet, kai investuoji į tokį aparatą tada jau reikia gaminti ne tik sau bet ir kitiems, nes kitaip neapsimoka investicija. Žaliavos pas mane nors dalgiu šienauk, tik ar norėsiu aš tiek distiliuoti g.gif Ir dar klausimas ar tie naminiai hidroliatai būtų tokie pat kaip pirktiniai. Man pirktiniai visada kvapesni. Gal vis tik šiauriniai augalai labiau arbatoms tinkami.
Atsakyti
QUOTE(redazuka @ 2013 03 08, 11:59)
Aš tai galvoju apie tokį kaip KN pardavinėja. O kaip jos ten šaldo distiliuodamos variniuose induose? Kažkaip nepagalvojau. g.gif 
Bet, kai investuoji į tokį aparatą tada jau reikia gaminti ne tik sau bet ir kitiems, nes kitaip neapsimoka investicija. Žaliavos pas mane nors dalgiu šienauk, tik ar norėsiu  aš tiek  distiliuoti  g.gif Ir dar klausimas ar tie naminiai hidroliatai būtų tokie pat kaip pirktiniai. Man pirktiniai visada kvapesni. Gal vis tik šiauriniai augalai labiau arbatoms tinkami.

Manau, kad jie geri, tik ne tokie koncentruoti, kai juos naudoju, neskiedžiu vandeniu, o įmaišau grynus smile.gif
Investicija nemaža būtų, be to skaičiau, kad jie užsikemša, prisvyla ir kitokių problemų būna ax.gif O renkant iš detalių - kaina virš 1000Lt ir kartais dūžta blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 08 kovo 2013 - 11:52