QUOTE(Vivace @ 2013 03 06, 22:58)
Sveikos.
Atėjau, tikėdamasi patarimo.
Turiu labai riebią, bet taip pat ir labai pleiskanojančią ir paraudusią odą. Probleminė vieta - nosis, ir plotas aplink ją. Įtariu, kad tai gali būti seborėjinis dermatitas. Odos atplaišėlės tarsi lenda iš porų. Kad jas nušveisčiau, prireikia daug darbo ir gramdymo, kas mano odai visai nepatinka, baisiai raudonuoja ir t.t Šveičiant švelniai, jokios naudos, viskas lieka vietoj, kaip buvę. Taigi, gal galėtumėte parekomenduoti, kokių nors būdų, kosmetikos ingridientų, galinčių padėti susitvarkyti su problema? Būčiau be galo dėkinga.
Atėjau, tikėdamasi patarimo.
Turiu labai riebią, bet taip pat ir labai pleiskanojančią ir paraudusią odą. Probleminė vieta - nosis, ir plotas aplink ją. Įtariu, kad tai gali būti seborėjinis dermatitas. Odos atplaišėlės tarsi lenda iš porų. Kad jas nušveisčiau, prireikia daug darbo ir gramdymo, kas mano odai visai nepatinka, baisiai raudonuoja ir t.t Šveičiant švelniai, jokios naudos, viskas lieka vietoj, kaip buvę. Taigi, gal galėtumėte parekomenduoti, kokių nors būdų, kosmetikos ingridientų, galinčių padėti susitvarkyti su problema? Būčiau be galo dėkinga.
Labukas Kadangi pati esu turėjusi tokį "gėrį" ant veido odos (aš apie seborėjinį dermatitą), tai galiu papasakoti, kuo gydžiausi. Tačiau būtinai nueikite pas gydytoją, kad pažiūrėtų, ar tai tikrai ši liga. Nes jei pasitvirtins jūsų speliojimai, gali prireikti ir stipresnio gydymo. Aš tada dar negaminau natūralios kosmetikos, tai pirkau vaistinėje kremą bekvapį, labai padėjo, plius dar gydytojas būtinai liepė tepti gydančiu kremu nuo mieliagrybių. Susitvarkė labai greitai, o tai darbe nejaukiai jausdavausi su tokiu veidu
Visų pirma, tai nieko nepasieksite lupinėdama tas atplaišėles, tik oda paraus, po kiek laiko vėl užsidės tas pats pleiskanų luobas. Reikia būtinai raminti odą ir gydyti, bet nelupinėkite, geriau medetkų hidrolatu pavalykite, jei niežti. Kalbu taip, jei tai tikrai yra seborėjinis dermatitas. Jis gali plisti, tai geriau nedelskite ir pasitikrinkite pas gydytoją.
Dabar, ačiū Dievui, man ant veido nesikartoja seborėjinis dermatitas. Buvo keli kartai, kai buvo lyg nedidelės dėmelės paraudę prie nosies tarsi ligos užuomazgos pradėję kaltis, bet niekuo netepiau išskyrus savo kremą mišriai odai. Dabar naudoju tik natūralius kremus, žinau, kas mano odai tinka. Pati pasižiūrėkit, kokie eteriniai neerzina jūsų odos. Kreipkite dėmesį į tuos, kurie antibakteriškai, raminančiai veikia, grybelius naikina ir tinka mišriai, porėtai odai. Man pvz. tiko tas pats arbatmedis ar manuka, levandos, rozmarinas, bergamotė, citrinų/laimų, pelargonijų, šalavijų ir kt. eteriniai aliejai. Bet čia jau pačiam reikia pasibandyti ant savo odos.
Vat veidas išgijo, o galvos oda ne Vis dar kovoju. Jei po gaminto šampūno nei kiek nepagerės, teks imtis rimtesnio gydymo. Ot bjaurūs tie mieliagrybiai
Tiesa, dėl aliejų. Man visai netiko nimbamedžio (neem) aliejus, dar labiau suerzino odą. O va kitos juo išsigydė pleiskanas. Tiko puiklapių/tamanų, medetkų ištrauka ir hidrolatas, šaltalankio aliejus grynas (keli lašai į kremą), d-pantenolis (vit. B5), alavijo ekstraktas. Yra dar įvairių priedų, bet reikia žiūrėti, kaip oda reaguos.
Nežinau, kiek ilgai jus kankina šie nusiskundimai? Man ant veido buvo ūmus seborėjinis dermatitas (nuo darbo sąlygų), tai man net peršėjo, skaudėjo odą kol užsidėjo tas pleiskanojantis, rusvos spalvos luobelis.