Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios,22 tema

QUOTE(Taskuotas_vabalas @ 2013 03 06, 19:33)
30 ml kremo =22 ml vandens + 6 ml aliejaus + 1.5 emulsiklis

distiliuoto vandens kainos nera ka skaiciuot
Aliejus, na tarkim argano is AZ 1 litras 1 ml -0.23 lt*6=1.38 smile.gif o greiciausiai ten ne arganas, o dar pigesni aliejai. emulsiklis dideliu kiekiu centai, eteriniai irgi ne kzka. tai pelno ten kokie 6 litai tikrai gali but..
Manau faktas, kad ingredientai ne is KN, po 30 ml ar po 10 g pirkti..

Tai as ir sakau, kad ranku kremas gali buti, bet veido g.gif mano ranku kremas turtingesnes sudeties, nei jus paraset.. Aktyvu ne kazin kokiu tepridesi jei nori pigiai parduot...As tiesiog sakau, kad moterys nusipirke galvoja, kad turi gera veido krema, o ten aliejus, paprastas vanduo ir emulsiklis. Del kvapo dar greiciausia ne ea, o aromatinis idetas. Va taip ir nusiviliama.sad.gif
Aisku nemaciau sudeties, tai negaliu taip teigti, bet kaina persa tokia isvada.
Atsakyti
QUOTE(goccia @ 2013 03 06, 21:01)
Tai as ir sakau, kad ranku kremas gali buti, bet veido g.gif mano ranku kremas turtingesnes sudeties, nei jus paraset.. Aktyvu ne kazin kokiu tepridesi jei nori pigiai parduot...As tiesiog sakau, kad moterys nusipirke galvoja, kad turi gera veido krema, o ten aliejus, paprastas vanduo ir emulsiklis. Del kvapo dar greiciausia ne ea, o aromatinis idetas. Va taip ir nusiviliama.sad.gif

as pati kol dar esu zalia-darau ir naudoju tokius paprastus kremus, man jie tinka ir patinka, aisku noriu kazko daugiau, todel ir skaitau info, kad galeciau pasitobulint. Siaip yra zmoniu kurie naudoja brangia kosmetika, bet yra tokiu kurie tepasi ant kuno pigiausias priemones panten nivea dove ir tokiu deja dauguma, tai mano galva jau 100 kartu geriau toks paprastas kremukas(aisku tik kad bent tos kelios sudedamos dalys butu kokybiskos) nei chemijos, mineraliniu alieju ir parafino pripumpuotieji
Papildyta:
QUOTE(redazuka @ 2013 03 06, 20:47)

Prieskonių- vaistažolių darželį pildau kasmet. Kai ką sėklomis daiginau (levandas, juozažolė), kitus daigelius dovanų gavau iš Panaros Pilnų namų bendruomenės. Vienmečius sėju kasmet. Dauguma daugiamečiai arba patys pasisėjantys. Tik jei nori, kad darželis būtų gražus (pvz. pasėtas ornamentais) tada vienmečius reik kasmet atsėti.
Kai prakapoju kokius krumynus,(gyvenu pamiškėje), tai atrandu vis naujų gamtos lobių (pernai tokiais atradimais tapo šeivamedis ir raugerkšlis). Visą vasara kaip voverė atsargas kaupiu.

dekui uz info, jau taip laukiu to tikrojo pavasario, kai prasides zemes darbai smile.gif. reiks pasiskaitinet senas temas apie hidroliatu gamyba, ydomu pavyktu is roziu ziedlapiu pasidaryt hidroliata, tik reiktu parinkt tikriausiai tinkama rusy, kurios matyt taip paprastai neuzsiauginsi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rita9 @ 2013 03 06, 19:24)
ydomu pavyktu is roziu ziedlapiu pasidaryt hidroliata, tik reiktu parinkt tikriausiai tinkama rusy, kurios matyt taip paprastai neuzsiauginsi smile.gif

as pernai visus roziu ziedus tik prasiskleidus nuskindavau ax.gif gaila kad tik 2 rozes pas mane, is dziovintu viriau hidrolata ,viskas gaunasi gerai thumbup.gif agurku dar ir dabar turiu pririsaldzius kubeliai ,sia vasara daugiau virsiu is sviezios produkcijos ir saldysiu kubeliais ax.gif
pernai dar pasodinau 3 vietose levandu krumu bigsmile.gif nakvisos patvory labai graziai auga biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(goccia @ 2013 03 06, 20:01)

Nu jo, labai ko nepridesi, tas faktas. O jom tose mugese gerai, vienam mieste pardavei ir isvaziavai, ne kazkas ieskos, akiu nekabins biggrin.gif
O kvapu pora uosciau mugese, tai eteriniais kvepejo.
Papildyta:
QUOTE(rita9 @ 2013 03 06, 20:24)
as pati kol dar esu zalia-darau ir naudoju tokius paprastus kremus, man jie tinka ir patinka, aisku noriu kazko daugiau, todel ir skaitau info, kad galeciau pasitobulint. Siaip yra zmoniu kurie naudoja brangia kosmetika, bet yra tokiu kurie tepasi ant kuno pigiausias priemones panten nivea dove ir tokiu deja dauguma, tai mano galva jau 100 kartu geriau toks paprastas kremukas(aisku tik kad bent tos kelios sudedamos dalys butu kokybiskos) nei chemijos, mineraliniu alieju ir parafino pripumpuotieji

Mano lygiai ta pati nuomone 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zydrem @ 2013 03 06, 19:57)
man ir idomu ,gal kuri ka daugiau pasakys g.gif
ta zolininke kazkaip aiskino kad jos ten susikryzmina ar kazkas panasaus  blush2.gif nelabai idemiai klausiausi nes skubejau ,ji tik salmeciu turi pardavime,sake jei nori vienoj sodyboj  auginti tai turi buti nemazas atstumas tarp ju  g.gif

Mėtos juk daugiametės, dauginasi šaknimis, tiesiog slenka negiliai po žeme. Stengiuosi auginti atskirai, bet vienoj vietoj susimaišė, tai jau keli metai auga šaltmėtės ir mėtos, ir nieko nesusikryžmino, visai skirtingi augalai.
Papildyta:
QUOTE(Taskuotas_vabalas @ 2013 03 06, 20:56)
O kvapu pora uosciau mugese, tai eteriniais kvepejo.

Na taip, yra tokių eterinių, siunčiasi iš Rusijos, 5-10ml kainuoja 2-3Lt, siūlė man, nesusigundžiau, tai nepasakysiu, kas per daiktas ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 06 kovo 2013 - 20:08
Taip visi mėtiniai augalai labai migruoja, keliauja šaknimis. doh.gif
Saulė/Guoda greičiau atsakė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo redazuka: 06 kovo 2013 - 20:28
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2013 03 06, 20:07)
Mėtos juk daugiametės, dauginasi šaknimis, tiesiog slenka negiliai po žeme. Stengiuosi auginti atskirai, bet vienoj vietoj susimaišė, tai jau keli metai auga šaltmėtės ir mėtos, ir nieko nesusikryžmino, visai skirtingi augalai.
Papildyta:

Na taip, yra tokių eterinių, siunčiasi iš Rusijos, 5-10ml kainuoja 2-3Lt, siūlė man, nesusigundžiau, tai nepasakysiu, kas per daiktas  ax.gif

kaip ja rasiau negaliu pati pasisakyti ta metu tema ax.gif tik ta zolininke taip sake reikes perklausti ir atidžiau įsiklausyti blush2.gif

drinks_cheers.gif yra ir makadamiju aliejaus kuris visai be kvapo doh.gif

einu konstruoti koki apsaugini kremuka, saulute jau lenda thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2013 03 06, 21:07)
Na taip, yra tokių eterinių, siunčiasi iš Rusijos, 5-10ml kainuoja 2-3Lt, siūlė man, nesusigundžiau, tai nepasakysiu, kas per daiktas  ax.gif

Faktas kaip blynas, cia mano manymu jau nekvestionuojamas dalykas 4u.gif
Atsakyti
Mergaites, o kiek proc. apsaugos filtrų dedat į veido priemones. Mano sausa oda labai jaučia tuos miltelius. Gal su naujais emulsikliai dabar bus gerai.

Gal kas gaminot kokį kremuką su Cetearyl Glucoside ?
Atsakyti

Kadangi as iki tol kol pradejau pati gamintis irgi naudojau kremus ne nivea ar avon uz kelis litus, tai tokio paprasto kaip mano pirmasis gaminys - vanduo, aliejus, emulsiklis, glicerinas ir lasas ea ant veido netepiau. schmoll.gif Ir man atrodo, kad jei jau pardavejas sako, kad gamina veido krema turetu idet daugiau priedu, nes cia tik kremo baze. I kuria parsinesus namo dar reiktu paciam isidet aktyvu. ax.gif Ir cia aisku mano nuomone, bet gaminancios naturalia kosmetika tikrai kaina "neperspjaus" nivea tai gal ir nereiketu orientuotis i tokius pirkejus rolleyes.gif
Atsakyti
dekui uz info, jau taip laukiu to tikrojo pavasario, kai prasides zemes darbai smile.gif. reiks pasiskaitinet senas temas apie hidroliatu gamyba, ydomu pavyktu is roziu ziedlapiu pasidaryt hidroliata, tik reiktu parinkt tikriausiai tinkama rusy, kurios matyt taip paprastai neuzsiauginsi smile.gif

Labai puikus hidrolatas iš šviežių erškėtrožių žiedlapių, švelniai kvepia rožėmis ir žaliavos galima prisirinkti daug smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 06 kovo 2013 - 21:56
Sveikos.
Atėjau, tikėdamasi patarimo.
Turiu labai riebią, bet taip pat ir labai pleiskanojančią ir paraudusią odą. Probleminė vieta - nosis, ir plotas aplink ją. Įtariu, kad tai gali būti seborėjinis dermatitas. Odos atplaišėlės tarsi lenda iš porų. Kad jas nušveisčiau, prireikia daug darbo ir gramdymo, kas mano odai visai nepatinka, baisiai raudonuoja ir t.t Šveičiant švelniai, jokios naudos, viskas lieka vietoj, kaip buvę. Taigi, gal galėtumėte parekomenduoti, kokių nors būdų, kosmetikos ingridientų, galinčių padėti susitvarkyti su problema? Būčiau be galo dėkinga. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vivace: 06 kovo 2013 - 23:00