QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2013 03 02, 19:40)
Kažkas mano pelkėje auga, bet ne toks. Reikės vasarą paežerėse paieškoti. Ir tas kitoks patrynus putoja. Šiaip į augalus kaip prausiklius didelių vilčių irgi nedėčiau, o jei labai norisi yra muilo riešutai, geriau putos. Lakišių naudojau, fitolį, sultis. Gera žolė. Bet stebuklų niekas nedaro, nereikia turėti nerealių vilčių ar reikalavimų... Putoklis (saponaria officinalis) vaistinis-nuodingas. Sergant žvyneline labai daug ką galima dėti į vonias. Avižos labai tinka, lakišiai, varnalėšos ir milijonai kitų, įvairios druskos, epsom druska odai minkštinti. Ir mitybos bei nervų nepamiršti. Viso orgnizmo liga, ne vien odos.
Druskom kazkaip labai ir nesidomejau, tik himalaju ir juros nusiperku kartais, man zvynelines nera, bet oda labai isranki blauzdos pastoviai issausejusios, rankos, alkunes, tai avizos man yra prausyklis nr 1, bet as malu dribsnius su kavamale, ar jus turit omeny avizu lapus??
Del nervu ir mitybos visiskai sutinku, bet tai yra sunkiausiai pasiekiamas tikslas.
Papildyta:
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2013 03 02, 21:08)
Nuolat gaminu lakišiaus spiritinę/glicerininę ištrauką ir dedu į kūno pienelius, šampūnus, plaukų balzamus jautriai odai (paniežtinčiai, kai dažnai nuo bet ko paberia ir pan.), tikrai labai raminančiai veikia.
Apie žvynelinę - jau atsakė Agnė/Ramutė
Apie žvynelinę - jau atsakė Agnė/Ramutė
O jus pati darot istrauka? Fitolis paprasciau kaip suprantu gaminamas, kodel jus istrauka renkates? Gal daugiau veiklios medziagos "prisitraukia"?