Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios,22 tema

QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2013 03 02, 19:40)
Kažkas mano pelkėje auga, bet ne toks. Reikės vasarą paežerėse paieškoti. Ir tas kitoks patrynus putoja. Šiaip į augalus kaip prausiklius didelių vilčių irgi nedėčiau, o jei labai norisi yra muilo riešutai, geriau putos. Lakišių naudojau, fitolį, sultis. Gera žolė. Bet stebuklų niekas nedaro, nereikia turėti nerealių vilčių ar reikalavimų... Putoklis (saponaria officinalis) vaistinis-nuodingas.  4u.gif Sergant žvyneline labai daug ką galima dėti į vonias. Avižos labai tinka, lakišiai, varnalėšos ir milijonai kitų, įvairios druskos, epsom druska odai minkštinti. Ir mitybos bei nervų nepamiršti. Viso orgnizmo liga, ne vien odos. 4u.gif

Druskom kazkaip labai ir nesidomejau, tik himalaju ir juros nusiperku kartais, man zvynelines nera, bet oda labai isranki blauzdos pastoviai issausejusios, rankos, alkunes, tai avizos man yra prausyklis nr 1, bet as malu dribsnius su kavamale, smile.gif ar jus turit omeny avizu lapus??
Del nervu ir mitybos visiskai sutinku, bet tai yra sunkiausiai pasiekiamas tikslas. biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2013 03 02, 21:08)
Nuolat gaminu lakišiaus spiritinę/glicerininę ištrauką ir dedu į kūno pienelius, šampūnus, plaukų balzamus jautriai odai (paniežtinčiai, kai dažnai nuo bet ko paberia ir pan.), tikrai labai raminančiai veikia.
Apie žvynelinę - jau atsakė Agnė/Ramutė  4u.gif

O jus pati darot istrauka? Fitolis paprasciau kaip suprantu gaminamas, kodel jus istrauka renkates? Gal daugiau veiklios medziagos "prisitraukia"? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(piramide108 @ 2013 03 03, 17:07)
O jus pati darot istrauka? Fitolis paprasciau kaip suprantu gaminamas, kodel jus istrauka renkates? Gal daugiau veiklios medziagos "prisitraukia"? blush2.gif

Manau, kad daugiau, nes tirpinama spirite + vandenyje + riebaluose; nereikia rūpintis, kad aliejus susens; be to sunku rasti aliejų, kad visada tiktų(nebent reikia gaminti kelis skirtingus fitolius), ištrauką lengviau pritaikyti skirtingose priemonėse, net tose, kur visai nereikia aliejinės dalies 4u.gif
Atsakyti
Blauzdos nustojo sausėti kai pradėjau savo gamybos kremus naudoti. Dar labai kojų odą sausina pėdkelnės. Yra keletas brangių gamintojų, kurie naudoja kokybiškesnes žaliavas, arba natūralias (šilką), bet mažai tokių, ir net jų ne visa produkcija man įtinka. Tai paprastas mano patarimas būtų toks - jei darbas, pareigos leidžia, mūvėti kelnes, džinsus, o pėdkelnės - kai būtina ar labai šalta. Ta sintetika sausina odą sugerdama natūralų riebaliuką ir dar dusina, kvėpuot odai neleidžia. Dar labai svarbu, kad patalpų oras būtų kiek galima drėgnesnis. Sunku žiemą pasiekti, bet įmanoma, ir oda tikrai parodo dėkingumą už tą vargą. Išsausėjusi gali nuo lanolino atsigauti - vis reklamuoju, bet kad labai man patinka. biggrin.gif Ir dar - koks cukraus kiekis kraujyje, ar viskas tvarkoj? Nuo cukraligės kojos kenčia labai dažnai. Ar bent saldumynų kiekį racione apriboti. Nebūtinai turi būti kokia nors liga, tiesiog oda parodo gyvenimo būdo trūkumėlius. Tai didžiausias organas, kuris visas - "ant akių"...
Taip, avižų dribsniais galima praustis, į vonią merliuke merkti, ir šiaudus avižinius taip pat galima vonioms naudoti,bet kur jų gaut... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 03 kovo 2013 - 17:29
Putoklis dar labai mėgsta ir pakelėse augti (tik tokiose vietose geriau rinkti nes žiedai ypač kaupia šviną). Su vaikais vasara lauko duše dažnai naudojam žalią putokli tiesiog tarp drėgnų delnų patrinam ir net žalias augalas puikiai putoja. Kažkaip nepagalvojau, kad reikia prisidžiovinti.

O man atradimas buvo, kai sugalvojau šlamutį sumalti su kavamale. Gelsvi žiedų pūkučiai atsiskyrė nuo tokio balto tarsi medvilnės vatos gniužulo. Žodžiu rimtas pluoštas, nors imk ir verpk. Vis galvoju kur jį panaudoti, gal į muilą galima būtų įdėti ? Apie tokį Šlamučių pluoštą nesu girdėjusi ?
Atsakyti
Merginos, ar jau gavot siuntinukus is Herbarie? Ka idomaus isbandet bigsmile.gif

As isbandziau OLIVE OIL PEG 7 ESTER, pasidariau makiazo valikli (recepto griauciai herbarie psl.), siek tiek ULTRA MAIZE dejau, toks tirstesnis valiklis gavosi, bet nera to slykstaus tempimo, kaip nuo ksantano gumos doh.gif
Reziume - patiko thumbup.gif Makiaza gerai nuvalo, akiu nedirgina (priesingai nei micelinis vanduo su Ricinu sulfat.aliejumi), pojutis odai malonesnis, nei nuvalius su miceliniu vandeniu.

Pasidariau veido kremuka su PROLIPID 141, alieju siek tiek virs 18 %, pasiskaiciavau rugsciu santyki ir dabar suprask, kad nori - ar kremas toks nerealus del Prolipid 141, ar del to, kad rugsciu kiekiai subalansuoti doh.gif biggrin.gif Iki pilnos laimes augalinio lanolinio (o gal ir fitosteroliai prisidejo... g.gif ) maziau deciau, nes tik uztepus blizga kuri laika. Su prolipid 141 yra ka veikti, 15 g kremo makalavau daugiau nei 30 min, maniau, kad nesutirstes unsure.gif tada dar kruva priedu sulasinau ir siaip ne taip kremo konsistencija igavo. Bet pojutis ant odos vertas kiekvienos sukimo minutes wub.gif

As taip pagalvojau viena diena, o jei AZ laiska parasius, apie poreiki/nora tam tikru emulsikliu, kuriuos dabar tenka is JAV, Rusijos siustis, idomu sureaguotu... g.gif Ne kvaila tokius laiskus jiem butu rasyti blush2.gif
Atsakyti
Manau del prolipid 141 4u.gif
As irgi ilgai makaluoju su sauksteliu (ranka pavargsta), bet kai naudoji, tai nesigaili, kad nepraradai kantrybes ir makalavai. Kolkas veido kremui kito emulsiklio net nenoriu ax.gif
Man nuo fitosteroliu blizga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Liurda @ 2013 03 05, 00:49)

Pasidariau veido kremuka su PROLIPID 141, alieju siek tiek virs 18 %, pasiskaiciavau rugsciu santyki ir dabar suprask, kad nori - ar kremas toks nerealus del Prolipid 141, ar del to, kad rugsciu kiekiai subalansuoti  doh.gif  biggrin.gif Iki pilnos laimes augalinio lanolinio (o gal ir fitosteroliai prisidejo...  g.gif ) maziau deciau, nes tik uztepus blizga kuri laika. Su prolipid 141 yra ka veikti, 15 g kremo makalavau daugiau nei 30 min, maniau, kad nesutirstes  unsure.gif tada dar kruva priedu sulasinau ir siaip ne taip kremo konsistencija igavo. Bet pojutis ant odos vertas kiekvienos sukimo minutes  wub.gif

o gal kas galit parasyti tuos vadinamus griaucius su situo emulsikliu blush2.gif
aciu 4u.gif
Atsakyti
[quote=Liurda,2013 03 05, 02:49]
Merginos, ar jau gavot siuntinukus is Herbarie? Ka idomaus isbandet bigsmile.gif

As kaip tik jau turiu siuntinuka ir siandien- ryt meistrausiu.
Liurda, o naudojai Prolipid 141 kaip savarankiska emulsikli, ar dar maisei kazkoki papildomai?
Dar noriu paklausti, ar jus randate galiojimo datas ant buteliuku? As niekaip, net su padidinimo stiklu isziurejau unsure.gif
Atsakyti
Goccia, Liurda, o kokiai odai taip tiko Prolipid emulsiklis? Irgi gavau, bet dar nebandžiau, laukia eilės.
Atsakyti
QUOTE(Liurda @ 2013 03 05, 01:49)
As taip pagalvojau viena diena, o jei AZ laiska parasius, apie poreiki/nora tam tikru emulsikliu, kuriuos dabar tenka is JAV, Rusijos siustis, idomu sureaguotu...  g.gif Ne kvaila tokius laiskus jiem butu rasyti  blush2.gif

Dziaugiuosi merginos uz jus, kad smagus gaminiai gaunasi 4u.gif O man gaila, kad reikejo persigalvoti del sio siuntimo.. Bent jau seile pavarvinti galiu biggrin.gif

Liurda man irgi buvo sovusi tokia mintis. As manau, kad ne kvaila smile.gif Sako lasas po laso.. gal ir iseitu kas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Taskuotas_vabalas: 05 kovo 2013 - 11:15
Mano normali. Manau kad tiks ir riebiai, nes galima gamint su mazesniu kiekiu al. ir sausai turetu tikt 4u.gif Mamai kai dariau brandziai sausesniai odai irgi tiko. Bet ji isvis pirmakart isbande namu gamybos kremuka, tai negaliu sakyt, kad patikimas vertintojas. Bet liko patenkinta.
As daugiau jokio emulsiklio ar tirstiklio nededu. Jo inci ir taip ilgas. Be to, noriu kad tikrai gautusi lemarialine emulsija.
Atsakyti
Aš taip pat su Prolipid jau gaminau. Superinis pojūtis. Rusaičiu forumuose skaičiau, kad jis beveik visiems odos tipams tinkamas emulsiklis.
Mane taip pat domina galiojimo laikas, nes niekur nėra parašyta, gal kuriai nors ant pakuotes bus kokia data?

Prolipid lydymosi temperatūra 55 laipsniai. Tirpinti riebaluose.
Aliejinė dalis 18-22 proc.
Gaminant kremuką su Prolipid, geriau nenaudoti papildomų emulsiklių, nes nesigaus lameliarinė struktūra. Į pagalba galima pasitelkti tik tirštintojus tokius kaip Simulgel 600 (Gel Maker), Ksantanas ar pan.
Kremukai su Prolipid yra linkę greičiau gesti, nes emulsiklio sudėtyje yra lecitino.

Gaminimo procesas su Prolipid turi pereiti 3 fazes: kremas/vandenelis/kremas. Pradžioje maišome šaukšteliu, po to trumpai apir 30 sek. mikseriu, poto ilgai ilgai maišom šaukšteliu netaisyklingomis kryptimis, taip formuojasi lameliarinė struktūra.

Mergaites, o kur jūs celiuliozę dantų pastos gamybai perkat? Susigundžiau ir aš dantų pastą pasigaminti, bet turiu tik Guarą ir Ksantaną.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo redazuka: 05 kovo 2013 - 15:46