Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios,22 tema

QUOTE(rita9 @ 2013 02 26, 15:21)
dekui lb uz nuomone, gal dar kas kokiu pastebejimu parasys, nes kolkas svarstau ka geriau paimti. Siaip tie visi buteliukai sunaudojami butu, nes daryciau anytai ir mamai dovanas. O kaip kitom emulsinis nr.3? as kolkas gaminau su emulsiniu nr. 2, tai dariau pagal rekomenduojamas proporijas ir viskas puikiai gavosi. Eteriniai aliejai man visi nelb, nelb dar prapletus akiraty toje srityje, va kvapusis aliejus man patinka, man isvis tokie saldus stiprus kvapai patinka smile.gif , tai galvoju gal tiks smile.gif

Su vasku 3 nesunku dirbti, bet jo naudoti veido kremams nerekomenduoja žinovės dėl sudėties : Glyceryl stearate, potassium stearate, antrasis komponentas šarminės kilmės.
Kažkaip AZ nežinau tokių lengvų emulsiklių, kad būtų puikūs veido kremamas, vaskas2 daug kam gali būti sunkokas. Gal ta naujiena Emulsan? Rašo, kad suteikia galimybę varijuoti skirtingus aliejų %. Kol kas dariau kūno pienelį su Emulsan+VE, patiko labiau negu su VE +CA + sacharozė
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 26 vasario 2013 - 16:06
patarkite su kokiu EA galima maisyti argano alieju plauku kaukems? 4u.gif
Atsakyti
Ziuriu, cia daugiausiai diskutuojat visos apie kremus, priemones plaukams ir tt, bet labai mazai info esu radusi apie dekoratyvine kosmetika, ypac apie birias pudras smile.gif perzvelgiau bloguose tai vos kelis receptus radau. Gal vis gi yra gaminusiu biriu pudru? Labai domintu vviskas kas apie tai susije, jei nesunku galit ir man i az parasyti smile.gif
Atsakyti
Man atrodo Neringa darėsi. Aš beveik nenaudoju tokio daikto. Iš esmės tai ten talkas, baltas molis, titano dioksidas, šilko pudra gali būti, ir spalvotos micos sumaišytos, nieko stebuklingo. Sugrųsti grūstuve, kad homogenizuotųsi (taptų vientisa) sausai. Makingcosmetics turėtų būti receptų, gal ir lotioncrafter, ir tos kanadietės bloge paieškok, aroma-zonoje. Čia prie fundations paskutinis receptukas:
http://www.makingcos...formulas-6.html
Dar cinką beveik visur deda. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 26 vasario 2013 - 18:39
Patarkite prasau, koki natur. konservanta geriau deti, ir gal dar kokiu priedu ir hyalurono rugsties seruma?

50 ml roziu vandens (jo turiu, bet gal hidrolata koki nusipirksiu)
0,5 gr hyalur.acid pudros

Aciu!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kiliuniene: 26 vasario 2013 - 22:40
Kai ka idomaus radau apie alieju rugstis lietuviskai apie saltalankio aliejaus sudeti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Taskuotas_vabalas: 27 vasario 2013 - 11:45
Įdomu, kad tiek antioksidacinėmis savybėmis, tiek karotinoidų kiekiu pranašesnis šaltalankių uogų maceratas, o ne grynas aliejus. Nebūčiau pagalvojusi..
Atsakyti
QUOTE(Taskuotas_vabalas @ 2013 02 27, 12:40)

Ačiū 4u.gif thumbup.gif super, ypač apie rūgštis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2013 02 26, 18:05)
Su vasku 3 nesunku dirbti, bet jo naudoti veido kremams nerekomenduoja žinovės dėl sudėties : Glyceryl stearate, potassium stearate, antrasis komponentas šarminės kilmės.
Kažkaip AZ nežinau tokių lengvų emulsiklių, kad  būtų puikūs veido kremamas, vaskas2 daug kam gali būti sunkokas. Gal ta naujiena Emulsan? Rašo, kad suteikia galimybę varijuoti skirtingus aliejų %. Kol kas dariau kūno pienelį  su  Emulsan+VE, patiko labiau negu su VE +CA + sacharozė

dekui lb 4u.gif priveretete mane tamsuole bisky pasisviest thumbup.gif . Reik tikrai daugiau pasiskaitineti straipsniu ir chemija prisiminti smile.gif . Kazkaip kiek esu gaminusi tai visi gaminiai lb tikdavo tiek kunui, tiek veidu-esu davusi pabandyti ir draugem, mamai. Aisku tobulumui nera ribu, bet manau net mano keverzones 100kartu geriau nei koks nivea ar panasaus tipo veido kremas, nes ju sudetyje tiek chemijos ir blogybiu kad nors nugriuk. Dar ieskausi info, o pvz glicerilo stearatas yra anglaivandenilis, kalio stearatas - šarmas, kaip supratau is jusu komentaro, sios medziagos netinka veidui, nes sarmas gali sausinti, o angliavandenilis...AZ puslapy raso kad tai gerai naudoti veido kremuose, kitoje info irgi raso, kad beveik nesukelia salutinio poveikio, saugus naudoti

tiesa dar atsiprasau uz savo tamsuma o ka reiskia VE, CA, sacharoze, tai kaip suprantu angliavandenilis. Dar karta atsiprasau uz savo nezinojima, bet beveik pora metu buvau apleidus kosmetikos gamyba, tai lb saunu vel praplest savo akiraty ir zinot ne vien kaip virt kose ar keist pampersa biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rita9: 27 vasario 2013 - 14:29
QUOTE(rita9 @ 2013 02 27, 14:26)
tiesa dar atsiprasau uz savo tamsuma o ka reiskia VE, CA, sacharoze, tai kaip suprantu angliavandenilis. Dar karta atsiprasau uz savo nezinojima, bet beveik pora metu buvau apleidus kosmetikos gamyba, tai lb saunu vel praplest savo akiraty ir zinot ne vien kaip virt kose ar keist pampersa biggrin.gif

VE - emulsiklis, placiau apie ji AZ psl. prie emulsikliu galima pasiskaityti.
CA - cetilo alkoholis 4u.gif

Merginos, as irgi skubu klausima turiu 4u.gif
Mama po chemoterapijos verysad.gif Galvoju, gal verta elektrini difuzeti EA garinti isigyti unsure.gif Skaiciau KN straipsni apie EA poveiki po chemijos, noretusi ir fizinio ir dvasinio poveikio.
Man grazus sitas wub.gif bet nelabai suprantu, ar i ta kaina tik tas medinis pagrindas ieina, o tas stiklines dalis reiktu atskirai pirkti:
http://www.aroma-zon.../diffuseurs.asp

Dar toks yra, bet nepatinka nei formos, nei tos spalvos... ir principas cia jo gal kitas, cia jis kokia migla skleidzia g.gif :
http://www.aroma-zon...a/fontaines.asp

O gal uztektu tu akmenuku is AZ? Uzlasinti EA, prie lovos pasideti, ar i kisene. Nemaza tu elektriniu kaina, tai nesinori be reikalo pinigu isleisti. Jei elektriniai verti demesio ir sau i namus noreciau, vaikai niekaip is ligu neissikapsto doh.gif o garinant |EA zvakideje sudega ten viskas doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liurda: 27 vasario 2013 - 15:58
Saule/Guoda berods apie tokius nesenai snekejo, kad migla skleidzia, tai tuo paciu ir ora drekina. As sakiau kitam rudeniui jau butinai nusipurksiu, nes zvakide tikrai ne tas...
Atsakyti
Gavau šiandien iš I-herb ksilitą. biggrin.gif Hmmm... Nelemta man dantimis pasirūpint. Atsidariau siuntinuką - ledinukas, ačiū; nagų dildė ir probiotikai kad iš pykčio nesuviduriuočiau... Ksilitas tik lapelyje siuntinio viduje paminėtas. verysad.gif lotuliukas.gif Einu fotografuoti ir rašyt jiems... Vėl laukt reikės. 4u.gif
Atsakyti