Alyra gal nuo shea butter taip jis sviestas
As irgi bandziau kaukes aliejines is pradziu kokoso - visiskai netiko. Po to ivairiu alieju miksus, bet sviestu nededavau, nes mano plaukai iki liemens tai ir taip kol isplaudavau dabar kaip ir Asta jei noriu palepint plaukus dedu pries plovima balzama (vietoj kaukes) ir palaikau kelias val. kaip ir aliejines kaukes laikydavau. Bet ziuriu, kad kai meciau cheminius dazus i sali ir pradejau zolytem dazyt ir tokias kaukes vis reciau besidarau - nebereikia
QUOTE(asta_pasta_prakasta @ 2013 01 28, 17:20)
Sveika:)
man kokosų aliejus irgi sausino plaukus..Užteko kelių kartų, kad suprasčiau, jog nuo jo man sausėja plaukai.
Dabar susimakaluoju plaukų balzamą ir jį naudoju dar ir kaip kaukę, 2in1.
man kokosų aliejus irgi sausino plaukus..Užteko kelių kartų, kad suprasčiau, jog nuo jo man sausėja plaukai.
Dabar susimakaluoju plaukų balzamą ir jį naudoju dar ir kaip kaukę, 2in1.
iš ko susideda Jūsų balzamas? labai bijau,kad po gimdymo gali pradėt slinkt plaukai,noriu jau dabar pasiruošti ir sustiprinti plauką
Papildyta:
QUOTE(goccia @ 2013 01 28, 17:44)
Alyra gal nuo shea butter taip jis sviestas
As irgi bandziau kaukes aliejines is pradziu kokoso - visiskai netiko. Po to ivairiu alieju miksus, bet sviestu nededavau, nes mano plaukai iki liemens tai ir taip kol isplaudavau dabar kaip ir Asta jei noriu palepint plaukus dedu pries plovima balzama (vietoj kaukes) ir palaikau kelias val. kaip ir aliejines kaukes laikydavau. Bet ziuriu, kad kai meciau cheminius dazus i sali ir pradejau zolytem dazyt ir tokias kaukes vis reciau besidarau - nebereikia
aš irgi taip galvojau ,todėl antrą kartą jau dėjau tik kokosų aliejų,o shea butter ten labai nežymiai buvo užsilikę..
Oi kaip man slinko plaukai bet ne po nestumo, o kai nutraukiau maitinima, Nebepamenu kur skaiciau. Bet mintis buvo tokia, kad kai moteris laukiasi daugeja vieno hormono ir tai islaiko plaukus ilgiau toje fazeje, kai jo saknis stipriai laikos, tai kai laukies ir maitini plauku atrodo vizualiai padaugeje. Visos moterys tuo dziaugiasi, o kai baigiasi nestumas ir maitinimas, to hormono (nu nors uzmuskit nepamenu kurio ) is karto labai sumazeja ir to pasekoje plaukai masiskai pereina i iskritimo faze. Tai realiai iskrenta tie plaukai, kurie turejo iskristi beveik per metus (mano atveju per tris metus) tai maniskiai slinko kuokstais apie 4-5men., nors ir vitaminus geriau ir kaukes ir pan. bet kol nesusitvarke organizmas pats ir neiskrito visi plaukai, kurie turejo iskrist niekas nepadejo. Dabar jau normaliai iskrenta po kelis plaukus plaunant ar sukuojant. Ir berods kasa tokia kaip buvo kazkada pries nestuma, na gal truputi paplonejus.
QUOTE(Liurda @ 2013 01 28, 17:42)
As dabar per naktis apie emulsiklius skaitau, noriu pries uzsisakydama is herbarie.com zinoti ka perku ir kur galeciau panaudoti. Jau tuoj "perdegsiu", naktim vien tik juos sapnuoju Visokiu idomybiu radau Taigi, dalinuosi:
PROLIPID 141 sudaro lamerialine struktura, todel si emulsikli geriausia naudoti VIENA! nederinti su kitais emulsikliais, nes tada nesusidarys lameliarine struktura. Jo inci gana platus, jame jau visko yra, todel nera prasmes kitais emulsikliais "turbinti" kremuko. Nedraugauja su vaskais. Ksantano galima deti, bet jis nepriskiriamas emulsikliam, o tik vandenine faze tirstina. Su prolip 141 nera lengva gaminti, reikia kantrybes, nes kitaip kremas nesigaus, arba gausis kaip Gocciai - su kietom dalelem (tai cia blogai, kad taip gavosi), arba gausis - bet nebus lameliarines strukturos, o cia juk vis esme, nes kai susidraugauji su siuo emulsikliu, tai pagal pojuti ant odos gali suprasti, kad tau gavosi ta lamel.struktura ir kad nebesinori jokiu kitu emulsikliu, nes kremukai su juo pasakiski
Vieno, ko dar apie lipid 141 neradau - tai kiek % alieju gali priimti?
PROLIPID 141 sudaro lamerialine struktura, todel si emulsikli geriausia naudoti VIENA! nederinti su kitais emulsikliais, nes tada nesusidarys lameliarine struktura. Jo inci gana platus, jame jau visko yra, todel nera prasmes kitais emulsikliais "turbinti" kremuko. Nedraugauja su vaskais. Ksantano galima deti, bet jis nepriskiriamas emulsikliam, o tik vandenine faze tirstina. Su prolip 141 nera lengva gaminti, reikia kantrybes, nes kitaip kremas nesigaus, arba gausis kaip Gocciai - su kietom dalelem (tai cia blogai, kad taip gavosi), arba gausis - bet nebus lameliarines strukturos, o cia juk vis esme, nes kai susidraugauji su siuo emulsikliu, tai pagal pojuti ant odos gali suprasti, kad tau gavosi ta lamel.struktura ir kad nebesinori jokiu kitu emulsikliu, nes kremukai su juo pasakiski
Vieno, ko dar apie lipid 141 neradau - tai kiek % alieju gali priimti?
Na merginos, negąsdinkit
Kiek gaminau su Prolipid141 - jokių problemų nebuvo, nepalyginsi su kitais įvairiais
Savo kremuose naudojau tik vieną šį emulsiklį, , šildžiau iki vienodos temp vandeninę ir aliejinę dalis, šitas emulsiklis labai greitai ištirpsta. Aliejinę dalį dar paplaku prieš jungiant su vandenine. Kaip pasidaro gana skysta emuslsija, maišau iki visiško atvėsimo, sudedu aktyvus - viskas elementaru kaip visuomet. pastebėjau, kad stovėdmas per porą dienų kažkiek dar sutirštėja, bet dar niekad neatsisluoksniavo ir vanduo neatsiskyrė
Gocciai nepavyko kremas su šiuo emulsikliu, nes plakiklio baterijos buvo silpnos, ir visa problema, kiek pamenu - išplakė gerai ir puikus kremas išėjo
Dėl aliejinės dalies - rudenį darau su 10% aliejų ( visi skysti), šiuo metu naudoju su 15% ( irgi skysti).
Pavasarį bandysiu, kokia riba - irigi neradau parašyta, kiek min. aliejinės dalies naudoti
Papildyta:
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2013 01 27, 01:10)
Saule/Guoda, tau ačiū už tai kad ant kelio užvedi ir idėjom užkreti - kol kas labai patenkinta savu Olive emuls variantu. Nebūčiau tokio sumąsčiusi dar šimtą metų
Puiku, kad pati esi idėjų pilna ir netingi jas įgyvendinti
Prieš kelis metus rusiškų parduotuvių, Lotioncrafters ir Macingcosmetics tik paskaitydavau ir apsilaižydavau, nebuvau sugalvojusi , kaip iš ten atsisiųsti, o ir kainos kosminės atrodė
Tada visaip esu eksperimentavusi, kūriau emulsiklius visokius ( ir su šarmais, ir su alkoholiais, gliecerinu ir t.t.) pagal Cali ir dar kitus pls. Davė daug naudos - nebebijau, kai kremas pradeda atsiskirti, sluoksniuotis ar pan., žinau, ką daryti; matau po kelių min., ar kas gero išeis ir dar daug daug visko išmokau
O dabar tai vos spėju išbandyti naujus pramoninius emulsiklius ir aktyvus atsisųstus, bandau save sustabdyti, bet nesiseka
Del to kremuko su prolipid - taip man nesijunge fazes, nes plakiklis nebepaveze (plakiklis jam labai svarbus) Sauksteliu maisymas tada jau nebepadejo. Nezinau kokia ten emulsija gavos, bet veidukui patinka. Pas mane 19%alieju. Toks ne nivejos tirstumo (beje man tokie nelabai ir patinka) bet ir ne vandenelis As irgi niekur neradau kiek procentu alieju surisa Taip pirmakart sugalvojau, taip gavos, tai taip ir darau
BEt aciu Liurdai uz isamu aprasyma. Kita kart taip pabandysiu. Ziuresiu, kas gausis.
Papildyta:
tas pats Kaip neringa.jn kazkada sake - veidas juk vienas
BEt aciu Liurdai uz isamu aprasyma. Kita kart taip pabandysiu. Ziuresiu, kas gausis.
Papildyta:
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2013 01 28, 18:28)
O dabar tai vos spėju išbandyti naujus pramoninius emulsiklius ir aktyvus atsisųstus, bandau save sustabdyti, bet nesiseka
tas pats Kaip neringa.jn kazkada sake - veidas juk vienas
QUOTE(Taskuotas_vabalas @ 2013 01 28, 17:51)
vietoj blenderiu gal kazkas tokio mum labiau tiktu Plakikliai
ir dar su keiciamais antgaliais blenderis 2
bet kainos..
ir dar su keiciamais antgaliais blenderis 2
bet kainos..
Kainos kainomis, plakikliai plakikliais, bet "naminėms kosmetikėms" greičiausiai reikalingiausias būtų šitas dalykas Naturalis Nukonkuruotų bet kokius plakiklius, tik kaina apie 200 eur be siuntimų
QUOTE(krepsyte @ 2013 01 28, 18:39)
Kainos kainomis, plakikliai plakikliais, bet "naminėms kosmetikėms" greičiausiai reikalingiausias būtų šitas dalykas Naturalis Nukonkuruotų bet kokius plakiklius, tik kaina apie 200 eur be siuntimų
Čia panašus, kaip naudoja chemikai laboratorijose, labai gerai ir tolygiai visus ingredientus sumaišo. Man sūnus vis siūlosi tokį sukonstruoti, reikalingas kažkoks magnetas, dar įvairiausių detalių, įtariu, kad jų kainą sudėjus ir išeis toks aparatas be konstravimo
[quote=Liurda,2013 01 28, 18:42]
Gal galima receptuko "griaucius"? Pravarvinau akis ieskodama receptu/info apie sulfatini ricinos aliejus, nieko idomaus neradau apie jo panaudojima...
Gaminausi taip :
13 g Cera bellina
25 g vaniles aliejus
47 g Sulf ricinos alieju
Viska pasildyt, kol vaskas istirps, tada maisyti iki atves .
Kai ims tirsteti, ideti maisant;
15 g rudo cukraus
25 l greipf EA
5 l vit E
Gal galima receptuko "griaucius"? Pravarvinau akis ieskodama receptu/info apie sulfatini ricinos aliejus, nieko idomaus neradau apie jo panaudojima...
Gaminausi taip :
13 g Cera bellina
25 g vaniles aliejus
47 g Sulf ricinos alieju
Viska pasildyt, kol vaskas istirps, tada maisyti iki atves .
Kai ims tirsteti, ideti maisant;
15 g rudo cukraus
25 l greipf EA
5 l vit E
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2013 01 28, 19:48)
Čia panašus, kaip naudoja chemikai laboratorijose, labai gerai ir tolygiai visus ingredientus sumaišo. Man sūnus vis siūlosi tokį sukonstruoti, reikalingas kažkoks magnetas, dar įvairiausių detalių, įtariu, kad jų kainą sudėjus ir išeis toks aparatas be konstravimo
Kaip rašo aprašymus, tai čia jis pristatomas kaip naujiena ir skirtas būtent naminiam naudojimui. Saule/Guoda, ar tik ne pati pasiskaitinėji Caly blogą? Dabar ji dažnai rašydama receptus prideda, kad galima daryti su Naturaliu.
QUOTE(krepsyte @ 2013 01 28, 18:54)
Kaip rašo aprašymus, tai čia jis pristatomas kaip naujiena ir skirtas būtent naminiam naudojimui. Saule/Guoda, ar tik ne pati pasiskaitinėji Caly blogą? Dabar ji dažnai rašydama receptus prideda, kad galima daryti su Naturaliu.
Pasiskaitinėju dažnai, tik paskutiniu metu nebandžiau jos receptų atkartoti, anksčiau labai patikdavo ir 99% išeidavo, gal vėl turėsiu kažkiek daugiau laiko ir ūpo, tai atnaujinsiu
Dabar man turbūt žiemos miegas - ir savo "tikruosius " darbus vos prisiverčiu atlikti, kad tilpčiau į terminus, o visą kosmetiką maišau tik kai labai labai užsireikia
O dėl Naturalio - man sūnus aiškino, kad būtų mažas tūris (max 50ml), o man kartais reikia ir nemažo - kūno kremus ar apsauginius vasarą plaku ir po 200 ml, kartais daugiau, tokio tas aparatas nesuplaktų
Man jis, Naturalis, irgi mažokas atrodo. Bet už informaciją ačiū! Super aparačiukas. Jei atsirado vienas, bus ir daugiau, neabejoju. Pagamins Philips ir t.t. gamintojai - kris kainos ir bus įvairesnių dydžių, rinkos dėsniai turi suveikti. Paklausa yra, pasiūla atsiras. Juk tam aparatui turbūt nesunkiai galima priderinti keičamas talpas...
Liurda, dėkui už Prolipid glaustą plačią informaciją. Nu ir kaip nenusipirkau, ožka tikra...
Liurda, dėkui už Prolipid glaustą plačią informaciją. Nu ir kaip nenusipirkau, ožka tikra...
Įdomus daiktas, bet jei tikrai tik po 50 ml galima pasigamint vienu metu (tikslaus kiekio nemaciau parasyto), tai mazoka..