O jei yra dantenų uždegimas, tai galima dėti vitamino A, kad ir iš vaistinės. Nežinojau kol nenusipirkau dantų pastos su juo - toks vitamino skonis aiškus jaučiasi, nemažai leptelta. Va tokiaKai gausiu ksilito, makaluosiu ir aš.
Kas ten ketinot gamint gelinę pastą - papasakokit kai pasidarysit kaip sekėsi, man irgi aktualu kad mažiau šveistų. Nors kol savo pasta valiau, normalūs dantys atrodo buvo, kai baigiau ir pavaliau pirktine, labai išjautrėjo, o jautriems dantims skirta buvo...
Šiandien gaminausi žvakutes brangiausiai vietai; viskas gerai, bet skystokos. Beveik kaip tirštas tepalas... Tirštinau antrą kart pridėjus CA ir vaško, ir vis vien norisi kietesnių. Gal taip nestingsta kad pieno rūgšties lašinau? Bandėt kada?
Dantenų uždegimui superinis Nimbamedžio al. arba miltukai, tik skonis net pykina. bet poveikis
O kiek pieno r. dėjot? Čia pienligei įveikti? Labai vertinga jūsų patirtis būtų.
O kiek pieno r. dėjot? Čia pienligei įveikti? Labai vertinga jūsų patirtis būtų.
Pienligei, kam gi dar... Išlenda pavasariop. Pieno r. dėjau 10 lašų į 50 g žvakučių bazės masės - normalu, pirmiausia sulašinau 5 lašus, paragavau... Maža. Tada dar 5. Ir dar, kas turi, į tą pačią temą būtų perpus mažiau natrio laktato (šitos proporcijos iš pramoninių žvakučių), t.y. 5 lašai į 50 g masės. Bet laktato dar neturiu, tai nedėjau. Turiu iš KN seminaro žvakučių receptą, bet jo skelbti negaliu, tai viena, ir šiek tiek pakeist pati norėjau, man norisi savaip. Jų recepte pieno r. nėra, tai manau kai panašiomis proporcijomis pagaminau ir parūgštinau, suskystėjo. Šaldytuve kietos, tik rsnkose tuoj pat tirpsta. Dar aliejus keičiau, eterinius. Pagaminsiu vakarienę ir nors ne visai vykusį bandymą aprašysiu bloge, bet jau vėlai gausis jaučiu. Nes man veikia gerai, iškart lengviau...
siandien eksperimentavau su augaliniu silikonu ir iskilo klausimas kaip ji graziai sujungti su aliejumi? gal kas bandet ka nors? cia plauku galiukams turejo but
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2013 02 21, 19:56)
Pienligei, kam gi dar...
Moterys naudojo nuo tos ligos zvakutes su pelargonija, sake labai padejo. Man atrodo, kad pieno rugsties nebuvo deta O ja butina deti?
[quote=Agnė/Ramutė,2013 02 21, 18:41]
O jei yra dantenų uždegimas, tai galima dėti vitamino A, kad ir iš vaistinės. Nežinojau kol nenusipirkau dantų pastos su juo - toks vitamino skonis aiškus jaučiasi, nemažai leptelta. Va tokiaKai gausiu ksilito, makaluosiu ir aš.
Kas ten ketinot gamint gelinę pastą - papasakokit kai pasidarysit kaip sekėsi, man irgi aktualu kad mažiau šveistų. Nors kol savo pasta valiau, normalūs dantys atrodo buvo, kai baigiau ir pavaliau pirktine, labai išjautrėjo, o jautriems dantims skirta buvo...
Aš gaminu dabar visada gelines dantų pastas, max su 20 proc miltelių: kalcio karbonato, sodos, balto molio, apatito ir t.t. Pradėjau nuo guaro. Lyg ir neblogai, bet ne tobula. Su ksantanu nebandžiau, o dabar gaminu su celiulioze, dedu 1-1,5 proc. Sumaišius gelį su milteliais niekaip nepavyksta išmaišyti iki vientisos masės, tai pasitelkiau į pagalbą mikserį Liuks pasta, šita patinka, jau ne pirmą kartą kartoju įvairiai varijuodama. Vandens fažei naudoju hidroglicerininę saldymedžio miltelių iš az ištrauką, bet ksilitolio dėdavau 10 proc, jei daugiau ksilitolio dėsiu - gali būti kiek per saldu. Dar šlakelyje šaltalankių aliejaus ištirpdau kelis mentolio kristalus, man suteikia gaivumo, maloniai vėsina.
Negaminau, bet mąsčiau, kad jautrioms, kraujuoti linkusioms dantenoms gal tiktų alūnas
Tiesa, papainas man visus gelius po keleto dienų paverčia vandenėliu, ar tai pasta, ar priemonė po depiliacijos. Kaip su juo tvarkotės?
Aš gaminu dabar visada gelines dantų pastas, max su 20 proc miltelių: kalcio karbonato, sodos, balto molio, apatito ir t.t. Pradėjau nuo guaro. Lyg ir neblogai, bet ne tobula. Su ksantanu nebandžiau, o dabar gaminu su celiulioze, dedu 1-1,5 proc. Sumaišius gelį su milteliais niekaip nepavyksta išmaišyti iki vientisos masės, tai pasitelkiau į pagalbą mikserį Liuks pasta, šita patinka, jau ne pirmą kartą kartoju įvairiai varijuodama. Vandens fažei naudoju hidroglicerininę saldymedžio miltelių iš az ištrauką, bet ksilitolio dėdavau 10 proc, jei daugiau ksilitolio dėsiu - gali būti kiek per saldu. Dar šlakelyje šaltalankių aliejaus ištirpdau kelis mentolio kristalus, man suteikia gaivumo, maloniai vėsina.
Negaminau, bet mąsčiau, kad jautrioms, kraujuoti linkusioms dantenoms gal tiktų alūnas
Tiesa, papainas man visus gelius po keleto dienų paverčia vandenėliu, ar tai pasta, ar priemonė po depiliacijos. Kaip su juo tvarkotės?
Dėkui, Neringa, bandysiu su celiul;ioze, regis turiu. Anksčiau dariau ksantanu tirštindama, tai man nelabai patiko.
Pieno rūgštis nebūtina - bet norėjau. Kai viskas tvarkoj, ten būna rūgštinė terpė, veisiasi rūgštinės bakterijos. Kai grybai užpuola, sušarmėja, tada gerosioms darosi gyvent nepalanku, blogosioms patinka... Taigi rūgštesnės žvakutės dirba dviem kryptimis. Vagisan žvakutės su pieno rūgštimi ir natrio laktatu, palaikyt normaliai terpei. Ne, pelargonijų nedėjau. Daugelis EA gali tikti. Rožės kur turiu info nelabai gerai veikia, tai manau pelargonijos gali būti panašaus veiksmingumo, na bet nebandžiau aš. Sh. Price knygoj pelarginijai prieš c.albicans viena žvaigždutė (max. būna trys).
Pieno rūgštis nebūtina - bet norėjau. Kai viskas tvarkoj, ten būna rūgštinė terpė, veisiasi rūgštinės bakterijos. Kai grybai užpuola, sušarmėja, tada gerosioms darosi gyvent nepalanku, blogosioms patinka... Taigi rūgštesnės žvakutės dirba dviem kryptimis. Vagisan žvakutės su pieno rūgštimi ir natrio laktatu, palaikyt normaliai terpei. Ne, pelargonijų nedėjau. Daugelis EA gali tikti. Rožės kur turiu info nelabai gerai veikia, tai manau pelargonijos gali būti panašaus veiksmingumo, na bet nebandžiau aš. Sh. Price knygoj pelarginijai prieš c.albicans viena žvaigždutė (max. būna trys).
QUOTE(neringa.jn @ 2013 02 21, 20:52)
keista bet papainas man pastos nepaverete i vandeneli
QUOTE(Gutka @ 2013 02 21, 22:34)
keista bet papainas man pastos nepaverete i vandeneli
Pasta vandenėliu nevirto, matyt dėl karbonato, bet vis tiek suskystėjo
Šviečiamės, mergaitės raganaitės. Visoms moteriškos giminės perskaityt būtina:
http://www.delfi.lt/...e.d?id=60747833
Nieko dar su papainu nedariau, bet turbūt jis rūgštus, elgiasi panašiai kaip pieno rūgštis ir įvairius tirštiklius tirpina, skystina, ypač gelinius.
http://www.delfi.lt/...e.d?id=60747833
Nieko dar su papainu nedariau, bet turbūt jis rūgštus, elgiasi panašiai kaip pieno rūgštis ir įvairius tirštiklius tirpina, skystina, ypač gelinius.
labas vakaras,iskilo toks klausimelis o kazin mano egzeminei odai tiks lanolinas? noriu susimakaluoti rankom kremuka.medetkas,saltalankius isbandziau siek tiek apramino,bet ne tiek,kad reiktu atsisakyti tepaliuko su antibojotikais turiu lecitino,lanolino,mango sviesto noris kazka is ju pabandyti...gal turit kokiu ideju?o kaip lanolinas su lecitinu draugaus?ar uzteks kazkurio vieno?
Feith, pasitepk rankas nakčiai plonai grynu lanolinu, prieš miegą, ir ryte matysi ar tinka. Jei bus labai blogai, tai gi nusiplausi; bet turėtų būti gerai. Tada jau spręsi, kiek jo dėti į kremą. Lanolinu (na gal tarkim labiau išvalytu)net kūdikiams suskirdusius skruostukus galima tepti. Su lecitinku kartu net neprisimenu ar dariau. Išbandyk, nesusimuš, tai skirtingos medžiagos, abi odai patinka. Medetkų dar gali pridėti. O tau tik rankos ar daug kur? Jei tik rankos, tai pirštinės ūkiniams darbams-būtinai; rečiau plauti muilais, nusiplovus pasitept būtinai kremu. Pagerti vitamino D bent mėnesį-du, pradžioj gali po dvi kapsules per dieną kokias dvi savaites, paskui mažiau; nuo jo gali gana neblogai pagarėti oda)