apie ricina nepagalvojau, dekui del pastos kokio Ea dejot, zadu daryt tai rupi ? ir del valymo priemoniu taip pat pritariu kad man cia nemaisytu, pati noreciau kazka savo pasimeistraut bet informacijos maza
Aciu Agne/Ramute uz patarimus Pradesiu nuo aliejiniu, nes is tikro kvapo sau norisi o ne kad kiti uzuostu. Ir del Frangipani absoliuto "supresuoto kvapo" labai taikliai apibudinai.
Einu "pabursiu" ka, nuotaikai praskaidrinti
Del ricinu al. paantrinsiu, kad labai faina ji lupu balzamuose naudoti jis toks klampus, ilgiau ant lupu lieka ir blizgezio priduoda.
Del kvapo vaniles macerata ir ruda kakavos sv. galima rinktis, as dar aromatu is AZ ilasinu
Einu "pabursiu" ka, nuotaikai praskaidrinti
Del ricinu al. paantrinsiu, kad labai faina ji lupu balzamuose naudoti jis toks klampus, ilgiau ant lupu lieka ir blizgezio priduoda.
Del kvapo vaniles macerata ir ruda kakavos sv. galima rinktis, as dar aromatu is AZ ilasinu
Nagrinėjuosi savo turimų aliejų sudėtis ir kilo klausimasdėl greipfurtų aliejaus. Az nurodo labai nedidelius poli/mono r. kiekius, didžiąją dalį čia sudaro ciklinės riebalų rūgštys. Kaip jas interpretuoti ir prie ko priskirti dėliojant kremuką ?
Taip pat svarstau, ką daryti su capriliu, po keletą procentų jo naudoju beveik visuose kremuose, az nurodo labai didelį sočiųjų r. kiekį, nors sunku tuo patikėti. Ar skaičiuojate pagal tuos az skaičiukus?
Taip pat svarstau, ką daryti su capriliu, po keletą procentų jo naudoju beveik visuose kremuose, az nurodo labai didelį sočiųjų r. kiekį, nors sunku tuo patikėti. Ar skaičiuojate pagal tuos az skaičiukus?
QUOTE(neringa.jn @ 2013 02 07, 20:27)
Nagrinėjuosi savo turimų aliejų sudėtis ir kilo klausimasdėl greipfurtų aliejaus. Az nurodo labai nedidelius poli/mono r. kiekius, didžiąją dalį čia sudaro ciklinės riebalų rūgštys. Kaip jas interpretuoti ir prie ko priskirti dėliojant kremuką ?
O kur AZ yra greifrutų aliejus? aš jau visai akla, niekaip nerandu
Caprylį aš skaičiuoju prei sočiųjų, bet gerai išeina, nes pas mane daug polinesočiųjų visada
Gal neringa.jn turejo omeni sita http://www.aroma-zon...Chaulmoogra.asp
Nes as irgi ji naudoju ir vakar kaip tik ziurejau ir galvojau kur cia tas ciklines rugstis priskirt, nes ju ten didzioji dalis
Nes as irgi ji naudoju ir vakar kaip tik ziurejau ir galvojau kur cia tas ciklines rugstis priskirt, nes ju ten didzioji dalis
QUOTE(goccia @ 2013 02 07, 21:48)
Gal neringa.jn turejo omeni sita http://www.aroma-zon...Chaulmoogra.asp
Na bet čia ne greifrutas o vadinama čaulmugra, nežinau, kaip lietuviškai.
Aš ieškau tikro greifruto kauliukų aliejaus duomenų (rūgščių skaičiukų). radau vieno amerikono straipsnį mokslinį, rodo tik pirmą psl, ten yra mineralinė sudėtis, o rūgštys matyt kitame, už naudojimąsi strapsniu 48 val - tik 35 USD
Tik padejavau ir radau, gal dar kam reikės: greifrutų sėklų aliejaus rūgštys
Lauric acid C12:0 Tr.
Miristic acid C14:0 d0.1
Palmitic acid C16:0 9.5 25
Palmitoleic acid C16:1 d0.5
Margaric acid C17:0 d0.1
Margaroleic acid C17:1 d0.1
Stearic acid C18:0 2.0 5.5
Oleic acid C18:1 22 38
Linoleic acid C18:2 38 60
Alpha-Linolenic acid C18:3 d1.5
Arachidic acid C20:0 d1.5
Eicosenoic acid C20:1 d1.0
Behenic acid C22:0 d1.0
Erucic acid C22:1 d0.2
Lignoceric acid C24:0 d0.7
QUOTE(Gutka @ 2013 02 07, 16:49)
apie ricina nepagalvojau, dekui del pastos kokio Ea dejot, zadu daryt tai rupi ? ir del valymo priemoniu taip pat pritariu kad man cia nemaisytu, pati noreciau kazka savo pasimeistraut bet informacijos maza
Aš dėjau gvazdikėlių ir arbatmedžio EA, dar laukiu parkeliaujant akcijinės AZ citrininės pipirmėtės, ir miros užsisakiau, ji šiaip irgi puikiai į burnos priežiūros priemonės tinka, tik žiūrėsiu, ar kvapai nesipyks. Dar burnos skalavimo skystį ruošiuosi gamintis.
QUOTE(Liurda @ 2013 02 07, 19:22)
O taip rudas kakavos sviestas pas mane dažniausiai lūpų balzamuose dominuoja, ir su vanilės fitoliu nesipyksta Dar mėgstu mentolio kristalais šaltumo efekto lūpoms suteikti.
O kaip AZ aromatus tinkamai į lūpų balzamus įmaišai? Juk jie tokie alkoholiniai, man pastoviai neišsimaišo normaliai...
turiu vaniles istrauka, pati dariausi. Kvapu namuose kalbejausi ir jie sake lygiai taip pat daro kaip kad as dariau, tik ten berods vaniles eliksyras vadinasi, tai reikes i balzama irgi idet, pamirsus apie ji buvau o tie AZ aromatai turi skoni, salduma ir panasiai, ar ne ?
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2013 02 07, 22:34)
Na bet čia ne greifrutas o vadinama čaulmugra, nežinau, kaip lietuviškai.
Ne greifruktas, bet vistiek idomu, kaip skaiciuot tas ciklines rugstis
Angliskai va taip raso Cyclic fatty acids: hydnocarpique acid (44.4%), chaulmoogrique acid (32.5%), gorlique acid (11.5%)
Papildyta:
QUOTE(Gutka @ 2013 02 08, 10:38)
turiu vaniles istrauka, pati dariausi. Kvapu namuose kalbejausi ir jie sake lygiai taip pat daro kaip kad as dariau, tik ten berods vaniles eliksyras vadinasi, tai reikes i balzama irgi idet, pamirsus apie ji buvau o tie AZ aromatai turi skoni, salduma ir panasiai, ar ne ?
As kelis turejau ju aromatus, tai netiktu tie lupoms - su alkoholiu jie buvo. Ten gal turetu but parasyta kurie lupoms tinka....
As dedu benzoino lasiuka tai prie to rudojo kakavos sviesto super tinka. Ir svarbiausia jis tinkamas lupoms, gydo jei skilineja Tik nereikia padauginti, nes irgi su alkoholiu, tai bus kartumas. Na man visad ne tik kvapo ir skonio norisi, bet svarbiausia teigiamo poveikio
QUOTE(goccia @ 2013 02 08, 09:42)
bet svarbiausia teigiamo poveikio
kaip jau rasiau labai fainas gavosi pirstu tepamas su didesniu kiekiu lanolino reikes nusipirkti ta indeli is AZ kur lupom tepti su teptuku ir bus
QUOTE(goccia @ 2013 02 08, 10:42)
Ciklinės riebiosios rūgštys - kiek aš supratu, turi žiedinę struktūrą , o ne grandinėlę ( kaip vaizduojamos poli/mo/soc rūgštys), vienas iš pavyzdžiu - cholesterolis. Jos kitaip dalyvauja cheminės rekacijose, sudaro kitokius junginius. Tai sudėtinga bioorganinė chemija
Šios r. mūsų nagrinėjamoje teorijoje neskaičiuojamos, kaip ir kitos rieb.rūgštys, kurios yra retai sutinkamos
As irgi radau informacija kad jos sudaro ziedine struktura. Ir dar ten visokiu prisiskaiciau, po to nakti shemines grandines sapnavau bet taip ir nesupratau kur jas priskirt. Jei sakot, kad i musu skaiciavimus jos neieina, tai tada taip ir paliksiu. Tam kremui su tokiu aliejum tada neskaiciuosiu