turiu linu semenu, kaip nepagalvojau reikes dar paeksperimentuot dekui uz paprotinima
QUOTE(Gutka @ 2013 02 06, 17:32)
del balzamo tai gal nepribreno reikalas dar, as vienu metu dariau vien paakiams, rinkausi kas tinka, dabar pasinerus i plauku gamybos tobulinimus, atrodo beveik atradau ko norejau tai sekantis etapas dantu pasta senai norejau ja pasigaminti, bet vis kita karta, tas pats su lupu balzamu, gal po dantu pastos ateis eile, nes visko turiu tik noro truksta bet va mazajai butu rojus gautu mamos lupu balzama pasidazyt
Kad lupu balzamas ten tep lep ir viskas. Net svarstykliu nereik. As mazajai su migolu vasku, kakavos sviestu, trupuciu taukmedzio, trupuciu kazkokio skysto aliejau it vit E padarius. Patenkinta, kad turi savo ir teti pateplioja
man dabar dantu pasta galvoj, balzamui palaukt reikes man patinka daryt kazka kai visa sirdim darau, tada tik apie ta gamini galvoju. padarysiu pasta tada pradesiu kurt galvoj balzama, rinksiu info kas geriau ir viena diena pagamintas bus
uzkabino goccia su lupu balzamub , ar yra AZ koks kvapas su skoniu, kazkur maciau kad yra bet kur
Gutka jei nori paprasto lupu balzamo ne blizgio. Tai as dedu ta rudaji kakavos sviesta ir nereikia man jokio skonio aliejaus
dabar jau noriu ir to ir to viena maziukei kita sau
QUOTE(goccia @ 2013 02 07, 11:30)
Gutka jei nori paprasto lupu balzamo ne blizgio. Tai as dedu ta rudaji kakavos sviesta ir nereikia man jokio skonio aliejaus
dar jei turi lanolino labai fainas gaunasi,bet tik pirstu tepamas,pasidariau tai tutelei nelabai laikesi, isemiau pridejau vasko ,bet jau ne tas tai dabar tik pirstu tepamus darysiu sau
turiu lanolino, turiu ir rudo kakavos sviesto irbiciu vasko ir dar visokiu velniu man tepami pirstu nelabai patinka, nemegstu po indeli makaluot o mazoji gabalais isgriebs atsukama is induko daryt zadu
Merginos, ar yra atskira tema apie namu valymo/skalbimo priemoniu gaminima? Po truputi pirktines priemones keiciu pasigamintomis, tai butu idomu daugiau receptu suzinoti
Vakar isbandziau indaploves miltelius (2 receptas), labai patiko, indai atrode kaip su pirktiniais isplauti. Druskos skyrelis kaip visada buvo uzpildytas ir skalavimo skyscio skyrelis - su pirktiniu. Reiktu dar recepto "naminiam indu skalavimo skysciui"
http://translate.goo...e-lave-vaiselle
Baltus skalbinius skalbiu - nuoroda virsuje (1 receptas), o spalvotus (2 receptas):
http://translate.goo...liquide_agrumes
Rimtesnes demes nelabai issiplauna, pries skalbima reikia papildomai su muilu patrinti.
Nezinau, ar gerai darau, bet i skalavimo skyreli siek tiek acto pilu, nes i receptus muilo drozles ieina, o kiek skaiciau, jis "blogis" skalbimo masinom, apsinesa vidus visas. Bet skalbiniai minkstuciai, EA kvepia ir tokia svara, gaiva
Gavau AZ siuntinuka, uostineju Frangipani absoliuta, benzoinu, petitgreinais kvepia, ech... tikejausi kokios egzotines geles kvapo Absoliutu ir EA kolekcija mano nelabai turtinga, bet jauciu poreiki kokiem kvepaliukam, zieminiai depresijai prablaskyti. Patarkit, ilgiau kvapas ant kuno islieka kietus kvepalus, ar purskiamus pasigaminus? Turiu medicininio spirito,tai galeciau ji tam reikalui panaudoti. Ir ar AZ aromatai/kvepalai tinkami kvepaliuku gamyboje, derinant su absoliutais ir EA?
Dar gavau Litsee citronnee EA - skanus Citrinine zolyte kvepia ir Mandarine rouge EA - panasus i Clementinu, tik ryskesnis, saldesnis
Dar tureciau klausimu del AZ milteliu (pirkau apelsinu ir roziu) panaudojimo, bet einu pas rusaites info paieskosiu, ir jei dar liks klausimu, pas jus ateisiu
Vakar isbandziau indaploves miltelius (2 receptas), labai patiko, indai atrode kaip su pirktiniais isplauti. Druskos skyrelis kaip visada buvo uzpildytas ir skalavimo skyscio skyrelis - su pirktiniu. Reiktu dar recepto "naminiam indu skalavimo skysciui"
http://translate.goo...e-lave-vaiselle
Baltus skalbinius skalbiu - nuoroda virsuje (1 receptas), o spalvotus (2 receptas):
http://translate.goo...liquide_agrumes
Rimtesnes demes nelabai issiplauna, pries skalbima reikia papildomai su muilu patrinti.
Nezinau, ar gerai darau, bet i skalavimo skyreli siek tiek acto pilu, nes i receptus muilo drozles ieina, o kiek skaiciau, jis "blogis" skalbimo masinom, apsinesa vidus visas. Bet skalbiniai minkstuciai, EA kvepia ir tokia svara, gaiva
Gavau AZ siuntinuka, uostineju Frangipani absoliuta, benzoinu, petitgreinais kvepia, ech... tikejausi kokios egzotines geles kvapo Absoliutu ir EA kolekcija mano nelabai turtinga, bet jauciu poreiki kokiem kvepaliukam, zieminiai depresijai prablaskyti. Patarkit, ilgiau kvapas ant kuno islieka kietus kvepalus, ar purskiamus pasigaminus? Turiu medicininio spirito,tai galeciau ji tam reikalui panaudoti. Ir ar AZ aromatai/kvepalai tinkami kvepaliuku gamyboje, derinant su absoliutais ir EA?
Dar gavau Litsee citronnee EA - skanus Citrinine zolyte kvepia ir Mandarine rouge EA - panasus i Clementinu, tik ryskesnis, saldesnis
Dar tureciau klausimu del AZ milteliu (pirkau apelsinu ir roziu) panaudojimo, bet einu pas rusaites info paieskosiu, ir jei dar liks klausimu, pas jus ateisiu
QUOTE(Liurda @ 2013 02 07, 15:53)
Su Frangipani tu dar nesusipažinai. Grynas absoliutas (daugelis taip elgiasi)toks intensyvus, kad kvapas tarsi "supresuotas", nesijaučia visas grožis. Jei nutarsi gamint spiritinius - atsiskiesk spiritu iki 20 ar 50 proc., arba dar daugiau, jei aliejinius aliejumi arba capriliu (gerai nes stabilus ir savo kvapo neprimeta), ir turėk tirpaliuką, tada uostyk, nagrinėkis. Kaip ant kūno laikysis labiau priklauso kokia tavo oda, kaip ji reaguos, sugers, iš ko kvepalai susidarys, kiek bus juose ilgai išliekankčių, fiksuojančių sudedamųjų. Spiritiniai ir aliejiniai tiesiog kitaip sklinda nuo odos. Aliejiniai ramesni, arčiau kūno, švelnesni, subtilesni. Spiritiniai geriau truputį sklinda, bet aštresni, grubesni. Neseniai pora gaminamų kvepaliukų iš tam pačiam indelyje sumakaluotų atsiskiedžiau dalį spiritu, dalį aliejum - tarsi dveji skirtingi atrodo, ypač iš pradžių. Nepatyrusioms gal geriau pradžiai daryt aliejinius, jie paslepia formulavimo trūkumus, jei tokių yra, o spiritas visas klaidas išryškina...
Apie ekol valymo priemones tema tai yra, bet kad ten tik apie pirktines beveik šneka. Man čia netrukdo, manau ir kitoms įdomu.
QUOTE(Gutka @ 2013 02 07, 14:36)
turiu lanolino, turiu ir rudo kakavos sviesto irbiciu vasko ir dar visokiu velniu man tepami pirstu nelabai patinka, nemegstu po indeli makaluot o mazoji gabalais isgriebs atsukama is induko daryt zadu
Aš esu tikra lūpų balzamų fanė, ypač savos gamybos Tiesą sakant, daugiau nieko lūpoms ir nenaudoju, nei blizgių, nei lūpdažių. Tai dar patarimas - įmaišyk ricinos aliejaus lašelį, suteikia lūpoms puikaus blizgesio!
Ką tik išsivaliau dantis su savos gamybos dantų pasta - mažumėlę EA padauginau (2,5% dėjau), gerai burną išdezinfekavo