Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios,22 tema

Kiek provcentų naudojai OP, CA ir kiek buvo aliejų? Džiugu kad kremas pavyko thumbup.gif
Aš irgi nesiskundžiu tuo kur vakar pasidariau - rankų oda šilkinė, turiu pripažinti. biggrin.gif Bandau susidėliot kitokius aliejus, tik nebus kada pagamint... Sudėjau kaip man patinka, sveikais skaičiais 15 proc., bet manau galima visų proporcingai mažinti ir santykis toks pat išliks. Galvoju apie tokį derinį: alyvuogių 2 ( dėčiau 1,6, 80 proc. kad suma aliejų būtų 12 proc.), argano 2, erškėtuogių 2, jojobos 2, ryžių sėlenų 2, sėmenų 2, kamelina 3. Skaičiai man patinka, omega6/3 gaunasi 16,85/15,25, poli 32,1, mono 31,73, sočiosios 8,5. Kažin, normalu? Bet tada tikrai kokio standiklio reikia, nesigaus kreminė tekstūra. Oi, naujas galvosopis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(nodo @ 2013 02 04, 21:30)
Vakar vėl dariau kremą su OP ir CA , bet aliejus ir ju kiekius rinkau pagal poli/mononesočiųjų balansą, na bent jau stengiausi ir žinoma aliejus naudojau jau patikrintus ir tinkančius. Gavosi super, visų pirma OP suvaldžiau, o antra - kremas nors ir riebus, bet gerai susigeria, nelieka jokios riebios plėvelės ant veido, visgi tas juodas skaičiavimas savo duoda  thumbup.gif
Žiūriu daug kam arganas nelabai tinka, o man tai vienas labiausiai tinkančių aliejų, aišku paderinu su lengvesniais, ir apskritai dieniniams nededu daugiau 20% aliejų.

Galima šitoj vietoj plačiau biggrin.gif
Man su OP išeina tik nuo 50 ir didesne aliejine dalimi kremai, Az rašo, kad su juo geriausia 60% aliejinės. Parašyk, ką dar dėjei be OP ir CA ir kokius proc 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2013 02 04, 23:17)
Kiek provcentų naudojai OP, CA ir kiek buvo aliejų?  Džiugu kad kremas pavyko thumbup.gif
Aš irgi nesiskundžiu tuo kur vakar pasidariau - rankų oda šilkinė, turiu pripažinti. biggrin.gif  Bandau susidėliot kitokius aliejus, tik nebus kada pagamint... Sudėjau kaip man patinka, sveikais skaičiais 15 proc., bet manau galima visų proporcingai mažinti ir santykis toks pat išliks. Galvoju apie tokį derinį: alyvuogių 2 ( dėčiau 1,6, 80 proc. kad suma aliejų būtų 12 proc.), argano 2, erškėtuogių 2, jojobos 2, ryžių sėlenų 2, sėmenų 2, kamelina 3. Skaičiai man patinka, omega6/3 gaunasi 16,85/15,25, poli 32,1, mono 31,73, sočiosios 8,5. Kažin, normalu? Bet tada tikrai kokio standiklio reikia, nesigaus kreminė tekstūra. Oi, naujas galvosopis biggrin.gif

manau idealūs skaičiukai 4u.gif
Žiūriu, jau lieki prie jojobos + arganų, o dar ir ryžių sėlenų bigsmile.gif
Sugundysit ir mane kokį panašų mišinį išbandyti , nes šiuos 3 tik po vieną atskirai iki šiol naudoju
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 04 vasario 2013 - 22:45
Nesu mirtinas argano priešas, tik man jis arba greta lengvų, arba mažai. Na galiu kažkuom jojobą keist, bet kartu norisi be didelių recepto keitimų pasitikrint kaip jausis su mažesne aliejine dalim. Sėlenos man riebios jaučiasi, bet sakau gal bus gerai kai mažai... Darysiu irgi kaip bazes, mini aktyvų, kad negadint kol atsirinksiu kaip kas. Ir tokius paprastus sesuo su džiaugsmu sunaudos. Labai norėčiau lanolino pridėt, bet iš principo susilaikysiu. Ir neapsisprendžiu dėl emulsiklio, ką naudoti. Jau matyt per didelis pasirinkimas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2013 02 05, 00:05)
Nesu mirtinas argano priešas, tik man jis arba greta lengvų, arba mažai. Na galiu kažkuom jojobą keist, bet kartu norisi be didelių recepto keitimų pasitikrint kaip jausis su mažesne aliejine dalim. Sėlenos man riebios jaučiasi, bet sakau gal bus gerai kai mažai... Darysiu irgi kaip bazes, mini aktyvų, kad negadint kol atsirinksiu kaip kas. Ir tokius paprastus sesuo su džiaugsmu sunaudos. Labai norėčiau lanolino pridėt, bet iš principo susilaikysiu. Ir neapsisprendžiu dėl emulsiklio, ką naudoti. Jau matyt per didelis pasirinkimas doh.gif

Dar užkliuvo sėmenų kartu su kamelina, jie man panašaus poveikio atrodo.
O nebandai paskaičiuoti su kokiais riešutais, uogytėm ax.gif
aš dabar kavos al. labai pamėgau į dieninius veido kremus, turi nemažai ir sočiųjų, žiemai gerai biggrin.gif
Atsakyti
Neturiu kavos aliejaus. Iš kur jis? Kameliną su sėmenim dedu dėl poli vidinio balanso, kitaip mažai Omega3. Ai, pasibandysiu visaip paskaičiuoti. Riešutai man irgi riebu. Uogytės gerai, ypač braškės wub.gif Bet neturiu skaičių kiek ko turtingos. Spanguolės "nepatemps", jose mažiau Omega3. Negalutinis variantas, bet jaučiu su daug lengvų aliejų skaičiukai pagal teoriją nesigaus. schmoll.gif biggrin.gif Su Inka-inči dar reikės bandyti padėliot. 4u.gif Prie tos teorijos reiktų įkomponuoti vaškus. Bandžiau dieną ieškoti info apie sudėtines dalis. Ne kažin ką radau.
http://lipidlibrary....waxes/index.htm
Jei, pvz., jojobos aliejų pakeitus vašku - kiek keisis skaičiukai? Norisi tirštumo, bet kuo jį suteikt vertingiausia, nesuprantu. Man atrodo vaškai, ar lanolinas duoda tą trečią liniją, stabilią apsaugą nuo džiūvimo, tada galima sočiųjų ar mononesočiųjų mažinti. Kokiais santykiais, neįsivaizduoju. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2013 02 05, 00:38)
Neturiu kavos aliejaus. Iš kur jis? Kameliną su sėmenim dedu dėl poli vidinio balanso, kitaip mažai Omega3. Ai, pasibandysiu visaip paskaičiuoti. Riešutai man irgi riebu. Uogytės gerai, ypač braškės wub.gif Bet neturiu skaičių kiek ko turtingos. Spanguolės "nepatemps", jose mažiau Omega3. Negalutinis variantas, bet jaučiu su daug lengvų aliejų skaičiukai pagal teoriją nesigaus. schmoll.gif  biggrin.gif Su Inka-inči dar reikės bandyti padėliot. 4u.gif Prie tos teorijos reiktų įkomponuoti vaškus. Bandžiau dieną ieškoti info apie sudėtines dalis. Ne kažin ką radau.
Jei, pvz., jojobos aliejų pakeitus vašku - kiek keisis skaičiukai? Norisi tirštumo, bet kuo jį suteikt vertingiausia, nesuprantu. Man atrodo vaškai, ar lanolinas duoda tą trečią liniją, stabilią apsaugą nuo džiūvimo, tada galima sočiųjų ar mononesočiųjų mažinti. Kokiais santykiais, neįsivaizduoju. g.gif

Vieną kavos siunčiausi iš HO, o kitą - neatseku iš kur, atrodo iš UK kažkurios kitos;
dėl braškių - nepasitiki ta rusiška lentele? omega6/3 - 40/35; p/m/s - 75/15/10;
aš jų neturiu, man atrodo buvo OH pasibaigę, kai "užpirkimą" dariau. Dar l.daug omega3 avietėse ir gervuogėse. O aš turiu greifrutų al. kur nežinau skaičiukų ir vis dedu po porą % ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 04 vasario 2013 - 23:50
Ačiū, internete žiūrėjau, o lentelėj ne... Ką gi, vadinas su kitu HO pirkiniu bus kavos aliejus. Lauksiu Valentino dienos nuolaidų. Tikuos bus... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2013 02 05, 00:38)
Prie tos teorijos reiktų įkomponuoti vaškus. Bandžiau dieną ieškoti info apie sudėtines dalis. Ne kažin ką radau.

Pritariu - apie vaškus ir lanoliną 4u.gif
Tai ir parodo teorijos netobulumą ir neišbaigtumą, nes neįtraukti vaškai, lanolinas, skvalanas, trigliceridai, CO2 ir pan.
Žiūrėjau originalo psl.Olionatura, prekiauja tik aliejais, porą emulsiklių, jokių sudėtingų priedų neturi. Lanoliną vartoja, vadina "avių vaškas" ar kažkaip panašiai.
Bet kokiu atveju naudos davė: dabar būtinai pasižiūriu santykį omega 6/3, p/m/s, būtinai įdedu kokio aliejaus, formuojančio plėvelę ( kiek reikia konkrečiam sezonui ar priemonei), o dieniniaims veido kremams stengiuosi mažinti polinesočiųjų kiekį ir būtinai dedu antioksidantus ir pudras/ filtrus.
Dar daugiau reikės pastudijuoti , kokioms grupėms priskiriami sviestai ir aliejai, daugumos nežinau, tik tie lengvieji ir gydomieji aiškūs
Atsakyti
Ar turi kvapą kavos aliejus?
Atsakyti
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2013 02 05, 10:06)
o dieniniaims veido kremams stengiuosi mažinti polinesočiųjų kiekį ir būtinai dedu antioksidantus ir pudras/ filtrus.
Dar daugiau reikės pastudijuoti , kokioms grupėms priskiriami sviestai ir aliejai, daugumos nežinau, tik tie lengvieji ir gydomieji aiškūs

Man dar su dideliu klaustuku ta teorijos dalis dėl poli dienos metu. Žinoma, šviesa skilimą pagreitina, bet juk naudojam antioksidatorius. Rūgštys oksiduojasi, jungiasi su deguonimi, o deguonis mus vienodai supa ir nakties metu. Ir dar tai, kas įsigeria į odą naktį, niekur neišgaruoja ryte pasikėlus - procesai, kurie turi vykti, nesustoja. Konkrečiai apie rūgščių skilimo periodus nežinau, nebuvau tokios info užtikusi, bet pvz. riebaluose tirpus vitaminas D, susidaręs saulei veikiant paviršiniame sebume, gilyn nukeliauja per ne mažiau kaip 24 valandas. g.gif
Ne į temą. Esu žiooooplas sutvėrimas. Užsisakiau emu taukų, ir matyt mintyse svarus supainiojau su uncijomis. Tai gausiu daug... po mėnesio panašiai.Kai žinosiu kainą parašysiu, bet bus daug pigiau nei LT pardavinėja. Kai domėsitės kitais aliejais, užmeskit akį apie emu. Manau, galėsiu pasidalint su norinčiomis... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2013 02 04, 23:25)
Galima šitoj vietoj plačiau  biggrin.gif
Man su OP išeina tik nuo 50 ir didesne aliejine dalimi kremai, Az rašo, kad su juo geriausia 60% aliejinės. Parašyk, ką dar dėjei be OP ir CA ir kokius proc  4u.gif
Papildyta:

Su OP ir man su didesne aliejine dalim išeina, dar ir ne taip lengvai doh.gif Šį kartą dariau 60 % aliejinės dalies , 8% OP ir 2% CA. Gavosi geros kremo konsistencijos, aišku per anksti apsidžiaugiau, pora lašų aliejaus vis tiek atsiskyrė, bet tik tiek ir daugiau nebesiskiria. Ką dar dėjau galiu tik ml surašyti, nes pribraukyta ant kelių popiergalių doh.gif Viso dariau 120ml kremo: arganas 17ml, baobab 17ml, ersketroziu 12ml, avieciu 7ml, sviestmedis 7ml , cia mono siek tiek daugiau negu polinesočiųjų, o į omega 3/6 balansą apskritai nežiūrėjau,per vėlai susivokiau doh.gif Šiaip apskritai niekada labai tiksliai nei procentų, nei gramų neskaičiuoju, viską daugmaž ir dažniausiai ml , kadangi labai sudėtingų kremų nedarau, tai toks skaičiavimas man tinka , kol kas bent biggrin.gif O dar bedarant praktiškai visada improvizuoju... Tik šitą su OP dariau pagal tai, ką buvau pasirašius. Kremu esu labai patenkinta, nes pakankamai gerai susigeria, man aisku jis tik kaip naktinis kremas tinkamas, po jo ryte oda minkštutė wub.gif , o MB ir mama naudoja kaip dieninį, abu įvertino puikiai .
O mažą procentą aliejų dedu kai darau su kitais emulsikliais (dažniausiai su olivem 1000) Visada dedu kelis procentus kokio sviesto ir alieju porą "sunkesnių" , bet svarbiausia kad bendras aliejų procentas kreme neviršytų 20, o dar geriau 10-15%, toks kremas man geriausias thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nodo: 05 vasario 2013 - 10:41
QUOTE(nodo @ 2013 02 05, 11:26)
Su OP ir man su didesne aliejine dalim išeina, dar ir ne taip lengvai  doh.gif  Šį kartą dariau 60 % aliejinės dalies , tame tarpe ir 5% sviesmedžio, 8% OP ir 2% CA. Gavosi geros kremo konsistencijos, aišku per anksti apsidžiaugiau, pora lašų aliejaus vis tiek atsiskyrė, bet tik tiek ir daugiau nebesiskiria. Kremu esu labai patenkinta, nes pakankamai gerai susigeria, man aisku jis tik kaip naktinis kremas tinkamas, po jo ryte oda minkštutė  wub.gif , o MB ir mama naudoja kaip dieninį, abu įvertino puikiai .
O mažą procentą aliejų dedu kai darau su kitais emulsikliais (dažniausiai su olivem 1000) Visada dedu kelis procentus kokio sviesto ir alieju porą "sunkesnių" , bet svarbiausia kad bendras aliejų procentas kreme neviršytų 20, o dar geriau 10-15%, toks kremas man geriausias  thumbup.gif

Ačiū už atsakymą 4u.gif
Kažką ne taip supratau, galvojau, kad pavyko su tik su OP 20% aliejinės dalies sujungti blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2013 02 05, 11:23)
Man dar su dideliu klaustuku ta teorijos dalis dėl poli dienos metu. Žinoma, šviesa skilimą pagreitina, bet juk naudojam antioksidatorius. Rūgštys oksiduojasi, jungiasi su deguonimi, o deguonis mus vienodai supa ir nakties metu. Ir dar tai, kas įsigeria į odą naktį, niekur neišgaruoja ryte pasikėlus - procesai, kurie turi vykti, nesustoja. Konkrečiai apie rūgščių skilimo periodus nežinau, nebuvau tokios info užtikusi, bet pvz. riebaluose tirpus vitaminas D, susidaręs saulei veikiant paviršiniame sebume, gilyn nukeliauja per ne mažiau kaip 24 valandas. g.gif
Ne į temą. Esu žiooooplas sutvėrimas. Užsisakiau emu taukų, ir matyt mintyse svarus supainiojau su uncijomis. Tai gausiu daug... po mėnesio panašiai.Kai žinosiu kainą parašysiu, bet bus daug pigiau nei LT pardavinėja. Kai domėsitės kitais aliejais, užmeskit akį apie emu. Manau, galėsiu pasidalint su norinčiomis...  blush2.gif

Dėl poli dienos metu - manau, kad čia esminis faktorius šviesa, deguonis - taip, ir dieną ir naktį smile.gif Iš tiesų, nežinau, kiek čia viskas tikslu ir ar vyksta taip, kaip rašo teoriškai. Nelabai pergyvenu, pagalvojus kiek tonų chemikalų sunaudojau iki pradėjau gaminti pati, tik ten nebuvo daug natūralių komponentų, tai gal tų skilimo medžiagų irgi buvo mažiau g.gif Apsidraudžiu ir tiek smile.gif , bet kremai tikrai malonesni kai sudėtį rūgščių paskaičiuoju ax.gif
Šiaip - smagu ir įdomu paskaičiuoti, kol kas dar vis kaifuoju nuo savo gamybos priemonių - pradedant rytiniu dušu su Himalajų druskos muilu ir pasitepimu žvalinančiu grynų EA mišiniu, baigiant buitinėmis priemonėmis biggrin.gif

Emu norėsiu, nesu bandžiusi, nes turiu turiu šeimoj krūvą vegetarų, kur netoleruoja gyvulinės kilmės produktų, bet sau ir likusiems tikrai bandysiu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 05 vasario 2013 - 11:04