Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios,22 tema

Jau norėjau ir aš klausti kaip įmaišai... 4u.gif Gera sistema, pritaikysiu. biggrin.gif Turėtų pašildžius įsimaišyti, juk ir pirkti būna gatavų bazių.
Tam savo kremo aprašyme privėliau skaičiavimuose klaidų, nesupratau gerai kaip lentele naudotis. Kai laiko turėsiu, pataisysiu, taip kad į skaičiukus nekreipkit dėmesio, jei kas skaitysit; ir dar turiu krūvą pastabų tai rūgščių teorijai.
Kūnui kremas tiko labai, o veidui riebalų daug, drėgmės mažai. Pati ir kalta - reikėjo nedidint aliejinės dalies; pagal senus įpročius maniau kad bus mažai... Va ką reikšia kiti aliejai. 4u.gif Bet patirtis vertinga, sudarinėsiu kitą receptą pagal tos vokiškos ir savos teorijos mišinį, labiau sau patinkančius aliejus bandysiu įderinti ir pažiūrėsiu kas tada gausis. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 04 vasario 2013 - 09:58
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2013 02 04, 10:58)
Jau norėjau ir aš klausti kaip įmaišai... 4u.gif Gera sistema, pritaikysiu.  biggrin.gif Turėtų pašildžius įsimaišyti, juk ir pirkti būna gatavų bazių.
Tam savo kremo aprašyme privėliau skaičiavimuose klaidų, nesupratau gerai kaip lentele naudotis. Kai laiko turėsiu, pataisysiu, taip kad į skaičiukus nekreipkit dėmesio, jei kas skaitysit; ir dar turiu krūvą pastabų tai rūgščių teorijai.
Kūnui kremas tiko labai, o veidui riebalų daug, drėgmės mažai. Pati ir kalta - reikėjo nedidint aliejinės dalies; pagal senus įpročius maniau kad bus mažai... Va ką reikšia kiti aliejai. 4u.gif Bet patirtis vertinga, sudarinėsiu kitą receptą pagal tos vokiškos ir savos teorijos mišinį, labiau sau patinkančius aliejus bandysiu įderinti ir pažiūrėsiu kas tada gausis. 4u.gif

Irgi atkreipiau dėmesį, kad rekomenduoja veido kremuose tik 10-20 proc. aliejų, max - 30 ( sausai odai žiemai), bandysiu vasarinius daryti 7-10, žiūrėsiu, ar tiks; bet jaučiu su naujais emulsikliais turi būti gerai smile.gif
Pabandžiau su ta rusiška lentele perskaičiuoti tavo "bandomąjį", man išėjo 46/44/9; rankom skaičiuojant tiksliau išeina, nes naudojantis lenetele tenka apvalinti iki pilno ml ax.gif ir dar - naudojat CO2, o aš jas priskyriau aliejams, skirsis rodikliai, nes aliejuose kitokie kiekiai rūgščių
Pas Taskuotą_vabalą buvo 52,5/55,03/6,96; manau, kad ji tiksliausiai paskaičiavo;
ir koks esminis dalykas: man gavosi polinesč daugiau, o jai - mononesoč blink.gif
reikia skaičiuoti "rankomis" bigsmile.gif Papildau: jos sudėtis truputį kita negu Agnės/Ramutės, tai mano skaičiavimas gali būti ir teisingas ax.gif
Tikrai: su lentele grubiai paskaičiavus T_v kremui išeina 43/46/10 biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 04 vasario 2013 - 10:49
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2013 02 04, 11:17)
Irgi atkreipiau dėmesį, kad rekomenduoja veido kremuose tik 10-20 proc. aliejų, max - 30 ( sausai odai žiemai), bandysiu vasarinius daryti  7-10, žiūrėsiu, ar tiks; bet jaučiu su naujais emulsikliais turi būti gerai  smile.gif
Pabandžiau su ta rusiška lentele perskaičiuoti tavo "bandomąjį", man išėjo 46/44/9; rankom skaičiuojant tiksliau išeina, nes naudojantis lenetele tenka apvalinti iki pilno ml  ax.gif ir dar - naudojat CO2, o aš jas priskyriau aliejams,  skirsis rodikliai, nes aliejuose kitokie kiekiai rūgščių
Pas Taskuotą_vabalą buvo 52,5/55,03/6,96; manau, kad ji tiksliausiai paskaičiavo;
ir koks esminis dalykas: man gavosi polinesč daugiau, o jai - mononesoč   blink.gif
reikia skaičiuoti "rankomis"  bigsmile.gif Papildau: jos sudėtis truputį kita negu Agnės/Ramutės, tai mano skaičiavimas gali būti ir teisingas   ax.gif
Tikrai: su lentele grubiai paskaičiavus T_v kremui  išeina 43/46/10  biggrin.gif

Siaip tai to mano paskaiciavimo nereiketu priimti, kaip labai teisingo ziurint is alieju pasirinkimo puses smile.gif) Tada buvo svarbu galutiniai skaiciai, o ne patys aliejai wink.gif variantu tikrai dar rasim tobulesniu.
poli ir mono skirtumas galejo atsirasti ir del skirtingu turimu alieju rugsciu duomenu. Net 1 mililitras gali labai stipriai viska pakeist. Jau nekalbant, kad jei ziurima kitus aliejus, nors ir panasius.

Ar jus tuos pacius skaicius skaiciuodama gavot kitus duomenis nei as? irgi truputi gali but, kad nesuprantu doh.gif Siaip nemanau, kad ranka skaiciuojant kiti skaiciai gautusi, nebent kartotinis kitas smile.gif)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Taskuotas_vabalas: 04 vasario 2013 - 12:34
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2013 02 03, 22:20)
Tikiu, kad maišyti galima, tik ar reikia? emulsija išeina, tik ar lameliarinė? įdėmiai paskaičiau aprašyma Aromaškoj, tikrai nerekomenduoja Montanov L derinti su Montanov 68, tuo labiau, kad su jais dirbama skirtingai: 68 - vandeninę dalį pilti į aliejinę, pirma išmaišyti, paskui plakti; Mont L - aliejinę dalį pilti į vandeninę, pirma plakti, baigti maišant  g.gif
Ir dar supratau - jei Mont L plakant gaunasi putos - lameliarinės emulsijos nebus  ax.gif

Lygiai tas pats klausimas ar reikia maišyti visus kitus emulsiklius tarpusavyje, jei odai tinka ir patinka nematau priežasties to nadaryti. O del lameliu truputi kita sneka, nors nelabai. As ji pirkau ne is aromaškos, ten neskaiciau ax.gif (dabar tai padarysiu). Kazkas sitoj vietoj man dar nesueina..
O putu priplakiau del neatsargaus plakimo.
Einu kapstyt.
Atsakyti
Žinau kad aš nesąmonių priskaičiavau, bet aliejų sudėtis artima tai proporcijai, o nedideli nukrypimai galvoju kad daug nepakeičia, ar paskaičiuoti kad šiek tiek daugiau poli, ar mono rūgščių. Granatų CO2 toks irgi labai riebus, jis visai kaip aliejus, jei nežinotum, nepasakytum kad CO2 ekstraktas. Tobulo tikslumo turbūt net negali būti, dėl aliejų skirtumų, nebent visus naudoti tik iš AZ - tada galima tiksliai suskaičiuot. O man patinka ir augalinio vaško truputį įkomponuoti, tai jis vėl su savo rūgštimis "pareis"...Linų skaičiai apytikriai, iš soapcalc. Kitą darysiu apie 10 proc. aliejinės dalies, labai rūpi ar bus geriau. Ir jojobos ne daugiau 2 proc., nes jį ant savo odos visuomet jaučiu kaip tikrą vašką. Bet tada reikės kitokio emulsiklio. Nesugalvoju kuris geriausiai tiktų. g.gif 4u.gif
Man dar galėjo granatai netikti, esu naudojus, tik neprisimenu kokį procentą. Ir B3 2proc. gal daugoka, į kitą dėsiu mažiau - nes ryte oda šiek tiek paraudo po kremo, paskui dar savo paakių pasitepiau ant viršaus, tada toniku, tada buvo gerai. Man ir argano kai daug greta sunkių aliejų netikdavo, bet kad toks gėris tai naudoju, kartu su labai lengvais derindama. O proporcijos tuomet gaunasi visai ne pagal teorijas, polinesočiųjų daug daugiau... doh.gif
Atsakyti
o pagal kazin soapcalc skaiciuoja rugstis? lyginau duomenis su AZ duomenimis, tai to pacio aliejaus skirtingu partiju rodikliai skiriasi ir soapcalc kartais viduriuka rodo kartais net viduriukas neiseina g.gif labai didelio skirtumo aisku nera, bet jei tiksliai skaiciuojant tai skirtumas bus ...
Atsakyti
soapcalc skaiciuokleje suvestri vidutiniai duomenys. AZ nurodo kiekvienos partijos atskirus duomenis. Kito tiekejo duomenys gali buti dar kiti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo goccia: 04 vasario 2013 - 18:29
QUOTE(Gutka @ 2013 02 04, 18:40)
o pagal kazin soapcalc skaiciuoja rugstis?  lyginau duomenis su AZ duomenimis, tai to pacio aliejaus skirtingu partiju rodikliai skiriasi ir soapcalc kartais viduriuka rodo kartais net viduriukas neiseina  g.gif  labai didelio skirtumo aisku nera, bet jei tiksliai skaiciuojant tai skirtumas bus ...

manau, kad kremui skaičiuojant tikrai aktualu imti tikslius duomenis 4u.gif
pabandžiau vien suapvalinti ml tikslumu į vieną ar kitą pusę - skaičiukai žymiai skiriasi ax.gif
kreme ne tiek jau daug rūšių aliejų, o kiekiai - mizeris palyginus su muile naudojamų, todėl net 0,2 ml ar 1-2% besiskirinatis rūgščių kiekis labai svarbus, jei nori priartėti prie realiai sumaišyto kremo duomenų smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 04 vasario 2013 - 18:46
as vel su savo moliugais lotuliukas.gif sudziuvo jis, uzpyliau tuos gabaliukus capryliu, laikau tamsiai, siltai, pamakaluoju, jau dabar morkavas tas caprylis. kiek laikyt ji man reiketu su tais moliugu gabaliukais? imetu foto kaip atrode sudziuve moliugo gabaliukai, bus tema gyvesne user posted image
Atsakyti
QUOTE(Gutka @ 2013 02 04, 20:58)
as vel su savo moliugais  lotuliukas.gif  sudziuvo jis, uzpyliau tuos gabaliukus capryliu, laikau tamsiai, siltai, pamakaluoju, jau dabar morkavas tas caprylis. kiek laikyt ji man reiketu su tais moliugu gabaliukais? imetu foto kaip atrode sudziuve moliugo gabaliukai, bus tema gyvesne

Aš paparastai laikau apie 1 mėn. šiltai, kasdien pamakaluojant, idealu - jei pakeisi žaliavą ( bent taip kai kur rekomenduoja)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 04 vasario 2013 - 20:11
nepagalvojau pakeitimui doh.gif dar nemazai gavosi tu moliugo gabaleliu tai daugiau uzpyliau caprylio doh.gif oi varna as, butu like pakeitimui....
Atsakyti
Kaip gerai merginos jūs čia apie tas rūgštis pridiskutavot. Vakar vėl dariau kremą su OP ir CA , bet aliejus ir ju kiekius rinkau pagal poli/mononesočiųjų balansą, na bent jau stengiausi ir žinoma aliejus naudojau jau patikrintus ir tinkančius. Gavosi super, visų pirma OP suvaldžiau, o antra - kremas nors ir riebus, bet gerai susigeria, nelieka jokios riebios plėvelės ant veido, visgi tas juodas skaičiavimas savo duoda thumbup.gif
Žiūriu daug kam arganas nelabai tinka, o man tai vienas labiausiai tinkančių aliejų, aišku paderinu su lengvesniais, ir apskritai dieniniams nededu daugiau 20% aliejų. O mylimiausias derinys: arganas, mango sviestas ir melionai wub.gif Na aisku ir dar keleta pridedu po truputi, bet šitie pagrindiniai ir mylimiausi, tik aišku geriausiai kai viso aliejų kreme 10-15% .

Beje, labai ačiū kad taip mielai dalinatės info su ne tokiom pažengusiom raganom 4u.gif
Atsakyti