Kai vyras nematė mažiuką šaldytuvėlį nusipirkau, sūnus padėjo į palėpę įgrūsti prie mano "bažnyčios", taip vadinu savo kamurkėlę antram aukšte - irgi palėpė, tik didesnė, drabužinėi buvo planuota vieta, o iš jos tokios kaip Alisos stebuklų šalyje mažos durelės, nusilenkt reikia kiekvieną kart prie šaldytuvo lendant... Taip dar net ir nežino jau daugiau nei pusė metų kad trečias šaldytuvas namuose yra... Neina ten. Kremų atsargas susikraunu, aktyvus, po ranka viskas. Virtuvėje įmontuotas net maistui mažokas.
Kai kvapo nebejauti, uoslei atstatyti reikia paprasčiausiai pauostyti savo pažastį, savo odą, ir vėl "nusinulinusi' dirba.
Yra buvę kad nespėju iškart išpilstyti, palieku kitai dienai, bet nepaverčiau to įprastu dalyku. Oho, net bazes pasigamini. Teisingai, laikas tauposi.
QUOTE(Taskuotas_vabalas @ 2013 02 03, 19:55)
Su montanovu l ir 68, bet pieneli as ir dariau tiesa pasakius si kart, va dabar krema planuojuosi, tai ir pasiklausiau ar verta bandyt, nes visad kolkas per skystai, nei kad norisi pavykdavo.. O emulsikliu kitokiu tam reikalui tinkamu neturiu, didinsiu procenta pradziai, nors nenoriu.
plaku irgi su geleziniu antgaliu is AZ, tik maisau kazkodel su sluotele, bet lengvai ir svelniai..
plaku irgi su geleziniu antgaliu is AZ, tik maisau kazkodel su sluotele, bet lengvai ir svelniai..
Turiu tik Montanov 68, jį maišiau su sacharoze ir leicitinu, atrodo, kad išėjo nebloga emulsija, o susiformavo kristalai ir sluoksniai - nežinau. Kremas - sunkesnis negu su Prolipid, bet labai gerai pasidengia, slidus, yra apsauginė plėvelė, labai malonus odai
Įdomu, kaip su Montanov L? Jis pilnavertis emulsiklis, tai aš jį maišyčiau tik su cetyl ar cetearyl alcohol (apie tai ir aprašyme nurodyta) , ar su kokiu kitu tirštikliu. Skaičiau, kad maišant kelis pilnaverčius emulsiklius, jie vienas kitam trukdo ir lameliarinė emulsija nesusiformuoja
Papildyta:
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2013 02 03, 20:33)
Kai kvapo nebejauti, uoslei atstatyti reikia paprasčiausiai pauostyti savo pažastį, savo odą, ir vėl "nusinulinusi' dirba.
Yra buvę kad nespėju iškart išpilstyti, palieku kitai dienai, bet nepaverčiau to įprastu dalyku. Oho, net bazes pasigamini. Teisingai, laikas tauposi.
Ačiū, žinosiu
Bazes darau kūno pienelio - kremo, nes jau tonom mano šeima naudoja , paskui tik įmaišau pagal poreikius - mamai kokio lakišiaus, melisos užpilų, atitinkamų eterinių, vaikams ( jau suaugę) - kitokių ; vasarai - apsauginių, po deginimosi (o ir dabar vaikai buvo išlėkę į Fuerteventura , ėmė mano apsauginius ir raminančius). Dabar pasidariau su Prolipid tokį pagrindą naktinio maitinančio kremo (apie 100ml), jau dariau sau ir draugei su argirelinu ir peptidais po porciją, kitą porciją pamaišysiu su kitokiais aktyvais
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2013 02 03, 21:33)
Montanov L neturiu, bet jei gerai prisimenu regis Alioniukas tokį derinį naudojo, abu Montanovai suderinti tarpusavyje ir vienas kitą papildo, atrodo tokia kalba buvo. Gali būti kad L skystina, vien su 68 normalus kreminis kremas buvo, bet man sunkokas tada gavosi
Mhm, naudojo ir alioniukas. L yra pilnavertis emulsiklis, bet montanovai tokie, kad juos galima tarpusavyje derinti, net hlb skaiciuoti jiems nereikia. Buvau radus aprasyma, kai dar ju neturejau, kazkaip uzstrigo.. L labiau pieneliams, losjonams gaminti, bet ir cia man jo vieno per mazai. Su 68 jau kremai kaip kremai, tik riebesniai odai dali keiciu i L, kad lengvesni butu
QUOTE(Taskuotas_vabalas @ 2013 02 03, 21:47)
Mhm, naudojo ir alioniukas. L yra pilnavertis emulsiklis, bet montanovai tokie, kad juos galima tarpusavyje derinti, net hlb skaiciuoti jiems nereikia. Buvau radus aprasyma, kai dar ju neturejau, kazkaip uzstrigo.. L labiau pieneliams, losjonams gaminti, bet ir cia man jo vieno per mazai. Su 68 jau kremai kaip kremai, tik riebesniai odai dali keiciu i L, kad lengvesni butu :good:
Sakykit kokia jusu oda? Nes man, su normalia oda, vienas visiskai nepatiko o derini su sacharoze jau geriau, bet irgi tikrai ne mieliausias variantas.
QUOTE(goccia @ 2013 02 03, 21:53)
Sakykit kokia jusu oda? Nes man, su normalia oda, vienas visiskai nepatiko o derini su sacharoze jau geriau, bet irgi tikrai ne mieliausias variantas.
i sausuma.. sau as darau su 68 3-3.5 proc., daugiau irgi nepatiko. Bet irgi nuo alieju bei priedu priklauso.
QUOTE(Taskuotas_vabalas @ 2013 02 03, 21:47)
Mhm, naudojo ir alioniukas. L yra pilnavertis emulsiklis, bet montanovai tokie, kad juos galima tarpusavyje derinti, net hlb skaiciuoti jiems nereikia. Buvau radus aprasyma, kai dar ju neturejau, kazkaip uzstrigo.. L labiau pieneliams, losjonams gaminti, bet ir cia man jo vieno per mazai. Su 68 jau kremai kaip kremai, tik riebesniai odai dali keiciu i L, kad lengvesni butu
Tikiu, kad maišyti galima, tik ar reikia? emulsija išeina, tik ar lameliarinė? įdėmiai paskaičiau aprašyma Aromaškoj, tikrai nerekomenduoja Montanov L derinti su Montanov 68, tuo labiau, kad su jais dirbama skirtingai: 68 - vandeninę dalį pilti į aliejinę, pirma išmaišyti, paskui plakti; Mont L - aliejinę dalį pilti į vandeninę, pirma plakti, baigti maišant
Ir dar supratau - jei Mont L plakant gaunasi putos - lameliarinės emulsijos nebus
Nu va, pristatau savo darbelį. "Bandomasis" Kol kas išvados tokios - man riebu. Argano ir jojobos kartu tokiais kiekiais nesu naudojusi, jojobos iki 2 proc. man tikdavo. Bet gal ir patiks - ką gali žinoti, dabar tikrai toks labai kitoks nei pati susidėliodavau.
Dar pagalvojau dėl Montanov abiejų - nebent 2 atskirus kremus sumaišyti laikantis technologijos ir bandyti atvėsusius atsargiai sujungti - abu suformavę lameliarines emulsijas, neturėtų vienas kito suardyti
Kiek pamenu, Alionukas buvo rašiusi, kad ji eksperimentavo maišydama atskirus kremus, prieš tai padažiusi skirtingai (kad pažiūrėti, kaip išsidėsto), tik nepatikslino, kas per kremai buvo. Gal taip ir darė su pilnaverčiai emusikliais?
Esu sumaišiusi kremus , vienas su Olivem 1000 ir kitas - primakaluotas su vašku2 (AZ), lecitinu ir sacharoze, gerai susimaišė, ilgainiui neišskydo ir patiko odai geriau negu abu atskirai paėmus, bet čia emuslsikliai buvo gana paprasti
Kiek pamenu, Alionukas buvo rašiusi, kad ji eksperimentavo maišydama atskirus kremus, prieš tai padažiusi skirtingai (kad pažiūrėti, kaip išsidėsto), tik nepatikslino, kas per kremai buvo. Gal taip ir darė su pilnaverčiai emusikliais?
Esu sumaišiusi kremus , vienas su Olivem 1000 ir kitas - primakaluotas su vašku2 (AZ), lecitinu ir sacharoze, gerai susimaišė, ilgainiui neišskydo ir patiko odai geriau negu abu atskirai paėmus, bet čia emuslsikliai buvo gana paprasti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2013 02 03, 23:13)
Nu va, pristatau savo darbelį. "Bandomasis" Kol kas išvados tokios - man riebu. Argano ir jojobos kartu tokiais kiekiais nesu naudojusi, jojobos iki 2 proc. man tikdavo. Bet gal ir patiks - ką gali žinoti, dabar tikrai toks labai kitoks nei pati susidėliodavau.
Greit permečiau - tiesiog suintrigavai
O gal paskui ir patiks? Aš irgi atkreipiau dėmesį į didelius kiekius argano ir simondsijų, niekad tiek nenaudoju veidui. Simonsijų dedu 2-3 labai dažnai, o argano veidui kažkaip man neprigijo, naudoju, bet daugiausia rankų kremuose
Lauksim tolesnių atsiliepimų po ilgesnio naudojimo
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2013 02 03, 20:45)
Bazes darau kūno pienelio - kremo, nes jau tonom mano šeima naudoja , paskui tik įmaišau pagal poreikius - mamai kokio lakišiaus, melisos užpilų, atitinkamų eterinių, vaikams ( jau suaugę) - kitokių ; vasarai - apsauginių, po deginimosi (o ir dabar vaikai buvo išlėkę į Fuerteventura , ėmė mano apsauginius ir raminančius). Dabar pasidariau su Prolipid tokį pagrindą naktinio maitinančio kremo (apie 100ml), jau dariau sau ir draugei su argirelinu ir peptidais po porciją, kitą porciją pamaišysiu su kitokiais aktyvais
Kaip suprantu ta baze pasidarot jau pakonservuota tik be aktyvu. O aktyvai po to saltam kreme (as saldytuve laikau, tai tikrai salti buna) gerai pasiskirsto?
QUOTE(goccia @ 2013 02 04, 08:23)
Kaip suprantu ta baze pasidarot jau pakonservuota tik be aktyvu. O aktyvai po to saltam kreme (as saldytuve laikau, tai tikrai salti buna) gerai pasiskirsto?
Aktyvus tokius universalius sudedu iš karto (vitaminus, hialiuroną veidui ir pan.)
Taip, būna šaltas, bet maišant pašildau iki 35-40 C ir tada priedus įmaišau. Į kūno pienelius - daugiausia glic/spirt užpilus, CO2, užpildus - miltelius, ir eterinius; į veido kremus - visokius mandrus aktyvus, kur galima dėti tik į atvėsusį kremą.
Kol kas išsimaišė gerai. Kūno ir rankų kremų didelį kiekį darau specialiai, nes labai dažnai jau reikėjo maišyti, o veido - netyčia išėjo - pradžioj susvėriau pagal % gramus ir emulsiklius, taip ir sumaišiau 100g, bet kol kas patenkinta
Aišku, būtų galima daryti iš karto didelį kiekį su visais aktyvais, bet reikia truputį skirtingų variantų, o ir pačiai įdomu išbandyti