Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios,22 tema

QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2013 02 03, 10:21)
Granatų ne CO2, bet aliejaus skaičiukai yra soapcalke - ten rašo kad turi oleic 7, linoleic 7, linolenic, tos kur daug kiviuose - 78. Aš pagal šituos duomenis juos sugretinau, AZ pateikia kitokius duomenis, apie Omega 5, irgi labai gerą, priešuždegiminę irt.t. CO2 būna turtingesnis savo sudėtimi, tai manau bent jau dalį kivių juo galima keisti, tiesiog kad įtraukti į receptą, nes čia dar kitos polinesočios. O tada likutį dar kažkuo pakeist. Inka-inci turiu, perilla nea. Linų skaičius irgi imu iš soapcalk, oleic 27, linoleic 13, linolenic 50.
Kurių CO2 nėra duomenų, manau ypatingai nesiskirs nuo šalto spaudimo aliejų. Skaičiiai gal skirsis, bet esmė tai ne. Tie CO2 aliejiniai, tik kad kitaip išgauti g.gif

Apie CO2 ir aliejų skirtumus šnekėjom tik dėl stabilumo.
Bet čia man pasidarė neaišku - jeigu aliejai nestabilūs dėl rieb rūgšt su keliomis dvigubomis jungtimis, tai kodėl tos rūgštys CO2 sudėtyje jų nepadaro nestabiliais?
Skaičiukai atskirose lentelėse skiriasi tik vienetais, esmės nesudaro, reikia tik žiūrėti, kad žymiai nesisiskirtų, nes kai kur yra padarytos klaidos ir jos toliau dauginamos dubliuojant duomenis ( kaip buvo su slyvų kauliukų al.) ax.gif , Soapcalc ir AZ, bent aš , pasitikiu daugiau negu rusiškais forumais.
Toj rusiškoj lentelėj ( kur po to suskaičiuoja) yra gana daug skaičiukų biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 03 vasario 2013 - 09:43
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2013 02 03, 10:42)
Apie CO2 ir aliejų skirtumus šnekėjom tik dėl stabilumo.
Bet čia man pasidarė neaišku - jeigu aliejai nestabilūs dėl rieb rūgšt su keliomis dvigubomis jungtimis, tai kodėl tos rūgštys CO2 sudėtyje jų nepadaro nestabiliais?
Skaičiukai atskirose lentelėse skiriasi tik vienetais, esmės nesudaro, reikia tik žiūrėti, kad žymiai nesisiskirtų, nes kai kur yra padarytos klaidos ir jos toliau dauginamos dubliuojant duomenis ( kaip buvo su slyvų kauliukų al.)  ax.gif , Soapcalc  ir AZ,  bent aš , pasitikiu daugiau negu rusiškais forumais.
Toj rusiškoj lentelėj ( kur po to suskaičiuoja) yra gana daug skaičiukų  biggrin.gif

Atsakysiu nemoksliškai, taip kaip aš suprantu. CO2 ekstraktai išgaunami labai medžiagas tausojančiu būdu, nekontaktuoja su deguonim, presais ir t.t. Kiek nagrinėjau kvapo prasme, CO2 ekstraktai patys artimiausi natūraliam augalo kvapui, tik daug labiau koncentruoti. Juose būna ir aliejuje, ir vandenyje tirpių sudedamųjų, ko gero jos prisideda prie stabilizavimo. O natūralus gyvas augalas, ar linai, ar kokosai, pats savaime nesioksiduoja. Gyvena savo gyvenimą... Gal suprasit mintį. 4u.gif CO2 ekstraktų lyginant su eteriniais galiojimo laikas dažniausiai taip pat didesnis(to paties augalo). 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 03 vasario 2013 - 10:27
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2013 02 03, 11:25)
Atsakysiu nemoksliškai, taip kaip aš suprantu. CO2 ekstraktai išgaunami labai medžiagas tausojančiu būdu, nekontaktuoja su deguonim, presais ir t.t. Kiek nagrinėjau kvapo prasme, CO2 ekstraktai patys artimiausi natūraliam augalo kvapui, tik daug labiau koncentruoti. Juose būna ir aliejuje, ir  vandenyje tirpių sudedamųjų, ko gero jos prisideda prie stabilizavimo. O natūralus gyvas augalas, ar linai, ar kokosai, pats savaime nesioksiduoja. Gyvena savo gyvenimą... Gal suprasit mintį. 4u.gif CO2 ekstraktų lyginant su eteriniais galiojimo laikas dažniausiai taip pat didesnis(to paties augalo). 4u.gif

Išgavimą suprantu, bet CO2 esančios polinesočiosios rūgštys produktą fasuojant, naudojant ( atidarinėjant buteliukus), saugant, veikiamos ir temp, ir deguonies , ir šviesos ne mažiau kaip aliejai - ir nieko g.gif va šitos vietos - nesuprantu tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 03 vasario 2013 - 10:43
Žinai, būtent rūgštys gal ir skyla - bet kas gi tyrinėjo? Manau kad niekas. Bet man atrodo kad ten augalas buteliuke, jis pats save gina, saugo, stabilizuoja, turi viską kad išgyventų, tik kietosios dalelės atskirtos. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2013 02 03, 11:52)
Žinai, būtent rūgštys gal ir skyla - bet kas gi tyrinėjo? Manau kad niekas. Bet man atrodo kad ten augalas buteliuke, jis pats save gina, saugo, stabilizuoja, turi viską kad išgyventų, tik kietosios dalelės atskirtos. 4u.gif

Aš už to ir užkibau: AZ rašo, kad CO2 su tokiu pat kiekiu polinesoč rūgščių - stabilus, o aliejus -labai nestabilus, paskaičiau dar kartą pas juos aprašymus, yra tik apie CO2 gamybą, o kodėl išlieka stabilūs nerašo g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 03 vasario 2013 - 11:09
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2013 02 03, 01:48)
Aš teoriškai nesu skaičiavusi ir  taip nevargdavau;  ax.gif
pirma pasirenku aliejus, kurie man labai labai patinka, tada dėlioju; jau kai nesiklosto santykis, po truputį keičiu į tuos, kur mažiau patinka ;
Stengiuosti tik dieniniams , kad būtų poli/mono nesoč išlaikyta( mono daugiau šiek tiek), o naktiniams - jei poli daugiau - nepergyvenu  biggrin.gif
Manau, kad geriau rinkis aliejus, kur tau patinka, geresnis povekis bus  4u.gif aišku, išbandyti naujus dalykus irgi reikia  4u.gif  4u.gif  4u.gif

As irgi kazkodel jauciu, kad patinkanciu ir tinkanciu alieju derinys gali but geresnis variantas, nei kad isskaiciuotos geros proporcijos, bet, kad jau issiaiskinom nepabandyt negalesim manau smile.gif))

O del co2 stabilumo.. Siaip nemazai kur buna jie stabilizuoti su rozmarinais.. Bet AZ apie rozmarinus nieko nekalba, matyt kiti faktoriai suzaidzia
Atsakyti
jei kas norit ir jei kam tinka, nes pagal soapcalc daryta, galiu atsiust lentele alieju, ne visi bet nemazai surasyta ax.gif ten linoleic ir linolenic rugsciu kiekis, stearic, oleic kiekis ir parametrai :cleansing, bubbly, conditioning, creamy. dariau muilams bet manau dabar ir kremus darant aki uzmesiu ax.gif
Atsakyti
Gutka, labai būtų įdomu gauti, čia man yra kur gilintis.
Atsakyti
Aš irgi soapcalk turiu, tik ranka rašytą,patogi ir paprasta man ji...
O dėl CO2 stabilumo turbūt geriausia aromatinėse diskusijose Laimės užklausti; manau niekas kitas geriau į šitą klausimą negalės atsakyti. Ji ir chemiją išmano, ir CO2.

Man seniai vienas iš patinkančių aliejų - labai "teisingas", kamelinų iš AZ, ten linolenic didesnė dalis, mėgstu veido kremuose jį naudoti, kelintą jau buteliuką baigiu.
Taip,būna rozmarinais stabilizuoti. Ir lygiai taip pat manau net ir dieniniame kreme rozmarinų aliejinis CO2 stabilizuos oksidacijai linkusias rūgštis, juk jis ir muilus nuo oksidacijos saugo taip pat gerai kaip sintetiniai priedai. Tik kad, kaip žinom, ne visos gali naudoti; verysad.gif o aš va į naują kremą įlašinsiu kartu su vit. E ir trupinėliu Q10. Tie vokiečiai rekomenduoja skvalaną/kaprilį; skvalaną irgi labai mėgstu, dėsiu šiek tiek. Manau ir riebieji vaškai stabilizuoja - sojos, alyvuogių. Nors sojos aliejus nestabilus... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 03 vasario 2013 - 12:28
Ne į temą parašysiu apie magnetinę maišyklę: plaka tiesiog puikiai, tirštą kremą taip pat. Reguliuojasi greičiai, taigi, galima pagal poreikį pagreitinti ar palėtinti. Privalumas dar ir tas, kad turi laisvas rankas, gali nueiti ką nors atsinešti, atsukti kamštelį ir pan. Gaminau du kremus po 30 ml, naudojau 2 cm ilgio maišikliukus, su 1cm ilgio - išplakiau mažą kiekį guaru patirštinto vandens. Manau, pasuktų ir didesnį kremo kiekį, tik reikėtų rinktis atitinkamą maišiklį, pvz., tą apvalujį turbo.
Manau, kas gamina daug, visai tinkamasdaiktas, gaminant tik sau ir artimiesiems- gal didoka investicija. Ta, kurią bandžiau, kainavo virš 800 lt.

Bandai įkelti nuotraukas, nežinau, ar pavyks. Antroj nuotraukoj maišikliai:

user posted image

user posted image
Atsakyti
galiu i pasta atsiusti ta lentele, apacioj po rugsciu padariau kad skaiciuotu suma, taip bus galima pasiziureti norimu alieju bendra rugsciu suma ax.gif ir parasiau kaip pasikeisti aliejus ir prideti daugiau ju, kad i suma sudetu ax.gif gal kas nelabai naudoja excel tai kad nebutu vargo skaiciuoti greitai sumeciau formule mirksiukas.gif nu jei kas neaisku, kas lenteles nores ir naudosis, galesiu padet ax.gif
Atsakyti
Sidabražole, ačiū, labai laukiau thumbup.gif Kaip ne į temą, labiau į temą nebūna... Gal gali modelio pavadinimą, parametrus parašyti - čia arba į AŽ. Magnetinių dar čia radau, labai įvairių, nuo pigių iki brangiausių. Jau noriu... doh.gif Gal ir pas tave kuri nors iš šitų?
http://www.ika.com/P...lender-csp-188/
4u.gif
Atsakyti