QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2013 02 03, 10:21)
Granatų ne CO2, bet aliejaus skaičiukai yra soapcalke - ten rašo kad turi oleic 7, linoleic 7, linolenic, tos kur daug kiviuose - 78. Aš pagal šituos duomenis juos sugretinau, AZ pateikia kitokius duomenis, apie Omega 5, irgi labai gerą, priešuždegiminę irt.t. CO2 būna turtingesnis savo sudėtimi, tai manau bent jau dalį kivių juo galima keisti, tiesiog kad įtraukti į receptą, nes čia dar kitos polinesočios. O tada likutį dar kažkuo pakeist. Inka-inci turiu, perilla nea. Linų skaičius irgi imu iš soapcalk, oleic 27, linoleic 13, linolenic 50.
Kurių CO2 nėra duomenų, manau ypatingai nesiskirs nuo šalto spaudimo aliejų. Skaičiiai gal skirsis, bet esmė tai ne. Tie CO2 aliejiniai, tik kad kitaip išgauti
Kurių CO2 nėra duomenų, manau ypatingai nesiskirs nuo šalto spaudimo aliejų. Skaičiiai gal skirsis, bet esmė tai ne. Tie CO2 aliejiniai, tik kad kitaip išgauti
Apie CO2 ir aliejų skirtumus šnekėjom tik dėl stabilumo.
Bet čia man pasidarė neaišku - jeigu aliejai nestabilūs dėl rieb rūgšt su keliomis dvigubomis jungtimis, tai kodėl tos rūgštys CO2 sudėtyje jų nepadaro nestabiliais?
Skaičiukai atskirose lentelėse skiriasi tik vienetais, esmės nesudaro, reikia tik žiūrėti, kad žymiai nesisiskirtų, nes kai kur yra padarytos klaidos ir jos toliau dauginamos dubliuojant duomenis ( kaip buvo su slyvų kauliukų al.) , Soapcalc ir AZ, bent aš , pasitikiu daugiau negu rusiškais forumais.
Toj rusiškoj lentelėj ( kur po to suskaičiuoja) yra gana daug skaičiukų