Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios,22 tema

59.gif assa.gif 59.gif

Procentais:
Argano - 5
Erškėtuogių - 3
Jojobos - 5
Kivių CO2 - 3
Spanguolių - 2

Omega 6/omega 3 - 422/365,5 padalinus iš kartotinio 15 28,13/24,36

Polinesočiosios/Mononesočiosios/Sočiosios - 787,5/825,5/125,3 padalinus iš kartotinio 15 52,5/55,03/6,96

Papildyta:
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2013 02 02, 23:20)
Čia lietuviška Vikipedija, gali būti ir netiksli: http://lt.wikipedia.... , o ir dar http://en.wikipedia..../Linolenic_acid : Lenolenic acid can refer to either of two octadecatrienoic acids , or a mixture of the two. Linolenate (in the form of esters of linolenic acid) is often found in vegetable oils; traditionally, such fatty acylates are reported as the fatty acids:
    α-Linolenic acid , an n-3 fatty acid
    γ-Linolenic acid , an n-6 fatty acid

t.y. linoleno rūgšis (apibendrinimas)reiškia vieną iš šių dviejų ( alfa arba gama ) arba yra jų mišinys

Jau supratau kur yra kas, atrodo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Taskuotas_vabalas @ 2013 02 02, 23:47)
59.gif  assa.gif  59.gif

Procentais:
Argano - 5
Erškėtuogių - 3
Jojobos - 5
Kivių CO2 - 3
Spanguolių  - 2

Omega 6/omega 3  - 422/365,5 padalinus iš kartotinio 15 28,13/24,36

Polinesočiosios/Mononesočiosios/Sočiosios - 787,5/825,5/125,3 padalinus iš kartotinio 15 52,5/55,03/6,96

Puikiai 4u.gif
dabar belieka laukti pilnos sudėties - emulsiklio, aktyvų, vandeninės dalies ir svarbiausia - poveikio odai ; tinka dieniniam ( mononesoč šiek tiek daugiau) smile.gif
Atsakyti
Vabale, sveikinu perpratus, lauksim atsiliepimų bigsmile.gif

O aš kaip užkliuvus už varčios vėl iš pradžios...
Tas vidinis balansas tarp 3 ir 6 reikšmingas, pvz. AZ spanguolių aliejaus aprašymas, ten kur mėlyna spalva ir žemiau paskaitykit
http://translate.goo...GPx0Br8i_5wcxjw
Linoleic, linolenic ir muiluose išskirtos, ir pastebėjau kad linolenic, omega 3, įvesti į receptą daugiau sudėtinga yra, mažai aliejų jos daug turi ir visi labai nestabilūs, tas pat su kremais. Bet mano odai jos norisi, ir derinu polinesočiųjų turtingus aliejus bent kiek jas balansuodama kiek pasiseka. g.gif

Taisau, taisau savo žinutę!
Suplaksiu ryt kremą pagal tavo, Taskuotas vabale, aliejų procentus. Tik man jų noris daugiau šiek tiek, tai gal prie visų pridėsiu po 20 proc, tai bus 6,-3,6,-6,-3,6,-2,4 proc., viso 21,6...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 02 vasario 2013 - 23:18
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2013 02 02, 23:55)
Puikiai  4u.gif
dabar belieka laukti pilnos sudėties - emulsiklio, aktyvų, vandeninės dalies ir svarbiausia -  poveikio odai ; tinka dieniniam ( mononesoč šiek tiek daugiau)  smile.gif

Kad mononesočiųjų būtų mažiau sunkiau atitaikyt, nu bet esme, kad galima suderint smile.gif Turėčiau erškėtuogių aliejaus jau dabar eičiau gamint biggrin.gif Nors šiaip jis man nelabai patinka, tad poveikis visgi gali nebūti toks džiuginantis.. Na jau likusias dalis tai lengviausia prisitaikyti. Tik tikslumo gaminant tai reikia, nes ir puse mililitro išbalansuotų stiprokai. O jei kaip aktyva pridejus kita CO2 irgi gali pasikoreguoti vaizdas.
Papildyta:
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2013 02 03, 00:08)
Vabale, sveikinu perpratus, lauksim atsiliepimų bigsmile.gif

O aš kaip užkliuvus už varčios vėl iš pradžios...
Tas vidinis balansas tarp 3 ir 6 reikšmingas, pvz. AZ spanguolių aliejaus aprašymas, ten kur mėlyna spalva ir žemiau paskaitykit
http://translate.goo...GPx0Br8i_5wcxjw
Linoleic, linolenic ir muiluose išskirtos, ir pastebėjau kad linolenic, omega 3, įvesti į receptą daugiau sudėtinga yra, mažai aliejų jos daug turi ir visi labai nestabilūs, tas pat su kremais. Bet mano odai jos norisi, ir derinu polinesočiųjų turtingus aliejus bent kiek jas balansuodama kiek pasiseka. g.gif

Dėl to aš ir susibalamūtinau, žiūriu, kad tos alfa linoleno tik 4 aliejai pas mane turi, nu tai galvoju tikrai neis suderinti. Su linoleno rūgštima dar prisidėjo 10 aliejų, bet visvien dažniausiai omegos 6 toks kiekis nusveria, kad bendram rezultate buve nebuve ten omega 3..

Va procentai su spanguolem biggrin.gif

Jojoba 6
Kivių CO2 2
Spanguolių 9

Omega6/omega3
24,2/27,93

PoliNesočiosios/Mononesočiosios/Sočiosios
52,13/52,18/3,4

Ziurint i skaicius tobula, omega 3 netgi daugiau gavosi!

Papildyta:
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2013 02 03, 00:08)
Taisau, taisau savo žinutę!
  Suplaksiu ryt kremą pagal tavo, Taskuotas vabale, aliejų procentus. Tik man jų noris daugiau šiek tiek, tai gal prie visų pridėsiu po 20 proc, tai bus 6,-3,6,-6,-3,6,-2,4 proc., viso 21,6...

Jei kivių padaugintumėt iki 5 (nuo 3,6) tada omega 3 ciut lenktu omega 6, visos kitos proporcijos irgi geros liktų 4u.gif
Atsakyti
Mamma mia, visko turiu, tik kivių neturiu doh.gif Darom sąskrydį... Ryt pažiūrėsiu kuo panašiausiu juos galima pakeist, dabar einu miegelio biggrin.gif Gal granatų CO2 bus panašu šiek tiek. Ir linų sėmenys, tik ten oleic daugoka...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 02 vasario 2013 - 23:41
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2013 02 03, 00:35)
Mamma mia, visko turiu, tik kivių neturiu doh.gif  Darom sąskrydį... Ryt pažiūrėsiu kuo panašiausiu juos galima pakeist, dabar einu miegelio biggrin.gif Gal granatų CO2 bus panašu šiek tiek. Ir linų sėmenys, tik ten oleic daugoka...

Granatų co2 visiskai netinka, nes pas ji nei omegos 6, nei omegos 3 yra. O linų sėmenys tiktų, galima pakoreguot kitų aliejų procentus, manau pavyktų, tik as jo duomenų neturiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2013 02 03, 00:35)
Mamma mia, visko turiu, tik kivių neturiu doh.gif  Darom sąskrydį... Ryt pažiūrėsiu kuo panašiausiu juos galima pakeist, dabar einu miegelio biggrin.gif Gal granatų CO2 bus panašu šiek tiek. Ir linų sėmenys, tik ten oleic daugoka...

Su tais kiviais - ir man kaip užburta, jau kelis kartus ruošiausi užsisakyti ir vis atidėdavau biggrin.gif
greitai peržiūrėjau, atrodo, kad Perilla frutescens panaši sudėtis ( gal klystu), o aš jo beveik nenaudojau iki šiol, nors trumpas galiojimas, Taskuotas_vabale, ačiū už idėja, tuoj pritaikysim 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Taskuotas_vabalas @ 2013 02 03, 00:32)
Kad mononesočiųjų būtų mažiau sunkiau atitaikyt, nu bet esme, kad galima suderint smile.gif Turėčiau erškėtuogių aliejaus jau dabar eičiau gamint biggrin.gif Nors šiaip jis man nelabai patinka, tad poveikis visgi gali nebūti toks džiuginantis.. Na jau likusias dalis tai lengviausia prisitaikyti.

O inka - inči nebandei skaičiuoti? mano lentelėje rodo jame daug omega3;
dar judrų, linų, kanapių, amarantas(burnočiai), arbūzo sėklų, gervuogių, kalachari, braškių sėklų, kukui, opuncija, chia, juodųjų serbentų ( kiek mažiau)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 03 vasario 2013 - 00:10
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2013 02 03, 00:55)
Su tais kiviais - ir man kaip užburta, jau kelis kartus ruošiausi užsisakyti ir vis atidėdavau  biggrin.gif
greitai peržiūrėjau, atrodo, kad  Perilla frutescens panaši sudėtis ( gal klystu), o aš jo beveik nenaudojau iki šiol, nors trumpas galiojimas, Taskuotas_vabale, ačiū už idėja, tuoj pritaikysim  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Taip, perila šioj vietoj irgi labai geras pasirinkimas thumbup.gif tik skirtumas, kad kiviai stabilus, perila ne (bent kaip rodo oksidacijos AZ juostele) Deja situ irgi neturiu, net nebandzius.. Daug ko is alieju dar nebandzius, kazkaip netrauke per labai g.gif Tai ir lentelese neturiu, reikes persiziurinet ir kitu sudetis. Saule/Guoda, taip pat aciu uz ideja biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Taskuotas_vabalas: 03 vasario 2013 - 00:08
QUOTE(Taskuotas_vabalas @ 2013 02 03, 01:08)
Taip, perila šioj vietoj irgi labai geras pasirinkimas  thumbup.gif tik skirtumas, kad kiviai stabilus, perila ne (bent kaip rodo oksidacijos AZ juostele) Deja situ irgi neturiu, net nebandzius.. Daug ko is alieju dar nebandzius, kazkaip netrauke per labai  g.gif  Tai ir lentelese neturiu, reikes persiziurinet ir kitu sudetis. Saule/Guoda, taip pat aciu uz ideja biggrin.gif

Visi aliejai su polinesočiomis r. - nestabilūs, kivių ir granatų - CO2, ne aliejai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2013 02 03, 01:06)
Su tais kiviais - ir man kaip užburta, jau kelis kartus ruošiausi užsisakyti ir vis atidėdavau  biggrin.gif
greitai peržiūrėjau, atrodo, kad  Perilla frutescens panaši sudėtis ( gal klystu), o aš jo beveik nenaudojau iki šiol, nors trumpas galiojimas, Taskuotas_vabale, ačiū už idėja, tuoj pritaikysim  4u.gif  4u.gif  4u.gif
Papildyta:

O inka - inči nebandei skaičiuoti? mano lentelėje rodo jame daug omega3; dar judrų, linų, kanapių, juodųjų serbentų ( kiek mažiau)

Su juodaisiais bisk bandziau, bet jiems irgi pastiprinimo reikia.. Kanapese linolas viska gadina, inkos, judru neturiu ir lenteleje nera.. Nu zodziu, as jau zinau kas pas mane AZ prekiu krepselyje gyvena biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2013 02 03, 01:14)
Visi aliejai su polinesočiomis r. - nestabilūs, kivių ir granatų  - CO2, ne aliejai  biggrin.gif

Nu taip, ne aliejai cool.gif 4u.gif Dar gal kokių erškėtuogių co2 tiktų, tik skaičius nežinau iš kur gaut..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Taskuotas_vabalas: 03 vasario 2013 - 00:18
QUOTE(Taskuotas_vabalas @ 2013 02 03, 01:17)
Su juodaisiais bisk bandziau, bet jiems irgi pastiprinimo reikia.. Kanapese linolas viska gadina, inkos, judru neturiu ir lenteleje nera.. Nu zodziu, as jau zinau kas pas mane AZ prekiu krepselyje gyvena  biggrin.gif
Papildyta:
Nu taip, ne aliejai   cool.gif  4u.gif Dar gal kokių erškėtuogių co2 tiktų, tik skaičius nežinau iš kur gaut..

Aš teoriškai nesu skaičiavusi ir taip nevargdavau; ax.gif
pirma pasirenku aliejus, kurie man labai labai patinka, tada dėlioju; jau kai nesiklosto santykis, po truputį keičiu į tuos, kur mažiau patinka ;
Stengiuosti tik dieniniams , kad būtų poli/mono nesoč išlaikyta( mono daugiau šiek tiek), o naktiniams - jei poli daugiau - nepergyvenu biggrin.gif
Manau, kad geriau rinkis aliejus, kur tau patinka, geresnis povekis bus 4u.gif aišku, išbandyti naujus dalykus irgi reikia 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 03 vasario 2013 - 00:54
Granatų ne CO2, bet aliejaus skaičiukai yra soapcalke - ten rašo kad turi oleic 7, linoleic 7, linolenic, tos kur daug kiviuose - 78. Aš pagal šituos duomenis juos sugretinau, AZ pateikia kitokius duomenis, apie Omega 5, irgi labai gerą, priešuždegiminę irt.t. CO2 būna turtingesnis savo sudėtimi, tai manau bent jau dalį kivių juo galima keisti, tiesiog kad įtraukti į receptą, nes čia dar kitos polinesočios. O tada likutį dar kažkuo pakeist. Inka-inci turiu, perilla nea. Linų skaičius irgi imu iš soapcalk, oleic 27, linoleic 13, linolenic 50.
Kurių CO2 nėra duomenų, manau ypatingai nesiskirs nuo šalto spaudimo aliejų. Skaičiiai gal skirsis, bet esmė tai ne. Tie CO2 aliejiniai, tik kad kitaip išgauti g.gif
Atsakyti