Na ka, einu ir as gilintis i alieju rugstis
Jei kokiu idomiu nuorodu rasit - imeskit
klausykit merginos, as nuo pat pradziu kai pradejau sekti sita tema niekaip nerandu o gal is vis nezinau kur ieskot tos margolinos knygos, visos apie ja kalba as net nezinau kas tai gal galit nukreipt mane tinkama linkme?
QUOTE(Gutka @ 2013 02 02, 16:32)
klausykit merginos, as nuo pat pradziu kai pradejau sekti sita tema niekaip nerandu o gal is vis nezinau kur ieskot tos margolinos knygos, visos apie ja kalba as net nezinau kas tai gal galit nukreipt mane tinkama linkme?
Čia nuoroda į jos straipsnius http://www.amargolina.com/articles/, iš kur siuntėsi knygą - nerandu, man atrodo, kad Alionukas buvo nurodžiusi
Gutka kazkada Alioniukas buvo dejus nuoroda is kur galima parsisiusti. Ten skanuotas variantas rusu kalba. As turiu kompe. Jei reikia galesiu persiusti
kazka praleidau jei nesunku buciau labai dekinga
O, kūno kremams, rankoms žiūrit rūgštis? Nes dabar primečiau, pagal mano naudojamus aliejus rankoms ir kūnui tai be šansų išlaikyt proporcijas )
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2013 02 02, 11:02)
Galėsiu įdėti vėliau, o kokai odai reikai?
mano geriausi brandžiai odai (sau mylimiausiai ), su retesniais dalykais , o merginoms daryti kartais ir netinka
Tą rankų įdėjau todėl, kad ten paprastos medžiagos ir geras rezultatas
Prieš kelis psl. buvau įdėjusi su Prolipid, pažiūrėkit
mano geriausi brandžiai odai (sau mylimiausiai ), su retesniais dalykais , o merginoms daryti kartais ir netinka
Tą rankų įdėjau todėl, kad ten paprastos medžiagos ir geras rezultatas
Prieš kelis psl. buvau įdėjusi su Prolipid, pažiūrėkit
aciu
mano oda gal daugiau i riebuma,laiks nuo laiko spuogeliai pakankina ,nors amzius ir ne tas kad spuogai kankintu greit isoksiu i 5desimti
nesenai pradejau dometis ta naturalia koosmetika tai tikrai kad kuo tolyn tuo tamsyn
tikrai butu regai kad ir kitos gamintojos pasidalintu jau isbandytais receptais kaip kad jus ranku kremu
gaila tas buvo geras alioniuko puslapis ,receptai nesudetingi,beveik viska galima nusipirkti jei ne cia tai is AZ parsisiuti,pasiziuri koki receptuka pagal savo oda aliejus pasirenki hidrolata,eterini ,ir tokiai zinoviai kaip man pradziai labai gerai buvo
agnes/ramutes puslapis labai idomus ,bet tiek ji vosokiu emulsikliu derina sunku net susigaudyti juose,nelabai turiu galimybes isigyti visko ko sirdis geidzia ,o eksperimentams ir labai jau gaila medziagu
bet labai saunu kad parasyta kiek ko deta ,ir kaip gaminta gal kada ateiti pravers
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2013 02 02, 17:03)
Todėl kremuose, kuriais veidą tepam kasdien reikėtų subalansuoti, o retai naudojamuose ( arba tik kursais po porą savaičių) galima palikti polinesoč ir daugiau. Esau taip dariusi pagal vokišką teoriją - dieniniai buvo su mononesoč didesniu kiekiu ir su soč , o naktinis - su perviršiu polinesoč.
Viskas gerai - bet nemėgstu aš tų riebių veido kremų
Viskas gerai - bet nemėgstu aš tų riebių veido kremų
Na o jeigu darant dieninius kremus pgal šitas taisykles, bet dedant jų mišinį ne mums daugmaž įprastą kiekį, t.y. apie 20-30 proc., o per pusę ar dar mažesnį kiekį, tarkim 10-15 proc.? Gal taip būtų subalansuota tarp teisingo parinkimo ir to riebumo (čia Saule/Guoda jūsų mintis ) pojūčio? Aišku, tokiu atveju iškyla emulsiklio daugiau problema, turbūt
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2013 02 02, 16:03)
dideli kiekiai sukelia ir neigiamus procesus
Skaičiau truputį tas teorijas, nesu visai jau žalia... Mercola nemažai rašė "Ką reikia žinoti apie riebiąsias rūgštis"; dėl to pačio didelio oksidacinio potencialo jis maistui gamint (kai temperatūros aukštos) rekomenduoja naudoti kokosų, palmių branduolių aliejus, kur pagrinde stabilios soč.
Bet tas santykis... Suvartoti reiktų santykiu 1:1 omega 6 su Omega 3, tai linolo ir alfa-linoleno rūgštys, abi polinesočiosios. Ir ypač svarbi Omega 3, jos dažniausiai maiste trūksta. Gal niekas neskaitys, įkeliu kad pati rasčiau, kaip veikia vėžines ląsteles Omega3.
Man patinka emulsiklius susidėlioti... Užsisakiau cetearyl glukosidų, jie linkę formuot lameliarines struktūras; kai dalinsiu lanoliną, galėsiu po truputį kam reikės įmesti, parašysiu kai gausiu viską ir toj kitoj temoj apsišnekėsim.
QUOTE(krepsyte @ 2013 02 02, 18:16)
Na o jeigu darant dieninius kremus pgal šitas taisykles, bet dedant jų mišinį ne mums daugmaž įprastą kiekį, t.y. apie 20-30 proc., o per pusę ar dar mažesnį kiekį, tarkim 10-15 proc.? Gal taip būtų subalansuota tarp teisingo parinkimo ir to riebumo (čia Saule/Guoda jūsų mintis ) pojūčio? Aišku, tokiu atveju iškyla emulsiklio daugiau problema, turbūt
Ryšium su žinių apie vokišką teorija atnaujinimu pasitikrinau iš tos temos rekomenduojamus aliejinės dalies kiekius % , 1 skaičius - pavasaris- vasara, 2-as skaičius žiema - ruduo:
sausai odai 10-15, 10-30
normaliai odai 10, 10-20
riebiai odai 10, 10
Taip, kad aliejinę dalį jie rekomenduoja visai nedidelę , ir manau, kad bus labai svarbu emulsiklis , o čia jau sunku pritaikyti
Papildyta:
QUOTE(roalma @ 2013 02 02, 17:54)
aciu
gaila tas buvo geras alioniuko puslapis ,receptai nesudetingi,beveik viska galima nusipirkti jei ne cia tai is AZ parsisiuti,pasiziuri koki receptuka pagal savo oda aliejus pasirenki hidrolata,eterini ,ir tokiai zinoviai kaip man pradziai labai gerai buvo
Kaip tik norėjau pasiūlyti tokį universalų kremą lipidinio barjero atstatymui kur tik su lecitinu ir sacharoze, buvo Alionuko bloge ir vienam rušiksam forume panašus, paskui esu pagal save primaišiusi visokių variantų, net labai patinka vyrams po skutimosi , bet tikriausiai tokį jau maišei?
Dabar neturiu savo užrašų, čia tik rašinėju iš atminties ir kitų forumų pažiūrėjus. jei bus idomu - vėliau įdėsiu
Papildyta:
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2013 02 02, 18:31)
Skaičiau truputį tas teorijas, nesu visai jau žalia...
Žinau
Tik, kai rašei, kad vis tiek neaišku, kodėl nenaudoti daug linolic - parašiau, kaip aš pati suprantu.manau, kad daugiau nieko ir nerasi.
Dar vadovaujuosi paprasta logika - subalansuoti, dabar pasižiūrėjau, kad tikrai pas mane mažai soč rūgščių kremuose ( veido),
o kūno ir rankų kremams tos teorijos netaiko, nežinau kodėl , juk irgi - ir oksidacija, alergijos, pigmentinės dėmės gal per daug mes čia sureikšminom, bet pasigilinti bent į aliejų sudėtį tikrai nepakenks
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2013 02 02, 18:59)
pasigilinti bent į aliejų sudėtį tikrai nepakenks
Negaliu nepritarti, tai žinoma Tik matai jei pagal Mercolą ir jo bei kitų panašiai mąstančių logiką, svarbu pačių polinesočiųjų santykis, o jos susisumuoja pagal kremines teorijas į vieną krūvą, va kas man neaišku. Mononesočiosios tai Omega 9, oleino r. Taigi gaunasi kad polinesočiosios turi būti (50/50)/50 mononesočiosios? Teorijos teorijom, niekas manęs neprivers daug kokosų ant veido krauti, nesvarbu ką išvedžiotų. Bet šiek tiek dėl geresnės apsaugos, malonesnės tekstūros cupuasu (nepamenu lietuviškai) ar šorėjų dėl stearino, ar kito sviesto, ar kokio augalinio vaško naudoju - nes tikrai, ypač žiemą, odai norisi.
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2013 02 02, 19:49)
Taigi gaunasi kad polinesočiosios turi būti (50/50)/50 mononesočiosios? Teorijos teorijom, niekas manęs neprivers daug kokosų ant veido krauti, nesvarbu ką išvedžiotų. Bet šiek tiek dėl geresnės apsaugos, malonesnės tekstūros cupuasu (nepamenu lietuviškai) ar šorėjų dėl stearino, ar kito sviesto, ar kokio augalinio vaško naudoju - nes tikrai, ypač žiemą, odai norisi.
Dėl tos vokiškos teorijos - nežinia, net originaliame vokiškame psl. nėra pilno aiškumo.
Dėl sočiųjų rūgščių naudojimo veido kremams - taip, man irgi nepatinka, bet į rekomendacijas išlaikyti polinesoč/mononesoč santykį dieniniuose kremuose dažniausiai stengiuosi atsižvelgti tik čia kita teorija