Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios,22 tema

QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2013 02 02, 11:08)
Man ten siūlomi aliejų rinkiniai irgi neatrodo geri, bet tam tikros logikos sistema turi (ir net panašios kaip mano, tik pagal kiek kitus parametrus - antras metodas, trečia diagrama,  derinti kelis kad kompensuotų ir papildytų vienas kitą). Aš vis dar ieškau kodėl turi būt tų rūgščių po lygiai; odų poreikiai skiriasi, tai man atrodo gali reikėt nukrypimų kad labiau sau prisitaikytum. Jei turi dar kokią nuorodą, įmesk, Saule/Guoda. Labai daug darbo visus forumus perknisti, čia bent vienoj vietoj gana plačiai aptarta ir naudingos info yra. Kad neglima perdozuoti polinesočiųjų, žinau iš studijų apie linų sėmenų aliejų; bet kartais pagelbėja antioksidantai recepte, ir kad su jomis negaminti dieninių kremų irgi nesutinku... Sistema kaip ir visos, turi trūkumų, dažniausiai jau taip gaunasi, kad kažką pritaikai iš vienos, kažką iš kitos... Ten irgi nuo pat pradžių sako kad reikia atsižvelgti į odos norus. Na, sudijuosiu toliau.  4u.gif

Aš dažnai nuorodų nepasilieku, tik nusikopijuoju į doc ar pdf failą medžiagą ir komentarus tuo klausimu. Aroma-vitos forume yra tokia tema, ten merginos darė kremus pagal šitą teoriją, sudėti receptai ir įvairūs komentarai http://aroma-vita.co...?showtopic=2717
Dėl oleic/linolenic santykio šitoj temoj gerai paaiškinta: oleic skystina odos riebalus ir yra geras pernešėjas kitų aktyvų, ne taip greit išdžiūsta, tolygiai paisikirsto (pav.migdolų al), o linolines rūgštis traktuoja kaip gydomąsias medžiagas, skatinančias regeneracija ir greitinančias visu procesus odoje, todėl rekomenduoja naudoti mažai ( tik iki 10% aliejinės dalies).
tada taip ir išeina: iki 10 su polinesoč/10-20 mono nesoč/70-80 soč - o tai jau labai "sunkus" kremas ( čia man taip atrodo) biggrin.gif

Išvada: pagal šią teoriją reikia darytis kremus su nedidele aliejine dalimi, dėti daugiau kokių užpildų (panašiua į pramoninius, kur aliejų tikrai nedaug)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 02 vasario 2013 - 10:59
Saule/Guoda 4u.gif
jusu ranku receptas labai fainas ,rankos neserpetoje,neskilineje,o panaudojus ilgiau jauciu visai susitvarkys sitos problemos 4u.gif aciu labai uz tai kad pasidalinot receptu
jei negaila gal koki veido recepta dienini ,naktini g.gif na pacius remus jo gal galit mesteleti blush2.gif
aisku gal per daug as cia nagla doh.gif bet dar man toli iki jusu receptu sudarymu ,renku info po truputi ,kopijuoju ,vis kazka naujo norisi isbandyti,patiktinto jau ax.gif o po metu kitu jau ir pati gal nebijosiu eksperimentuoti su receptu kurimais/bandymais ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(roalma @ 2013 02 02, 11:58)
Saule/Guoda  4u.gif
jusu ranku receptas labai fainas ,rankos neserpetoje,neskilineje,o panaudojus ilgiau jauciu visai susitvarkys sitos problemos 4u.gif aciu labai uz tai kad pasidalinot receptu
jei negaila gal koki veido recepta dienini ,naktini g.gif na pacius remus jo gal galit mesteleti blush2.gif
aisku gal per daug as cia nagla  doh.gif bet dar man toli iki jusu receptu sudarymu ,renku info po truputi ,kopijuoju ,vis kazka naujo norisi isbandyti,patiktinto jau ax.gif o po metu kitu jau ir pati gal nebijosiu eksperimentuoti su receptu kurimais/bandymais  ir t.t.

Galėsiu įdėti vėliau, o kokai odai reikai?
mano geriausi brandžiai odai (sau mylimiausiai biggrin.gif ), su retesniais dalykais , o merginoms daryti kartais ir netinka schmoll.gif
Tą rankų įdėjau todėl, kad ten paprastos medžiagos ir geras rezultatas
Prieš kelis psl. buvau įdėjusi su Prolipid, pažiūrėkit
Atsakyti
Į aliejų rūgštis visada atkreipiu dėmesį, bet skaičiuoti tiksliai neskaičiavau, tikrai pritariu, kad turi tas įtakos.
Gal galėtumėt kas pasidalinti ta skaičiuokle? Nes aš turiu tik lentele pagal AZ ir kitu pardavėjų duomenis susidarius, be skaiciavimu..

Dėl Agnės/Ramutės nuorodos bus labai įdomu pasinagrinėt, kiek vakar spėjau pradzia pertmest, tai simondsijas daug kur mėgstu naudoti, tik ne pirmoj vietoj pagal kiekį jos visgi būna
Atsakyti
QUOTE(Taskuotas_vabalas @ 2013 02 02, 14:10)
Į aliejų rūgštis visada atkreipiu dėmesį, bet skaičiuoti tiksliai neskaičiavau, tikrai pritariu, kad turi tas įtakos.
Gal galėtumėt kas pasidalinti ta skaičiuokle? Nes aš turiu tik lentele pagal AZ ir kitu pardavėjų duomenis susidarius, be skaiciavimu..

Dėl Agnės/Ramutės nuorodos bus labai įdomu pasinagrinėt, kiek vakar spėjau pradzia pertmest, tai simondsijas daug kur mėgstu naudoti, tik ne pirmoj vietoj pagal kiekį jos visgi būna

Ten exel failas; sudaryta moteriškės, kuri moka kurti formuoles tai programai: paprasčiausiai suvesti aliejai , atskiros kolonėles rūgšims prie kiekvieno; yra eilutė įversti kiekį pačiam ir tada sudaugina ir parodo polinesoč, mono soč ir soč kiekį duotame aliejų skaičiuje.
kas išmano exel nesunkai gali pasidaryti, be to ir ne visi aliejai ten yra, o paapildyti neduoda ( tiesa sakant, exel aš moku tik naudotis padarytu kitų, pati nemoku formulių sudarinėti)
Čia neleidžia pdf prisegti, persiųstas iš Aromarti forumo
Atsakyti
Exelio kiaurai neismanau, bet formules tai moku susidarinet, labai patinka tas procesas smile.gif) tik gal greiciau butu, jei paciai nereiktu biggrin.gif
Jau atsirado norinciu pasidalinti, aciu 4u.gif
Atsakyti
Saulė/Guoda ačiū už išsamų atsakymą. Bandysiu ieškoti aliejukus ir gydytis.
Atsakyti
QUOTE(Taskuotas_vabalas @ 2013 02 02, 14:58)
Exelio kiaurai neismanau, bet formules tai moku susidarinet, labai patinka tas procesas smile.gif) tik gal greiciau butu, jei paciai nereiktu  biggrin.gif
Jau atsirado norinciu pasidalinti, aciu  4u.gif

O kokiu būdu persiųs? nes aš nemoku čia pridėti
Atsakyti
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2013 02 02, 15:26)
O kokiu būdu persiųs? nes aš nemoku čia pridėti

Paštu 4u.gif
Atsakyti
Jei dar kam reikės, turiu tą lentelę, vakare galiu persiųst, kas neturi. Pabaigsiu nepadarytus darbus, kurie ramybės neduoda, ir tada gilinsiuos. biggrin.gif
Aroma-vitos forume irgi pasiskaitysiu, ten pradžia tokia pat kaip ir mano nuorodoj, tik va merginų pastebėjimai bus kiti. Ko dar aš negaliu gerai suprasti - kodėl reikia kad polisoč/mononesoč būtų po lygiai doh.gif

"Išėjo santykis 47 (polinesočiųjų) /45 (mono nesočiųjų) / 7 (sočiųjų);
skaitau kad 47/45 išlaikyta 50/50 proporcija."
Kodėl? O jei man patinka 60/40, ar blogai? Na, suprantu kad nieko nesuprantu. schmoll.gif Dirbsiu. g.gif Aš dar net Margolinos iki galo neperskaičiau; gal kažką svarbaus praleidau ir nežinau. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 02 vasario 2013 - 14:33
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2013 02 02, 15:32)
Jei dar kam reikės, turiu tą lentelę, vakare galiu persiųst, kas neturi. Pabaigsiu nepadarytus darbus, kurie ramybės neduoda, ir  tada gilinsiuos. biggrin.gif
Aroma-vitos forume irgi pasiskaitysiu, ten pradžia tokia pat kaip ir mano nuorodoj, tik va merginų pastebėjimai bus kiti. Ko dar aš negaliu gerai suprasti - kodėl reikia kad polisoč/mononesoč būtų po lygiai doh.gif

Mano brolis paskutiniu metu labai gilinasi i riebalu rugstis ir ju poveiki organizmui, bet is tos puses ka gauname su maistu. Esme tame, kad jei neislaikomas balansas organizme ima vykti įvairūs neigiami procesai. Manau su oda irgi kazkas panasaus, nes lasteles taip pat maitinasi, tik siuo atveju is isores, ne isvidaus. Kiek jis man pasakojo tai labai kreipe demesi i i omega 3 ir 6 santyki. Gaminant kremus si balansa paskaiciuot ir islaikyt mano supratimu paprasciau nei ivertinant tas rugstis maiste, nes ten begale faktoriu lemia, o cia bent jau prelimenarius skaicius kai kurie pardavejai pateikia. Nu bet irgi faktas, kad jei valgysim bele ka, odai daugiau itakos darys suvalgytas maistas, nei, kad uzteptas kremas, nes kosmetika gali gautis tik lasas juroj..
Jeigu bus idomu paprasysiu nuorodu i straipsnius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Taskuotas_vabalas: 02 vasario 2013 - 14:48
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2013 02 02, 15:32)
Jei dar kam reikės, turiu tą lentelę, vakare galiu persiųst, kas neturi. Pabaigsiu nepadarytus darbus, kurie ramybės neduoda, ir  tada gilinsiuos. biggrin.gif

"Išėjo santykis 47 (polinesočiųjų) /45 (mono nesočiųjų) / 7 (sočiųjų);
skaitau kad 47/45 išlaikyta 50/50 proporcija."
Kodėl? O jei man patinka 60/40, ar blogai? Na, suprantu kad nieko nesuprantu. schmoll.gif  Dirbsiu.  g.gif Aš dar net Margolinos iki galo neperskaičiau; gal kažką svarbaus praleidau ir nežinau. biggrin.gif

Kiek aš suprantu, polinesoč pagrindiniai minusai - greita oksidacija, džiūvimas , o svarbiausia: ilgai ir didelius kiekius vartojant padidina odos lipidinio barjero pralaidumą (fluidizacija), prarandama drėgmė, labai suskystina lipidinius sluoksnius, todėl sumažėja odos apsauga, padidėja odos jautrumas ( fototoksiškumas), rekomenduoja naudoti ribotai. "L. smarkiai stimuliuoja regeneracijos procesus, o mums reikia - tolygiai, be didelių šuolių biggrin.gif , todėl naudoti labai apgalvotai ir tik nustačius tikslą " čia citata.
Irstant polinesoč rūgštims ( oksiduojantis arba šviesos poveilyje) susidarę toksinės medžiagos neigiamai veikai odos ląstelių membranas (Jas "apnuodija"), todėl susidaro pigmentinės dėmės ir saulės alergija
Todėl kremuose, kuriais veidą tepam kasdien reikėtų subalansuoti, o retai naudojamuose ( arba tik kursais po porą savaičių) galima palikti polinesoč ir daugiau. Esau taip dariusi pagal vokišką teoriją - dieniniai buvo su mononesoč didesniu kiekiu ir su soč , o naktinis - su perviršiu polinesoč.
Viskas gerai - bet nemėgstu aš tų riebių veido kremų ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Taskuotas_vabalas @ 2013 02 02, 15:44)
Mano brolis paskutiniu metu labai gilinasi i riebalu rugstis ir ju poveiki organizmui, bet is tos puses ka gauname su maistu. Esme tame, kad jei neislaikomas balansas organizme ima vykti įvairūs neigiami procesai. Manau su oda irgi kazkas panasaus, nes lasteles taip pat maitinasi, tik siuo atveju is isores, ne isvidaus. Kiek jis man pasakojo tai labai kreipe demesi i i omega 3 ir 6 santyki. Gaminant kremus si balansa paskaiciuot ir islaikyt mano supratimu paprasciau nei ivertinant tas rugstis maiste, nes ten begale faktoriu lemia, o cia bent jau prelimenarius skaicius kai kurie pardavejai pateikia. Nu bet irgi faktas, kad jei valgysim bele ka, odai daugiau itakos darys suvalgytas maistas, nei, kad uzteptas kremas, nes kosmetika gali gautis tik lasas juroj..
Jeigu bus idomu paprasysiu nuorodu i straipsnius.

Būtų labai įdomu tos nuorodos 4u.gif
Buvau radusi ir aš kažką panašaus, ten akcentavo, kad polinesočiosios rūgštys nėra vien gėris, kaip paskutiniu metu rekomenduodavo, dideli kiekiai sukelia ir neigiamus procesus g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 02 vasario 2013 - 15:28