QUOTE(zuvyte26 @ 2013 01 31, 13:16)
Ateinu su problemėle.
Močiutei šalia kirkšnių atsirado raudonos odos plėmai. Prieš tai ji ėjo pas gydytojus, teko minti dviratį. Spėjam, kad gal nuo to dviračio mynimo pritrynė. Nes oda raudona kaip nuplikyta, bet neskauda, neniežti. Tepė kažkokiu tepalu nuo grybelinių susirgimų (vaistininkė patarė) - nepadėjo, sakė, patepus lyg degino, to pasekoje dar labiau sudirgo. Kadangi siaučia gripas, pas gydytojus nenori eiti (juk tektų lankytis pas šeimos - siuntimą gauti, tada pas odos vėl eiti).
Nutariau pagaminti kažką, kad apramintų odą. Aišku ji labai baili, tai man daug ko neleido dėti į tą mano "tepalą". Dėjau sviestmedžio, migdolų aliejaus, medetkų hidrolato, šiek tiek bacuri sviesto, pora lašelių šaltalankio al., d-pantenolio ~ 3 proc. Dabar tepasi, sako, kad gerai, bet paraudimas nemažėja.
Gal galite patarti, kokius aktyvus dar galima būtų pabaudoti? Ar pvz tiktų koks lašelis manuka EA ar kt. eterinio, alavijas, cinko oksidas?
Eterinių nedėčiau, taip pat nebandyčiau alavijo, nes beveik 100% įsitikinau, kad nemažai žmonių sukelia alergiją.
Labai gerai lakišių panaudoti (aš visą laiką turiu jo užpilo), medetkos gerai
- ir CO2, ir aliejinis ar S/G užpilas, tinka tokia paprasta žolytė - žliugė ( bet kur jos dabar rasi
) Bakuri ir kitų egzotų gal nenaudok
Papildyta:
QUOTE(Ramiele @ 2013 01 31, 16:04)
Sveikos, mano veidas vis pabertas gumbeliais, neisivaizduoju nuo ko, tai zvilgsnis nukrypo i kremo puse..ar negali berti nuo karameles milteliu? ar pantenolio, ryziu baltymu?
labiausiai įtarčiau ryšių baltymus. Dėl karamelės nežinau - nedaug jos naudoju ( truputį į dieninius kremus spalvai), kol kas niekam nesualergizavo, nors naudoja merginos su l. jautria oda, bet nieko negali žinoti
O kas per gumbeliai ir kuriose vietose - ant kaktos, skruostų ...? Skaičiau, kad dažnai tokiais poodiniais nelygumais pamėto, kai permaitini odą (per daug aliejų)