Mums gydytoja israse RB gerti, kai tik pradejome eiti i darzeli, bet vsitiek susirgome, dabar vel geriam antibiotikus. Gydytoja pasake, kad reikes po ligos vel pradeti kursa is naujo. Bet man atrodo, kad tai yra pinigu svaistymas, nes galim vel po savaites kurso susirgti ir gydytis antibiotikais. Gal kas nors gales paaiskinti kaip man geriau elgtis sioje situacijoje. Siek tiek pykstu ant gydytojos, nes ji zino, kad mes labai daznai sergam, bet kazkodel patare gerti vakcina, ne vasara, kai ligu rizika sumazeja, o tik pradejus lankyti darzeli...
QUOTE(Marijka_lt @ 2011 09 28, 11:51)
Mums gydytoja israse RB gerti, kai tik pradejome eiti i darzeli, bet vsitiek susirgome, dabar vel geriam antibiotikus. Gydytoja pasake, kad reikes po ligos vel pradeti kursa is naujo. Bet man atrodo, kad tai yra pinigu svaistymas, nes galim vel po savaites kurso susirgti ir gydytis antibiotikais. Gal kas nors gales paaiskinti kaip man geriau elgtis sioje situacijoje. Siek tiek pykstu ant gydytojos, nes ji zino, kad mes labai daznai sergam, bet kazkodel patare gerti vakcina, ne vasara, kai ligu rizika sumazeja, o tik pradejus lankyti darzeli...
mes kažkada domėjomės, Ribomunilio kursą reikai gerti nepriklausomai nuo ligų, jau kai pradėjot, tai pagal pateiktą schemą tęsti. nebent, reiktų pasitarti ką daryt, jei tą dieną, kai reik gerti aukšta temperatūra, bet iš esmės tikrai nereikiajo nutruakinėt prie kiekvienos ligos. beje, ar instrukcijoj nėra daugiau apie tai?...
QUOTE(Fedes @ 2011 09 28, 14:40)
bet šiaip jau kiek mes kažkada domėjomės, Ribomunilio kursą reikai gerti nepriklausomai nuo ligų, jau kai pradėjot, tai pagal pateiktą schemą tęsti. nebent, reiktų pasitarti ką daryt, jei tą dieną, kai reik gerti aukšta temperatūra, bet iš esmės tikrai nereikiajo nutruakinėt prie kiekvienos ligos. beje, ar instrukcijoj nėra daugiau apie tai?...
Ne, instrukcijoje neradau. Ten gan mazai informacijos pateikta. Bet geriant antibiotikus ar yra prasmes gerti ir rybomunyla, nes antibiotikai manau uzmus visas infekcijas, nes klausiau vaistinese ir savosios gydytojos, tai pasake, kad gal nereikia gerti, bet motyvuoto atsakymo taip ir negavau
QUOTE(Marijka_lt @ 2011 09 30, 07:50)
Ne, instrukcijoje neradau. Ten gan mazai informacijos pateikta. Bet geriant antibiotikus ar yra prasmes gerti ir rybomunyla, nes antibiotikai manau uzmus visas infekcijas, nes klausiau vaistinese ir savosios gydytojos, tai pasake, kad gal nereikia gerti, bet motyvuoto atsakymo taip ir negavau
šiiap intrukcijoj parašyta, sąveikų su jokiais vaisais nepastebėta
gal Žydrė užsuks, paaiškins.... aš galiu ir nusišnekėt. bet kiek suprantu savo Mikės Pūkuotuko galvele, šitoj "vakcinoj" yra tik bakterijų molekulės - ribosomos, tai reiškai iš jos vidaus. o kadangi dauguma antibiotikų tik ardo bakterijų sienelę, tai manau kaip ir nieko jom neatsiks nuo vaistų...
klausimas, aišku, kiek reikia organizmą stimuliuot sergant, bet būtent su šiais vaistais gyd dažniausia sako, akd grafikas yra svarbesnis, nei susirgimai, ir juos net pradėt galima lengvai sirguliuojant, jei ne ūmi fazė.
žinau, kad gerai pasiaiškint interenete, pati ne kartą tai dariau prasiaiškinimui esmės, paskui žinai į ką dėmesį kreipt, bet nenorit vis dėlto susirast ir ktią gyd pasikonsultuot?..
QUOTE(Samarija @ 2011 09 13, 20:59)
Nu ka...Mes dvi savaites pagerem ir susirgom Dabar geriam antibiotikus Ketvirtad reiketu vel gerti Ribomunyl.Kazin ar galima su antibais?
Galima, ir net reikia, kad susiformuotu imunitetas. Mes irgi karta pernai taip gerem.
Camelia vaistinej pirkau rugsejo 30 d., tai kaina be nuolaidu korteles po 18,48 Lt uz pak., su nuolaida gavos po 17,74 Lt/pak. (pirkau 6 pak.).Kaip supratau, Maxi pako nei Eurovaistinej, nei Camelijoj nebebuna.
Grafika kaip gerti man nupaise vaiku gydytoja. Tai ji grafikelyje pavaizdavo keleta menesiu, kuriu kiekvienas turi lygiai po 4 savaites, ir suzymejo, kad gerti reikia tom paciom dienom, t.y. pirma menesi jei pradedi gerti nuo pirmadienio iki ketvirtadienio, tai taip geri 3 savaites, tada darai savaites pertrauka ir tada vel geri savaite nuo pirmadienio iki ketvirtadienio ir t.t. As laikysiuos sito grafikelio.
Grafika kaip gerti man nupaise vaiku gydytoja. Tai ji grafikelyje pavaizdavo keleta menesiu, kuriu kiekvienas turi lygiai po 4 savaites, ir suzymejo, kad gerti reikia tom paciom dienom, t.y. pirma menesi jei pradedi gerti nuo pirmadienio iki ketvirtadienio, tai taip geri 3 savaites, tada darai savaites pertrauka ir tada vel geri savaite nuo pirmadienio iki ketvirtadienio ir t.t. As laikysiuos sito grafikelio.
Vakar as klausiau didelej Eurovaistinej del maxi pakuociu, paziurejo duombazej ir pasake, kad Vilniuj jokioj vaistinej tikrai nera ir tikriausiai jos isvis isimtos is gamybos.
QUOTE(Katren @ 2011 10 04, 15:38)
Camelia vaistinej pirkau rugsejo 30 d., tai kaina be nuolaidu korteles po 18,48 Lt uz pak., su nuolaida gavos po 17,74 Lt/pak. (pirkau 6 pak.).Kaip supratau, Maxi pako nei Eurovaistinej, nei Camelijoj nebebuna.
Taip tiesa, toks gėrimo grafikas, mes jau ką tik sugėrėm tris savaites,paskutinį ketvirtadienį, o jau penktadienį naktį kosėjom juodai ryte pas gydytoją ir nustatė viršutinių kvėpavimo takų uždegimą . Tokie sutapimai.
Mes gėrėm taip praeitais metais, lyg ir geriau, bet angina vis tiek du kartus pasikartojo, kai baigėme kursą.
Bet aš tikiu, kad vis tiek padeda arba sergama lengvesne forma ir ne taip gal greit atkrentama
mes pradėsim gert nuo ryt ,gal kiek pasivėlinom šįmet,žadėjau nebegirdyt ,bet kai susirgom angina ,tai greit persigalvojau ,ir nutariau girdyt ,prieš tai gėrėm berods 3 metus ,tai apie jokias anginas net baisiausiam sapne nesapnavom
o dabar ,jau prasidejus ligu sezonui,paradeti gert nepervelu? pakol igaus nors ir minimalu imuniteta ,ateis ir pavasaris . ar as klystu? nesirge rimtai ,iseja i darzeli , nebeislipam is bronchitu . o gal dar mamukai koki gera vaistuka patartumet nuo sauso kosulio, kad pradetu nors kiek atsikoset..