Įkraunama...
Įkraunama...

Gegužinukai

QUOTE(Eglynas9 @ 2013 10 03, 20:35)
Ir kur jūs sugalvojat tokius pinigus išleist? biggrin.gif
Rinkom pernai po 50 Lt metams - užteko ir auklėtojų Kalėdų dovanoms, ir visokioms buitinėms priemonėms, ir dar liko fonde apie 100 Lt. O šiemet bent jau dėl visokių kanceliarinių priemonių ir pratybų, iš pat pradžių buvo pasakyta, kad svavivaldybė skiria kiekvienam vaikui po krepšelį, kur numatytos ir išlaidos tokioms priemonėms, todėl tėvams nieko papildomai pirkti nereikės - darželis pats tuo pasirūpins.
Jau galima užrašyt? Ne nuo sausio 1? g.gif

O tai jei ne paslaptis po kiek jus aukletojom ir vaikam dovanojot? g.gif kad visiems metams 50lt uzteko g.gif
As dabar negaliu ilist i kompa, nes Mb dirba, bet lyg po 250/150/150 ir vaikam ar po 20,ar 25 g.gif dar pratybos buvo 35lt, siais metais atskirai tevai mokejo

Vat idomu, kuriems darzelis perka priemones- ka grupei nuperka?
Atsakyti
QUOTE(Vardaite @ 2013 10 03, 21:17)
O tai jei ne paslaptis po kiek jus aukletojom ir vaikam dovanojot? g.gif kad visiems metams 50lt uzteko g.gif
As dabar negaliu ilist i kompa, nes Mb dirba, bet lyg po 250/150/150 ir vaikam ar po 20,ar 25 g.gif dar pratybos buvo 35lt, siais metais atskirai tevai mokejo

Vat idomu, kuriems darzelis perka priemones- ka grupei nuperka?

Galim paskaičiuot smile.gif Po kiek auklėtojoms - tiksliai nepamenu, bet lyg 200/100/100 (bent jau tikrai ne daugiau). Kalėdoms vaikams jau ne pirmus metus sutariam pirkti dovanas individualiai, tik formatą suderinam, kad išoriškai būtų panašaus dydžio. Už Kalėdų senelį buvo po 10 Lt.
Taigi 20 vaikų x 50 Lt = 1000 Lt - 400 Lt (auklėtojų dovanoms) - 200 Lt (Kalėdų senelis) = 400 Lt Tai štai iš šios likusios sumos buvo perkamas WC popierius, indų plovikliai, dar berods, nauja šluota ir pan. Kaip ir sakiau, ne tik užteko, bet dar ir liko 4u.gif

O dėl priemonių, irgi nežinau kiek ko tiksliai, bet auklėtoja minėjo, kad kol kas visko turi apsčiai: pieštukų, kreidelių, dažų, teptukų, popieriaus, spalvoto popieriaus, klijų, žirklių, siūlų, adatų... yra ir pratybos kiekvienam vaikui. Dar atskirai kiekvienais metais kiekvienai grupei išskiriama suma įsigyti naujų edukacinių žaidimų bei knygų bibliotekėlės papildymui. Saikingai, bet ir užtenka.
Atsakyti
VARDAITE, manau kur yra perkamos higienos priemonės ir pieštukai - trintukai, priklauo nuo įstaigos direktorės blush2.gif Aleksandra tikrai nemažai daržiukų pakeitė, tai Utenoj apskritai jokių rinkliavų nebuvo (apart aukletojoms dovanom), Kaune...Kad priimtų į vieną, pirkom virdulį, kitam - vyras ėjo lubas dažyt biggrin.gif Kitokių rinkliavų nepamenu sumų, bet buvo blush2.gif
Vilniuje...Rinkom priemonėms, bet tikrai ne šimtinėm schmoll.gif
Beje, pernai Kipro darželyje pirmą kartą kiek jis ir Aleksandra lankė (sudėjus metus) nereikėjo mokėt už Kalėdų senį ir dovanėles vaikams. Tipo, daržiukas iš 2 procentų susitaupė ir dovanoja vaikučiams Kalėdas. Aišku, dovanėlės buvu simbolinės, bet ar ne tokios turi jos būt ax.gif ax.gif Juolab, kad Kipro rusų grupėje apie šventes ir dovanų prasmę buvo kalbama labai daug.

Auklėtojų dovanos buvo 200/100/100, tad rinkom po 50 Lt, pirko dovanas auklėtojom, dovana grupei, plius vaišės visiems po šventės.

Ai, dar mano brolienė Utenoj dukrelę veda į darželį. Tai irgi jokių rinkliavų, tik dovanoms auklėtojoms. Ir suprask, kodėl sostinės dalis darželių negali pasirūpinti vaikučių higiena biggrin.gif

MITUTOK, o jau prašymus priima? Reikės pasidomėt, nes noriu į tą pačią Kiprą įkišt, kaip ir Aleksandra (kad nereiktų vežiot į dvi skirtingas vietas).
Atsakyti
Musu darzelyje nera jokiu rinkimu schmoll.gif Tik kaledom aukletojom dviem ir seimininkelei,na ir metu gale kas iseina i mokykla perka kazka,nes musu grupe ivairaus amziaus,nuo 3 iki 7 metu ax.gif O daugiau nieko nieko ,nei jokiu wc reikmenu,nei paisymo,lapu,nieko neperkam ir nerenkam jokiam fondui thumbup.gif
Atsakyti
Nežinau, ar prašymus priima. Pas mus darželyje buvo tėvų susirinkimas ir į jį atėjo dvi vietinės mokyklos mokytojos, papasakojo apie mokyklą, parodė foto, atsakė į klausimus. Auklėtoja sakė, kad su vaikais darys mini ekskursijas į mokyklas. Bus ir šiaip atvirų durų dienos. Aš galvoju, kad nuo sausio užrašysiu į mokyklą, norėčiau dar su keliomis susipažinti.

Vardaite, tu jau prašymą parašei, teisingai supratau? Vadinasi, jau galima?

Atsakyti
QUOTE(Vardaite @ 2013 10 03, 19:27)
Uzrasiau i mokykla. Ziuresim.

Jau galima? Pas mus užrašinėja tik nuo vasario 1 d. Jei į mokyklą eina vyresni vaikai, tai brolį ar sesę galima užrašyti truputį anksčiau. Ą eis šį tą pačią mokyklą kaip ir brolis.
QUOTE(Eglynas9 @ 2013 10 03, 20:35)
Rinkom pernai po 50 Lt metams

Mes pernai taip pat rinkome po 50 Lt- nuotraukoms (auklėtojos labai dažnai paveiksluoja vaikus), už autobusą, kai vaikai važiuoja į ekskursijas, kopijavimo pop. ir pan. Prieš Kalėdas dedame 15 Lt auklėtojoms ir auklytei, 5 Lt Kalėdų seneliui. Dovanas perkame patys. M. m. pradžioje perkame kanceliarines priemones. Štai ir visos išlaidos.
Atsakyti
QUOTE(Mitutok @ 2013 10 02, 21:11)
Klausykit, durnas klausimas, o šiaip už mokyklą koks nors mokestis yra (be tų sutartinių rinkliavų)? Kaip daržely už lavinimą pvz.?

vat aš visad galvojau, kad nėra.... o pvz, Kauno Jėzuitų gimnazijoj - yra, oficialus mokestis, berods 2000Lt per metus, grynai mokestis už mokslą, taip ir pavadintas.... Nors gal ji nėra visiškai valstybinė, todėl taip.... anyway, ten mano vaikai tikrai neis, tai nesigilinsiu.

Gal ryt kas norėtų Vilniuj pietų susitikti? Aš būsiu Juozapavičiaus g, bet galiu ir kitur centre privažiuot smile.gif Jei ne - tai į IKEA važiuosiu pasivaikščiot smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Saksona @ 2013 10 15, 08:39)
vat aš visad galvojau, kad nėra.... o pvz, Kauno Jėzuitų gimnazijoj - yra, oficialus mokestis, berods 2000Lt per metus, grynai mokestis už mokslą, taip ir pavadintas.... Nors gal ji nėra visiškai valstybinė, todėl taip.... anyway, ten mano vaikai tikrai neis, tai nesigilinsiu.
Gal ryt kas norėtų Vilniuj pietų susitikti? Aš būsiu Juozapavičiaus g, bet galiu ir kitur centre privažiuot smile.gif Jei ne - tai į IKEA važiuosiu pasivaikščiot smile.gif

Tai daug tokių yra mokyklų pusiau privačių. Na, sakykim mokykla turi papildomų dalykų, kurie į bendrą mokymo planą neįeina (papildomos užsienio kalbos, sustiprinti menai). Tai va už tas papildomas pamokas ir susimoka tėvai.
Atsakyti
Šiandien prižiūrėjau draugės šešiametę dukrytę. Ji man sako: "Žinai, savo svajonių reikia siekti. Nenusiminti, jei nepavyksta. Siekti siekti ir tikrai pavyks". Dar apie gyvenimą paaiškino, kad "gyvenime visko būna". Oho, galvoju, kaip vaikus draugė auklėja. Klausiu jos, ar mama jos to išmokė. Mergaitė atsiduso dėl mano kvailo klausimo ir paaiškino: "Taigi multikuose tą patį per tą patį kartoja...". Štai tokia multikų edukacinė programa smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mitutok @ 2013 10 15, 19:36)
Šiandien prižiūrėjau draugės šešiametę dukrytę. Ji man sako: "Žinai, savo svajonių reikia siekti. Nenusiminti, jei nepavyksta. Siekti siekti ir tikrai pavyks". Dar apie gyvenimą paaiškino, kad "gyvenime visko būna". Oho, galvoju, kaip vaikus draugė auklėja. Klausiu jos, ar mama jos to išmokė. Mergaitė atsiduso dėl mano kvailo klausimo ir paaiškino: "Taigi multikuose tą patį per tą patį kartoja...". Štai tokia multikų edukacinė programa smile.gif

Maniskis irgi megsta taip papostringauti smile.gif

Jei kazko nusimenu , ar susirupinu, jis mane ramina sakydamas "mama, toks gyvenimas, visko buna..." smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mitutok @ 2013 10 15, 19:36)

Protingai thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos,
Taip - uzrasiau i mokykla jau. Nors tas uzrasymas toks... g.gif i direktores sasiuvini. Vat klausimas kiek tai rimta biggrin.gif
Buvo darzelyje susirinkimas, buvo atejus ir mokyklos direktore, tai sake, kam kyla klausimu- kreptis asmeniskai. Bet as nebuvau- mamA mano buvo nuejus.
Blaskaus truputi del mokytojos g.gif viena gan reikli, griezta, bet kurybiska, kita "jauki, mamiska", bet kaip pedagoge paprastesne g.gif
Atsakyti