Įkraunama...
Įkraunama...

Gegužinukai

QUOTE(Vardaite @ 2013 09 05, 19:14)

Dideja- pasirinkai- nebesiblaskyk  4u.gif viskas bus ok, ypac jei mokytoja tikrai ir padirbes, ir jei ji Aivui patinka.
Tik del pacios soc.aplikos tu kitu klasioku...kol kas ok- gal baisiai nesvarbu...bet 3-4 klase...reiks daug kalbetis, ziuret papomokine veikla...kad su klasiokais "nenugrybautu"...

Mes galvojam apie mokykla, kuri ,pastebejau, pamegta "elito" lotuliukas.gif nes prie pat "nosies" ir net darbo...tai va- as labiau bijau "elito"  doh.gif

Zinai, Vardaite, sunku musu kaimuke su ta soc. aplinka....Kiekvienoj klasej po kelis tokius vaikiukus yra, vienoj daugiau, kitoj maziau, bet yra... verysad.gif

Didmiesciai, manau, nuo tokiu zmoniu "apsivalo", nes kaip bebutu keista, dauguma tu asocialiu seimu - atvykeliai is miesto, pardave ten butus ir susipirke bustus pas mus "papigiai"... ax.gif

Klausiau savo vaiko, ar jau susirado drauga klasej, sako taip, pasake kuri (tyliai pasidziaugiau, kad draugas is normalios seimos ax.gif ).

O ko tu "elito" bijai? Del arogancijos ? smile.gif

QUOTE(libaja @ 2013 09 05, 20:15)
Tikrai taip. Ir dauguma mokytojų netgi pageidauja, kad vaikai atėję į 1 klasę rašyt nemokėtų.
O kad susidėliojai prioritetus - labai sveikinu. Pačiai bus ramiau.

Zinok, tikrai aprimau... smile.gif Ypac , kai daug mano pasnekovu sake veliau gailejosi savo zingsnio, paskubeje isleisti i 1 klase ax.gif

QUOTE(Eglynas9 @ 2013 09 05, 22:29)
- "kad greičiau rašyčiau, nes mano mintys labai greitos" - paaiškino būsima knygos "Miško paslaptys ir lobiai" autorė biggrin.gif

Gerai pasakyta thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(guziukas @ 2013 09 05, 22:36)

i biblioteka irgi einam,skaitom,ne laisvai,bet kazkiek thumbup.gif

Maniskiui labiausiai patinka visokios enciklopedijos smile.gif

Va ir sia savaite nauja atsinese is bibliotekos, idomi tokia, tarkim aprasytas ugnikalnis, ir pavaizduota kaip paciam ji "sumeistrauti" - ta ir bandysim padaryti savaitgali , su lavos (dazytos sodos ir acto biggrin.gif ) issiverzimu biggrin.gif

O va vasara ,po maudyniu ezere, uzmate nendrese kazkoki augala violetiniais ziedais, priverte teti listi i tas nendres nuskinti viena, nes sake "noriu istirti, esu mates enciklopedijoj toki, atsiversiu paziuresiu ar tikrai sitas" biggrin.gif
Na ir tikrai ten buvo butent tas augalas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Dideja @ 2013 09 06, 07:37)

Maniskiui labiausiai patinka visokios enciklopedijos smile.gif

Va ir sia savaite nauja atsinese is bibliotekos, idomi tokia, tarkim aprasytas ugnikalnis, ir pavaizduota kaip paciam ji "sumeistrauti" - ta ir bandysim padaryti savaitgali , su lavos (dazytos sodos ir acto biggrin.gif ) issiverzimu biggrin.gif

O va vasara ,po maudyniu ezere, uzmate nendrese kazkoki augala violetiniais ziedais, priverte teti listi i tas nendres nuskinti viena, nes sake "noriu istirti, esu mates enciklopedijoj toki, atsiversiu paziuresiu ar tikrai sitas" biggrin.gif
Na ir tikrai ten buvo butent tas augalas thumbup.gif

bigsmile.gif super thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Eglynas9 @ 2013 09 05, 21:29)
Tai kad tai jau vyksta, ir senokai - blogai yra tai, kad spausdintinės nebeįdomu, reikia rašytinių biggrin.gif - "kad greičiau rašyčiau, nes mano mintys labai greitos" - paaiškino būsima knygos "Miško paslaptys ir lobiai" autorė biggrin.gif

O jei rimtai, tai iš tikrųjų nematau prasmės ją stabdyt. Tik reikia sugalvot kaip protingiausia būtų tą norą įgyvendinti, ką jai pasiūlyt...

Ir nestabdyk. Gal pabandyk su mokytoja pasikalbėti. Normali pedagogė turėtų tau padėti. Arba ji pati parodys Miglei taisyklingą rašymą raidelių arba Tau parekomenduos kokią literatūrą, kad nenukryptumėt nuo kurso mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nireglina @ 2013 09 05, 16:10)
Aš saviškį mielai leisčiau į darželį su Crocsais ir be kojinių, bet pas mus neleidžia. Liepia, kad vaikas būtinai būtų su kojinėmis. Atseit laksto lauke, sėdi smėlio dėžėje be kojinių, o po to nešvariomis kojomis eina miegoti pokaičio.

su Mantu mažiuku dar klausiau to "liepimo", ale su vaikų daugėjimu įjungiau durnių biggrin.gif Kaip noriu, taip vedu, nepaaiškins man, nes vaikam per šilta, kojinės būna šlapios nuo prakaito.

QUOTE(libaja @ 2013 09 05, 17:55)
Mūsų darželyje su kroksais išvis nebuvo galima. Didelėm raidėm skelbimų lentoje kabojo užrašas.

oho, pas mus tik į salę prašo, akd būtų avalynė nekrentanti nuo kojų biggrin.gif
O beje, maniškiai ta ir visą žiemą su Crocsais vaikšto biggrin.gif Žieminiais biggrin.gif Dar pareguliuotų kas nors biggrin.gif
Aš ir pati ištisai su Crocsais.... patys patogiausi batai.... Nuo pernai vasaros negaliu išlipti iš šitų (tik į flip flopus juos iškeičiu...):
user posted image
Atsakyti
Eglynai, Miglė rašys knygą? bigsmile.gif Tikiu, kad jai puikiai pavyks!!!!!

Kaip faina skaityt, kokie žingeidūs jūsų vaikai. Sim-a mums padovanojo knygelę, skirtą mokytis skaityti. Kol žodžiai buvo po du skiemenis, Lyjai buvo didžiulis "kalblys", kai prasidėjo "Šarūnas, Ramūnas", t. y. triskiemeniai žodžiai, iškart "pavargsta", "nori miego" ir t.t. Neišeina ilgesnių žodžių perskaityt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mitutok: 06 rugsėjo 2013 - 11:52
QUOTE(libaja @ 2013 09 05, 17:55)
Mūsų darželyje su kroksais išvis nebuvo galima. Didelėm raidėm skelbimų lentoje kabojo užrašas.

Na, tai ne grupėje vaikščioti su crocsais, o tik iki darželio ateiti. Grupėje avi šliures.

Maniškis pažįsta tik kelias raides. Nei skaito, nei rašo. Aš iš tų mamų, kurios dėl to nesuka galvos. Dičkis išėjo į mokyklą net ne visas raides pažindamas. Dabar yra pirmūnas, klasės seniūnas. Tikiu, kad ir Ą mokykloje seksis.
Atsakyti
DIDEJA, na smagu, kad sprendimas priimtas. Ir kiek supratau, sprendime dalyvavo ir Aivis.

EGLYNAI, tai Miglė nereali. Šaunuolė. Kai tik pasiordys knyga, pranešk, būtinai įsigysim.

Eina sau, paskaičiau ką moką gegužiukai...Turbūt reikia pradėt parintis biggrin.gif Maniškiui ogogo iki tiek dar.
Bet tyliai džiaugiuosi, kad moka skaičiuoti iki šimto suvokdamas, kaip tie skaičiai susidaro. Kiek matau iki dešimt atmintyje sudeda ir atima. Ir dar, kas džiugina, kad pinigus moka suskaičiuoti pagal jų reikšmę. Ir laikrodį pažįsta.
Su raidėm...Rusiškas mokėjo, vasarą nieko nedarėm. Lietuviškas kai kurias žino, bet visų nea...Tik vėl, tyliai džiaugiuosi, kad nemokomas kažkaip susivokė kaip tie žodžiai susidaro. Bando skaityt, tik keblumų iškyla, kai raidė nepažįstama. Reiktų gal man prisėst su juo, bet gi jis su manim tik rusiškai kalba...Pradedu lietuviškai, žiūri į mane ir aiškina, maždaug, tu ne taips kalbi, nesuprantu tavęs.

Pirmos dienos mokykloje praėjo puikiai. Mokytoja pagyrė jo rankas. Sakė valdo kaip koks antrokas g.gif Nesupratau ką norėjo tuo pasakyti. Kadangi aštuonių kg rankinuką laikiau, nelabai gilinausi.

Šiaip, tikiuosi išmoks skaityti ir rašyti dar iki pirmos klasės...

Kokios knygos įdomiausios, tai kaip ir daugumai enciklopedijos. Dar VEŽA visos kūrybinės...Net neįsivaizduojat kiek mes jų turim, kiek darbelių yra padaroma (nuo makaronų dažymo iki grand piešinių ant sienos...Kai rėkdama klausiau ką pridirbo, aiškino, kad esu visiškai akla, jeigu nematau, kad tai Vilnius. Rodė pastatus, kiemus, gatves...METRO biggrin.gif )
Atsakyti
QUOTE(Užmiršau @ 2013 09 06, 15:10)
Su raidėm...Rusiškas mokėjo, vasarą nieko nedarėm. Lietuviškas kai kurias žino, bet visų nea...

Aš čia visaip saviškius bandžiau išmokyti rusiškai skaityti, niekaip nenorėjo. Panašiai, kaip Mitutok Lyja - tai pavargo, tai pilvą skauda... Kol nepasiūlaiu 20 ct/psl., pasiūlymo galiojimo terminas 1 savaitė, visi kuo puikiausiai išmoko biggrin.gif (Čia aš apie dičkius, aišku, kalbu, Simas dar tik lietuviškai bando skaitinėti smile.gif)
Atsakyti
QUOTE(Tuoj @ 2013 09 06, 17:25)
Aš čia visaip saviškius bandžiau išmokyti rusiškai skaityti, niekaip nenorėjo. Panašiai, kaip Mitutok Lyja - tai pavargo, tai pilvą skauda... Kol nepasiūlaiu 20 ct/psl., pasiūlymo galiojimo terminas 1 savaitė, visi kuo puikiausiai išmoko biggrin.gif (Čia aš apie dičkius, aišku, kalbu, Simas dar tik lietuviškai bando skaitinėti smile.gif)

Oooo, ačiū už idėją. Aleksandrą pinigais nesumotyvuosiu, bet Kiprą galiu sumotyvuot taip, kad jaučiu ne tik lietuviškas, bet ir rusiškas raides visas išmoks.

Bet tu šaunuolė, man dar noro nėr Aleksandros mokint rusiškai skaityt blush2.gif Nors reikėtų...

Vilnietės, gal kuri vedat į futbolą?? Domina, kur, kada ir kokia kaina.
Atsakyti
Na tikrai, kokie šaunuoliai gegužinukai, kiek daug jau moka 4u.gif
Karolio mėgstamiausia knyga yra Ragana Lilė, jau visas išleistas tikriausiai esame perskaitę. Dar patinka peliuko Džeronimo istorijos.
Tik va su rusų kalba visai nenori draugauti. Jungiu rusiškus multikus, kategoriškai nežiūri. Grupėje yra keli rusakalbiai vaikai, bet nei kiek nepramoko.
Atsakyti
QUOTE(Užmiršau @ 2013 09 06, 16:10)

Šiaip, tikiuosi išmoks skaityti ir rašyti dar iki pirmos klasės...

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
QUOTE(r@siukas @ 2013 09 07, 09:18)

Karolio mėgstamiausia knyga yra Ragana Lilė,

mano antrokes si megstamiausia buvo vasara bigsmile.gif

O mano Amelija,vakar po pirmu pamoku muzikos mokykloj,tai labai patiko,jau ir fortepijono pamoka turejo ir solfedzio,tai as nustebusiai vakar ziurejau kaip ji grojo ka mokinosi blink.gif kaip koki pusmeti jau lankanti,nes viska man sugrojo,o as maniau kad jie tik su klaviatura susipazins pirmom dienom lotuliukas.gif
Atsakyti
Gal kas nors vedat vaikus į plaukimo būrelį? Pasidalinkit mintimis, kur, kaip, kada...
Atsakyti